IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Powtórzylismy badanie nasienia bo w lutym nam wyszedł dramat w postaci morfologia 0% i DFI powyżej 30%. Po trzech miesiącach diety u męża i dwóch miesiącach od rzucenia palenia jest morfologia 1% i DFI w przedziale 16-30%. Mamy miesiąc do startu mam nadzieje ze ten wynik jeszcze choć trochę się dźwignie. Trzymajcie kciuki. Oby mąż wytrwał bez fajek bo jednak widać ma to wpływ całkiem spory.
-
Dziewczyny,zniknęłam na chwilę,bo byłam na wakacjach,wróciłam dziś rano I od razu byłam u mojego lekarza na usg,bo mam 1 dc. Nie ma żadnych pęcherzyków antralnych I nasluchalam się znowu jak kiepsko wyglądają mogę jajniki,zalamalam się...W tym cyklu nie robimy stymulacji. Wygląda na to,że mezo nie tylko nic nie dała Ale I wszystko pogorszyła. Teraz tylko się modlić by nie wyszła mi kolejna torbiel...Mój lekarz kazał mi jutro zrobić badania amh,fsh I inhibine B. Mam w związku z tym pytanie czy jest sens robić je w nadywobym cyklu po stymulacji?Zapomniałam go o to zapytać ale pamiętam,że pisalyscie,że amh po stymulacji spada.Czy to jest prawda?Zawsze tal jest?Bo jeśli tak to tylko się załamie. I jeszcze jedno pytanie o amh w Krakowie,gdzie robią na miejscu?Wiem,Ze pisał ktoś o tym wczesniej ale nie mogę znaleźć postu. Mój lekarz mówi,że wysylkowo nie jest wiarygodne, bo powinno być robione na świeżo ale też żeby nie robić w małych,nieznanych laboratoriach. Proszę o radę,Dziewczyny,z góry dziękuję i pozdrawiam Was.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Mergelka wrote:Pisałam wcześniej troszkę o naszych wynikach. Czy coś mnie ratuje niskie FSH? Czy z takimi wynikami może się zdarzyc naturalny cud? Jestem taka że nie lubię na coś czekać bo nigdy nie wychodzi przy in vitro nie ma możliwości żeby nie czekać. W pierwsza ciążę zaszłam jak odpuściłam i zajęłam się czymś innym. Przegapiłam nawet kiedy mam okres jak się dowiedziałam to byłam już w drugim miesiącu i wszystko było w porządku, ciąża ok, córka zdrowa
Hej Mergelka patrze na Twoje wyniki amh, czy myslisz, ze ten spadek w 2017 byl błędem w oznaczeniu w labie? Bo jesli nie, to widze, ze ladnie podskoczylo z 0,16 do 0,78...07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Skittles wrote:Hej Mergelka patrze na Twoje wyniki amh, czy myslisz, ze ten spadek w 2017 byl błędem w oznaczeniu w labie? Bo jesli nie, to widze, ze ladnie podskoczylo z 0,16 do 0,78...
Teraz robiłam znowu ale po stymulacji więc nie wiem. Wynik za pięć dni..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 19:43
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Jeszcze pytanie -mojej znajomej koleżanka leczy się w Białymstoku i jezdzindo jakiejs pani prof.ktora twierdzi że rezerwę nożną zwiększyć i ona podobno właśnie pracuje nad zwiększeniem amh. Nie wiem myślałam że nie da się zwiększyć rezerwy jajnikowej, w novum Tez nikt o tym nie mówił.Ona coś mówiła o jakiejś diecie..
Jaka dieta i co jest najlepsze na amh. Przed stymulacja kilka dni brałam koenxym q10 witD3 , dhae ale później już kazali odstawić i nie biorę. Teraz już chyba można zacząć brać znowu...czy to pomaga?
Czy powinnam zrobić badanie na poziom wit D?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 19:59
2018.08. ICSI - transfer 2 zarodków
AMH 0.79 czerwiec 2018r
AMH 0.16 czerwiec 2017r
AMH 0.78 czerwiec 2016 r. Fsh - 5, LH - 1.97 .
2007- poród cc ( córka) ciąża naturalna, mąż - obniżone parametry nasienia
37 lat -
Mergelka wrote:Jeszcze pytanie -mojej znajomej koleżanka leczy się w Białymstoku i jezdzindo jakiejs pani prof.ktora twierdzi że rezerwę nożną zwiększyć i ona podobno właśnie pracuje nad zwiększeniem amh. Nie wiem myślałam że nie da się zwiększyć rezerwy jajnikowej, w novum Tez nikt o tym nie mówił.Ona coś mówiła o jakiejś diecie..
Jaka dieta i co jest najlepsze na amh. Przed stymulacja kilka dni brałam koenxym q10 witD3 , dhae ale później już kazali odstawić i nie biorę. Teraz już chyba można zacząć brać znowu...czy to pomaga?
Czy powinnam zrobić badanie na poziom wit D?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 20:10
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Mergelka wrote:Jeszcze pytanie -mojej znajomej koleżanka leczy się w Białymstoku i jezdzindo jakiejs pani prof.ktora twierdzi że rezerwę nożną zwiększyć i ona podobno właśnie pracuje nad zwiększeniem amh. Nie wiem myślałam że nie da się zwiększyć rezerwy jajnikowej, w novum Tez nikt o tym nie mówił.Ona coś mówiła o jakiejś diecie..
Czy powinnam zrobić badanie na poziom wit D?Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Ciasteczko77 wrote:No widzisz - ja to intuicyjnie zrobiłam - jem tą D3 i te b complex forte (serio duze dawki)- od razu poczułam się lepiej
z rok na bank to biorę.
Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
Jak sądzisz?
-
nick nieaktualny
-
Czy powinnam zrobić badanie na poziom wit D?
Dieta to mozesz jedynie pracowac nad tym zeby to tak szybko nie spadalo, bo jednak alkohol, papierosy! I niezdrowe jedzenie maja wplyw na poziom AMH.
Niektorzy lekarze twierdzą, ze nad jakoscia mozna popracowac. Inni, ze nie. Q10, wit D, larginina, dhea znam jako suple, ktore moga poprawic jakosc-ale absolutnie nie da nic, kilka dni brania. Tu mowa o kilku dobrych miesiącach. Dhea nie bierz na wlasna rękę bez badan i zalecenie lekarza.Lukrecja, klamka lubią tę wiadomość
-
Cos czuje, ze nie powinnam robic tego IVF przy mojej homocysteinie 10 z hakiem. Kuzwa jaka jestem zla!!! I co znowuz kilka miesiecy trzeba to przesunac w czasie, zanim poziom opadnie? Szkoda, ze mi tego lekarka nie zlecila wczesniej
Zaraz sie okaże, ze do 40 dojade czekajac na to IVF
-
Lukrecja wrote:A u mnie słabo... mam wrażenie, że POF mnie dogania powoli- mam okres co 14 dni ostatnio, czuję się też średnio. We wtorek oznacze se FSH i estradiol, bo mam wrażenie że jest gorzej niż przed ciąża
-
Mergelka wrote:Skittles błąd na pewno nie był, powtórzyłam wtedy w innym labie i było 0.20. Myślę że może teraz był błąd ale pani dr twierdziła żeby zostawić bo przynajmniej rwfundacja jest na stymulacje
Teraz robiłam znowu ale po stymulacji więc nie wiem. Wynik za pięć dni..
Aaa moze jednak to nie jest blad przy tym ostatnim wyniku...tez jestem po pierwszej stymulacji w lipcu i bede mierzyla amh w tym tygodniu ... tez sie obawiam, ze amh spadnie
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Lukrecja wrote:A u mnie słabo... mam wrażenie, że POF mnie dogania powoli- mam okres co 14 dni ostatnio, czuję się też średnio. We wtorek oznacze se FSH i estradiol, bo mam wrażenie że jest gorzej niż przed ciąża
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Cos czuje, ze nie powinnam robic tego IVF przy mojej homocysteinie 10 z hakiem. Kuzwa jaka jestem zla!!! I co znowuz kilka miesiecy trzeba to przesunac w czasie, zanim poziom opadnie? Szkoda, ze mi tego lekarka nie zlecila wczesniej
Zaraz sie okaże, ze do 40 dojade czekajac na to IVF
Ja bralam metylowane B12 oraz kwas foliowy i homocysteina spadla w ciagu 2 tygodni (pierwsze badanie kiedy nie widzialam ze bylam w ciazy - sam poczatek) z 9 do 5 - u mnie spadlo bardzo szybko. Bralam Jarrow Formulas B-Right z iherb. Jak tylko sie okazalo ze jestem w ciazy, odstawilam, bralam suplementy ciążowe z metylowanymi B12 oraz kwasem foliowym.4me lubi tę wiadomość
-
podejrzewam, że niebawem czeka mnie to samo.
Choć nie wiem, czy po stymulacjach można mówić, że pojawiło się naturalnie?
Każdy okres masz co 14 dni? A może to po prostu cykl bezowulacyjny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:31
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Lukrecja wrote:Karmiłam 3 miesiące. Teraz jest na mm i wprowadzam jej kaszki i jabłuszko. Skończyła 4 miesiące dama moja malutka...
Czy przy POF to cykl nie powinien sie wydluzac a nie skracac?Lukrecja lubi tę wiadomość
-
Santal wrote:Ja bralam metylowane B12 oraz kwas foliowy i homocysteina spadla w ciagu 2 tygodni (pierwsze badanie kiedy nie widzialam ze bylam w ciazy - sam poczatek) z 9 do 5 - u mnie spadlo bardzo szybko. Bralam Jarrow Formulas B-Right z iherb. Jak tylko sie okazalo ze jestem w ciazy, odstawilam, bralam suplementy ciążowe z metylowanymi B12 oraz kwasem foliowym.
Dzieki za info. Dajesz nadzieje, ze moze i mi uda sie z tym w miare szybko rozprawić!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:47
-
Niezapominajka5 wrote:Eh to POF
podejrzewam, że niebawem czeka mnie to samo.
Choć nie wiem, czy po stymulacjach można mówić, że pojawiło się naturalnie?
Każdy okres masz co 14 dni? A może to po prostu cykl bezowulacyjny?Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S