IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Margelka, przy tych parametrach nasienia twojego m. (u nas była fragmentacja gorsza) jeśli bierze się MACS to dr. L twierdzi że nie jest to raczej wina nasienia bo wybierane są najlepsze z najlepszych. To już prędzej po stronie komórki kobiety jest cos na rzeczy jeśli nie dotrwają do 5 doby, lub kłopoty z implantacją.
Mergelka lubi tę wiadomość
-
Te witaminy są szybko wydalane z moczem/potem więc nawet te duże dawki nie są niebezpieczne. Wiesz też miałam takie obiekcje przed kupnem i zastosowaniem ale poczytałam trochę na ten temat zanim wypróbowałam. Poza tym każdy ma inny organizm i na każdego może cos innego działać lepiej
-
Dziewczyny, a czytałyście gdzieś o tym jaki wpływ ma homocysteina na implantację zarodka?
Sama od siebie sprawdzałam sobie poziom i mam 12 ale mutacji nie sprawdzałam. Biorę modulatory z solgara i TMG z now. Ciekawe jaki będzie wynik po suplementacji -
Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja mam homocysteine na poziomie 10,8.
Od maja biore tylko metylowany kwas foliowy. Nie wiedzialam natomiast o mutacji MTHFR wiec nie bralam ani metylownaych form wit. B ani modulatora...
Jutro mam wizyte przygotowawcza przed startem IVF i poznam zdanie lekarza. Z jednej strony nie ma co cisnąć jesli ten poziom ma mi przeszkodzic, z drugiej chcialam juz w koncu zaczac. Faszeruje sie antkami i nawet naturlanie nie moge sie starac a czas ucieka...
Ostatni raz zgodziłam sie na protokol z antykoncepcyjnymi...
Chcialam poznac Wasze zdanie, gdyby jednak lekarka cisnela na to ivf juz teraz...
-
nick nieaktualnyNadzieja90 wrote:dziewczyny czy picie ziol ojca klimuszko zmienia wyniki hormonow?
Reni, czyli mieliście zastosowane MACS, z 4mln nasieniem (nie w 1 ml tylko w całej próbce). Jeśli tak to bardzo ciekawe, skoro te metodę nie można zastosować ze względów technicznych ma tak majej próbce.... i nawet jeżeli embriolog podejmie się jej wykonania to będzie wtedy po prostu mało skuteczna.
-
nick nieaktualnyagm wrote:Dziewczyny, a czytałyście gdzieś o tym jaki wpływ ma homocysteina na implantację zarodka?
Sama od siebie sprawdzałam sobie poziom i mam 12 ale mutacji nie sprawdzałam. Biorę modulatory z solgara i TMG z now. Ciekawe jaki będzie wynik po suplementacji
Jeżeli regularnie brałaś leki to poziom powinien ładnie się obniżyć. Trzymam kciuki za niski wynik ✊️✊️✊️
Nadzieja90, agm lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę - ja miałam ponad rok temu 9 coś. Włączyłam i regularnie brałam i biorę 2000 jm D i B complex forte (duze dawki) potem nie powtarzałam homo - ciekawe czy mi spadła ?
Chyba z ciekawości zrobię ...
W ogóle mój dr nie pytał o to ani nie kazał badać -
nick nieaktualnyCiasteczko77, kochana, wielu lekarzy nie zwraca uwagi na to badanie.
Niestety. Dopiero jak kobieta ma poważne inne choroby, to przy okazji wychodzi że jednak trzeba sprawdzić i homocyteine.
O dziwo, witamina D ma pozytywny wpływ na homocyteinę (tak dokładnie)jeżeli jest stosowna z witaminami z grupy b, i powoduje jej obniżenie....
Miłego popołudnia ☺️ Ja idę się lenićWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:50
-
nick nieaktualnyedloteh wrote:Ciasteczko77, kochana, wielu lekarzy nie zwraca uwagi na to badanie.
Niestety. Dopiero jak kobieta ma poważne inne choroby, to przy okazji wychodzi że jednak trzeba sprawdzić i homocyteine.
O dziwo, witamina D ma pozytywny wpływ na homocyteinę (tak dokładnie)jeżeli jest stosowna z witaminami z grupy b, i powoduje jej obniżenie....
z rok na bank to biorę.
Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
Jak sądzisz?
-
Regularnie przyjmuję wit D i K2mk7 plus kwas foliowy a mimo to Homocysteinę miałam 12. Robiłam oczywiście badanie wit d3 i mam dobry poziom czyli 50. U mnie tez lekarz nie wspominał że mam zbadać sobie poziom Homocysteiny. Czytałam że wysoki poziom nie zawsze idzie w parze z mutacją
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No widzisz - ja to intuicyjnie zrobiłam - jem tą D3 i te b complex forte (serio duze dawki)- od razu poczułam się lepiej
z rok na bank to biorę.
Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
Jak sądzisz?
Ty w końcu kropka masz na pokładzie wiec może daj spokoj
agm, metyle trzeba brać. Zwykły kwas foliowy nie pomoże. O tej witaminie D pisałam dodatkowo. Ona sama nic nie zdziała. Tu chodzi o proces metylacji (tak to się chyba nazywa)
Także żeby ci spadło to albo modulator homocyteiny albo złóż sobie zestaw witamin (pisałam już o tym wcześniej).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 15:09
sylwia80, Mika10, agm lubią tę wiadomość