X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margelka, przy tych parametrach nasienia twojego m. (u nas była fragmentacja gorsza) jeśli bierze się MACS to dr. L twierdzi że nie jest to raczej wina nasienia bo wybierane są najlepsze z najlepszych. To już prędzej po stronie komórki kobiety jest cos na rzeczy jeśli nie dotrwają do 5 doby, lub kłopoty z implantacją.

Mergelka lubi tę wiadomość

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy picie ziol ojca klimuszko zmienia wyniki hormonow?

• Blastka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te witaminy są szybko wydalane z moczem/potem więc nawet te duże dawki nie są niebezpieczne. Wiesz też miałam takie obiekcje przed kupnem i zastosowaniem ale poczytałam trochę na ten temat zanim wypróbowałam. Poza tym każdy ma inny organizm i na każdego może cos innego działać lepiej :-)

• Blastka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam osoby które piły. Ale czy zmieniają wyniki to nie pytałam.

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem czy maja wplyw na wyniki hormonow gdzies kiedys czytalam ze podobno obnizaja fsh w moim przypadku to by bylo super

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czytałyście gdzieś o tym jaki wpływ ma homocysteina na implantację zarodka?
    Sama od siebie sprawdzałam sobie poziom i mam 12 ale mutacji nie sprawdzałam. Biorę modulatory z solgara i TMG z now. Ciekawe jaki będzie wynik po suplementacji

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    ...jak się jest w ciąży to się to czuję..
    ..

Zartujesz?? Tak wcześnie nic sie nie czuje.
    Ja czułam, że znowu zbliża się okres.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    To ja dorzucę jeszcze co nieco ;)
    MACS, można zastosować gdy ilość plemników (całkowita) wynosi conajmniej 10mln, wiec niestety nie jest to metoda dla każdego.
    U nas były 4 mln

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja mam homocysteine na poziomie 10,8.
    Od maja biore tylko metylowany kwas foliowy. Nie wiedzialam natomiast o mutacji MTHFR wiec nie bralam ani metylownaych form wit. B ani modulatora...
    Jutro mam wizyte przygotowawcza przed startem IVF i poznam zdanie lekarza. Z jednej strony nie ma co cisnąć jesli ten poziom ma mi przeszkodzic, z drugiej chcialam juz w koncu zaczac. Faszeruje sie antkami i nawet naturlanie nie moge sie starac a czas ucieka...
    Ostatni raz zgodziłam sie na protokol z antykoncepcyjnymi...

Chcialam poznac Wasze zdanie, gdyby jednak lekarka cisnela na to ivf juz teraz...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    dziewczyny czy picie ziol ojca klimuszko zmienia wyniki hormonow?
    Nie wiem co w chodzi w skład twojej mieszanki, ale generalnie odpowiedź brzmi tak. Wszystko zależy od składu.

Reni, czyli mieliście zastosowane MACS, z 4mln nasieniem (nie w 1 ml tylko w całej próbce). Jeśli tak to bardzo ciekawe, skoro te metodę nie można zastosować ze względów technicznych ma tak majej próbce.... i nawet jeżeli embriolog podejmie się jej wykonania to będzie wtedy po prostu mało skuteczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Dziewczyny, a czytałyście gdzieś o tym jaki wpływ ma homocysteina na implantację zarodka?
    Sama od siebie sprawdzałam sobie poziom i mam 12 ale mutacji nie sprawdzałam. Biorę modulatory z solgara i TMG z now. Ciekawe jaki będzie wynik po suplementacji
    Tak, ma wpływ.
    Jeżeli regularnie brałaś leki to poziom powinien ładnie się obniżyć. Trzymam kciuki za niski wynik ✊️✊️✊️

Nadzieja90, agm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę - ja miałam ponad rok temu 9 coś. Włączyłam i regularnie brałam i biorę 2000 jm D i B complex forte (duze dawki) potem nie powtarzałam homo - ciekawe czy mi spadła ?
    Chyba z ciekawości zrobię ...
    W ogóle mój dr nie pytał o to ani nie kazał badać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77, kochana, wielu lekarzy nie zwraca uwagi na to badanie.
    Niestety. Dopiero jak kobieta ma poważne inne choroby, to przy okazji wychodzi że jednak trzeba sprawdzić i homocyteine.
    O dziwo, witamina D ma pozytywny wpływ na homocyteinę (tak dokładnie) :) jeżeli jest stosowna z witaminami z grupy b, i powoduje jej obniżenie....

Miłego popołudnia ☺️ Ja idę się lenić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Ciasteczko77, kochana, wielu lekarzy nie zwraca uwagi na to badanie.
    Niestety. Dopiero jak kobieta ma poważne inne choroby, to przy okazji wychodzi że jednak trzeba sprawdzić i homocyteine.
    O dziwo, witamina D ma pozytywny wpływ na homocyteinę (tak dokładnie) :) jeżeli jest stosowna z witaminami z grupy b, i powoduje jej obniżenie....
    No widzisz - ja to intuicyjnie zrobiłam - jem tą D3 i te b complex forte (serio duze dawki)- od razu poczułam się lepiej :) z rok na bank to biorę.
    Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
    Jak sądzisz?

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularnie przyjmuję wit D i K2mk7 plus kwas foliowy a mimo to Homocysteinę miałam 12. Robiłam oczywiście badanie wit d3 i mam dobry poziom czyli 50. U mnie tez lekarz nie wspominał że mam zbadać sobie poziom Homocysteiny. Czytałam że wysoki poziom nie zawsze idzie w parze z mutacją

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Diagnostyce jest promocja do końca sierpnia na wit d i kosztuje 35 zł

Ciasteczko77, edloteh, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba potrzebujesz jeszcze B12.. w ogóle wszystkie B są wskazane.
    Nie pamietam norm - w każdym razie u mnie wynik był przecież w normie, a rzekomo za wysoki na ciąże ... ?
    Szkoda że lekarze o tym nie mówią

agm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No widzisz - ja to intuicyjnie zrobiłam - jem tą D3 i te b complex forte (serio duze dawki)- od razu poczułam się lepiej :) z rok na bank to biorę.
    Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
    Jak sądzisz?
    Tylko wiesz, lepiej te b w formie metylowanej. Bo czuje ze ten b comlex taki nie jest. Zbadać możesz jak chcesz, ale moim zdaniem teraz nie masz co się stresować.
    Ty w końcu kropka masz na pokładzie wiec może daj spokoj :P

agm, metyle trzeba brać. Zwykły kwas foliowy nie pomoże. O tej witaminie D pisałam dodatkowo. Ona sama nic nie zdziała. Tu chodzi o proces metylacji (tak to się chyba nazywa)
    Także żeby ci spadło to albo modulator homocyteiny albo złóż sobie zestaw witamin (pisałam już o tym wcześniej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 15:09

sylwia80, Mika10, agm lubią tę wiadomość

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę modulatory

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ