X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margelka, przy tych parametrach nasienia twojego m. (u nas była fragmentacja gorsza) jeśli bierze się MACS to dr. L twierdzi że nie jest to raczej wina nasienia bo wybierane są najlepsze z najlepszych. To już prędzej po stronie komórki kobiety jest cos na rzeczy jeśli nie dotrwają do 5 doby, lub kłopoty z implantacją.

Mergelka lubi tę wiadomość

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy picie ziol ojca klimuszko zmienia wyniki hormonow?

• Blastka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te witaminy są szybko wydalane z moczem/potem więc nawet te duże dawki nie są niebezpieczne. Wiesz też miałam takie obiekcje przed kupnem i zastosowaniem ale poczytałam trochę na ten temat zanim wypróbowałam. Poza tym każdy ma inny organizm i na każdego może cos innego działać lepiej :-)

• Blastka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam osoby które piły. Ale czy zmieniają wyniki to nie pytałam.

• Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem czy maja wplyw na wyniki hormonow gdzies kiedys czytalam ze podobno obnizaja fsh w moim przypadku to by bylo super

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czytałyście gdzieś o tym jaki wpływ ma homocysteina na implantację zarodka?
    Sama od siebie sprawdzałam sobie poziom i mam 12 ale mutacji nie sprawdzałam. Biorę modulatory z solgara i TMG z now. Ciekawe jaki będzie wynik po suplementacji

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mergelka wrote:
    ...jak się jest w ciąży to się to czuję..
    ..

Zartujesz?? Tak wcześnie nic sie nie czuje.
    Ja czułam, że znowu zbliża się okres.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    To ja dorzucę jeszcze co nieco ;)
    MACS, można zastosować gdy ilość plemników (całkowita) wynosi conajmniej 10mln, wiec niestety nie jest to metoda dla każdego.
    U nas były 4 mln

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Ja mam homocysteine na poziomie 10,8.
    Od maja biore tylko metylowany kwas foliowy. Nie wiedzialam natomiast o mutacji MTHFR wiec nie bralam ani metylownaych form wit. B ani modulatora...
    Jutro mam wizyte przygotowawcza przed startem IVF i poznam zdanie lekarza. Z jednej strony nie ma co cisnąć jesli ten poziom ma mi przeszkodzic, z drugiej chcialam juz w koncu zaczac. Faszeruje sie antkami i nawet naturlanie nie moge sie starac a czas ucieka...
    Ostatni raz zgodziłam sie na protokol z antykoncepcyjnymi...

Chcialam poznac Wasze zdanie, gdyby jednak lekarka cisnela na to ivf juz teraz...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    dziewczyny czy picie ziol ojca klimuszko zmienia wyniki hormonow?
    Nie wiem co w chodzi w skład twojej mieszanki, ale generalnie odpowiedź brzmi tak. Wszystko zależy od składu.

Reni, czyli mieliście zastosowane MACS, z 4mln nasieniem (nie w 1 ml tylko w całej próbce). Jeśli tak to bardzo ciekawe, skoro te metodę nie można zastosować ze względów technicznych ma tak majej próbce.... i nawet jeżeli embriolog podejmie się jej wykonania to będzie wtedy po prostu mało skuteczna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agm wrote:
    Dziewczyny, a czytałyście gdzieś o tym jaki wpływ ma homocysteina na implantację zarodka?
    Sama od siebie sprawdzałam sobie poziom i mam 12 ale mutacji nie sprawdzałam. Biorę modulatory z solgara i TMG z now. Ciekawe jaki będzie wynik po suplementacji
    Tak, ma wpływ.
    Jeżeli regularnie brałaś leki to poziom powinien ładnie się obniżyć. Trzymam kciuki za niski wynik ✊️✊️✊️

Nadzieja90, agm lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę - ja miałam ponad rok temu 9 coś. Włączyłam i regularnie brałam i biorę 2000 jm D i B complex forte (duze dawki) potem nie powtarzałam homo - ciekawe czy mi spadła ?
    Chyba z ciekawości zrobię ...
    W ogóle mój dr nie pytał o to ani nie kazał badać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77, kochana, wielu lekarzy nie zwraca uwagi na to badanie.
    Niestety. Dopiero jak kobieta ma poważne inne choroby, to przy okazji wychodzi że jednak trzeba sprawdzić i homocyteine.
    O dziwo, witamina D ma pozytywny wpływ na homocyteinę (tak dokładnie) :) jeżeli jest stosowna z witaminami z grupy b, i powoduje jej obniżenie....

Miłego popołudnia ☺️ Ja idę się lenić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 14:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edloteh wrote:
    Ciasteczko77, kochana, wielu lekarzy nie zwraca uwagi na to badanie.
    Niestety. Dopiero jak kobieta ma poważne inne choroby, to przy okazji wychodzi że jednak trzeba sprawdzić i homocyteine.
    O dziwo, witamina D ma pozytywny wpływ na homocyteinę (tak dokładnie) :) jeżeli jest stosowna z witaminami z grupy b, i powoduje jej obniżenie....
    No widzisz - ja to intuicyjnie zrobiłam - jem tą D3 i te b complex forte (serio duze dawki)- od razu poczułam się lepiej :) z rok na bank to biorę.
    Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
    Jak sądzisz?

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regularnie przyjmuję wit D i K2mk7 plus kwas foliowy a mimo to Homocysteinę miałam 12. Robiłam oczywiście badanie wit d3 i mam dobry poziom czyli 50. U mnie tez lekarz nie wspominał że mam zbadać sobie poziom Homocysteiny. Czytałam że wysoki poziom nie zawsze idzie w parze z mutacją

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Diagnostyce jest promocja do końca sierpnia na wit d i kosztuje 35 zł

Ciasteczko77, edloteh, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba potrzebujesz jeszcze B12.. w ogóle wszystkie B są wskazane.
    Nie pamietam norm - w każdym razie u mnie wynik był przecież w normie, a rzekomo za wysoki na ciąże ... ?
    Szkoda że lekarze o tym nie mówią

agm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No widzisz - ja to intuicyjnie zrobiłam - jem tą D3 i te b complex forte (serio duze dawki)- od razu poczułam się lepiej :) z rok na bank to biorę.
    Nie wiem tylko czy sens teraz badać skoro teraz biorę tyle leków i hormonów ?
    Jak sądzisz?
    Tylko wiesz, lepiej te b w formie metylowanej. Bo czuje ze ten b comlex taki nie jest. Zbadać możesz jak chcesz, ale moim zdaniem teraz nie masz co się stresować.
    Ty w końcu kropka masz na pokładzie wiec może daj spokoj :P

agm, metyle trzeba brać. Zwykły kwas foliowy nie pomoże. O tej witaminie D pisałam dodatkowo. Ona sama nic nie zdziała. Tu chodzi o proces metylacji (tak to się chyba nazywa)
    Także żeby ci spadło to albo modulator homocyteiny albo złóż sobie zestaw witamin (pisałam już o tym wcześniej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 15:09

sylwia80, Mika10, agm lubią tę wiadomość

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę modulatory

• agm Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-)

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ