IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Jestem w ciąży - 5 dpt beta 10.31Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Oby przyrastała - w Pt powtarzam ... droga daleka i kręta mnie czeka
Ja w lutym miałam ponad 9 w 5dpt ale niestety kolejna już była niższa.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Ciasteczko77 wrote:Oby przyrastała - w Pt powtarzam ... droga daleka i kręta mnie czeka
A czemu tak zakładasz ? Obecnie wszystko idzie z planem, pierwsze ivf, pierwszy transfer i beta pozytywna to chyba jest się z czego cieszyć.
Ja bym się cieszyła jak bym tak miała.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Ciasteczko77 wrote:A w ciąży co wtedy się bierze ?
Dziękuje
Ja bralam supplement ciazowy z iherb (Throne Research Prenatal) na zmiane z Femibion Natal. Konsultowalam z mom ginekologiem prowadzacym i wyrazil zgode.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia80 wrote:A czemu tak zakładasz ? Obecnie wszystko idzie z planem, pierwsze ivf, pierwszy transfer i beta pozytywna to chyba jest się z czego cieszyć.
Ja bym się cieszyła jak bym tak miała.
boje sie ...
ale sie cieszęsylwia80, Izunia37, Skittles lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Właśnie szukam tych B metylowanych- taki complex
Ale w Google tylko znalazłam z wielkimi dawkami.
Jak byś znalazła - dasz proszę nazwy?
4me - kiedy masz teraz wizytę /jaki dalszy krok ?Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Właśnie szukam tych B metylowanych- taki complex
Ale w Google tylko znalazłam z wielkimi dawkami.
Jak byś znalazła - dasz proszę nazwy?
4me - kiedy masz teraz wizytę /jaki dalszy krok ?
Rozpoczęłam klucie gonapeptylem. W poniedzialek wizyta, na ktora musze zrobic duuuzo badan, hormony, amh itp. Na tej wizycie bedziemy wybierac konkretny sposob zaplodnienia i domyślam sie, ze rozpoczne stymulacje menopurem. Za dwa tygodnie weryfikacja i gdzies w pierwszych dwóch tygodniach września pick up-jesli bedzie co pobieraćNiezapominajka5, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:POF jak sama nazwa wskazuje to PRZEDWCZESNE wygaszanie czynności jajników, dotyczy to 1 % kobiet przed 40 rz oraz 0.1% przed 30 rz ( ja i Lil jestesny tymi szczesciarami). Nie można mówić o POF w przypadku fizjologicznego spadku płodności w okresie perimenopauzy.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Lukrecja wrote:Oby kochana. Właśnie uspilam malutką, zaczynają jej iść zęby. Morfologia i hormony tarczycy ok. Jak Twoje maluchy?
Omg, już ząbki?? To faktycznie szybko. A u mnie chłopaki dają czadunie wiem jak wyrobię w okresie dojrzewania te zalew testosteronu
póki co przerabiam bunt dwulatka plus niekończące się skok rozwojowe u juniora
Ciasteczko, cudownie, trzymam kciuki za przyrosty bety!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 14:14
Niezapominajka5, Ciasteczko77, Lukrecja lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
4me wrote:Maz przekonany artykułem! Wielkie dzieki!
Teraz tylko musze przekonac go, by nie szedl na dyskusje z genetykiem bo pewnie znow wroci na druga stronę mocy
A tak serio to nie wiem, czy dobrze robimy, ze bez PGD i bedzie mi sie to snilo po nocach... Ale jakos nie widze zadnych szans z tymi badaniami. Trzeba byc dobrej mysli.
Jutro pierwszy zastrzyk z gonapeptylu robiony recami męża - oby sie postaral i siniaka nie bylo! Normalnie mam stresa
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mola_90 wrote:Lil_m gonadotropinami nie bylam, lekarz tlumaczyl to tak ze letrozol dziala tak samo a jest duzo tanszy a ta stymulacja byla troche taka eksperymentalna i od poczatku skazana na kleske. Na klasyczna stymulacje szkoda mi pieniedzy bo lekarze szans nie daja. Leczylam sie w lublinie w klinice leczenia nieplodnosci ale obecnie odpoczywam od lekarzy specjalistow.
Mamila, Unica jest w Brnie. A na htz czuje sie bardzo dobrze, ale musze zaznaczyc ze bez htz czuje sie tak samo. Nie mam uderzen goraca, nocnych potow, nie meczy mnie bezzsennoscTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:A Ty masz długi tez? Nie pamiętam co pisałaś - sorry
juz zaczelas?
Za Wasza rada poinformowalam w poniedziałek klinikę,że dostałam okres wcześniej i wizyta wypadnie w 7dc.
Początkowo pielęgniarka kazała przyjechać od razu do kliniki (haha - 350 km, a na dodatek byłam w pracy).
Chcieli mnie umówić na wtorek do innego lekarza (mój nie miał miejsc), ale poprosiłam pielęgniarkę, by wcześniej skonsultowala,to z moim lekarzem,bo może on w ten sposób zaplanował.
Okazało się,że tak i wizyta ma być według planu, czyli w piątek. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, będzie start stymulacji:)
tolerancyjna lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Wodze,że u Ciebie też długi protokół. Jestem ciekawa efektów- trzymam kciuki:)
Tez chcialam badanie pgd, bo dmucham zawsze na zimne, ale lekarz mnie przekonal, zeby go nie robic .... primo, zeby zarodek mogl byc przebadany musialby byc tak zwana 5tka czyli najlepszej klasy ... przy malym amh i slabej jakosci komorek, moze nigdy nie osiagnac tej klasy gotowej do biopsji ....a bedac 4ka jest dobry do trasferu, ale nie do badania genetycznego... wiec jakbym nawet chciala go przebadac to bym nie mogla ....a trasferowac mozna taki zarodek! Poza tym przy moim malym amh, walczylam o jeden zarodek, a badanie genetyczne jest do 4 zarodkow za 6 tys w mojej klinice, z 1 stymulacji mialam 1 zarodek, musialabym zrobic wiecej stymulacji, aby uzbierac ich chociaz ze 3 do badania genetycznego .... w wiekszosci przypadkow wadliwe zarodki sie eliminuja same ...07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍