IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezapominajka5 wrote:Tak, też idę długim protokołem. Gonapeptyl biorę już 11 dzień (bardzo długo- przy pierwszej procedurze znacznie krócej).
Za Wasza rada poinformowalam w poniedziałek klinikę,że dostałam okres wcześniej i wizyta wypadnie w 7dc.
Początkowo pielęgniarka kazała przyjechać od razu do kliniki (haha - 350 km, a na dodatek byłam w pracy).
Chcieli mnie umówić na wtorek do innego lekarza (mój nie miał miejsc), ale poprosiłam pielęgniarkę, by wcześniej skonsultowala,to z moim lekarzem,bo może on w ten sposób zaplanował.
Okazało się,że tak i wizyta ma być według planu, czyli w piątek. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, będzie start stymulacji:)trzymam kciuki
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko ❤,super wiadomosc!!!
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Ciasteczko
Dziewczyny, homocysteinę robi się na czczo? Trzeba coś odstawić przed badaniem? Dawno nie robiłam, może bym sprawdziła znowu...Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:Ciasteczko
Dziewczyny, homocysteinę robi się na czczo? Trzeba coś odstawić przed badaniem? Dawno nie robiłam, może bym sprawdziła znowu...
Robi sie na czczo07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Lil_m wrote:Ciasteczko
Dziewczyny, homocysteinę robi się na czczo? Trzeba coś odstawić przed badaniem? Dawno nie robiłam, może bym sprawdziła znowu...Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Niezapominajka-wyglada na to, ze bede cie gonić
trzymam kciuki
jeśli nie będzie żadnych komplikacji, to stymulacje zaczniemy podobnie:)
4me lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ciasteczko super! Gratuluje!
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Dziewczyny,dramat!Mam wyniki amh!Jest 0,15!Przed mezoterapia,w kwietniu bylo 0,28,cykl po mezoterapii bylo 0,26, a przez te 3 miesiące spadlo na 0,15. Zaluje,ze to robiłam,szkoda kasy i mojego stresu. Jak moglo tak drastycznie spasc w tak krotkim czasie?Wiecie dlaczego?To najprawfopodobniej po mezoterapii,nic i bego mi nie przychodzi do głowy...Czy moze przez torbiele?Czy tez po stymulacji,ktora byla w poprzednim cyklu. Czy jest szansa,ze to odbije w górę,czy juz bedzie tylko gorzej?Jak myslicie? Jestem taka zalamana...Jeszcze mój lekarz wyjeżdża we wrzesniu na 3 tygodnie i odpadna mi 2 cykle,a jak tak dalej pojdzie to za 3 miesiace moje amh bedzie ponizej 0,1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:09
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Ciasteczko, ale super wiadomość! Wygląda na to, że to Ty jesteś tym cudem, który nam podreperuje morale
Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się rozwijało. A Ty się ciesz!!!
Ciasteczko77, Nadzieja90 lubią tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
nick nieaktualny
-
Mimila wrote:Dziewczyny,dramat!Mam wyniki amh!Jest 0,15!Przed mezoterapia,w kwietniu bylo 0,28,cykl po mezoterapii bylo 0,26, a przez te 3 miesiące spadlo na 0,15. Zaluje,ze to robiłam,szkoda kasy i mojego stresu. Jak moglo tak drastycznie spasc w tak krotkim czasie?Wiecie dlaczego?To najprawfopodobniej po mezoterapii,nic i bego mi nie przychodzi do głowy...Czy moze przez torbiele?Czy tez po stymulacji,ktora byla w poprzednim cyklu. Czy jest szansa,ze to odbije w górę,czy juz bedzie tylko gorzej?Jak myslicie? Jestem taka zalamana...Jeszcze mój lekarz wyjeżdża we wrzesniu na 3 tygodnie i odpadna mi 2 cykle,a jak tak dalej pojdzie to za 3 miesiace moje amh bedzie ponizej 0,1.
Wydaje mi się, że moglo spaść po stymulacji. U mnie z 0,3 spadlo po stymulacji dooo 0,09Mimila lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Dziewczyny,moze Ciasteczko Was zarazi i wiecej takich dobrych niespodzianek tu bedzie ❤
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualnyDziękuje Dziewczyny
oby rosło bo wiadomo... cieszę się chwila ale z tylu głowy wiecie co mam ...
Miałam 0,9 amh w grudniu 2017.. wiek 35. Fsh miałam w normie. Hashimoto i nadwaga od 2006 (tsh było przed IVF 1.2). Immunologia - nie została zbadana (pare lat temu robiłam ana i nk i było Ok). V Leiden i białko c i s - ok. Kariotypy ok. Mutacji nie robiłam.
Miałam 6 pobranych komórek - z jednego jajnika tylko. 5 zapłodnionych. 4 zarodki. 1 mrożony w 3 dobie i 1 blastka (którą mam w brzusiu). 2 zarodki umarły w 5 dobie. Klasy zarodków nie znam.
Stymulacja - protokół krotki z agonista - bardzo duze dawki Gonal F, mensinor, gonapeptyl.
Nasienie - na granicy norm z odchyleniami / morfo, żywotność .. mrożone (przed chemia).Lukrecja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDana721 wrote:Dziewczyny,moze Ciasteczko Was zarazi i wiecej takich dobrych niespodzianek tu bedzie ❤
~~~~*******************************~~~~
Oj ... najgorsze czy przetrzyma... czy urośnie beta i dalej ... same wiecie... to tylko mały sukces i kroczek .. tyle przed nami
Dana721, Skittles lubią tę wiadomość
-
Skittles wrote:Wydaje mi się, że moglo spaść po stymulacji. U mnie z 0,3 spadlo po stymulacji dooo 0,09Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Mimila wrote:Wiem,pamietam,ze to pisalas,myślisz,ze po stymulacji,a nie po mezoterapii?A jesli spadko po stymulacji to sie odbije?Niektórzy twierdza;ze sama punkcja obniza amh,a nie stymulacja,ja juz nie wiem jak to rozumieć. Ja nie mialam teraz punkcji,mialam przerwana stymulacje ale dlyga byla,bo trwala az 11 dni do momentu przerwania. A ile czasu minelo miedzy Twoim jednym badaniem,a drugim?Moze pisalas ale nie pamiętam. W lipcu mialas stymulacje.Bedziesz dalej badac czy dajesz sobie spokoj?Chyba szkoda kasy i stresu.... Ile mialas komorek przy amh 0,3?Kiedy robisz następne podejscie jesli robisz?
0,3 mialam w trakcie stymulacji w lipcu, a wynik 0,09 byl w sierpniu, minal ponad miesiac pomiedzy dwoma badaniami... mi raz spadlo juz amh do 0,13, a bylam wtedy na pigulkah anty, lekarz powiedzial, ze pigulki obnizaja amh. Wydaje mi sie, ze po tak duzej dawce lekow przy stymulacji tez moze spasc amh... ale to moja interpretacja... co do mezo, na jednym forum czytalan, ze kobiecie po tym zabiegu wzroslo amh z 0,1 do 0,3. Pomyslalam ze u mnie tez by sie przydalo zrobic te mezo I amh moze podskoczy do 0,7ale co ciekawe zapytalam lekarza o to mezo, powiedzial mi za na 100 kobiet po tym zabiegu u niech w klinice, 1 byla w ciazy... wiec mi nie poleca ... to rzeczywiscie mezo ma takie slabe statystyki??? U mnie bylo tak ze mialalam dlugi protokół, maksymalne dawki leków, a tylko 3 pecherzyki, pobrano 2 komulusy, 1 byl pusty, i wyszedł 1 zarodek... Teraz nie będę badać AMH, podzuplementuje się trochę ... nie wiem czy nie wprowadzić ziół na jakiś czas ... ale za jakiś czas chyba spr ale to
speawdze ... po tym wyniku 0,13, po 4 tyg suplementacji dhea wit d3 q10 , AMH wyszło 0,64 ... później już było na poziomie 0,3. Mam nadzieje, ze odbije po 2-3 miesiącach ....idę do lekarza w pon, zobaczymy co powie o kolejnym podejściu itd. Chce jeszcze w tym roku podejść ...Mimila lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
11.2018 amh 0,86
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍