IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77_2 wrote:Ja nie mam 30 lat jak Lukrecja tylko 41. Nie planuję więcej dzieci niż jedno bo po prostu uważam że nie mam czasu na więcej.
4me lubi tę wiadomość
Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Niezapominajka5 wrote:Możliwe,że gonapeptyl wyciszyl mnie zbyt mocno? Dzisiaj 6ds i nie ma ani kropelki plodnego śluzu. Tak jakby nic nie rosło..
Dostalas od razu menopur, kiedy kolejna wizyta kontrolna u Ciebie niezapominajka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 20:14
-
nick nieaktualny
-
Bea77_2 wrote:Jak mi powiesz w którym sklepie dają bliźniaki to ustawię się w kolejceStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Bea ja wierze ze transfer sie odbedzie I miejmy nadzieje ze bedzie z tego ciaza,powinnas juz zaczac jesc ananasa tak przez nastepne 7-8 dni,mowia tez zeby pic cieple napoje i jesc cieple posilki,wygrzewac stopy tez slyszalam ❤
Mimila, brenya77 lubią tę wiadomość
Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
nick nieaktualny
-
4me wrote:A bralas antykoncepcyjne wczesniej. Ja tak i sluzu tez nie zawieleZa mna 7 dawek gonapeptylu i dwie menopuru.
Dostalas od razu menopur, kiedy kolejna wizyta kontrolna u Ciebie niezapominajka?
Wizyta w piątek.
A jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:09
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Nigdy. To moja pierwsza stymulacja w zyciu. Na schemacie Invictowym Gonapeptyl i menopur. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jak Bedzie tragedia to mysle, zeby zmienic lekarza albo bardziej klinike i spróbować z tym co piszesz. Takze dzieki, za konkretne wskazowki. Sama jednak nie wiem do konca co zrobie. Musze zobaczyc jakie beda wyniki i przemyslec temat bo takie skakanie os lekarza do lekarza tez ma swoje minusy.
Obecny lekarz nie chcial dyskutowac za bardzo na ten temat. Skwitowala moje uwagi o menopurze dla starych kobiet tekstem, ze noje AMh niebjest jeszcze tragiczne i ze nie jestem stara kobieta... Oby miala racje!
To właśnie mnie nie urzekło w Invikcie, że wszystkim pacjentkom dają menopur, choc są inne opcje. Tak jakby innych nie znali, nie umieli?
Niestety mi spieprzyli stymulacje pokazowo, wiec bądź czujna. Nie myślałaś o przedyskutowaniu stymulacji z inną klinika?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
Mimila wrote:Bea,3 zarodki to byłoby moje marzenie teraz. Naprawde,wierze,ze z tego będzie chociaż 1 zdrowy dzidziuś.
Moje też... nigdy tyle nie miałam. Bea, postaraj się na to spojrzeć w ten sposób, choć wiem, że to trudne. Nie chcę też tu uprawiać jakiś czarów marów i mówić o sile pozytywnego myślenia, ale negatywne myśli naprawdę nic a nic tu nie pomogą. Ty musisz chcieć te zarodki!
A Sowińską wspominam dobrze, robiła mi transfer i zaszłam wtedy jedyny raz w ciążę, która fakt zakończyła się poronieniem, ale to na pewno nie była jej wina.
Niezapominajka5, Dana721, Blastka lubią tę wiadomość
starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
3 ivf - brak zarodków
4 ivf - 2 zarodki, beta <1 -
Niezapominajka5 wrote:Brałam tabletki anty przed menopurem, później 13 zastrzyków gonapeptylu i dopiero menopur 300. Martwię się,że teraz nic nie ruszy.
Wizyta w piątek.
A jak u Ciebie?
Ze sluzem u mnie bylo slabo, ale czego sie spodziewac na antkach i pozniej jak rozumiem hamujacym gonapeptylu? Nie wiem tak to sobie tłumaczyłam.
Chociaż moj sluz generalnie od dwoch cykli pozostawia wiele do zyczenia.
Nie wiele wiem-jestem jak dziewica w tym temacie stymulacji;DNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Ja mam lacznie 11 gonapeptylu i narazie 7 menopuru (3 pierwsze po 300, pozniej po 225). Do 3 września jeszcze je biore. Wówczas wizyta i zobaczymy co dalej-czy juz bedzie pick up wyznaczony czy cos jeszcze do hodowania czy mój ryk
Ze sluzem u mnie bylo slabo, ale czego sie spodziewac na antkach i pozniej jak rozumiem hamujacym gonapeptylu? Nie wiem tak to sobie tłumaczyłam.
Chociaż moj sluz generalnie od dwoch cykli pozostawia wiele do zyczenia.
Nie wiele wiem-jestem jak dziewica w tym temacie stymulacji;D
4me. Czyli, że bierzesz Menopur przez tydzień i invicta nawet raz jajek nie podejrzy czy rosną i czy nie trzeba dostosować leków? Oni naprawdę nie wiedzą co robią
U mnie zrobił tak samo, po tygodniu panika bo 4 jajka gotowe do punkcji. Masakra to jest jedna wielka ta klinika
Jakie masz AMH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:23
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
brenya77 wrote:To właśnie mnie nie urzekło w Invikcie, że wszystkim pacjentkom dają menopur, choc są inne opcje. Tak jakby innych nie znali, nie umieli?
Niestety mi spieprzyli stymulacje pokazowo, wiec bądź czujna. Nie myślałaś o przedyskutowaniu stymulacji z inną klinika?
Zalozmy, ze pojde do drugiej - powiedza mi cos skrajnie innego. Skad mam wiedzieć co wybrac tak naprawde? Bede miala kolejne dylamaty. Slowo lekarza, przeciwku słowu innego lekarza. W obecnej klinice Pani doktor zarecza mi, ze takie stymulacje daja najlepsze wyniki. W innej tez beda mi to mowic o swoich sposobach. W necie opinie podzielone a kazdy ma to info od swojego lekarza wiec najlepsze i sprawdzone na sobie...
Na innych watkach pisza tylko transfer tylko 5 doba, tutaj im szybciej tym lepiej.
Musze niestety sprobowac sama na sobie co na mnie dziala. Czy jest jakis inny sposob niz ta ruletka????? Szkoda tylko, ze kosztuje to tyle zdrowia i kasy i możliwości gry w ta ruletke jest tak nie wiele...
Jesli poszłabym do innej kliniki, nie udalo by sie na innych lekach to bylabym dokladnie w tym samym miejscu zastanawiajac sie czy lekarka z Invicty nie miala jednak racji...
Zobaczcie Bea miala calkiem sporo ilosc na tym Menopurze? Wieksza niz obecnie. O jakosci nie moge nic powiedziec bo nie wiem czy te badania PGs sa miarodajne czy niez a obecna stymulacja jeszcze nie rozstrzygnięta...
Ruletka,loteria-jak zwal tak zwal. Jesli wierzyć dalej mojej lekarce to mam 40% na smiech lub 60% szans na placz gdzies za tydzien tutaj na forum
-
brenya77 wrote:4me. Czyli, że bierzesz Menopur przez tydzień i invicta nawet raz jajek nie podejrzy czy rosną i czy nie trzeba dostosować leków? Oni naprawdę nie wiedzą co robią
U mnie zrobił tak samo, po tygodniu panika bo 4 jajka gotowe do punkcji. Masakra to jest jedna wielka ta klinika
Jakie masz AMH?
AMH maj-0,77 w 1dc
AMH sierpien-1,42!!! w 34dc (wydluzony przez antki), suplementacja D3
Oba ten sam lab, badane na miejscu.
Jutro robie test-jade ponownie, na własną rękę,zbadac AMH w 3dc-chce zobaczyc ile wart jest ostatni wynik. Przy okazji strzele sobie FSH
-
nick nieaktualny
-
Pij, Bea, pij Twoje zdrowie, najlepiej to ulubione wino hiszpańskie (?- nie wiem czy dobrze pamiętam
i Dana dobrze prawi, gdzieś się przewijało, że zimne stopy to zimna macica (vide bodajże medycyna chińska). Na naszym bocianie w związku z tym każda dziewczyna jechała na transfer w białych skarpetkach
zawsze można podejść do tego z przymrużeniem oka, bo zaszkodzić nie zaszkodzi
Lukrecja, Dana721, Mimila, edloteh lubią tę wiadomość
3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Dziewczyny a jeszcze mam pytanie o NK. Jako ze mialam je na poziomie 13% i biore na to steryd chcialam sprawdzic-tez na wlasna reke bo nikt mi tego kuzwa nie zlecil
poziom tych komorek obecnie.
Ja to za pierwszym razem robilam w całym pakiecie subpopulacja limfocytow, ktory kosztuje ponad 350 pln i szkoda mi tej kasy. Czy ktoras z was spotkala sie z jakims innym badaniem, w ktorym mozna to NK sprawdzic?
-
4me wrote:Bralam antki - mialam kontrole, bralam 5 dawek gonapeptylu-mialam kolejna kontrole, teraz zaczelam brac menopur i tak dopiero po 7 dawkach kolejna kontrola. Nie strasz juz
AMH maj-0,77 w 1dc
AMH sierpien-1,42!!! w 34dc (wydluzony przez antki), suplementacja D3
Oba ten sam lab, badane na miejscu.
Jutro robie test-jade ponownie, na własną rękę,zbadac AMH w 3dc-chce zobaczyc ile wart jest ostatni wynik. Przy okazji strzele sobie FSH
Przepraszam 4me, nie chciałam cię straszyć. Czy masz możliwość zadzwonić do lekarza i poprosić o wcześniejszy podgląd jajek? Tak na wszelki wypadek?
Masz rację co do wszystkiego, trzeba zobaczyć co na nas działa na sobie. Wiadomo że każdy lekarz ciągnie w swoją stronę. Przepraszam jeszcze raz.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Bea77_2 wrote:Póki co żłopię wino jak dzika i mam wywalone na wszystko
Ja też pije za twoje zdrowie, tylko po winie mi się język rozwiązuje i już 4me nastraszyłam
Ale pić trzeba, za zarodki!
4me, Bea77_2, edloteh lubią tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
brenya77 wrote:Przepraszam 4me, nie chciałam cię straszyć. Czy masz możliwość zadzwonić do lekarza i poprosić o wcześniejszy podgląd jajek? Tak na wszelki wypadek?
Masz rację co do wszystkiego, trzeba zobaczyć co na nas działa na sobie. Wiadomo że każdy lekarz ciągnie w swoją stronę. Przepraszam jeszcze raz.
Teraz juz leze w lozku i nie mam dokumentow ale wydaje mi sie, ze w rozpisce IVF jest napisane ze wizyta jest w 1ds a pozniej 8ds więc nie sadze aby ktoklowiek chcial ze mna rozmawiaćjesli tak jest to rozumiem, ze kazda babka tak tam ma i nie maja tragicznych doswiadczen.
Serio dziewczyny wy tak macie co 2-3 dni poglądy podczas stymulacji? Ja bede miala łącznie 3 ale ze to dlugi protokol to wychodzi tak średnio raz na tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 22:49
Mimila lubi tę wiadomość