X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja nie mam 30 lat jak Lukrecja tylko 41. Nie planuję więcej dzieci niż jedno bo po prostu uważam że nie mam czasu na więcej.
    Bea,proponuję bliźniaki w takim razie:-)

4me lubi tę wiadomość

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Możliwe,że gonapeptyl wyciszyl mnie zbyt mocno? Dzisiaj 6ds i nie ma ani kropelki plodnego śluzu. Tak jakby nic nie rosło..
    A bralas antykoncepcyjne wczesniej. Ja tak i sluzu tez nie zawieleZa mna 7 dawek gonapeptylu i dwie menopuru.

Dostalas od razu menopur, kiedy kolejna wizyta kontrolna u Ciebie niezapominajka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 20:14

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:02

Mimila, klamka, brenya77, sylwia80, edloteh, Mika10 lubią tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Jak mi powiesz w którym sklepie dają bliźniaki to ustawię się w kolejce ;-)
    A propos kupna bliźniaków to moja córka wczoraj powiedziala,ze szkoda,ze dzieci nie można po prostu kupić to by miała rodzeństwo:-)

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Dana721 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea ja wierze ze transfer sie odbedzie I miejmy nadzieje ze bedzie z tego ciaza,powinnas juz zaczac jesc ananasa tak przez nastepne 7-8 dni,mowia tez zeby pic cieple napoje i jesc cieple posilki,wygrzewac stopy tez slyszalam ❤

Mimila, brenya77 lubią tę wiadomość

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko co u Ciebie????

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:44

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A bralas antykoncepcyjne wczesniej. Ja tak i sluzu tez nie zawieleZa mna 7 dawek gonapeptylu i dwie menopuru.

Dostalas od razu menopur, kiedy kolejna wizyta kontrolna u Ciebie niezapominajka?
    Brałam tabletki anty przed menopurem, później 13 zastrzyków gonapeptylu i dopiero menopur 300. Martwię się,że teraz nic nie ruszy.
    Wizyta w piątek.
    A jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:09

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nigdy. To moja pierwsza stymulacja w zyciu. Na schemacie Invictowym Gonapeptyl i menopur. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Jak Bedzie tragedia to mysle, zeby zmienic lekarza albo bardziej klinike i spróbować z tym co piszesz. Takze dzieki, za konkretne wskazowki. Sama jednak nie wiem do konca co zrobie. Musze zobaczyc jakie beda wyniki i przemyslec temat bo takie skakanie os lekarza do lekarza tez ma swoje minusy.
    Obecny lekarz nie chcial dyskutowac za bardzo na ten temat. Skwitowala moje uwagi o menopurze dla starych kobiet tekstem, ze noje AMh niebjest jeszcze tragiczne i ze nie jestem stara kobieta... Oby miala racje! ;)

To właśnie mnie nie urzekło w Invikcie, że wszystkim pacjentkom dają menopur, choc są inne opcje. Tak jakby innych nie znali, nie umieli?
    Niestety mi spieprzyli stymulacje pokazowo, wiec bądź czujna. Nie myślałaś o przedyskutowaniu stymulacji z inną klinika?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • Muchacha Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    Bea,3 zarodki to byłoby moje marzenie teraz. Naprawde,wierze,ze z tego będzie chociaż 1 zdrowy dzidziuś.

Moje też... nigdy tyle nie miałam. Bea, postaraj się na to spojrzeć w ten sposób, choć wiem, że to trudne. Nie chcę też tu uprawiać jakiś czarów marów i mówić o sile pozytywnego myślenia, ale negatywne myśli naprawdę nic a nic tu nie pomogą. Ty musisz chcieć te zarodki!
    A Sowińską wspominam dobrze, robiła mi transfer i zaszłam wtedy jedyny raz w ciążę, która fakt zakończyła się poronieniem, ale to na pewno nie była jej wina.

Niezapominajka5, Dana721, Blastka lubią tę wiadomość

starania od 4 lat, AMH 0,58, 41 lat
    1 ivf - 1 zarodek, beta - 0
    2 ivf - 2 zarodki, beta +, brak serduszka w 8 tyg.
    3 ivf - brak zarodków
    4 ivf - 2 zarodki, beta <1
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Brałam tabletki anty przed menopurem, później 13 zastrzyków gonapeptylu i dopiero menopur 300. Martwię się,że teraz nic nie ruszy.
    Wizyta w piątek.
    A jak u Ciebie?
    Ja mam lacznie 11 gonapeptylu i narazie 7 menopuru (3 pierwsze po 300, pozniej po 225). Do 3 września jeszcze je biore. Wówczas wizyta i zobaczymy co dalej-czy juz bedzie pick up wyznaczony czy cos jeszcze do hodowania czy mój ryk ;)
    Ze sluzem u mnie bylo slabo, ale czego sie spodziewac na antkach i pozniej jak rozumiem hamujacym gonapeptylu? Nie wiem tak to sobie tłumaczyłam.
    Chociaż moj sluz generalnie od dwoch cykli pozostawia wiele do zyczenia.

Nie wiele wiem-jestem jak dziewica w tym temacie stymulacji;D

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mam lacznie 11 gonapeptylu i narazie 7 menopuru (3 pierwsze po 300, pozniej po 225). Do 3 września jeszcze je biore. Wówczas wizyta i zobaczymy co dalej-czy juz bedzie pick up wyznaczony czy cos jeszcze do hodowania czy mój ryk ;)
    Ze sluzem u mnie bylo slabo, ale czego sie spodziewac na antkach i pozniej jak rozumiem hamujacym gonapeptylu? Nie wiem tak to sobie tłumaczyłam.
    Chociaż moj sluz generalnie od dwoch cykli pozostawia wiele do zyczenia.

Nie wiele wiem-jestem jak dziewica w tym temacie stymulacji;D

4me. Czyli, że bierzesz Menopur przez tydzień i invicta nawet raz jajek nie podejrzy czy rosną i czy nie trzeba dostosować leków? Oni naprawdę nie wiedzą co robią :-(
    U mnie zrobił tak samo, po tygodniu panika bo 4 jajka gotowe do punkcji. Masakra to jest jedna wielka ta klinika
    Jakie masz AMH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:23

1 x naturalna cb
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    To właśnie mnie nie urzekło w Invikcie, że wszystkim pacjentkom dają menopur, choc są inne opcje. Tak jakby innych nie znali, nie umieli?
    Niestety mi spieprzyli stymulacje pokazowo, wiec bądź czujna. Nie myślałaś o przedyskutowaniu stymulacji z inną klinika?
    Myslalam, ciągle nad tym za duzo mysle...ale nie przy tym podejściu. Przy kolejnym-jesli to bedzie zrabane.
    Zalozmy, ze pojde do drugiej - powiedza mi cos skrajnie innego. Skad mam wiedzieć co wybrac tak naprawde? Bede miala kolejne dylamaty. Slowo lekarza, przeciwku słowu innego lekarza. W obecnej klinice Pani doktor zarecza mi, ze takie stymulacje daja najlepsze wyniki. W innej tez beda mi to mowic o swoich sposobach. W necie opinie podzielone a kazdy ma to info od swojego lekarza wiec najlepsze i sprawdzone na sobie...
    Na innych watkach pisza tylko transfer tylko 5 doba, tutaj im szybciej tym lepiej.

Musze niestety sprobowac sama na sobie co na mnie dziala. Czy jest jakis inny sposob niz ta ruletka????? Szkoda tylko, ze kosztuje to tyle zdrowia i kasy i możliwości gry w ta ruletke jest tak nie wiele...
    Jesli poszłabym do innej kliniki, nie udalo by sie na innych lekach to bylabym dokladnie w tym samym miejscu zastanawiajac sie czy lekarka z Invicty nie miala jednak racji...

Zobaczcie Bea miala calkiem sporo ilosc na tym Menopurze? Wieksza niz obecnie. O jakosci nie moge nic powiedziec bo nie wiem czy te badania PGs sa miarodajne czy niez a obecna stymulacja jeszcze nie rozstrzygnięta...

Ruletka,loteria-jak zwal tak zwal. Jesli wierzyć dalej mojej lekarce to mam 40% na smiech lub 60% szans na placz gdzies za tydzien tutaj na forum ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    4me. Czyli, że bierzesz Menopur przez tydzień i invicta nawet raz jajek nie podejrzy czy rosną i czy nie trzeba dostosować leków? Oni naprawdę nie wiedzą co robią :-(
    U mnie zrobił tak samo, po tygodniu panika bo 4 jajka gotowe do punkcji. Masakra to jest jedna wielka ta klinika
    Jakie masz AMH?
    Bralam antki - mialam kontrole, bralam 5 dawek gonapeptylu-mialam kolejna kontrole, teraz zaczelam brac menopur i tak dopiero po 7 dawkach kolejna kontrola. Nie strasz juz :( ;)
    AMH maj-0,77 w 1dc
    AMH sierpien-1,42!!! w 34dc (wydluzony przez antki), suplementacja D3
    Oba ten sam lab, badane na miejscu.
    Jutro robie test-jade ponownie, na własną rękę,zbadac AMH w 3dc-chce zobaczyc ile wart jest ostatni wynik. Przy okazji strzele sobie FSH ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:02

AmVormittag, 4me, Dana721, Mika10, edloteh, sylwia80 lubią tę wiadomość

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij, Bea, pij Twoje zdrowie, najlepiej to ulubione wino hiszpańskie (?- nie wiem czy dobrze pamiętam ;-) i Dana dobrze prawi, gdzieś się przewijało, że zimne stopy to zimna macica (vide bodajże medycyna chińska). Na naszym bocianie w związku z tym każda dziewczyna jechała na transfer w białych skarpetkach :-D zawsze można podejść do tego z przymrużeniem oka, bo zaszkodzić nie zaszkodzi

Lukrecja, Dana721, Mimila, edloteh lubią tę wiadomość

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeszcze mam pytanie o NK. Jako ze mialam je na poziomie 13% i biore na to steryd chcialam sprawdzic-tez na wlasna reke bo nikt mi tego kuzwa nie zlecil :/ poziom tych komorek obecnie.
    Ja to za pierwszym razem robilam w całym pakiecie subpopulacja limfocytow, ktory kosztuje ponad 350 pln i szkoda mi tej kasy. Czy ktoras z was spotkala sie z jakims innym badaniem, w ktorym mozna to NK sprawdzic?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bralam antki - mialam kontrole, bralam 5 dawek gonapeptylu-mialam kolejna kontrole, teraz zaczelam brac menopur i tak dopiero po 7 dawkach kolejna kontrola. Nie strasz juz :( ;)
    AMH maj-0,77 w 1dc
    AMH sierpien-1,42!!! w 34dc (wydluzony przez antki), suplementacja D3
    Oba ten sam lab, badane na miejscu.
    Jutro robie test-jade ponownie, na własną rękę,zbadac AMH w 3dc-chce zobaczyc ile wart jest ostatni wynik. Przy okazji strzele sobie FSH ;)

Przepraszam 4me, nie chciałam cię straszyć. Czy masz możliwość zadzwonić do lekarza i poprosić o wcześniejszy podgląd jajek? Tak na wszelki wypadek?
    Masz rację co do wszystkiego, trzeba zobaczyć co na nas działa na sobie. Wiadomo że każdy lekarz ciągnie w swoją stronę. Przepraszam jeszcze raz.

1 x naturalna cb
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Póki co żłopię wino jak dzika i mam wywalone na wszystko ;-)

Ja też pije za twoje zdrowie, tylko po winie mi się język rozwiązuje i już 4me nastraszyłam :-(
    Ale pić trzeba, za zarodki!

4me, Bea77_2, edloteh lubią tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Przepraszam 4me, nie chciałam cię straszyć. Czy masz możliwość zadzwonić do lekarza i poprosić o wcześniejszy podgląd jajek? Tak na wszelki wypadek?
    Masz rację co do wszystkiego, trzeba zobaczyć co na nas działa na sobie. Wiadomo że każdy lekarz ciągnie w swoją stronę. Przepraszam jeszcze raz.
    Nie no co Ty. Nie wystraszylas mnie :)
    Teraz juz leze w lozku i nie mam dokumentow ale wydaje mi sie, ze w rozpisce IVF jest napisane ze wizyta jest w 1ds a pozniej 8ds więc nie sadze aby ktoklowiek chcial ze mna rozmawiać :/ jesli tak jest to rozumiem, ze kazda babka tak tam ma i nie maja tragicznych doswiadczen.

Serio dziewczyny wy tak macie co 2-3 dni poglądy podczas stymulacji? Ja bede miala łącznie 3 ale ze to dlugi protokol to wychodzi tak średnio raz na tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 22:49

Mimila lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ