Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja wiem Brenya, ja wiem że mam własne komórki i wcale nie jestem żaden poor responder tylko trzeba umieć mnie wystymulować.

Chodziło mi bardziej o to, żę w moim przypadku badania PGS pokazały że nie mieliśmy do tej pory żadnego zdrowego zarodka. Jeśli wierzyć tym badaniom i klinikom to na utworzonych 22 zarodków w czterech procedurach nie miałam ani jednego wystarczająco silnego i genetycznie dobrego żeby przetrwać i dać trwałą ciążę. Nie było go dwa lata temu kiedy zaczynałam naturalnie i zaszłam tylko raz i tą ciążę poroniłam i nie ma go teraz po tylu procedurach. A im robię się starsza tym będzie raczej gorzej a nie lepiej. Wiem że są osoby jak Reni i Dana, którym się udało naturalnie jak już się nie spodziewały... pytanie tylko czy każdemu tak się uda.

Problem jest taki, że nie powinnaś wierzyć tym badaniom. Te badania są funta klakow warte. Pisaliśmy już o tym nie raz - punkcja 6-7 komórek z trofoblastu zarodka 150-200 komórkowego statystycznie nie mówi NIC o tym zarodku.
    Zapomnij o tych badaniach, po prostu.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Po co się tak spieszę i ze nie lubią takich nadgorliwych osób jak ja. Tyle w temacie.

Że co?? Spieszysz się do czego niby?

1 x naturalna cb
  • Nadzieja90 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Niestety to bardzo źle świadczy o lekarzu, choćby był największy specem na świecie. W zasadzie kompromituje go jako lekarza. Mój lekarz wziął ode mnie teczke badań bo powiedział, że musi przeanalizować w spokoju wszystkie poprzednie stymulacje, żeby wiedzieć jaki protokół dobrać. Nikogo nie wysmiewal. Wystymulowal 11/11 dojrzałych komorek. Tak to powinno wyglądać. To co odwalił L to jest granda.
    Szkoda, że nie ma możliwości zgłosić jakiejś skargi.
    Gdzie sie leczysz??

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Muszę czekać na wynik biopsji endo która robiłam u Donca.
    Moich wyników badań w ogóle nie przeglądał, kazał tylko powtórzyć AMH mimo ze robiłam w maju w tym roku i było 4,3. Protokół prawdopodobnie krótki a antagonista.
    Pytania, po co w ogóle poszłam do immunologa itp.

Moje zdanie na temat immunologii znasz. Wiele klinik ma takie same, wiec nie dziwię się pytaniu - ale wiedziałaś chyba że Novum immunologii nie stosuje?

A AMH po co ci kazał powtarzać? Może mu potrzebne do obmyślenia protokołu?

1 x naturalna cb
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja90 wrote:
    Gdzie sie leczysz??

W Londynie.

1 x naturalna cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Muszę czekać na wynik biopsji endo która robiłam u Donca.
    Moich wyników badań w ogóle nie przeglądał, kazał tylko powtórzyć AMH mimo ze robiłam w maju w tym roku i było 4,3. Protokół prawdopodobnie krótki a antagonista.
    Pytania, po co w ogóle poszłam do immunologa itp.
    Czasem się zastanawiam.... co oni tam robią? Serio.
    Rozumiem gdyby rok minął od badania. Moim zdaniem to już naciągane jest.

Ja mam takiego wkurwa na nich, że nawet nie wiecie.
    O L nie bede się już nawet wypowiadać, jaki z niego „profesjonalista”, bo by wam szczeka opadła jaki tekst mi posłał. Mam dosyć nerwów już na nich po tych 5 stymulacjach.

Teraz najważniejsza jest gromadka Bea, i za nią nieustająco ✊️✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:20

Izunia37, Bea77_2 lubią tę wiadomość

• Dagimka Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeśli nie L w ciężkim przypadku, to kto ??? :( Też planowałam konsultację u niego, ale po tym wszystkim, co piszecie odechciało mi się

Bea77_2 lubi tę wiadomość

'81 POF
    04.2018 AMH 0,23 08.2018 AMH 0,15
    FSH 9,4 - 59,3
    utajona hipetyreoza w okresie prekoncepcyjnym
    06.2018 start do IVF Invimed
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Że co?? Spieszysz się do czego niby?

Do 2 procedury niby. Tak jakby mi ktoś dał gwarancje ze zakończy się pozytywnie. Ponad rok zajęła mi pierwsza i jestem dziś w tym samym miejscu, a czas leci. Sprawa z endo niewyjaśniona, wiec jak widać bardzo mi się spieszy. Jak coś wyjdzie i tak będę musiała przeleczyc przed rozpoczęciem procedury.
    Ciezko się z nim dogadać. Przez tel mówi żeby zrobić posiew, a na wizycie po co już zrobiliśmy.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, wysyłam wam trochę baby dust, żeby którejś się udało w najbliższym czasie. Ja dziś byłam na usg, jest końcówka I trymestru, mój człowiek jest starszy o tydzień i jeden dzień więc rośnie jak na drożdżach. Myślę, że on się tak ładnie hoduje na weganie ;)
    Stres niesamowity, aż mnie głowa teraz boli...
    Do pracy mogę od piątku wrócić, co z radością zrobię :)

Lubie lubie lubie. <3

klamka, Izunia37, edloteh, Mola_90, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ewidentnie spieprzona stymulacja. Nie mam najmniejszej wątpliwości. W Czechach mnie umieli wystymulować na 9 dojrzałych i 7 pięknych zarodków.

Bea nie dramatyzuj. 3 zarodki to nie jest źle. Nie porównuj z Czechami bo i tak nic z tego nie wyszło ostatecznie.
    Trochę więcej pozytywnych myśli i czekamy z tobą do piątku. Przecież nie może być tak że nam tu bardziej zależy, co nie?!:)

edloteh, sylwia80, Dana721 lubią tę wiadomość

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Moje zdanie na temat immunologii znasz. Wiele klinik ma takie same, wiec nie dziwię się pytaniu - ale wiedziałaś chyba że Novum immunologii nie stosuje?

A AMH po co ci kazał powtarzać? Może mu potrzebne do obmyślenia protokołu?

Tak wiedziałam. Jeżeli będę się chciała trzymać zaleceń Pasnika to nie muszę u nich tych zaleceń realizować. Zapytałam po co mam powtarzać AMH skoro robiłam w maju to odpowiedz ze pod katem refundacji lekow. Nie kumam tego. W maju było 4.3.

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Tak wiedziałam. Jeżeli będę się chciała trzymać zaleceń Pasnika to nie muszę u nich tych zaleceń realizować. Zapytałam po co mam powtarzać AMH skoro robiłam w maju to odpowiedz ze pod katem refundacji lekow. Nie kumam tego. W maju było 4.3.

A co mówi zarządzanie w sprawie refundacji - jak stare może być to badanie?
    A na co ten Zamora chce czekać z drugą stymulacją?

1 x naturalna cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea, może te 3 komórki są świetne jakościowo i dadzą piękny zarodek z dużym potencjałem A w efekcie zdrowe dziecko i tego Ci życzę kochana.
    Jeśli się nie uda to ja na Twoim miejscu bym na spokojnie zastanowiła się co dalej. Każdą kolejną stymulacja daje niestety gorsze efekty jeśli chodzi o ilość i jakość zarodków (te w Czechach nie nadawały się do biopsji). Nie chce Ci sprawić przykrości,ale zdrowe dziecko i zdrowa mama,która będzie miała siły i czas wychować małego człowieka są najważniejsze. A bombardowanie się latami ogromnymi dawkami hormonów, że nie wspomnę o kosztach psychicznych...

Bea77_2, Muchacha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, wysyłam wam trochę baby dust, żeby którejś się udało w najbliższym czasie. Ja dziś byłam na usg, jest końcówka I trymestru, mój człowiek jest starszy o tydzień i jeden dzień więc rośnie jak na drożdżach. Myślę, że on się tak ładnie hoduje na weganie ;)
    Stres niesamowity, aż mnie głowa teraz boli...
    Do pracy mogę od piątku wrócić, co z radością zrobię :)
    Wiadomo już jaka płeć? U mnie było wiadomo po pierwszych prenatalnych,że dziewczynka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    zdrowe dziecko i zdrowa mama,która będzie miała siły i czas wychować małego człowieka są najważniejsze. A bombardowanie się latami ogromnymi dawkami hormonów, że nie wspomnę o kosztach psychicznych...
    Szczera prawda.

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    A co mówi zarządzanie w sprawie refundacji - jak stare może być to badanie?
    A na co ten Zamora chce czekać z drugą stymulacją?

Muszę to sprawdzić bo nie wiem, ale byłam pewna ze wynik z maja jest aktualny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 08:44

Lukrecja, Lukrecja, edloteh, Dana721, sylvuś, Mika10 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dzis lekarka powiedziala ze ona podejrzewa dziewczynke. Ja od poziomu zarodka jestem przekonana, ze bedzie chlopiec, nie mowiac juz o blizniakach, wiec mnie troche zszokowala ta dziewczynka. Bede robila badania NIFT i na wynik sie czeka jakies 2 tygodnie, wiec wtedy sie okaze. Ogolnie to nie bylo nic widac miedzy nogami, ale podobno to tez tak moze byc, a mimo to chlopiec. Bo jeszcze wczesnie. Co by nie bylo, to bedzie ok. :)
    Dziewczynki są slodkie. Ja swoją dziś tak wystroilam w biało- różowa sukieneczke plus opaskę z kokardą. Zadawala szyku w przychodni a co :)

edloteh, sylwia80, klamka, Dana721, Mimila, sylvuś, Muchacha, Mika10 lubią tę wiadomość

• scania Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Dziewczynki są slodkie. Ja swoją dziś tak wystroilam w biało- różowa sukieneczke plus opaskę z kokardą. Zadawala szyku w przychodni a co :)
    Ale bym chciała jeszcze mieć dziewczynkę. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to jakoś nie brałam pod uwagę, że to może być chłopiec, bo mam dwie siostry i jakoś tak wydawało mi się, że moje przerażenie byłoby mniejsze. Do tego stopnia, że jak lekarz zobaczył siusiaka to się obudziłam raniutko następnego dnia i ryczałam (chyba hormony ;-) ). A potem wszystko jakoś samo przyszło, choć przyznaję, że z siusiakiem same problemy ;-) (np. obsikuje majtki jak siusia do ubikacji -> wg. mojego synka: "mama siusiak mnie nie słucha").

Reni, Lukrecja, edloteh, Dana721, AmVormittag, Mika10 lubią tę wiadomość

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 19:02

‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ