IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77_2 wrote:Ja wiem Brenya, ja wiem że mam własne komórki i wcale nie jestem żaden poor responder tylko trzeba umieć mnie wystymulować.
Chodziło mi bardziej o to, żę w moim przypadku badania PGS pokazały że nie mieliśmy do tej pory żadnego zdrowego zarodka. Jeśli wierzyć tym badaniom i klinikom to na utworzonych 22 zarodków w czterech procedurach nie miałam ani jednego wystarczająco silnego i genetycznie dobrego żeby przetrwać i dać trwałą ciążę. Nie było go dwa lata temu kiedy zaczynałam naturalnie i zaszłam tylko raz i tą ciążę poroniłam i nie ma go teraz po tylu procedurach. A im robię się starsza tym będzie raczej gorzej a nie lepiej. Wiem że są osoby jak Reni i Dana, którym się udało naturalnie jak już się nie spodziewały... pytanie tylko czy każdemu tak się uda.
Problem jest taki, że nie powinnaś wierzyć tym badaniom. Te badania są funta klakow warte. Pisaliśmy już o tym nie raz - punkcja 6-7 komórek z trofoblastu zarodka 150-200 komórkowego statystycznie nie mówi NIC o tym zarodku.
Zapomnij o tych badaniach, po prostu.Bea77_2 lubi tę wiadomość
5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
sylwia80 wrote:Po co się tak spieszę i ze nie lubią takich nadgorliwych osób jak ja. Tyle w temacie.
Że co?? Spieszysz się do czego niby?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
brenya77 wrote:Niestety to bardzo źle świadczy o lekarzu, choćby był największy specem na świecie. W zasadzie kompromituje go jako lekarza. Mój lekarz wziął ode mnie teczke badań bo powiedział, że musi przeanalizować w spokoju wszystkie poprzednie stymulacje, żeby wiedzieć jaki protokół dobrać. Nikogo nie wysmiewal. Wystymulowal 11/11 dojrzałych komorek. Tak to powinno wyglądać. To co odwalił L to jest granda.
Szkoda, że nie ma możliwości zgłosić jakiejś skargi. -
sylwia80 wrote:Muszę czekać na wynik biopsji endo która robiłam u Donca.
Moich wyników badań w ogóle nie przeglądał, kazał tylko powtórzyć AMH mimo ze robiłam w maju w tym roku i było 4,3. Protokół prawdopodobnie krótki a antagonista.
Pytania, po co w ogóle poszłam do immunologa itp.
Moje zdanie na temat immunologii znasz. Wiele klinik ma takie same, wiec nie dziwię się pytaniu - ale wiedziałaś chyba że Novum immunologii nie stosuje?
A AMH po co ci kazał powtarzać? Może mu potrzebne do obmyślenia protokołu?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
nick nieaktualnysylwia80 wrote:Muszę czekać na wynik biopsji endo która robiłam u Donca.
Moich wyników badań w ogóle nie przeglądał, kazał tylko powtórzyć AMH mimo ze robiłam w maju w tym roku i było 4,3. Protokół prawdopodobnie krótki a antagonista.
Pytania, po co w ogóle poszłam do immunologa itp.
Rozumiem gdyby rok minął od badania. Moim zdaniem to już naciągane jest.
Ja mam takiego wkurwa na nich, że nawet nie wiecie.
O L nie bede się już nawet wypowiadać, jaki z niego „profesjonalista”, bo by wam szczeka opadła jaki tekst mi posłał. Mam dosyć nerwów już na nich po tych 5 stymulacjach.
Teraz najważniejsza jest gromadka Bea, i za nią nieustająco ✊️✊️✊️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 13:20
Izunia37, Bea77_2 lubią tę wiadomość
-
To jeśli nie L w ciężkim przypadku, to kto ???
Też planowałam konsultację u niego, ale po tym wszystkim, co piszecie odechciało mi się
Bea77_2 lubi tę wiadomość
'81 POF
04.2018 AMH 0,23 08.2018 AMH 0,15
FSH 9,4 - 59,3
utajona hipetyreoza w okresie prekoncepcyjnym
06.2018 start do IVF Invimed -
brenya77 wrote:Że co?? Spieszysz się do czego niby?
Do 2 procedury niby. Tak jakby mi ktoś dał gwarancje ze zakończy się pozytywnie. Ponad rok zajęła mi pierwsza i jestem dziś w tym samym miejscu, a czas leci. Sprawa z endo niewyjaśniona, wiec jak widać bardzo mi się spieszy. Jak coś wyjdzie i tak będę musiała przeleczyc przed rozpoczęciem procedury.
Ciezko się z nim dogadać. Przez tel mówi żeby zrobić posiew, a na wizycie po co już zrobiliśmy.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
klamka wrote:Dziewczyny, wysyłam wam trochę baby dust, żeby którejś się udało w najbliższym czasie. Ja dziś byłam na usg, jest końcówka I trymestru, mój człowiek jest starszy o tydzień i jeden dzień więc rośnie jak na drożdżach. Myślę, że on się tak ładnie hoduje na weganie
Stres niesamowity, aż mnie głowa teraz boli...
Do pracy mogę od piątku wrócić, co z radością zrobię
Lubie lubie lubie.klamka, Izunia37, edloteh, Mola_90, Bea77_2, Dana721 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Bea77_2 wrote:Ewidentnie spieprzona stymulacja. Nie mam najmniejszej wątpliwości. W Czechach mnie umieli wystymulować na 9 dojrzałych i 7 pięknych zarodków.
Bea nie dramatyzuj. 3 zarodki to nie jest źle. Nie porównuj z Czechami bo i tak nic z tego nie wyszło ostatecznie.
Trochę więcej pozytywnych myśli i czekamy z tobą do piątku. Przecież nie może być tak że nam tu bardziej zależy, co nie?!edloteh, sylwia80, Dana721 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
brenya77 wrote:Moje zdanie na temat immunologii znasz. Wiele klinik ma takie same, wiec nie dziwię się pytaniu - ale wiedziałaś chyba że Novum immunologii nie stosuje?
A AMH po co ci kazał powtarzać? Może mu potrzebne do obmyślenia protokołu?
Tak wiedziałam. Jeżeli będę się chciała trzymać zaleceń Pasnika to nie muszę u nich tych zaleceń realizować. Zapytałam po co mam powtarzać AMH skoro robiłam w maju to odpowiedz ze pod katem refundacji lekow. Nie kumam tego. W maju było 4.3.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:Tak wiedziałam. Jeżeli będę się chciała trzymać zaleceń Pasnika to nie muszę u nich tych zaleceń realizować. Zapytałam po co mam powtarzać AMH skoro robiłam w maju to odpowiedz ze pod katem refundacji lekow. Nie kumam tego. W maju było 4.3.
A co mówi zarządzanie w sprawie refundacji - jak stare może być to badanie?
A na co ten Zamora chce czekać z drugą stymulacją?5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
nick nieaktualnyBea, może te 3 komórki są świetne jakościowo i dadzą piękny zarodek z dużym potencjałem A w efekcie zdrowe dziecko i tego Ci życzę kochana.
Jeśli się nie uda to ja na Twoim miejscu bym na spokojnie zastanowiła się co dalej. Każdą kolejną stymulacja daje niestety gorsze efekty jeśli chodzi o ilość i jakość zarodków (te w Czechach nie nadawały się do biopsji). Nie chce Ci sprawić przykrości,ale zdrowe dziecko i zdrowa mama,która będzie miała siły i czas wychować małego człowieka są najważniejsze. A bombardowanie się latami ogromnymi dawkami hormonów, że nie wspomnę o kosztach psychicznych...Bea77_2, Muchacha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dziewczyny, wysyłam wam trochę baby dust, żeby którejś się udało w najbliższym czasie. Ja dziś byłam na usg, jest końcówka I trymestru, mój człowiek jest starszy o tydzień i jeden dzień więc rośnie jak na drożdżach. Myślę, że on się tak ładnie hoduje na weganie
Stres niesamowity, aż mnie głowa teraz boli...
Do pracy mogę od piątku wrócić, co z radością zrobię -
nick nieaktualny
-
brenya77 wrote:A co mówi zarządzanie w sprawie refundacji - jak stare może być to badanie?
A na co ten Zamora chce czekać z drugą stymulacją?
Muszę to sprawdzić bo nie wiem, ale byłam pewna ze wynik z maja jest aktualny.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dzis lekarka powiedziala ze ona podejrzewa dziewczynke. Ja od poziomu zarodka jestem przekonana, ze bedzie chlopiec, nie mowiac juz o blizniakach, wiec mnie troche zszokowala ta dziewczynka. Bede robila badania NIFT i na wynik sie czeka jakies 2 tygodnie, wiec wtedy sie okaze. Ogolnie to nie bylo nic widac miedzy nogami, ale podobno to tez tak moze byc, a mimo to chlopiec. Bo jeszcze wczesnie. Co by nie bylo, to bedzie ok.
edloteh, sylwia80, klamka, Dana721, Mimila, sylvuś, Muchacha, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Lukrecja wrote:Dziewczynki są slodkie. Ja swoją dziś tak wystroilam w biało- różowa sukieneczke plus opaskę z kokardą. Zadawala szyku w przychodni a co
). A potem wszystko jakoś samo przyszło, choć przyznaję, że z siusiakiem same problemy
(np. obsikuje majtki jak siusia do ubikacji -> wg. mojego synka: "mama siusiak mnie nie słucha").
Reni, Lukrecja, edloteh, Dana721, AmVormittag, Mika10 lubią tę wiadomość
Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
nick nieaktualny