IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea77_2 wrote:W skrócie mówi, że nie miał i nie ma traumy z tego powodu, że tak został poczęty. Jemu rodzice powiedzieli o tym wcześnie, sam nie pamięta od kiedy wie ale od zawsze. I miał szansę poznać dawczynię. Powiedział, że gdyby nie miał tej możliwości poznania, to nie zawaliłby mu się świat i nie miałby kryzysu tożsamości ale wkurzające by było dla niego nie wiedzieć i nie mieć możliwości dowiedzenia się.
I w ostatnim zdaniu mówi rodzicom dzieci poczętych podobnie że jeśli oni wcześnie dziecku powiedzą i nie będą z tego robić historii to i dla dziecka będzie to naturalne. Powiedział, że byłoby szokujące dla niego dowiedzieć się jako dorosły, ale wzrósł z tą wiedzą i tak jest bardziej naturalnie i lepiej.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dziewczyny,czy to jest pewne;że w Polsce jest takie prawo o kd I az ,że w razie zagrożenia życia dziecka zostaną udostępnione niezbędne informacje dawców?W Czechach na pewno nie ma,odpisali mi z dwóch klinik. Jest całkowicie anonimowe I na żadnym etapie dziecka nie można się niczego dowiedzieć. Klamla,a jak jest pod tum względem w Grecji?Przepraszam jeśli juz o tym pisałaś kiedyś Ale nie doczytalam.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Mimila, Danai to piękne imię i chętnie bym takie dala, ale w bliskiej rodzinie juz jest Danai.
Dalia cudne!Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
klamka wrote:W Grecji dziecko ma wgląd w dane zdrowotne dawczyni. Chyba w razie choroby, z tego co pamiętam. I klinika ma obowiązek przechowywania tych danych. Tyle pamiętam, bo nam mówili, ale miałam głowę pełną wszystkiego i tylko zarejestrowałam to info bez szczegółów. Ale chyba napisze do nich, żeby wiedzieć na 100% kiedy i co.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
Mimila wrote:To super,że tak jest. Trochę chyba przerażają mnie te Czechy Ale chodzi mi tylko o to gdyby była poważna choroba I zagrożenie życia.
Jedyne co to są informacje na temat chorób z karty, tak dziewczyny? Prawo wszędzie będzie pewnie podobne w przypadku AZ.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Jeśli dobrze zrozumiałam,to w Polsce też nie dają danych, itp.
Jedyne co to są informacje na temat chorób z karty, tak dziewczyny? Prawo wszędzie będzie pewnie podobne w przypadku AZ.Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Jeśli wyniki badań dawców mogą przyczynić się do uchylenia bezpośredniego zagrożenia dla zdrowia/ życia dziecka, to można te informacje o wynikach uzyskać (PL)
Mimila, rano wkleiłam cytaty z ustawy. Nie rozumiem pytania "czy to jest pewne, że takie jest prawo?"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 23:57
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:Jeśli wyniki badań dawców mogą przyczynić się do uchylenia bezpośredniego zagrożenia dla zdrowia/ życia dziecka, to można te informacje o wynikach uzyskać (PL)
Mimila, rano wkleiłam cytaty z ustawy. Nie rozumiem pytania "czy to jest pewne, że takie jest prawo?"?Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Dziewczyny od dawna was czytam, nawet nie wiecie jak bliskie mi sie stalyscie w ostatnich tygodniach i tematy ktore poruszacie na tym watku. Bea bardzo mi przykro..
Sama jestem po 2 ivf w UK, chce jeszcze raz sprobowac w Polsce ale ze lubie miec plan B, C i D to juz mysle co dalej i dlatego czytam i szukam info o AZ. Bea jestem podobnie jak ty zwolenniczka nie-anonimowosci i szukam klinik w UK ktore robia embryo adoption. A ty orientowalas sie juz cos w tym? wiesz moze czy dlugo sie czeka? bo mysle czy juz sie nie zapisac gdzies na jakas liste oczekujacych..
w ostatecznosci zostaja Czechy ale ta anonimowosc to dla mnie troche spory minus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 00:34
Mimila, Bea77_2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimila wrote:Dziewczyny,czy to jest pewne;że w Polsce jest takie prawo o kd I az ,że w razie zagrożenia życia dziecka zostaną udostępnione niezbędne informacje dawców?W Czechach na pewno nie ma,odpisali mi z dwóch klinik. Jest całkowicie anonimowe I na żadnym etapie dziecka nie można się niczego dowiedzieć.
Wannahavebaby, ja nie pomogę w prawie AZ i nie-anonimowości. Nie wiem czy jest taka klinika w Europie która oferuje taka opcje. Szczerze, wątpię.
Przy podwójnym dawstwie szybciej, czyli wtedy kiedy kiedy wybierasz dawce i dawczynie i „tworzą” specjalnie dla was zarodki.
Pytanie do zwolenników nie-anonimowości: czego oczekujecie? jakich danych o dawcach potrzebujecie by podejść do AZ/KD? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:
Wannahavebaby, ja nie pomogę w prawie AZ i nie-anonimowości. Nie wiem czy jest taka klinika w Europie która oferuje taka opcje. Szczerze, wątpię.
Przy podwójnym dawstwie szybciej, czyli wtedy kiedy kiedy wybierasz dawce i dawczynie i „tworzą” specjalnie dla was zarodki.
Pytanie do zwolenników nie-anonimowości: czego oczekujecie? jakich danych o dawcach potrzebujecie by podejść do AZ/KD?
Aha dziękuję jeszcze nie wiem na pewno co i jak muszę doczytać gdzieś albo się skontaktować z jakas klinika ale wiem że w uk dawstwo jest dozwolone tylko gdy jest jawne. Przez to jest trochę mniej dawców. Właśnie też chodzi mi o to żeby dziecko miało w przyszłości taka opcję dokładnie jak Bea pisze. I też się nie boję tego wręcz sama bym pojechała z dzieckiem na takie spotkanie żeby powiedzieć dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 08:32
Bea77_2 lubi tę wiadomość
-
Bea77_2 wrote:Nie. W UK nie orientowałam się. Słyszałam tylko, że się bardzo długo czeka.
Ja raczej zrobię na Ukrainie gdzie teoretycznie nie ma jawności ale w praktyce czasem jest. Klinika, na którą patrzę podaje które dawczynie otwarte są na kontakt w przyszłości a które nie.
Bea, a jak się nazywa ta klinika? -
nick nieaktualny
-
Aaa to kojarzę. Czytałam nawet jakiś czas temu o embryo adoption na ich stronie, bo akurat mnie zainteresował temat AZ za granicą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 10:08
-
nick nieaktualny