IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Erika wrote:Scania daj prosze znać co bylo przyczyną. Pociesze ze Cie ..ja mam gorzej bo jestem w trakcie stymulacji a mój mąż dostał zapalenia pęcherza i tez urolog przepisał antybiotyki a punkcja w przyszłym tygodniu. Jestem zalamana.Jeden jajnik od 2001
VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
IX 2013 IMSI: 4A&4B
XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
V 2018 mezoterapia -
Scania tak naprawdę potrzeba kilku plemników, napewno coś wybiorą.
I wkurw mnie bierze jak faceci tak myślą że to nie ich wina. Mój nie ma rewelacji ale jakby przechodził te badania i zabiegi vo ja to dawno by się skichal.
Erica a nie można np teraz zamrozić nasienia a potem brać te antybiotyki?AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
karolcia35 wrote:Scania tak naprawdę potrzeba kilku plemników, napewno coś wybiorą.
I wkurw mnie bierze jak faceci tak myślą że to nie ich wina. Mój nie ma rewelacji ale jakby przechodził te badania i zabiegi vo ja to dawno by się skichal.
Erica a nie można np teraz zamrozić nasienia a potem brać te antybiotyki?
Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20 -
scania wrote:Nie pocieszysz mnie, bo ja okres będę mieć w piątek lub w sobotę i miałam już startować. Kłócił się ze mną jak go prosiłam aby nie pił, itp, bo przecież to nie z nim jest problem. Prosiłam, bo ja już zrobiłam wszystko co mogłam a tu taki zonk.
Tez tak mam ze swoim, niby nie ma wynikow tragicznych ale fragmentacja tez byla slaba. Na początku to w ogole wypieral. Pozniej sie troche ogarnal i przestał pic kilka razy w tygodniu wino. To mu minelo. Za to jak sie odzywia to szkoda gadac. I nic do niego nie trafia bo on wie wszystko lepiej. Wlasnie siedzi i wpierdziela paczke chipsow-i tak co wieczor!
Erica wydaje mi sie, ze to co sie dzieje teraz w organizmie meza ma wplyw na wyniki dopiero, a 3 miesiace-tyle dojrzewaja plemniki. Ale moze sie myle, to niech nasze mądre glowy sprostuja mnie
-
scania wrote:Nie pocieszysz mnie, bo ja okres będę mieć w piątek lub w sobotę i miałam już startować. Kłócił się ze mną jak go prosiłam aby nie pił, itp, bo przecież to nie z nim jest problem. Prosiłam, bo ja już zrobiłam wszystko co mogłam a tu taki zonk.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualny
-
Berbeć na pewno trzeba ograniczyć węglowodany proste, cukier i więcej ruchu natomiast warto tezvjeść tłuste ryby typu makrela czy łosoś, które zawierają omega3.
Berbeć lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zostało mi po stymulacji menopur 150 jednostek i gonal f 50 w penie.
Chętnie oddam jak ktoś potrzebuje bo szkoda mi wyrzucić do śmieci. -
nick nieaktualnyDzieki dzuewczyny, co prawda nie ja tylko mąŻ, ale to chyba jeszcze bardziej mnie martwi. On nie chce cwiczyc ani nawet.na spacer wyjsc
' trójglicerydy 330. Rozpisalam mu co może a co nie, ale na pewno restrykcyjnie nie będziemy się stosować. Jak to jest z tym masłem, prawda to, ze lepiej margarynę? A może ten benecol ? On bez smarowania to nie bardzo.
-
nick nieaktualny
-
Berbeć mój przez te zawirowania z hormonami które miał rozjechane, cholesterol itp miał mega popsuty wynik i morfologii nasienia i chromatyny. Do tego były do kompletu fajki. Po zmianie diety na cholesterolowa i rzuceniu fajek wynik dużo lepszy i chromatyny też.
Berbeć lubi tę wiadomość
-
Profilchol forte do łykania - poczytaj, a do smarowania awokado (pasty?) albo te benecole pro serce itp Dobre do smarowania są tez pasty z Wawrzyńca, jest kilka smaków, można kupić w Biedrze albo w Carefour
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 22:58
Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bo i nie ma się czym pochwalić ;(AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Dziewczyny...
Doczytałam w artykułach naukowych po angielsku w internecie, że istnieje defekt komórek jajowych (Immature Oocyte Syndrome - IOS), polegający na tym, że blokują się na różnych poziomach rozwojowych (nazywa się to GV arrest, MI arrest, ale także MII arrest - wtedy komórka wygląda na dojrzałą, ale nie przechodzi ostatniej mejozy i nie da się jej zapłodnić).
Boję się, że to mam, bo wszystko się zgadza: zwykle nie wszystkie komórki, ale większość jest tym dotknięta (u mnie w dwóch procedurach jedna jedyna komórka zaskoczyła i się zapłodniła), w obydwóch procedurach mam praktycznie identyczne wyniki punkcji, czyli większość niedojrzałych komórek, mimo zmodyfikowania protokołu, mimo podwójnego ovitrelle (to metoda pierwszego rzutu, żeby zminimalizować ilość niedojrzałych - nie zadziałało), komórki "nie doszły" również w warunkach laboratoryjnych, a dwie niby dojrzałe - MII - się nie zapłodniły..
Jeśli to to - bo nie wierzę, że w obu moich stymulacjach popełniono jakieś kardynalne błędy - to by była ironia losu, przy endometriozie, adenomiozie i obniżonej rezerwie.. taki gwóźdź do trumny. Jeśli to to, to ja niestety wypadam z gry, bo z tym się nie da nic zrobić. Ogólnie przeżywam mega kryzys.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 20:55
Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD?