IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdala wrote:Dobrze zrobilas.
Powiedz mi jeszcze jak bralas nospe i buscopan to razem, czy na przemian w odstepie czasu jedno od drugiego? Buscopan mozna brac 2x4 mowia na opakowaniu
I tak od transferu do drugiej weryfikacji czyli 5 dni- nospa max i buscopan 1 tabletka 4 x dziennie
Do trzeciej weryfikacji czyli kolejne 3 dni- 1 tabletka z każdego 3 x dziennie
Teraz juz mam brac doraźnie.
Wiem. Duzo tego ale podobno moja lekarka tak lubi i nie wiadomo, czy to nie bylo jednym z sukcesow implantacji zarodka bo po IUI mialam mega skurcze nic nie bralam i dupa. I nawet nie wiedzialam, ze mozna rylko 3 dziennie buscopanu-ale ja mialam zwykly nie forte! Nospa za to maks.
Aaa w dzien transferu mialam sobie wziac taki zestaw na dwie godziny przed transferem-2x nospa max plus 2x buscopan. Razem z tym relanium co mnie powaliloWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 15:54
-
Erika wrote:Podobno to jakiś nowy lek bo dopiero bedzie wchodził do refundacji. Ja wlasnie tez nic na jego temat nie mogę znalesc w necie. Zobaczymy jakie da,efekty. Antralnych mialam 12 ciekawe ile z tego da sie wystymulowac tym lekiem. Dziwne jest natomiast moje amh półtora roku temu bylo 0.9 3 miesiace temu 1.2 a teraz niby 1.7 co prawda brałam dłuższy czas dhea i Wit d ale pewnie to jakiś błąd w lab.
w takim stanie po zimie poszlam zrobic AMH wydzlo 0.77 po 3 miesiacach suplememtacji 4000 jed wit. D wyszlo mi 1,46 ale pod koniec cyklu wiec poszlam dla swietego spokoju 3 dnia cyklu i wyszlo 1,2 z hakiem i tego sie trzymam!
Aczkolwiek co raz bardziej wierze mojemu zwyklemu ginowi, ze to AMH to jest o kant doopy rozbic...
-
AniaT wrote:Tak, to w tej samej. U którego lekarza?
U kierownikaZaprosiłam Cię do przyjaciółek, zaakceptuj, jeśli możesz.
AniaT lubi tę wiadomość
Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
4me wrote:Ja sie czuje dzis fatalnie. Cale cialo jesczze bardziej boli jak na grype, mam jakies początki mokrego duszacego kaszlu. Na dodatek nie spalam od 2.30 2 nocy bo mlody mial jakies napady placzu i budzil sie srednio co 30 min z tekstami, ze chce urodziny, ze mu spadlo cos na ziemie i chce to zjesc i ze chce nacisnac przycisk od windy i otworzyć pilotem auto. I tak do 5.30 kiedy to dzwoni moj budzik do pracy...
Jestem chodzaca zombie. Musze pojechac do pracy skonczyc wazna rzecz ale rozsadek kaze iść do lekarza... Kuzwa tak bardzo nie chcialam od pierwszych tygodni chodzic na L4 ale nie wiem co to bedzie. No nawet oczy mnie dzis bola!
Kids are fun laski - juz to pisalam nie
Uwielbiam Twoje historie! Dzieki nim jeszcze bardziej pragne dzieckaserio!
4me, Nusieńka lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Blastka bardzo mi przykro
Trzymaj sie!
Tez to przezylam przy pierwszej procedurzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 17:34
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
Bao wrote:U kierownika
Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, zaakceptuj, jeśli możesz.
Mam w przyszłym tygodniu wizytę u Ch. i zastanawiam się czy warto.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Hehehe to juz nie wiem czy mam pisac, czy nie bo chcialam zniechecic
A czemu chciałaś zniechęcić ?
Przypominają mi się niefajne sytuacje jak osoby które maja dzieci/dzieci „zniechęcają” tych którzy nie maja.
Sorry, ale jakoś zle mi się to skojarzyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 18:42
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
sylwia80 wrote:A czemu chciałaś zniechęcić ?
Przypominają mi się niefajne sytuacje jak osoby które maja dzieci/dzieci „zniechęcają” tych którzy nie maja.
Aż musiałam się włączyć.
Też mnie to wkurza jak jestem u kogoś i się zachwycam a ktoś mi wyjeżdża ze jeszcze zobaczę, że pożałuję nieprzespanych nocy, pieluch, kolek i ze juz nic nie będzie jak dawniej. I mam się cieszyć ze mogę jechać gdzie chce i kiedy chce itp.AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
karolcia35 wrote:Aż musiałam się włączyć.
Też mnie to wkurza jak jestem u kogoś i się zachwycam a ktoś mi wyjeżdża ze jeszcze zobaczę, że pożałuję nieprzespanych nocy, pieluch, kolek i ze juz nic nie będzie jak dawniej. I mam się cieszyć ze mogę jechać gdzie chce i kiedy chce itp.
Oooo, dokładnie ile razy się tego nasłuchałam. Nieprzespane noce, pieluchy itp, jakie to wszystko straszne. A człowiek sobie myśli ze dałby się pokroić za te pieluchy itp.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Niezapominajka5 wrote:U kogo się leczycie dziewczyny w A?
Mam w przyszłym tygodniu wizytę u Ch. i zastanawiam się czy warto.
Właśnie u niego. Skonsultować się warto na pewno! Zawsze to odmienne spojrzenie. Powodzenia!Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
sylwia80 wrote:A czemu chciałaś zniechęcić ?
Serio peace and love- zycze tu wszystkim jak najlepiej i serio chcialabym, zeby kazda z nas sie doczekala pierwszego, drugiego czy dziesiątego dziecka
I raczej na żywo nie gadam o pieluchach, kupach i nieprzespanych nocach do ludzi, którzy nie maja dzieci bo zakladam, ze moga wlasnie nie móc ich miec i moze byc niezla skucha (sami tak mamy, kiedy drugie, brak rodzenstwa, egoisci itp) albo zakladam, ze nie chca dzieci wiec po co mam z nimi w ogole o tym gadac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:03
Blastka lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Sylwia80 nie bierz tego tak doslownie... Chodzilo mi o pokazanie drugiej, mniej rozowej strony posiadania dzieci i o rozsmieszenie niektórych z Was, bo zawsze jak cos napisze tu o młodym to boje sie, ze ktos moze sobie tego nie zyczyc (ale ciężko czasem nie pisać jak Wam cos opisuje, bo to czesc mojego zycia.
Serio peace and love- zycze tu wszystkim jak najlepiej i serio chcialabym, zeby kazda z nas sie doczekala pierwszego, drugiego czy dziesiątego dziecka
I raczej na żywo nie gadam o pieluchach, kupach i nieprzespanych nocach do ludzi, którzy nie maja dzieci bo zakladam, ze moga wlasnie nie móc ich miec i moze byc niezla skucha (sami tak mamy, kiedy drugie, brak rodzenstwa, egoisci itp) albo zakladam, ze nie chca dzieci wiec po co mam z nimi w ogole o tym gadac!
Ok rozumiem, nie ma sprawy. Sadze ze każda z nas wie, wyobraża sobie ze posiadanie dziecka to nie droga usłana różami każdego dnia a mimo wszystko pragnie tego doświadczyć.
Blastka lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Niezapominajka5 wrote:U kogo się leczycie dziewczyny w A?
Mam w przyszłym tygodniu wizytę u Ch. i zastanawiam się czy warto.
Niezapominajka ja uważam że warto. Ja juz zwiedziłam wiele klinik, w Novum chodziłam do Wojewódzkiego, Taszyckiej, do Lewandowskiego. Byłam tez w Białymstoku u Dimitrza. Tu w A. jestem najbardziej zadowolona. Wiem ze jeszcze bardzo polecają Przybycienia.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlastka - bardzo mi przykro
ściskam mocno
4me -jak się czujesz ? Przechodzi ? Teraz taka pogoda, dużo chorych.. ale to też może być ciążowa choroba (jak u mnie). Robisz bety czy już umawiasz usg ?
Ech - u mnie niezbyt - cały czas miewam plamienia i bolący brzus.. chciałam wrócić do pracy ale jak powiem lekarzowi to mi odradzi