IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Blastka wrote:Już wszystko jasne. Obumaeły dzisiaj rano.
nie jestem w stanie zrozumieć,że jedni mnożą się jak króliki, a inni choć wydają fortunę, nie mogą mieć dziecka:(
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Blastka, ogromnie mi przykro:( aż nie wiem co napisać
nie jestem w stanie zrozumieć,że jedni mnożą się jak króliki, a inni choć wydają fortunę, nie mogą mieć dziecka:(
Życie nigdy nie było sprawiedliwe tylko my musimy nauczyć się jak z tym żyć i jak z tego życia dobrze korzystać mimo tego.
Nie załamuję się bo mogłam się tego spodziewać skoro tamte zarodki do tej pory się nie przyjęły.
Tak jak już pisałam spróbujemy ostatni raz po długiej suplementacji. Sprawdzimy czy suple w ogóle coś dają. Umówiliśmy się już na badanie nasienia w piątek. Zobaczymy czy zmniejszenie wysiłku i mój mix supli dla M coś pomogły.4me lubi tę wiadomość
-
AniaT wrote:Mam 37 lat od jutra (dzisiaj jeszcze 36 hehe) a amh robione chyba w styczniu 0,33. We wrześniu rok temu 0,22 a półtorej roku temu wyszło 0,14. Wiec wyniki totalnie różne. Nie wiem który tak naprawdę wiarygodny.
Erika ja szczerze to nigdy nie słyszałam i tym leku.
Jak dzis podglad u Twojego lekarza poszedl? Jakie wiesci?07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
Magdala wrote:Blastka, fak no.
Przezywalam dokladnie to samo z moim ostatnim zarodkiem w poprzedniej procedurze. Rano w dniu transferu zadzwonili, ze nie przezyl. Wiem, co czujesz.
AZ jest droższe?
Nijak nie pasuje mi te 5-6 tys. o którym wspominali.
Sam transfer przecież 1400.
Biorą kasę za zarodki,czy są jakieś koszta,o których nie wiem?
Nigdy nie miałam crio.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Ja sie czuje dzis fatalnie. Cale cialo jesczze bardziej boli jak na grype, mam jakies początki mokrego duszacego kaszlu. Na dodatek nie spalam od 2.30 2 nocy bo mlody mial jakies napady placzu i budzil sie srednio co 30 min z tekstami, ze chce urodziny, ze mu spadlo cos na ziemie i chce to zjesc i ze chce nacisnac przycisk od windy i otworzyć pilotem auto. I tak do 5.30 kiedy to dzwoni moj budzik do pracy...
Jestem chodzaca zombie. Musze pojechac do pracy skonczyc wazna rzecz ale rozsadek kaze iść do lekarza... Kuzwa tak bardzo nie chcialam od pierwszych tygodni chodzic na L4 ale nie wiem co to bedzie. No nawet oczy mnie dzis bola!
Kids are fun laski - juz to pisalam nie
Mi sie tez wydaje, ze to ciaza wywouje te objawy i dolegliwosci. Biedna.
Wiem jak to jest z praca. Tez niecierpie jak cos zostawiam niedokonczone. I pewnie pojechalabym do pracy. A jak zadzwonisz do kliniki to nie podpowiedza Ci co ewentualnie mozesz wziac przeciwbolowego?
Te Prenaleny i spolka to placebo. Sklad maja prawie jak woda.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Niezapominajka5 wrote:Ile kosztuje crio w Bocianie?
AZ jest droższe?
Nijak nie pasuje mi te 5-6 tys. o którym wspominali.
Sam transfer przecież 1400.
Biorą kasę za zarodki,czy są jakieś koszta,o których nie wiem?
Nigdy nie miałam crio.
Transfer mrozonego zarodka 1500zl. Plus ewentualne dodatki, jesli chcesz.
Logika podpowiada, ze AZ tyle samo, ale nie wiem na pewno. Nie moga brac kasy za zarodki z tego, co wiem.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala wrote:Mi sie tez wydaje, ze to ciaza wywouje te objawy i dolegliwosci. Biedna.
Wiem jak to jest z praca. Tez niecierpie jak cos zostawiam niedokonczone. I pewnie pojechalabym do pracy. A jak zadzwonisz do kliniki to nie podpowiedza Ci co ewentualnie mozesz wziac przeciwbolowego?
Te Prenaleny i spolka to placebo. Sklad maja prawie jak woda.
Jak juz im powiem to mam gdzies, bedzie potrzeba- ciaza wazniejsza. Ale teraz poki nie mam pewnosci, czy wszystko jest ok nie moge im jeszcze nic powiedziec. Jak sie nie uda to juz bede na czarnej liścieNiezapominajka5, Magdala lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Transfer mrozonego zarodka 1500zl. Plus ewentualne dodatki, jesli chcesz.
Logika podpowiada, ze AZ tyle samo, ale nie wiem na pewno. Nie moga brac kasy za zarodki z tego, co wiem.
jeśli przyjdzie co do czego,to się dopytam. Dobrze,że przynajmniej za dar serca nie można brać pieniędzy.Magdala lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
4me wrote:Pojechalam, zrobilam co najważniejsze i wzielam pol dnia urlopu. Wlasnie robie sobie napar z imbiru taki super mocny z miodem i ide spac. Mam nadzieje, ze to jakis miks ciazy i niewyspania i ze jutro bede mogla wrocic do pracy. Kurde serio tyle mnie ostatnio nie bylo przez te punkcje, transfery, ze musze trochę nadgonic.
Jak juz im powiem to mam gdzies, bedzie potrzeba- ciaza wazniejsza. Ale teraz poki nie mam pewnosci, czy wszystko jest ok nie moge im jeszcze nic powiedziec. Jak sie nie uda to juz bede na czarnej liście
Dobrze zrobilas.
Powiedz mi jeszcze jak bralas nospe i buscopan to razem, czy na przemian w odstepie czasu jedno od drugiego? Buscopan mozna brac 2x4 mowia na opakowaniuBedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Blastka, bardzo mi przykro ❤Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
Starania na powaznie od 2012
2014 ciaza (poronienie )
2014 IUI (3 razy)
2014 IVF
2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
2015 IVF
2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017) -
Skittles wrote:Jak dzis podglad u Twojego lekarza poszedl? Jakie wiesci?
Wizyte mam dopiero przed 18, także póki co nic nie wiem. Dzisiaj jajniki i brzuch bolą mnie mniej, wiec już sobie głupia nakładam do głowy, że nie rosną albo że popękały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:25
-
4me wrote:Dzieki sprobuje. Prenalen sie boje bo ma kwas foliowy ale poczytam o tym drugim.
Myślałam o tej serii na przeziębienie, syropek, saszetki lub tabsy do ssania, tam na bank nie ma kwasu foliowego.
Blastka, to pocieszające, co piszesz :-*3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Hej Dziewczyny. Wczoraj miałam punkcję, a teraz właśnie się dowiedziałam, że nie mam żadnego zarodka. Niby nie mam tragicznego AMH (1,19 przed rokiem, jeszcze przed ivf, nie wiem jak teraz), wiek 33 lata, ale moje obydwie próby in vitro to kompletna klapa, spójrzcie do mojej stopki. Endometrioza? Dziewczyny ze znacznie gorszą endometriozą mają zarodki, ba, duża część zachodzi naturalnie. Szczerze, nie wiem czy jest sens w ogóle podchodzić do trzeciej próby.. Coś jest srogo nie tak z tymi niedojrzałymi komórkami, a te niby ok się nie zapładniają (na trzy z dwóch podejść zapłodniła się jedna). Spróbować stymulacji w innej klinice? Nie wiem, czy mam na to siłę.Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
Hej Ania, zdaje się, że w tej co Ty, Krk, klinika na A? W tej stymulacji miałam Ovaleap w dawce 300, w poprzedniej Mensinorm 300 + później włączony Ovaleap 150.Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.
wiosna 2018 - długi protokół ->
7 komórek:
3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
2 zdegenerowane (Liza),
2 dojrzałe (MII)
(IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie)
jesień 2018 - krótki protokół ->
6 komórek:
4 niedojrzałe (MI),
1 zdegenerowana (Liza),
1 dojrzała (MII)
-> nie zapłodniła się -> 0 zarodków
IVF KD? -
Bea77_2 wrote:Ja słyszałam o Rekovelle. Stosują to w Novum, ale sama tego nie stosowałam.Wiek - rocznik 1977
2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20