X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Już wszystko jasne. Obumaeły dzisiaj rano.
    Blastka, ogromnie mi przykro:( aż nie wiem co napisać:( nie jestem w stanie zrozumieć,że jedni mnożą się jak króliki, a inni choć wydają fortunę, nie mogą mieć dziecka:(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Blastka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Blastka, ogromnie mi przykro:( aż nie wiem co napisać:( nie jestem w stanie zrozumieć,że jedni mnożą się jak króliki, a inni choć wydają fortunę, nie mogą mieć dziecka:(

Życie nigdy nie było sprawiedliwe tylko my musimy nauczyć się jak z tym żyć i jak z tego życia dobrze korzystać mimo tego.
    Nie załamuję się bo mogłam się tego spodziewać skoro tamte zarodki do tej pory się nie przyjęły.

Tak jak już pisałam spróbujemy ostatni raz po długiej suplementacji. Sprawdzimy czy suple w ogóle coś dają. Umówiliśmy się już na badanie nasienia w piątek. Zobaczymy czy zmniejszenie wysiłku i mój mix supli dla M coś pomogły.

4me lubi tę wiadomość

• Skittles Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaT wrote:
    Mam 37 lat od jutra (dzisiaj jeszcze 36 hehe) a amh robione chyba w styczniu 0,33. We wrześniu rok temu 0,22 a półtorej roku temu wyszło 0,14. Wiec wyniki totalnie różne. Nie wiem który tak naprawdę wiarygodny.

Erika ja szczerze to nigdy nie słyszałam i tym leku.

Jak dzis podglad u Twojego lekarza poszedl? Jakie wiesci?

07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
    07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
    11.2018 amh 0,86
    12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
    01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
    02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka, fak no. <3
    Przezywalam dokladnie to samo z moim ostatnim zarodkiem w poprzedniej procedurze. Rano w dniu transferu zadzwonili, ze nie przezyl. Wiem, co czujesz.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.

Wysłany: 25 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Blastka, fak no. <3
    Przezywalam dokladnie to samo z moim ostatnim zarodkiem w poprzedniej procedurze. Rano w dniu transferu zadzwonili, ze nie przezyl. Wiem, co czujesz.
    Ile kosztuje crio w Bocianie?
    AZ jest droższe?
    Nijak nie pasuje mi te 5-6 tys. o którym wspominali.
    Sam transfer przecież 1400.
    Biorą kasę za zarodki,czy są jakieś koszta,o których nie wiem?
    Nigdy nie miałam crio.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja sie czuje dzis fatalnie. Cale cialo jesczze bardziej boli jak na grype, mam jakies początki mokrego duszacego kaszlu. Na dodatek nie spalam od 2.30 2 nocy bo mlody mial jakies napady placzu i budzil sie srednio co 30 min z tekstami, ze chce urodziny, ze mu spadlo cos na ziemie i chce to zjesc i ze chce nacisnac przycisk od windy i otworzyć pilotem auto. I tak do 5.30 kiedy to dzwoni moj budzik do pracy...
    Jestem chodzaca zombie. Musze pojechac do pracy skonczyc wazna rzecz ale rozsadek kaze iść do lekarza... Kuzwa tak bardzo nie chcialam od pierwszych tygodni chodzic na L4 ale nie wiem co to bedzie. No nawet oczy mnie dzis bola!

Kids are fun laski - juz to pisalam nie ;)

Mi sie tez wydaje, ze to ciaza wywouje te objawy i dolegliwosci. Biedna.
    Wiem jak to jest z praca. Tez niecierpie jak cos zostawiam niedokonczone. I pewnie pojechalabym do pracy. A jak zadzwonisz do kliniki to nie podpowiedza Ci co ewentualnie mozesz wziac przeciwbolowego?
    Te Prenaleny i spolka to placebo. Sklad maja prawie jak woda.

• Magdala Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ile kosztuje crio w Bocianie?
    AZ jest droższe?
    Nijak nie pasuje mi te 5-6 tys. o którym wspominali.
    Sam transfer przecież 1400.
    Biorą kasę za zarodki,czy są jakieś koszta,o których nie wiem?
    Nigdy nie miałam crio.

Transfer mrozonego zarodka 1500zl. Plus ewentualne dodatki, jesli chcesz.
    Logika podpowiada, ze AZ tyle samo, ale nie wiem na pewno. Nie moga brac kasy za zarodki z tego, co wiem.

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Mi sie tez wydaje, ze to ciaza wywouje te objawy i dolegliwosci. Biedna.
    Wiem jak to jest z praca. Tez niecierpie jak cos zostawiam niedokonczone. I pewnie pojechalabym do pracy. A jak zadzwonisz do kliniki to nie podpowiedza Ci co ewentualnie mozesz wziac przeciwbolowego?
    Te Prenaleny i spolka to placebo. Sklad maja prawie jak woda.
    Pojechalam, zrobilam co najważniejsze i wzielam pol dnia urlopu. Wlasnie robie sobie napar z imbiru taki super mocny z miodem i ide spac. Mam nadzieje, ze to jakis miks ciazy i niewyspania i ze jutro bede mogla wrocic do pracy. Kurde serio tyle mnie ostatnio nie bylo przez te punkcje, transfery, ze musze trochę nadgonic.
    Jak juz im powiem to mam gdzies, bedzie potrzeba- ciaza wazniejsza. Ale teraz poki nie mam pewnosci, czy wszystko jest ok nie moge im jeszcze nic powiedziec. Jak sie nie uda to juz bede na czarnej liście ;)

Niezapominajka5, Magdala lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka wrote:
    Miałam 3 blastocysty chyba takie jak twoje. Pierwsza 4AB transferowana na świeżo i dwie 3BB które obumarły dziś.
    No to niby nie takie zle a jednak dupa :/ Rzeczywiscie jak moje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png

Wysłany: 25 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Transfer mrozonego zarodka 1500zl. Plus ewentualne dodatki, jesli chcesz.
    Logika podpowiada, ze AZ tyle samo, ale nie wiem na pewno. Nie moga brac kasy za zarodki z tego, co wiem.
    Dzięki:)
    jeśli przyjdzie co do czego,to się dopytam. Dobrze,że przynajmniej za dar serca nie można brać pieniędzy.

Magdala lubi tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pojechalam, zrobilam co najważniejsze i wzielam pol dnia urlopu. Wlasnie robie sobie napar z imbiru taki super mocny z miodem i ide spac. Mam nadzieje, ze to jakis miks ciazy i niewyspania i ze jutro bede mogla wrocic do pracy. Kurde serio tyle mnie ostatnio nie bylo przez te punkcje, transfery, ze musze trochę nadgonic.
    Jak juz im powiem to mam gdzies, bedzie potrzeba- ciaza wazniejsza. Ale teraz poki nie mam pewnosci, czy wszystko jest ok nie moge im jeszcze nic powiedziec. Jak sie nie uda to juz bede na czarnej liście ;)

Dobrze zrobilas.
    Powiedz mi jeszcze jak bralas nospe i buscopan to razem, czy na przemian w odstepie czasu jedno od drugiego? Buscopan mozna brac 2x4 mowia na opakowaniu :-O

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala zostałaś sama na placu boju. Jak sytuacja? Trzymam kciuki &&&

Magdala lubi tę wiadomość

• Blastka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to niby nie takie zle a jednak dupa :/ Rzeczywiscie jak moje.

Niby takie same a jednak liczy się to czego nie widać.

• Dana721 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blastka, bardzo mi przykro ❤

Rocznik 1973,AMH 0.47,slabe nasienie
    Starania na powaznie od 2012
    2014 ciaza (poronienie )
    2014 IUI (3 razy)
    2014 IVF
    2015 IVF (ciaza ,bez serduszka)
    2015 IVF
    2016 ciaza naturalna- blizniacza, 1 serduszko (coreczka 2017)
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skittles wrote:
    Jak dzis podglad u Twojego lekarza poszedl? Jakie wiesci?

Wizyte mam dopiero przed 18, także póki co nic nie wiem. Dzisiaj jajniki i brzuch bolą mnie mniej, wiec już sobie głupia nakładam do głowy, że nie rosną albo że popękały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 14:25

• AmVormittag Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki sprobuje. Prenalen sie boje bo ma kwas foliowy ale poczytam o tym drugim.

Myślałam o tej serii na przeziębienie, syropek, saszetki lub tabsy do ssania, tam na bank nie ma kwasu foliowego.

Blastka, to pocieszające, co piszesz :-*

3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals :-D
    f2wlwn15ouce76v4.png
    961l9vvjv4n6peyx.png
  • Bao Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Wczoraj miałam punkcję, a teraz właśnie się dowiedziałam, że nie mam żadnego zarodka. Niby nie mam tragicznego AMH (1,19 przed rokiem, jeszcze przed ivf, nie wiem jak teraz), wiek 33 lata, ale moje obydwie próby in vitro to kompletna klapa, spójrzcie do mojej stopki. Endometrioza? Dziewczyny ze znacznie gorszą endometriozą mają zarodki, ba, duża część zachodzi naturalnie. Szczerze, nie wiem czy jest sens w ogóle podchodzić do trzeciej próby.. Coś jest srogo nie tak z tymi niedojrzałymi komórkami, a te niby ok się nie zapładniają (na trzy z dwóch podejść zapłodniła się jedna). Spróbować stymulacji w innej klinice? Nie wiem, czy mam na to siłę.

Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.

wiosna 2018 - długi protokół ->
    7 komórek:
    3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
    2 zdegenerowane (Liza),
    2 dojrzałe (MII)
    (IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie) :(

jesień 2018 - krótki protokół ->
    6 komórek:
    4 niedojrzałe (MI),
    1 zdegenerowana (Liza),
    1 dojrzała (MII)
    -> nie zapłodniła się -> 0 zarodków

IVF KD?
  • AniaT Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bao w jakiej jesteś klinice? Jakie miałaś leki do stymulacji? Jakie dawki?

• Bao Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania, zdaje się, że w tej co Ty, Krk, klinika na A? W tej stymulacji miałam Ovaleap w dawce 300, w poprzedniej Mensinorm 300 + później włączony Ovaleap 150.

Ur.1985: endometrioza jajnikowa i otrzewnowa III st, adenomioza, zatykające się jajowody, AMH 1,4 (2016)->1,19 (2017)->0,85 (2019), FSH - 11 (2019), komórki słabej jakości - repetitive immature oocyte syndrome (IOS) w IVF. Mąż OK.

wiosna 2018 - długi protokół ->
    7 komórek:
    3 niedojrzałe (2 GV, 1 MI),
    2 zdegenerowane (Liza),
    2 dojrzałe (MII)
    (IMSI)->1 zarodek (transfer moruli M.1 w 3 dobie) :(

jesień 2018 - krótki protokół ->
    6 komórek:
    4 niedojrzałe (MI),
    1 zdegenerowana (Liza),
    1 dojrzała (MII)
    -> nie zapłodniła się -> 0 zarodków

IVF KD?
  • Erika Koleżanka

Wysłany: 25 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77_2 wrote:
    Ja słyszałam o Rekovelle. Stosują to w Novum, ale sama tego nie stosowałam.
    Podobno to jakiś nowy lek bo dopiero bedzie wchodził do refundacji. Ja wlasnie tez nic na jego temat nie mogę znalesc w necie. Zobaczymy jakie da,efekty. Antralnych mialam 12 ciekawe ile z tego da sie wystymulowac tym lekiem. Dziwne jest natomiast moje amh półtora roku temu bylo 0.9 3 miesiace temu 1.2 a teraz niby 1.7 co prawda brałam dłuższy czas dhea i Wit d ale pewnie to jakiś błąd w lab.

Wiek - rocznik 1977
    2015-2016 Inseminacja 5 zabiegów bez rezultatu
    2017 Invicta Invitro po podwojnej stymulacji 5 zarodków nieprawidłowych po pgd
    2018 sierpień - przygotowania do kolejnego zabiegu invitro AMH 1.20
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ