IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Erika wrote:Hej Dziewczyny. Zaczęłam stymulacje w invikcie dali mi lek o nazwie rekovelle ze niby lepszy dla starszych pań
czy któraś z Was stosowala ten lek? Lekarz mówił ze nie uszkadza komórek tak jak w przypadku menopuru
-
AniaT wrote:Dziękuję edloteh!
Bea może tym razem to była kwestia leków, może trzeba było ja inaczej poprowadzić. Ja jak do novum chodziłam to moje pęcherzyki w ogóle nie rosły. Miałam chyba 2 albo 3 symulacje tam i w każdej rósł z męka tylko 1 pęcherzyk i nie było ani jednej komórki. To było już prawie 3 lata temu i L twierdził że się wystrzelalam - jego hasełko dobrze znane. A teraz mam 6 pęcherzyków, nie wiem czy będą jakiś komórki ale fakt faktem że coś rośnie i ze nie zatrzymują się jak tam przy 9-10 mm. Nie wiem od czego to zależyNiezapominajka5 lubi tę wiadomość
07.2018 amh 0,3, 36 lat, POF, MTHFR
07.2018 1 inf Invicta dl. protokół, 1 komórka, 1 zarodek (brak rozwoju po 2 dobie), brak transferu
11.2018 amh 0,86
12.2018 2 inf Novum na cyklu natur. lekko stymulowanym, 2 pecherzyki pekly przed punkcja
01.2019 3 inf Novum krótki protokół z antagonista, 2 komorki (1 komórka się nie zapłodniła, 2 komórka źle się podzieliła), brak zarodka
02.2019 ciaza naturalna - 11.2019 Synek 😍 -
edloteh wrote:Może tak być, zwłaszcza że zabieg i konsultacje robiliście w innym miejscu... jestem ciekawa co by wam teraz powiedział.
Ja wiem, że z plemnikami czasem nie jest łatwo.... mimo że są, że potem są ładne zardoki.... moj m jest takim przykładem, gdzie prawidłowe wyniki hormonów, dobre usg, świetne żywienie etc... i nie wyszło
Moj m miał biopsje na świeżo (a plemników u mojego tak 2-3 mln w ml), kiedy ja miałam pobierane komórki... chcieliśmy sprawdzić czy plemniki będą w lepszej kondycji, bo często z biopsji takie są.... no u nas nie wyszło.... ale wiem, że spróbowaliśmy wszystkiego by mieć własne dziecko. Życie nas nie rozpieszcza, ale warto zrobić co jest w naszej/waszej mocy by potem nie żałować. Taka prawda...
Gdybyście mieli więcej wynikow z nasienia można by wybrać inna procedurę. Lekarze często idą skrótami... i mówią to nie, i to nie.... a skąd mogą mieć pewność skoro nie ma wynikow na papierze...
To nawet nie wiedziałam ze takie świeże biopsje są robione, myślałam ze mrozi się nasienie, a biopsje robi się wcześniej przed pobraniem komórek.
Dzięki za info.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Blastka wrote:Magdala jak tam po podglądzie?
Endo 10mm, ale transfer pod znakiem zapytania, poniewaz TSH sie waha. Dostalam wieksza dawke euthyroxu i TSH do kontroli w czwartek przed transferem.
A u Ciebie?
Wrocilam z Warszawy, gdzie tylko biegalismy, bo chcielismy muzea pozaliczac. Dwie noce nieprzespane ze wzg na loty o wczesnych i poznych porach. Dzis praca. Padam na ryjek.
Blastka, Blastka, Mika10 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pytalam na watku z mutacjami ale nie wiem czy mi ktos odpowie.
Moze Wy bedziecie umiały mi pomoc...
Mam dwie mutacje MTHFR, heterozygote i za wysoka homocysteine ok 11 (przynajmniej z miesiąc temu taka mialam). Przy tym wiadomo wiekszosx mowi, ze same metyle. Rowniez B przy tej homocysteinie.
Biore folian 800 od poczatku. Po wyniakach homocysteiny i wykryciu mutacji lekarka przepisala mi prewenit intensiv-generalnie to zwykły kawas z kilkoma zwykłymi wit B i to mnie martwi, ze biore cos co zgodnie z wiekszoscia teorii jest dla mnie toksyczne.
Kupiłam sobie BComplex Jarrow z metylowana B plus jescze 400 folianu osobno bo w Jarrow jest za malo.
I zmieniłam sobie juz w ciąży. Niby za zgoda lekarki ale ona w ogole tego nie znala. Uslyszala tylko, ze metylowana wit B i odpowiedziala ze ok. Mnie jednak zastaanawia czy to na pewno mozna stosowac w ciazy? Te dawki wit B sa tam powalające. Czy ktoras z Was z mutacja wie cos wie na ten tamat Kochane?
-
Magdala wrote:Endo 10mm, ale transfer pod znakiem zapytania, poniewaz TSH sie waha. Dostalam wieksza dawke euthyroxu i TSH do kontroli w czwartek przed transferem.
A u Ciebie?
Wrocilam z Warszawy, gdzie tylko biegalismy, bo chcielismy muzea pozaliczac. Dwie noce nieprzespane ze wzg na loty o wczesnych i poznych porach. Dzis praca. Padam na ryjek.Magdala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Kochana, w biopsji znaleźli TYLKO pojedyncze plemniki. Słabo.
Nasienie mojego m wacha się tak w przedziale w którym napisałam. Każdy lekarz mówi, oooooo... z takimi wynikami (jeśli chodzi o liczebność) coś wybierzemy, jest z czego.
Mieliśmy naprawę piękne blastki. I co z tego....
Okazuje się ze jak pododaje się inne wyniki to już nie wychodzi tak różowo.
Gdyby było ich tylko mało, i był to jedyny problem....ale nie. u nas chromatyna wysoka i nie idzie jej poprawić, do tego pozytywny CFTR... wszystko uskłada się w jedna całość .... Porażka. Smutek. Rozczarowanie. Ale co poradzić. No pech życiowy. I tyle.
Dobrze,że są jeszcze inne opcje. X lat temu nie było takich możliwości.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mika10 wrote:Nie dałam zrobić mężowi ani operacji żylaków ani żadnej biopsji. Mamy marne wyniki ale stwierdziłam trudno, jak ma nie być to nie będzie ale nie tak inwazyjnie. Sama dużo przeszłam tych różnych histero i innych i nie chce tego dla męża. Prędzej dla siebie bym rozważyła tradycyjną adopcję.
U nas się wyniki powolutku poprawiają bo mąż rzucił palenie i u endokrynologa wyrownalismy go hormonalnie bo miał zachwiane.
Ciągle podwyższona tempka w kadrach nie wpływa dobrze.
Choć nie namawiam. Czytałam o różnych powiklaniach. U nas na szczęście ich nie było.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Magdala wrote:Endo 10mm, ale transfer pod znakiem zapytania, poniewaz TSH sie waha. Dostalam wieksza dawke euthyroxu i TSH do kontroli w czwartek przed transferem.
A u Ciebie?
Wrocilam z Warszawy, gdzie tylko biegalismy, bo chcielismy muzea pozaliczac. Dwie noce nieprzespane ze wzg na loty o wczesnych i poznych porach. Dzis praca. Padam na ryjek.
Kurcze.. i specjalnie przylecieliscie do Pl? Oby się unormowalo.Magdala lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
edloteh wrote:AniaT, jeśli masz dobrego lekarza, to nie pozwoli ci zrobić krzywdy. Jak będzie trzeba to przeciągnie o jeszcze kolejny dzień stymualcję. Patrząc na wymiary tych pęcherzyków ja bym się nie martwiła. Oby tylko były pełne ✊️✊️✊️
Niby tak ale ten lakarz juz zasial we mnie ziarno niepokoju i się zaczęłam martwić. Mojemu lekarzowi ufam w 100% wiec zobaczę co jutro powie.
Niezapominajka nie wiem właśnie jaki estradiol bo w sumie nie pytałam. Może ten lekarz widział wynik z czwartku i na jego podstawie tak powiedział ze będą tylko 2, już sama nie wiem. A Twoje jakich były rozmiarów jak skończtłas stymulację? Ile miałaś pobranych komórek? -
Skittles wrote:Ania jakie masz AMH i wiek jeśli można wiedzieć? Super wynik 6 pecherzykow, aby wszystkie podrosly!
Mam 37 lat od jutra (dzisiaj jeszcze 36 hehe) a amh robione chyba w styczniu 0,33. We wrześniu rok temu 0,22 a półtorej roku temu wyszło 0,14. Wiec wyniki totalnie różne. Nie wiem który tak naprawdę wiarygodny.
Erika ja szczerze to nigdy nie słyszałam i tym leku.Skittles lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli wszystko będzie dobrze i nie zadzwonią jutro z Novum to o 9 mam transfer. Trzymajcie kciuki proszę.
Zastanawiam się czy sprawdzić rano poziom progesreronu. Wiem że mam duże dawki do suplementacji ale jakoś jestem niedowiarkiem że one działają. Jak sprawdzałam miesiąc temu bez suplementacji to wyszło 5 ng/ml wcześniej miałam nawet 0,22 ng/ml. Tak więc teges.. chyba zbadam.karolcia35, 4me, Bea77_2, sylwia80, Mika10, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
Blastka wrote:Jeśli wszystko będzie dobrze i nie zadzwonią jutro z Novum to o 9 mam transfer. Trzymajcie kciuki proszę.
Zastanawiam się czy sprawdzić rano poziom progesreronu. Wiem że mam duże dawki do suplementacji ale jakoś jestem niedowiarkiem że one działają. Jak sprawdzałam miesiąc temu bez suplementacji to wyszło 5 ng/ml wcześniej miałam nawet 0,22 ng/ml. Tak więc teges.. chyba zbadam.
-
Ja sie czuje dzis fatalnie. Cale cialo jesczze bardziej boli jak na grype, mam jakies początki mokrego duszacego kaszlu. Na dodatek nie spalam od 2.30 2 nocy bo mlody mial jakies napady placzu i budzil sie srednio co 30 min z tekstami, ze chce urodziny, ze mu spadlo cos na ziemie i chce to zjesc i ze chce nacisnac przycisk od windy i otworzyć pilotem auto. I tak do 5.30 kiedy to dzwoni moj budzik do pracy...
Jestem chodzaca zombie. Musze pojechac do pracy skonczyc wazna rzecz ale rozsadek kaze iść do lekarza... Kuzwa tak bardzo nie chcialam od pierwszych tygodni chodzic na L4 ale nie wiem co to bedzie. No nawet oczy mnie dzis bola!
Kids are fun laski - juz to pisalam nie
karolcia35, Magdala lubią tę wiadomość
-
AniaT wrote:Niby tak ale ten lakarz juz zasial we mnie ziarno niepokoju i się zaczęłam martwić. Mojemu lekarzowi ufam w 100% wiec zobaczę co jutro powie.
Niezapominajka nie wiem właśnie jaki estradiol bo w sumie nie pytałam. Może ten lekarz widział wynik z czwartku i na jego podstawie tak powiedział ze będą tylko 2, już sama nie wiem. A Twoje jakich były rozmiarów jak skończtłas stymulację? Ile miałaś pobranych komórek?
Byłam mocno zdziwiona,bo już wszystko sobie wcześniej zaplanowałam.
Ostatecznie pobrali 7 komórek,ale 5 było dobrych.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝