IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
edloteh wrote:Niezapomninajka5, przy takich wynikach twojego m az się prosi o więcej badań, w tym:
- usg (żeby wykluczyć żylaki powózka nasiennego)
- AZF i CFTR (może niska ilość nasienia to genetyka)
- chromatyna plemnikowa
- test MAR
- test wiązania hiauloren
- badanie 3 trójcyDNA Chlamydia trachomatis, Mycoplasma hominis, Mycoplasma genitalium
- witamina D
- homormony
Nim podejdziecie do kolejnej procedury, warto żeby twój m sie posuplementowal. Jeżeli nie chcecie wydawać kasy na wszystkie wymienione badania, to może rozważcie wizytę u dr Wol.skiego (ten od plemników w Nov.um). Jeden z bardziej ogarniętych lekarzy...i nie nastawiony na kasę.
Co do ciebie i twoich wynikow, Nie widzę u ciebie histeroskopii z badaniem histo-pat wycinka endometrium, wynikow krzywej insulinowe-cukrowej.... mogłabym wymienić jeszcze kilka innych badań, ale na razie to uwazam za taka podstawę i minimum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 22:16
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
sylwia80 wrote:A nikt Wam nie proponował żeby mąż zbadał AZF i CFTR ?
Zgadzam się ze wszystkim co napisała edloteh.
Azf i cftr kojarzę,że kiedyś znalazłam do zbadania,śle pierwszy lekarz odradzil.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Jeżeli byliście u Wolskiego to dziwie się ze nie zlecił AZF i CFTR. W Novum to podstawowe badania przy problemach męskich, a przy takiej ilości plemników to podstawa. A biopsji jader nie proponował ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
-
nick nieaktualnyNiezapominajka5, skoro byliście u Wol.skiego to dziwne ze wam nie zlecił części z tych badań.
Piszesz, że twój m miał lepsze wyniki nasienia.... a potem dopiero się mocno pogorszyły... czy miał jakiś wypadek? Czy był chory? A może zmienił coś w swoim życiu.... kurde, taka diametralna zmiana parametrów.
Piszesz czy można coś zmienić, można sprobowac ale czy to pomoże nie odpowiem ci. Skoro nie pomogły profertil ani Androvit, to może trzeba ułożyć zestaw pod pacjentaczyli kilka składnikow....
ale jak dla mnie brakuje tu kilku wynikow
Możecie spróbować raz jeszcze skonsultować z Wol.skim... raczej nie zaszkodzi.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Blastka.
Nie wiem co myśleć no byłam dzisiaj na poglądzie ale nie u mojego lekarza prowadzącego tylko u innego bo mojego nie było. Man 6 pęcherzyków, dwa około 17, pozostałe 4 między 13-14. Ten lekarz powiedział mi ze do punkcji będą tylko te 2 większe i czy się decydujemy na punkcje czy nie. Wydaje mi się ze tamte mogą jeszcze podrosnac a on nas juz skazuje na niepowodzenie. Czy myślicie że rzeczywiście juz nie ma szans żeby urosły? ??wkurzyłam się -
nick nieaktualnyAniaT, w mojej poprzedniej klinice przy minimum 3 pęcherzykach wielkości 18mm była decyzja o zakończeniu stymulacji..... ale wiadomo ze gdyby był cykl naturalny, to przy 1-2 pęcherzykach też
I rosną tak po około 2mm, na dzień
Jak dla mnie powinni ci potrzymać jeden dzień dłużej.... no ale pamiętaj, one jeszcze podrosną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 18:47
Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję edloteh!
Bea może tym razem to była kwestia leków, może trzeba było ja inaczej poprowadzić. Ja jak do novum chodziłam to moje pęcherzyki w ogóle nie rosły. Miałam chyba 2 albo 3 symulacje tam i w każdej rósł z męka tylko 1 pęcherzyk i nie było ani jednej komórki. To było już prawie 3 lata temu i L twierdził że się wystrzelalam - jego hasełko dobrze znane. A teraz mam 6 pęcherzyków, nie wiem czy będą jakiś komórki ale fakt faktem że coś rośnie i ze nie zatrzymują się jak tam przy 9-10 mm. Nie wiem od czego to zależy -
nick nieaktualny