X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:05

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui. Wiesz, jesli kiedykolwiek jeszcze zajde w ciaze to z cala pewnoscia wiem, ze nie bede ani utyskiwac jak to mnie mdlosci mecza, ani odwrotnie, pisac o tym jak to hulam na hulajnodze z mlodszym dzieckiem. Napisze, zgodnie z prawda, ze jestem posrana ze strachu i z kazda godzina oczekuje kolejnego poronienia - tak jak mialo to miejsce w ostatnich ciazach. 4me nie doszla jeszcze do tego etapu (i mam nadzieje, ze nie dojdzie), mimo to ladnie by bylo, zeby wykazala sie empatia. Tylko tyle. Bo TAK dla wiekszosci z nas bedzie wygladala nasza (ewentualna) ciaza.

Mag87. Bardzo nieladnie imputowac komus zawisc tylko dlatego, ze jest dotkniety z jakiegos powodu czyjas wypowiedzia :-( Wiesz, w mojej klinice, oraz w klinice od poronien nawykowych wisi informacja z prosba o nieprzychodzenie na wizyty z malymi dziecmi - bo moze to sprawic przykrosc innym parom. I wiesz, jakos nikt nie pomyslal, zeby wymagac od tych par dostosowania sie do sytuacji i nabrania dystansu...

Uwazam, ze napisalam do 4me uprzejmie, odpowiedziala mi obrazajac mnie i Bee, zupelnie bez proby chocby zrozumienia naszego punktu widzenia. W dodatku nieladnie pouczajac co powinnysmy czuc i jaki dystans trzymac - podczas gdy ona pojecia nie ma o tym czego (w przeciwienstwie do niej) doswiadczylysmy. Dla mnie to brak empatii level hard, bez wzgledu na to w jak humorystyczny sposob 4me stara sie pisac.

Bea77_2 lubi tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • karolcia35 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też się wpisuje na wątek Jestem w dupie ;)

AMH 0,54
    10.2014 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    05.2015 brak oocytów
    03.2016 brak oocytów
    08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna :(
    02.2017 IMSI 2 zarodki :( beta <0,1
    mlr 0%, I seria szczepień mlr 38% :)
    10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio :( 03.2018 crio :( 09.2018 crio :(
    12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
    NK 16,5%
    07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942 :( ciąża ektopowa
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia35 wrote:
    A ja też się wpisuje na wątek Jestem w dupie ;)

Ja tez i to czarnej:)

karolcia35 lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    ja sie lecze we francji gdzie niestety mieszkam , wyniki poprzedniej procedury z ktorej jeden transfer nie dal nic , a dwa inne zarodki nie dalo sie w 5 dobie zamrozic (mialam 3 stymulacje gdzie wyciagneli 8 komorek), na tej podstawie stwierdzili ze nie beda dalej brnac w proby kolejne.
    Nie rozumiem tego wcale skoro dostałaś refundację na 4 procedury to tak powinno być...Może inna stymulacja coś by właśnie zmieniła ….i przecież jest to dla Ciebie mimo wszystko ostatnia szansa którą na dodatek chcą Ci odebrać …..dlaczego to życie jest takie pojeb...nie rozumiem tego wszystkiego ...nie dość że człowiek ma takie problemy to jeszcze chcą go tak dobić..przepraszam za sformułowania

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Grlui. Wiesz, jesli kiedykolwiek jeszcze zajde w ciaze to z cala pewnoscia wiem, ze nie bede ani utyskiwac jak to mnie mdlosci mecza, ani odwrotnie, pisac o tym jak to hulam na hulajnodze z mlodszym dzieckiem. Napisze, zgodnie z prawda, ze jestem posrana ze strachu i z kazda godzina oczekuje kolejnego poronienia - tak jak mialo to miejsce w ostatnich ciazach. 4me nie doszla jeszcze do tego etapu (i mam nadzieje, ze nie dojdzie), mimo to ladnie by bylo, zeby wykazala sie empatia. Tylko tyle. Bo TAK dla wiekszosci z nas bedzie wygladala nasza (ewentualna) ciaza.

Mag87. Bardzo nieladnie imputowac komus zawisc tylko dlatego, ze jest dotkniety z jakiegos powodu czyjas wypowiedzia :-( Wiesz, w mojej klinice, oraz w klinice od poronien nawykowych wisi informacja z prosba o nieprzychodzenie na wizyty z malymi dziecmi - bo moze to sprawic przykrosc innym parom. I wiesz, jakos nikt nie pomyslal, zeby wymagac od tych par dostosowania sie do sytuacji i nabrania dystansu...

Uwazam, ze napisalam do 4me uprzejmie, odpowiedziala mi obrazajac mnie i Bee, zupelnie bez proby chocby zrozumienia naszego punktu widzenia. W dodatku nieladnie pouczajac co powinnysmy czuc i jaki dystans trzymac - podczas gdy ona pojecia nie ma o tym czego (w przeciwienstwie do niej) doswiadczylysmy. Dla mnie to brak empatii level hard, bez wzgledu na to w jak humorystyczny sposob 4me stara sie pisac.
    Jeeeezu Brenya staram sie juz nie pisac, nie odzywac aby nie podsycac tego tematu... Ale to Ty mnie obrazasz i znowuz cos imputujesz. Ja nigdzie Ciebie nie obrazilam. Wez prosze Cie uprzejmie zejdz ze mnie bo zaraz mdłości zamienia sie w prawidziwe wymioty!

Wiesz jak ja odebralam Twoj post wczensiejszy? Ze moze jak poronie to zrozumiem-i to co napisalas w nawiasie nie liczy sie dla mnie!
    Dziekuje Ci za takie życzenia! i idac Twoja logika nie wazne co chcialas napisac, wazne, ze ja to tak odebralam.

Zejdz ze mnie!!!!!!!!!!!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    Nie rozumiem tego wcale skoro dostałaś refundację na 4 procedury to tak powinno być...Może inna stymulacja coś by właśnie zmieniła ….i przecież jest to dla Ciebie mimo wszystko ostatnia szansa którą na dodatek chcą Ci odebrać …..dlaczego to życie jest takie pojeb...nie rozumiem tego wszystkiego ...nie dość że człowiek ma takie problemy to jeszcze chcą go tak dobić..przepraszam za sformułowania

po pierwszym szoku postanowilam ze im nie odpuszcze , mam prawo byc leczona jasli jest taka szansa , stwierdzili ze nie ma szansy ok, teraz mam prawo zlozyc wniosek do mojego ubezpieczyciela (dadatkowo place ubezpieczenie 100 %) o calkowity zwrot kosztow leczenia za granica w sytuacji gdzie nie ma mozliwosci leczyc sie dalej w kraju (in vitro czy tez in vitro z KD). Potrzebuje tylko i az zaświadczenia ze jestem 100 % bezpłodna dla nich. Pisza na stronie o in vitro we francji, ze lekarze nie chca dawać takiego zaświadczenia bo mocna muszą to udowodnić i uargumentować , niech daja w takim układzie takie zaświadczenie , abo niech mnie lecza. Mam wizyte za tydzień w czwartek.

4me, brenya77, Mika10, Niezapominajka5, Alberta lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dziura.gif

a co tu się odjaniepawla? człowiek na chwile się odwróci i już się baby kłócą

jakies egzorcyzmy trzeba tu odprawić kaplan.gif

sylwia80, Ciasteczko77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:05

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeeeezu Brenya staram sie juz nie pisac, nie odzywac aby nie podsycac tego tematu... Ale to Ty mnie obrazasz i znowuz cos imputujesz. Ja nigdzie Ciebie nie obrazilam. Wez prosze Cie uprzejmie zejdz ze mnie bo zaraz mdłości zamienia sie w prawidziwe wymioty!

Wiesz jak ja odebralam Twoj post wczensiejszy? Ze moze jak poronie to zrozumiem-i to co napisalas w nawiasie nie liczy sie dla mnie!
    Dziekuje Ci za takie życzenia! i idac Twoja logika nie wazne co chcialas napisac, wazne, ze ja to tak odebralam.

Zejdz ze mnie!!!!!!!!!!!!!

4me. Jestes kompletnie niedojrzala osoba. Nie wiem gdzie Ci zycze poronienia. W dalszym ciagu wykazujesz sie kompletnym brakiem empatii wobec kobiet, ktore przezyly wiecej od Ciebie i brniesz coraz dalej. Kazda Twoja wypowiedz jest gorsza i swiadczy o kompletnej niedojrzalosci. Nic dziwnego ze nie rozumiesz dlaczego niektore dziewczyny tak a nie inaczej odebraly Twoje wypowiedzi. Ty po prostu nie rozumiesz.

1 x naturalna cb
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was z doskoku czasami i chyba teraz nie wierzę sama w to co czytam...
    Napisała dziewczyna jak się czuje i od razu na nią nagonka...to może od razu nie wychodźcie na ulicę, bo tam można spotkać kobietę w ciąży i ona tak zupełnie bez taktu i wyczucia będzie z tym brzucholem paradować...Każdemu nieplodnemu jest ciężko, ale jakaś równowagę psychiczną należy zachować...A jeśli się nie da to chyba trzeba skorzystać z pomocy specjalisty.

Malgonia lubi tę wiadomość

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed kobietami na ulicy nie da sie schowac, a uwierz wiele tu z nas placze widzac kobiety w ciazy (bo, jak zostalo udowodnione jestesmy zawistne, zazdrosne, zyczymy poronienia, i w ogole jestesmy takie babsztyle wredne). Natomiast TU, w TYM watku dziewczyny chca sie czuc bezpiecznie.
    Co do specjalisty, to mi witki opadly - bo owszem ja osobiscie (a i wiele innych dziewczyn w podobnej sytuacji) KORZYSTAM z pomocy specjalisty i wybacz, ale takie uwagi, to tez niezbyt chyba swiadcza o Tobie. Czyzbys nie wiedziala, ze wiele tu kobiet KORZYSTA ze specjalisty? Ze wiele tu kobiet przeszlo zalamanie nerwowe? Rili? Tak trudno zrozumiec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 18:31

1 x naturalna cb
  • scania Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę skończcie ten temat. I bez tego nam wszystkim jest trudno. To do niczego nie prowadzi.

Jeden jajnik od 2001
    VI 2013 AMH 0.21 (7dc); VIII 2013 AMH 0.45 (3dc)
    IX 2013 IMSI: 4A&4B
    XII 2013 - II 2014 kolekcja oocytów - IMSI: 2x4B
    II 2015 synek - "wpadka" urlopowa
    II 2018 kriotransfer - 2cc - ciąża biochemiczna
    V 2018 mezoterapia
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Przed kobietami na ulicy nie da sie schowac, a uwierz wiele tu z nas placze widzac kobiety w ciazy (bo, jak zostalo udowodnione jestesmy zawistne, zazdrosne, zyczymy poronienia, i w ogole jestesmy takie babsztyle wredne). Natomiast TU, w TYM watku dziewczyny chca sie czuc bezpiecznie.
    Co do specjalisty, to mi witki opadly - bo owszem ja osobiscie (a i wiele innych dziewczyn w podobnej sytuacji) KORZYSTAM z pomocy specjalisty i wybacz, ale takie uwagi, to tez niezbyt chyba swiadcza o Tobie. Czyzbys nie wiedziala, ze wiele tu kobiet KORZYSTA ze specjalisty? Ze wiele tu kobiet przeszlo zalamanie nerwowe? Rili? Tak trudno zrozumiec?
    Wierzę bo też mam ivf za soba ale zgorzkniałość aż bije po oczach....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:05

• Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    po pierwszym szoku postanowilam ze im nie odpuszcze , mam prawo byc leczona jasli jest taka szansa , stwierdzili ze nie ma szansy ok, teraz mam prawo zlozyc wniosek do mojego ubezpieczyciela (dadatkowo place ubezpieczenie 100 %) o calkowity zwrot kosztow leczenia za granica w sytuacji gdzie nie ma mozliwosci leczyc sie dalej w kraju (in vitro czy tez in vitro z KD). Potrzebuje tylko i az zaświadczenia ze jestem 100 % bezpłodna dla nich. Pisza na stronie o in vitro we francji, ze lekarze nie chca dawać takiego zaświadczenia bo mocna muszą to udowodnić i uargumentować , niech daja w takim układzie takie zaświadczenie , abo niech mnie lecza. Mam wizyte za tydzień w czwartek.
    Mam nadzieję że Ci się to wszystko ułoży i że podejmą to leczenie a zastanawiacie się w ogóle nad ivf KD???
    scania wrote:
    Dziewczyny proszę skończcie ten temat. I bez tego nam wszystkim jest trudno. To do niczego nie prowadzi.
    Zgadzam się każdy ma za sobą jakąś historie jedni troszkę lepszą inni gorszą …
    A chodzi nam wszystkim i tak o jedno ...o dziecko bo każdy z nas go pragnie i tego się trzymajmy !!!

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem zgorznkniala. Nie neguje. To jest cena jaka sie placi za nieplodnosc.

Jaki cel maja Twoje wypowiedzi o specjalistach i zgorzknialosci? Chcesz stwierdzic oczywistosc, ze tak wlasnie zyje sie z nieplodnoscia i po stracie ciazy? Co masz na celu? Kopnac lezacego? Posmiac sie, ze ktos jest zgorzknialy? Ze potrzebuje specjalisty? Kolejna o empatii na poziomie rozwielitki :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:18

1 x naturalna cb
  • mamaporaz2 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    No jestem zgorznkniala. Bede bardzo wdzieczna za wskazowki jak to zmienic w sobie, co jeszcze moge zrobic. Bardzo prosze kolezanko droga. Bo chyba w jakims celu to napisalas, w celu pomocy zdaje sie?

Jaki cel maja Twoje wypowiedzi o specjalistach i zgorzknialosci? Chcesz stwierdzic oczywistosc, ze tak wlasnie zyje sie z nieplodnoscia i po stracie ciazy? Co masz na celu? Kopnac lezacego? Posmiac sie, ze ktos jest zgorzknialy? Ze potrzebuje specjalisty? Kolejna o empatii na poziomie rozwielitki :-(
    Szkoda mi się zrobiło dziewczyny w ciąży po prostu. Sama będac w ciąży po ivf, o którą też ciężko walczylam, wchodziłam do kliniki na krzywa cukrowa i miałam wyrzuty sumienia, że jestem w ciąży, bo dziewczyny w kolejce do lekarzy patrzyły się na mnie krzywo, że one w ciąży nie są...I to jest druga strona medalu...
    I nie śmieje sie...po prostu każdy powinien czasem ugryźć się w język...zarówno ten komu się udało jak i ten komu nie wychodzi...

AniaT, mar2śka lubią tę wiadomość

• grosik Debiutantka

Wysłany: 16 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasz wątek od kilku tyg. o niskim Amh od kiedy zrobiłam badanie. Pierwszy wynik 0,11, drugi 0,4 w przeciągu miesiąca. Drugie badanie lekarz zalecił nie wierząc że mogę taki mieć bo mam pecherzyki antralne i żeby była refunfacja na leki do stymulacji. W kolejnym cyklu chce mnie stymulować, biorę tabl. antyk. Kobietki!! Jaka jest różnica cenowa w lekach z refundacja, a bez niej?

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, szkoda Ci sie zrobilo dziewczyny w ciazy? No rzeczywiscie tragedia po prostu bo dziewczyna w ciazy. Jak jej ciezko musi byc, bo nie moze sobie swobodnie radosnie po forum pisac, bo ja wredne nieplodne zgorzkniale baby napadaja. Och, ach.

Wybacz, ale majac dwie opcje do wyboru, wolalabym miec wyrzuty sumienia, ze jestem w ciazy, niz nie byc ciazy. Jedna strona ma jakby ciezej, nie sadzisz? I to na tej stronie ktorej latwiej, imho, ciazy obowiazek wlasciwego i taktownego zachowania sie wobec tych, ktore maja pod gorke. Nie odwrotnie. A walenie tekstami o specjalistach i zgorzknieniu w kogos kto i specjalistow zaliczyl i kilkanascie nieudanych transferow i pare poronien i ciaz biochemicznych jest naprawde ponizej pasa.

W jezyk gryzlam sie dlugo, przy wypowiedziach 4me. Dzis sie przelalo. Moze w przeciwienstwie do 4me mam powazniejsze zmartwienia niz to, czy przypadkiem nie puszcze pawia po biurze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:31

1 x naturalna cb
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ