IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
zapisałam się na forum prawie 3 lata temu.. dziś przeczytałam swój pierwszy wpis o tym jak to się szykuję do starań.. z testami owulacyjnymi i wykresami temperatury!!! hahaha teraz się śmieję z własnej ówczesnej głupoty i nieświadomości co mnie czeka. Niestety straciłam 2 lata u niekompetentnego lekarza, który nie zlecił mi badania AMH. Przeszłam wiele różnych leczeń, cykli stymulowanych itp potem 2 inseminacje aż w końcu koleżanka powiedziała mi o AMH. Zrobiłam i.... UPS! AMH 0,7 - mam 35 lat.
Zmieniliśmy klinikę i trafiliśmy na cudowną Panią doktor - powiedziała że inseminacje to była strata kasy i czasu i nerwów bo przy takim AMH to szanse są nikłe. POdeszliśmy wiec do Invitro. Dobrze się stymulowałam, zapłodniły się 4 zarodki, ale tylko 1 dotrwał do blastocysty ale niestety transfer był nieudany. To było w grudniu.
Teraz podchodzimy drugi raz. Niestety w tym miesiącu moje jajniki nie zareagowały na stymulację, tylko 1 komórka urosła więc stymulacja przerwana. W maju znowu stymulujemy, ale pani doktór zasugerowała rozważenie Komórek Dawczyni.
Poczytałam o tym i jestem bardzo pozytywnie nastawiona, nie wiem tylko czy juz teraz w maju korzystać z KD czy jeszcze spróbować zobaczyć czy może jednak te moje ruszą??...
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam!!karolcia35, Dana721 lubią tę wiadomość
3 lata starań....
Niskie AMH, poza tym wszystkie inne wyniki "w normie"
2 nieudane Inseminacje
1 Nieudane Invitro (1 zarodek 5 dniowy)zero mrozaków
Początek kolejnej stymulacji - koniec maja? -
Hej dziewczyn wracam z pisaniem;) za dużo sie nie udzielam ale podczytuje was, zaraz nadrobie zaległości mam troche wolnego czasu dziś ponieważ stosuje się do zaleceń lekarza... relaks na całego jutro punkcja;)!!! normlanie nie mogłam uwierzyć słuchajcie dwa cykle stracony w oby dwóch cyklach owulacja no pech na całego ale trzeci cykl gonapepytl, ovaleap menopur.. no i mamy estradiol 1533 wczoraj jest 5 ładnych pęcherzy estradiol daje mi nadzieję że wszystkie są pełnowartościowe, był jeszcze jeden może dogoni reszte fajnie by było było by 6 , zawsze to większa szansa do zapłodnienia. Już wiem że świeżego transferu nie bedzie , wczoraj miałam progesteron 1,50 wiec bedziemy mrozić mam nadzieje że dużo bedziemy mrozić
no i że w ogóle będzie co mrozić
, W ogole u mnie cykl z gonapeptylem nawet fajnie wyszedł , bo normlanie miałam około 8 pęcherzyków w porywach do 9..., jestem ciekawa co to będzie,,,
AmVormittag, Lukrecja, eM80, karolcia35, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
Sylwia211987 -
Bardzo ciekawi mnie temat Czeskich klinik, więc z niecierpliwością czekam na nowiny od Bea77
i trzymam kciuki za wszystkie
Bea77 lubi tę wiadomość
3 lata starań....
Niskie AMH, poza tym wszystkie inne wyniki "w normie"
2 nieudane Inseminacje
1 Nieudane Invitro (1 zarodek 5 dniowy)zero mrozaków
Początek kolejnej stymulacji - koniec maja? -
nick nieaktualnyParysada wrote:Bardzo ciekawi mnie temat Czeskich klinik, więc z niecierpliwością czekam na nowiny od Bea77
i trzymam kciuki za wszystkie
Dana721 lubi tę wiadomość
-
Parysada wrote:Cześć dziewczyny
zapisałam się na forum prawie 3 lata temu.. dziś przeczytałam swój pierwszy wpis o tym jak to się szykuję do starań.. z testami owulacyjnymi i wykresami temperatury!!! hahaha teraz się śmieję z własnej ówczesnej głupoty i nieświadomości co mnie czeka. Niestety straciłam 2 lata u niekompetentnego lekarza, który nie zlecił mi badania AMH. Przeszłam wiele różnych leczeń, cykli stymulowanych itp potem 2 inseminacje aż w końcu koleżanka powiedziała mi o AMH. Zrobiłam i.... UPS! AMH 0,7 - mam 35 lat.
Zmieniliśmy klinikę i trafiliśmy na cudowną Panią doktor - powiedziała że inseminacje to była strata kasy i czasu i nerwów bo przy takim AMH to szanse są nikłe. POdeszliśmy wiec do Invitro. Dobrze się stymulowałam, zapłodniły się 4 zarodki, ale tylko 1 dotrwał do blastocysty ale niestety transfer był nieudany. To było w grudniu.
Teraz podchodzimy drugi raz. Niestety w tym miesiącu moje jajniki nie zareagowały na stymulację, tylko 1 komórka urosła więc stymulacja przerwana. W maju znowu stymulujemy, ale pani doktór zasugerowała rozważenie Komórek Dawczyni.
Poczytałam o tym i jestem bardzo pozytywnie nastawiona, nie wiem tylko czy juz teraz w maju korzystać z KD czy jeszcze spróbować zobaczyć czy może jednak te moje ruszą??...
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam!!
Jestem w podobnej sytuacji, tyle samo czasu starań, niskie amh, innych przyczyn niepłodności brak stwierdzonych tylko ja nie miałam inseminacji a do in vitro będę podchodziła po raz pierwszy. Co do Twojego pytania ja najpierw bym zrobiła wszystko co możliwe, żeby spróbować z własnymi komórkami.Dana721 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny u mnie podobnie jak u Was i amh i wiek też
, nie wiem jeszcze jak zareaguje na stymulacje bo aktualnie idę długim protokołem i dopiero 22 kwietnia odstawiam antyki a właściwą stymulacje mam zacząć 27, ale znając realia poruszałam ten temat z moim lekarzem i mówił że jest dużo za wcześnie na myślenie o KD.
Dana721 lubi tę wiadomość
-
Parysada wrote:Zmieniliśmy klinikę i trafiliśmy na cudowną Panią doktor - powiedziała że inseminacje to była strata kasy i czasu i nerwów bo przy takim AMH to szanse są nikłe. POdeszliśmy wiec do Invitro. Dobrze się stymulowałam, zapłodniły się 4 zarodki, ale tylko 1 dotrwał do blastocysty ale niestety transfer był nieudany. To było w grudniu.
, moja lekara wrecz przeciwnie mówiła ze jeśli nie ma innych problemów (niedrożne jajowody , plemniki słabe itp) inseminacja z obniżonym amh będzie wskazana, ponieważ nie ma lepszego środowiska do rozwoju zarodka niż w macicy, natomiast jeśli coś nie działa i kolejne inseminacje sa bez powodzenia trzeba przejść do in vitro wiadomo.
Byc może miałaś słabszy cykl , jak ładnie odpowiadasz na stymulacje i masz mieć już niedługo to ja bym spróbowała
pozdrawiamDana721, Grosiaa lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
Parysada wrote:Cześć dziewczyny
Serdecznie Was wszystkie pozdrawiam!!
Jesli masz taką możliwość próbuj jeszcze na swoich komórkach. Moje jajniki też nie chciały odpowiadać nie wiadomo ja,k a moje amh podejrzewam ze jest już teraz około 0.5 . U mnie była taka sytuacja że po przerwanej stymulacji bo wystapiła owulacja, moje jajniki lepiej odpowiedziały, potrzeba było troche wiecej czasu żeby je porządnie pobudzić.Dana721 lubi tę wiadomość
Sylwia211987 -
Bea77 wrote:U mnie nie tyle sprawdzamy czeskie kliniki, choć to też, ale działanie HGH czyli ludzkiego hormonu wzrostu który jest stosowany szeroko w USA przy ivf a w Europie nie ma wiedzy na ten temat jeszcze. Ja na własną rękę to wzięłam (zdobyłam receptę u lekarza w Londynie). Dlatego czekam czy to coś daje.
Bea77 lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
nick nieaktualnykarolcia35 wrote:A w Czechach dostałabyś receptę?
karolcia35, Niezapominajka5, Dana721, Mika10 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe koleżanki
Ja KD traktuje jak ostateczność. Mam jeszcze 1 zarodek.
Planuje też mezoterapie i ostatnia stymulację później.
Bea niech ci czas szybko płynie.
Podziwiam tez lukrecje która po nieudanej stymulacji zdecydowała się na KD i juz wkrótce rodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:07
AmVormittag, Dana721 lubią tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Witajcie! Chwilę się nie odzywałam. Trochę się u mnie namieszało zamiast po IVF i świętach wracać do Norwegii trafiłam do szpitala. Na szczęście nic poważnego, zwykłe problemy z jelitami. Z racji tego, że byłam po IVF zrobiono mi betę i 7dpt 3 dniowca beta 19,73 a 9dpt beta 56,50. Dziewczyny w tym wszystkim bardzo ważny jest lekarz i jego doświadczenie! Mnie prowadził dr Lewandowski z Novum w Warszawie. I pierwszy raz było wszystko jak powinno, stymulacja 8 dni, punkcja, pierwszy transfer i ciąża. Wiem, że jest jeszcze wcześnie, jutro zaczynam 5ty tydzień ale daje mi to nadzieję. Poprzednie 2 stymulacje kompletna klapa! po 15,16 dni przy końskich dawkach bo jestem poor respond i zarodki od razu źle się dzieliły, nigdy nie doszło do transferu! Moje AMH 0,43 a jak widać nawet z takim może się udać. Mam jeszcze 2 mrozaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 18:07
Bea77, sylvuś, niezapominajka2017, karolcia35, kayama, eM80, AmVormittag, Grosiaa, Niezapominajka5, Dana721, Nusieńka, never_lose_hope, Mika10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymar2śka wrote:Witajcie! Chwilę się nie odzywałam. Trochę się u mnie namieszało zamiast po IVF i świętach wracać do Norwegii trafiłam do szpitala. Na szczęście nic poważnego, zwykłe problemy z jelitami. Z racji tego, że byłam po IVF zrobiono mi betę i 7dpt 3 dniowca beta 19,73 a 9dpt beta 56,50. Dziewczyny w tym wszystkim bardzo ważny jest lekarz i jego doświadczenie! Mnie prowadził dr Lewandowski z Novum w Warszawie. I pierwszy raz było wszystko jak powinno, stymulacja 8 dni, punkcja, pierwszy transfer i ciąża. Wiem, że jest jeszcze wcześnie, jutro zaczynam 5ty tydzień ale daje mi to nadzieję. Poprzednie 2 stymulacje kompletna klapa! po 15,16 dni przy końskich dawkach bo jestem poor respond i zarodki od razu źle się dzieliły, nigdy nie doszło do transferu! Moje AMH 0,43 a jak widać nawet z takim może się udać. Mam jeszcze 2 mrozaczki
-
Mar2ska a czym bylas stymulowana? Czyli punkcje mialas w 10dc?
Trzymam kciuki &&&
Ja tez sie konsultuje w novum.
Bea mi Lewy powiedzial, ze juz probuja z HGH w novum, ale jeszcze nie maja wynikow.
Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
niezapominajka2017 wrote:Mar2ska a czym bylas stymulowana? Czyli punkcje mialas w 10dc?
Trzymam kciuki &&&
Ja tez sie konsultuje w novum.
Bea mi Lewy powiedzial, ze juz probuja z HGH w novum, ale jeszcze nie maja wynikow.menopur+gonal+clo (przez 5 dni).
Bea77, Dana721 lubią tę wiadomość
-
Ja mam tez mieszanke bemfola + menopur + hgh.
A jakie jednostki?Dana721, Bea77 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI2.06.2017 crio
26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSIbrak mrozakow
22.03.2019 IMSI13.07.2019
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny