X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 i adk_1989 zdaję sobie sprawę, że 2 tygodnie to zbyt krótki okres czasu, ale mam jednak nadzieję, że cokolwiek uda mi się zaobserwować na + ;) W szczególności liczę na efekty, o których pisze sabisia. Słodycze ostatnio znów są moją zmorą, a co za tym idzie pojawił się również trądzik ;( Zresztą zobaczę, co mi powie drugi gin, bo dziś umówiłam się na wizytę, która wypada akurat za 2 tygodnie. Jeśli karze nadal brać Inofolic to go posłucham i będę szukać jakiejś taniej apteki. A za 2-3 miesiące już będę na pewno w stanie stwierdzić, czy ten specyfik na mnie podziałał. Chociaż mam cichą nadzieję, że uda mi się do tego czasu zaciążyć ;) I Wam również tego życzę :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:11

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek789 nawet nie wiem co Ci radzić. Ile jesteś dpo? Może zrób jutro drugi teścik, ale z porannego moczu. Dziwi mnie, że w szpitalu trzeba tak długo na bete czekać. A nie masz możliwości zrobienia bety w innym laboratorium? Albo innym szpitalu? Ewentualnie, gdyby jutrzejszy test wyszedł negatywnie, bo może być zwyczajnie za wcześnie na sikańca, to dla pewności tak jak piszesz pójdź w niedzielę na bete. Do wtorku powinnaś mieć już wynik i wtedy wszystko się wyjaśni. Wykrywalne stężenie hcg w krwi jest już 48h po implantacji.

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 21 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:11

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek789 i jak, testowałaś dziś? Jaki wynik? Bardzo szybko tą owulkę miałaś. Zawsze tak masz? Z tego co piszesz, można przypuszczać, że to Twoje plamienie mogło być plamieniem implantacyjnym - czas by się zgadzał. Zatem beta na pewno powinna już coś wykazać, ale sikaniec niekoniecznie. Jeśli nic nie wyszło, to śmigaj jutro do szpitala na bete i pozostaje Ci czekac na wynik. Trzymam kciuki. Będzie dobrze :) Powodzenia <3

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek789 a powiedz mi jeszcze, dlaczego gin kazała Ci odstawić inofolic jeśli test wyjdzie pozytywny? Mi moja nic takiego nie mówiła. Kazała brać minimum 3 miesiące. Czyżby przypuszczała, ze i tak wcześniej się nie uda zajść :/

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 22 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy mierzycie temperatur dokładnie od tej samej porze codziennie? Ja nie mam takiej możliwości, ponieważ wstaję codziennie o innej porze. Czy wieczorem można mierzyć temperaturę? Jaka powinna być jak jest owulacja? Napiszcie coś na ten temat.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu, tym samym termometrem. Zawsze od razu po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, po przynajmniej 3 godzinach snu. Nie wiem o jak bardzo różnych godzinach wstajesz myślę, że odchylenia pół godziny w jedną czy w druga stronę mogą się zdarzać ale na pewno nie za często. Ja robię tak, że mam budzik codziennie na 6 rano, nawet jeśli nie muszę wstawać tak wcześnie. I po mierzeniu albo wstaję albo idę dalej spać. Po paru tygodniach praktyki nauczyłam się zasypiać po mierzeniu :) chociaż na początku nie było łatwo. Szczególnie, że jarałam się jeszcze wtedy całym tym mierzeniem, dzisiaj weszło mi w krew i mnie nie rusza tak bardo :)

Qrczak lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JeanneZ jeśli dopiero zaczynasz swoja przygodę z wykresem to serdecznie Ci polecam Bazę Wiedzy. Dla mnie była bardzo pomocna bo miałam mnóstwo pytań na początku :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek789 trzymam kciuki za pozytywną bete :) Nie dziwię Ci się, że korci Cię, aby oglądać coś dla maluszków. Ja mam ten sam problem, zachwycam się każdym małym ubrankiem i uśmiecham do obcych dzieci w sklepach i na ulicy :D Tak bardzo chciałabym już mieć swoje maleństwo... Stan ten potęguje jeszcze fakt, że 3 tygodnie temu moja siostra urodziła i mamy w rodzinie słodkiego maluszka. Ciągle bym go tuliła i całowała <3 Moja siostra mimo usunięcia jednego jajnika urodziłą już dwoje dzieci, a ja czuję jakiś wewnętrzny niepokój że nie będzie mi łatwo zajść w ciążę :(
    JeanneZ myślę, że adk_1989 dała Ci wyczerpującą odpowiedź. Ja jedynie mogę dodać, że jest możliwe mierzenie temperatury ciała również wieczorem, ale po przynajmniej 2 godzinnym biernym spoczynku. Jednak bardziej wiarygodne będzie jednak mierzenie temperatury rano. Poczytaj Bazę Wiedzy jak radzi adk_1989. Ja mierzę dopiero drugi cykl, ale nie mam z tym większych problemów. Raz tylko termometr odmówił posłuszeństwa pod koniec pierwszego cyklu i musiałam poczekać na nowy sprzęt, który mam nadzieję nie zrobi mi już takiego psikusa ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:13

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nakręcam na maxa. Tym bardziej, że wcześniej nie czułam takiego parcia na dziecko, ale od 2012 roku już coraz częściej o tym myślałam, jednak mój A. nie chciał jeszcze dziecka. Zawsze były jakieś wymówki - praca itp. W grudniu 2012 odstawiłam pigułki, żeby się oczyścić, wyregulować cykle i przygotować organizm do ciąży. W między czasie przez cały rok namawiałam mojego na dziecko, wręcz trułam mu o tym. Gadałam, że coraz starsi jesteśmy, że po 30 będzie mi trudniej itd. No i w końcu w grudniu dostałam od niego zielone światełko :D Cóż to była za radość przeplatana z niedowierzaniem ;)
    My też nie staramy się na siłę, tzn. on tego tak nie przeżywa jak ja ;) Cieszę się i jednocześnie stresuję tą całą sytuacją. Eh taka już jestem, że do wszystkiego podchodzę zbyt emocjonalnie i jestem bardzo niecierpliwa :P

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jesteś przekonana, że sie udało :) I dobrze, grunt to pozytywne myślenie. A z tym dźwiganiem, to się tak nie przejmuj, myślę, że na takim etapie ci nie zaszkodzi. Ja natomiast martwię się czym innym. Mam do zrzucenia kilka kg i bardzo chciałabym przejść na dietę, ale obiawiam się, że mogłaby ona zaszkodzić ewentualnej ciąży :/

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:14

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek789 odebrałaś już wyniki bety? Mam nadzieję, że są pozytywne :D
    Słodycze staram się ograniczać, a co do samej diety, to wiem, że jeśli bym się zaparła, do jestem w stanie schudnąć. O to się nie boję. Mam za sobą zrucone 23kg i z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że wcale nie było tak ciężko ;) Ale jesienią dopadła mnie jakaś chandra i przybyło kilka kg :/ Nadwagi nie mam, ale nie czuję się dobrze z odstającym brzuszkiem i fałdkami tłuszczyku. Dlatego postanowiłam, że jeśli w tym cyklu się nie uda, to wprowadzam lekką dietę i trochę ruchu, a że wiosna tuż tuż to ruchu mi nie braknie podczas prac w ogrodzie :D No i liczę na to, że tak jak któraś z dziewczyn pisała za sprawą inofolic będę miała mniejszą ochotę na słodkie. A do tego może zacznę jeszcze pić ocet jabłkowy, bo czytałam na którymś wątku, że też wspomaga redukcję masy ciała i hamuje chęć na słodkie. Eh zobaczymy, co z tych moich postanowień wyjdzie.

A co do tematu wątku, to inofolic biorę dalej i czekam na efekty. Za 1,5 tyg. wizyta u drugiego gina i zobaczymy, co on powie na temat tego specyfiku.

f2wle6ydofr9wcyp.png

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:14

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ