inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Neomi ja na poczatku a juz sie do was zglosilam a co to bedzie pozniej dzisiaj chyba taka pogoda ciezka jest ... Nic sie nie chce ... za to week wolny i jutro na panienski kolezanki sie wybieram oby to mnie odciagnelo od tego wszystkiegoBo to co wspiera nas przez szereg trudnosci to nadzieja i wiara ze i dla nas jest to niebo
-
blackangel wrote:a właśnie któraś mówiłą że inofolik reguluje prace hormonów... TSH w tym też ?? bo jak tak to moze sama sie wylecze nawet o tym nie wiedząc xD
a Ty Demeter się nie martw każda z .nas jest inna i wszystko inaczej na każdą działa może Tobie pomoże akurat wyluzowanie kto wie ?? pamiętaj że dobrzy i cierpliwi ludzie są zawsze nagradzani
Tak to prawda inofolic reguluje pracę tsh, dlatego zanim się go będzie przyjmowało trzeba zrobić badanie tsh. Jeśli ktoś ma za niskie to może nabawić się nadczynności tarczycy. Czytałam o jednej dziewczynie z ovu, że jej się to przytrafiło. Dlatego, zawsze ''wspomagacz''powinny być konsultowane z lekarzem, ale sądzę że połowa z nas tego nie robi...w tym i ja również.Kochana do lekarza zawsze możesz iść i nie mów mu, że starasz się tylko kilka m-cy, tylko dłużej, żeby faktycznie Cię nie spławił,on nie musi znać całej prawdy a skierowanie na badania może dać,choć oni niechętnie dają ale to już zależy od lekarza jaki ma limit na pacjenta.
Neomi mnie się ostatnio trochę udało wyluzować,byłam zabsorbowana remontem w domu i urodzinami mojego smyka:) poza tym codzienna lampka czerwonego winka szybko mi wchodziła do głowy. Mąż się śmiał, że to pierwszy krok do alkoholizmu:)
Blackangel wracając jeszcze do tsh to może być to dziedziczne skoro twoja mama miała problemy. U mnie jest też podobna sytuacja. Cały czas jestem pod kontrolą endokrynologa, zawsze miałam parametry w normie ale kiedy zaszłam w ciąże zaczęła się huśtawka i potworny stres.Demeter -
Demeter wrote:A tak swoją drogą w tym m-cu inofem zastąpiłam ziółkami i tego będę się trzymać. Uwielbiam zapach i smak ziół tylko jest jeden problem...są strasznie moczopędne a ja ma na dodatek płytki pęcherz...kibelek co chwilę
No ja też po nich latam jak nie wiem, ale to dobrze bo jak biorę encorton to woda mi się nie zbiera Demeter długo już je pijesz?neomi34 -
Demeter ja we wrześniu i tak ide na kontrole cytologiczna bo w lutym mialam jakiegos grzybola ale go wyleczyłam i kazała mi po pół roku przyjść i wtedy z nią pogadam ... może jakimś cudem da mi skierowanie chociaż na podstawowe badania hormonalne w tym TSH ale TSH w sumie nie jest drogie samo w granicach 20-30 zł u mnie przynajmniej ...
Z tymi ziółkami to oki o ile już nie bierzesz inofoliku bo biorąc jedno i drugie wypłukujesz inofolik i przez to przestaje działać wiem bo byłam na diecie z mixem ziół i pędziły jak nie wiem a kiedy zdecydowałam się zacząć brać inofolik to koleżanka kazała mi zioła odstawić bo tak jej lekarz kazał zrobić ... ale Ty Demeter już nie bierzesz inofolikuBo to co wspiera nas przez szereg trudnosci to nadzieja i wiara ze i dla nas jest to niebo -
Byłam wczoraj na wynikach, załamka ;-( zadzwoniłam do gina kiedy je odebrałam, kazał przyjechać. dostałam receptę na Clostilbegyt i od wczoraj łykam po jednej tabletce. Jak na Was działa CLO? Brałyście ten lek? poczytam na forum. w każdym razie 28 lipca na monitoring idę, to będzie 14 dc. w międzyczasie czyli 23 lipca (9dc) mam wizytę u innego gina, do którego umówiłam się "z polecenia".
Póki co wklejam Wam wyniki badań z wczoraj:
gluzkoza 4,9 (4,1-6,0)
estradiol 55,71 (12,5-166,0 f. folikul.)
FSH 5,41 (3,50-12,50 f. folikul.)
LH 12,41 (9,60-80,00)f. folikul.)
TSH 2,19 (0,270-4,200)
FT4 1,00 (0,93-1,70)
FT3 3,84 (2,60-4,50)
anty TPO 10,80 (0,0-35,00)
Zastanawiam się czy nie umówić się do endokrynologa...
-
Miluszka patrze na wyniki i przecieram oczy, przecież mieścisz się w normach. Dlaczego załamka. Nie jestem specem od wyników ale uważam, że nie jest tak źle, no może tsh przydałoby się mniejsze, bo przy zachodzeniu w ciążę lepiej żeby było poniżej 2.
Neomi ja ziółka piję czwarty miesiąc. Z tym, że piłam trzy m-ce (niestety nieregularnie), potem m-c przerwy, no i znowu teraz zaczęłam.Demeter -
nick nieaktualnymiluszka wrote:Byłam wczoraj na wynikach, załamka ;-( zadzwoniłam do gina kiedy je odebrałam, kazał przyjechać. dostałam receptę na Clostilbegyt i od wczoraj łykam po jednej tabletce. Jak na Was działa CLO? Brałyście ten lek? poczytam na forum. w każdym razie 28 lipca na monitoring idę, to będzie 14 dc. w międzyczasie czyli 23 lipca (9dc) mam wizytę u innego gina, do którego umówiłam się "z polecenia".
gluzkoza 4,9 (4,1-6,0)
TSH 2,19 (0,270-4,200)
FT4 1,00 (0,93-1,70)
FT3 3,84 (2,60-4,50)
tez nie rozumiem, skad zalamka jak masz dobre wszystkie wyniki -
nick nieaktualny
-
Takasobieja moze jest mniej komorek ale może sa lepszej jakosci.
Jesli chodzi o dalsze badania to nam M.R. Zlecil kariotypy, natomiast mutacje ale te zenskie robilam na wlasna reke bo u nas glownie czynnik zenski no i mi wyszla ta mutacja mthfr.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyzielinka_97 wrote:Takasobieja moze jest mniej komorek ale może sa lepszej jakosci.
Jesli chodzi o dalsze badania to nam M.R. Zlecil kariotypy, natomiast mutacje ale te zenskie robilam na wlasna reke bo u nas glownie czynnik zenski no i mi wyszla ta mutacja mthfr.
zielinka - a ty tej wiadomosci nie chcialas czasem napisac na watku IVF? hehe -
Chcialam i nie wiem jak to zrobilam ze znalazlo sie tu.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
miluszka wrote:Byłam wczoraj na wynikach, załamka ;-( zadzwoniłam do gina kiedy je odebrałam, kazał przyjechać. dostałam receptę na Clostilbegyt i od wczoraj łykam po jednej tabletce. Jak na Was działa CLO? Brałyście ten lek? poczytam na forum. w każdym razie 28 lipca na monitoring idę, to będzie 14 dc. w międzyczasie czyli 23 lipca (9dc) mam wizytę u innego gina, do którego umówiłam się "z polecenia".
gluzkoza 4,9 (4,1-6,0)
TSH 2,19 (0,270-4,200)
FT4 1,00 (0,93-1,70)
FT3 3,84 (2,60-4,50)
Stosunek LH do FSH może wskazywać na PCO. Prawidłowo powinna być równowaga - stosunek 1:1. Pewnie w związku z tym dostałaś CLOWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:41
-
Zojeczka wrote:Witajcie. Mam prawie 3 op INOFOLIC. Ja w trzecim cyklu brania zaszłam, a zapasy miałam na kolejny miesiąc. Odsprzedam bo już nie potrzebuję. Napiszcie jeśli któraś z Was jest zainteresowana.
Ile brałaś tego infoliku jeśli mogę zapytać? ja też mam zapas bo inaczej bym się skusiła a brałaś coś dodatkowo?neomi34