Odpowiedz

inofolic

Oceń ten wątek:
  • blackangel Koleżanka
    Postów: 31 5

    Wysłany: 17 lipca 2015, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi ja na poczatku a juz sie do was zglosilam a co to bedzie pozniej ;) dzisiaj chyba taka pogoda ciezka jest ... Nic sie nie chce ... ;) za to week wolny i jutro na panienski kolezanki sie wybieram ;) oby to mnie odciagnelo od tego wszystkiego

    Bo to co wspiera nas przez szereg trudnosci to nadzieja i wiara ze i dla nas jest to niebo <3
  • lenka83 Koleżanka
    Postów: 61 5

    Wysłany: 17 lipca 2015, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter dzięki :)


  • Demeter Autorytet
    Postów: 455 285

    Wysłany: 17 lipca 2015, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackangel wrote:
    a właśnie któraś mówiłą że inofolik reguluje prace hormonów... TSH w tym też ??:P bo jak tak to moze sama sie wylecze nawet o tym nie wiedząc xD
    a Ty Demeter się nie martw :) każda z .nas jest inna i wszystko inaczej na każdą działa może Tobie pomoże akurat wyluzowanie kto wie ?? :P pamiętaj że dobrzy i cierpliwi ludzie są zawsze nagradzani :P

    Tak to prawda inofolic reguluje pracę tsh, dlatego zanim się go będzie przyjmowało trzeba zrobić badanie tsh. Jeśli ktoś ma za niskie to może nabawić się nadczynności tarczycy. Czytałam o jednej dziewczynie z ovu, że jej się to przytrafiło. Dlatego, zawsze ''wspomagacz''powinny być konsultowane z lekarzem, ale sądzę że połowa z nas tego nie robi...w tym i ja również.Kochana do lekarza zawsze możesz iść i nie mów mu, że starasz się tylko kilka m-cy, tylko dłużej, żeby faktycznie Cię nie spławił,on nie musi znać całej prawdy a skierowanie na badania może dać,choć oni niechętnie dają ale to już zależy od lekarza jaki ma limit na pacjenta.
    Neomi mnie się ostatnio trochę udało wyluzować,byłam zabsorbowana remontem w domu i urodzinami mojego smyka:) poza tym codzienna lampka czerwonego winka szybko mi wchodziła do głowy. Mąż się śmiał, że to pierwszy krok do alkoholizmu:)
    Blackangel wracając jeszcze do tsh to może być to dziedziczne skoro twoja mama miała problemy. U mnie jest też podobna sytuacja. Cały czas jestem pod kontrolą endokrynologa, zawsze miałam parametry w normie ale kiedy zaszłam w ciąże zaczęła się huśtawka i potworny stres.

    Demeter
  • Demeter Autorytet
    Postów: 455 285

    Wysłany: 17 lipca 2015, 23:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą w tym m-cu inofem zastąpiłam ziółkami i tego będę się trzymać. Uwielbiam zapach i smak ziół tylko jest jeden problem...są strasznie moczopędne a ja ma na dodatek płytki pęcherz...kibelek co chwilę:)

    Demeter
  • lenka83 Koleżanka
    Postów: 61 5

    Wysłany: 18 lipca 2015, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piłam zioła ojca sroki ale niestety brzuch po nich mnie bolał i miałm biegunki więc odstawiłam


  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 18 lipca 2015, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    A tak swoją drogą w tym m-cu inofem zastąpiłam ziółkami i tego będę się trzymać. Uwielbiam zapach i smak ziół tylko jest jeden problem...są strasznie moczopędne a ja ma na dodatek płytki pęcherz...kibelek co chwilę:)

    No ja też po nich latam jak nie wiem, ale to dobrze bo jak biorę encorton to woda mi się nie zbiera :) Demeter długo już je pijesz?

    neomi34
  • blackangel Koleżanka
    Postów: 31 5

    Wysłany: 18 lipca 2015, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter ja we wrześniu i tak ide na kontrole cytologiczna bo w lutym mialam jakiegos grzybola ale go wyleczyłam i kazała mi po pół roku przyjść i wtedy z nią pogadam ... może jakimś cudem da mi skierowanie chociaż na podstawowe badania hormonalne w tym TSH ale TSH w sumie nie jest drogie samo w granicach 20-30 zł u mnie przynajmniej ... :P
    Z tymi ziółkami to oki o ile już nie bierzesz inofoliku bo biorąc jedno i drugie wypłukujesz inofolik i przez to przestaje działać :) wiem bo byłam na diecie z mixem ziół i pędziły jak nie wiem a kiedy zdecydowałam się zacząć brać inofolik to koleżanka kazała mi zioła odstawić bo tak jej lekarz kazał zrobić ... ale Ty Demeter już nie bierzesz inofoliku :P

    Bo to co wspiera nas przez szereg trudnosci to nadzieja i wiara ze i dla nas jest to niebo <3
  • miluszka Autorytet
    Postów: 669 863

    Wysłany: 18 lipca 2015, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wynikach, załamka ;-( zadzwoniłam do gina kiedy je odebrałam, kazał przyjechać. dostałam receptę na Clostilbegyt i od wczoraj łykam po jednej tabletce. Jak na Was działa CLO? Brałyście ten lek? poczytam na forum. w każdym razie 28 lipca na monitoring idę, to będzie 14 dc. w międzyczasie czyli 23 lipca (9dc) mam wizytę u innego gina, do którego umówiłam się "z polecenia".
    Póki co wklejam Wam wyniki badań z wczoraj:

    gluzkoza 4,9 (4,1-6,0)
    estradiol 55,71 (12,5-166,0 f. folikul.)
    FSH 5,41 (3,50-12,50 f. folikul.)
    LH 12,41 (9,60-80,00)f. folikul.)

    TSH 2,19 (0,270-4,200)
    FT4 1,00 (0,93-1,70)
    FT3 3,84 (2,60-4,50)
    anty TPO 10,80 (0,0-35,00)

    Zastanawiam się czy nie umówić się do endokrynologa...




    Ignaś 03.06.2016 r . ❤

    3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Demeter Autorytet
    Postów: 455 285

    Wysłany: 18 lipca 2015, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka patrze na wyniki i przecieram oczy, przecież mieścisz się w normach. Dlaczego załamka. Nie jestem specem od wyników ale uważam, że nie jest tak źle, no może tsh przydałoby się mniejsze, bo przy zachodzeniu w ciążę lepiej żeby było poniżej 2.

    Neomi ja ziółka piję czwarty miesiąc. Z tym, że piłam trzy m-ce (niestety nieregularnie), potem m-c przerwy, no i znowu teraz zaczęłam.

    Demeter
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 18 lipca 2015, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się zastanawiam czemu te wyniki powodują załamkę u Ciebie :)?

    neomi34
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 18 lipca 2015, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja krócej bo miesiąc. O wypłukiwaniu inofoliku nie wiedziałam.

    neomi34
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Byłam wczoraj na wynikach, załamka ;-( zadzwoniłam do gina kiedy je odebrałam, kazał przyjechać. dostałam receptę na Clostilbegyt i od wczoraj łykam po jednej tabletce. Jak na Was działa CLO? Brałyście ten lek? poczytam na forum. w każdym razie 28 lipca na monitoring idę, to będzie 14 dc. w międzyczasie czyli 23 lipca (9dc) mam wizytę u innego gina, do którego umówiłam się "z polecenia".
    Póki co wklejam Wam wyniki badań z wczoraj:

    gluzkoza 4,9 (4,1-6,0)
    estradiol 55,71 (12,5-166,0 f. folikul.)
    FSH 5,41 (3,50-12,50 f. folikul.)
    LH 12,41 (9,60-80,00)f. folikul.)

    TSH 2,19 (0,270-4,200)
    FT4 1,00 (0,93-1,70)
    FT3 3,84 (2,60-4,50)
    anty TPO 10,80 (0,0-35,00)

    Zastanawiam się czy nie umówić się do endokrynologa...

    tez nie rozumiem, skad zalamka jak masz dobre wszystkie wyniki :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam prawie 3 op INOFOLIC. Ja w trzecim cyklu brania zaszłam, a zapasy miałam na kolejny miesiąc. Odsprzedam bo już nie potrzebuję. Napiszcie jeśli któraś z Was jest zainteresowana.

  • zielinka_97 Autorytet
    Postów: 2419 985

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja moze jest mniej komorek ale może sa lepszej jakosci.

    Jesli chodzi o dalsze badania to nam M.R. Zlecil kariotypy, natomiast mutacje ale te zenskie robilam na wlasna reke bo u nas glownie czynnik zenski no i mi wyszla ta mutacja mthfr.

    Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielinka_97 wrote:
    Takasobieja moze jest mniej komorek ale może sa lepszej jakosci.

    Jesli chodzi o dalsze badania to nam M.R. Zlecil kariotypy, natomiast mutacje ale te zenskie robilam na wlasna reke bo u nas glownie czynnik zenski no i mi wyszla ta mutacja mthfr.

    zielinka - a ty tej wiadomosci nie chcialas czasem napisac na watku IVF? :D hehe

  • zielinka_97 Autorytet
    Postów: 2419 985

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam i nie wiem jak to zrobilam ze znalazlo sie tu.

    Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy <3, 31.10.2016 synuś jest z nami <3
    Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 18 lipca 2015, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Byłam wczoraj na wynikach, załamka ;-( zadzwoniłam do gina kiedy je odebrałam, kazał przyjechać. dostałam receptę na Clostilbegyt i od wczoraj łykam po jednej tabletce. Jak na Was działa CLO? Brałyście ten lek? poczytam na forum. w każdym razie 28 lipca na monitoring idę, to będzie 14 dc. w międzyczasie czyli 23 lipca (9dc) mam wizytę u innego gina, do którego umówiłam się "z polecenia".
    Póki co wklejam Wam wyniki badań z wczoraj:

    gluzkoza 4,9 (4,1-6,0)
    estradiol 55,71 (12,5-166,0 f. folikul.)
    FSH 5,41 (3,50-12,50 f. folikul.)
    LH 12,41 (9,60-80,00)f. folikul.)

    TSH 2,19 (0,270-4,200)
    FT4 1,00 (0,93-1,70)
    FT3 3,84 (2,60-4,50)
    anty TPO 10,80 (0,0-35,00)

    Zastanawiam się czy nie umówić się do endokrynologa...

    Stosunek LH do FSH może wskazywać na PCO. Prawidłowo powinna być równowaga - stosunek 1:1. Pewnie w związku z tym dostałaś CLO :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:41

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 18 lipca 2015, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLo to chyba na początek po dłuższym czasie starań każda z nas dostaje a potem, idą dalej z kolejnymi lekarstwami :)

    neomi34
  • neomi34 Autorytet
    Postów: 1056 178

    Wysłany: 18 lipca 2015, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Witajcie. Mam prawie 3 op INOFOLIC. Ja w trzecim cyklu brania zaszłam, a zapasy miałam na kolejny miesiąc. Odsprzedam bo już nie potrzebuję. Napiszcie jeśli któraś z Was jest zainteresowana.


    Ile brałaś tego infoliku jeśli mogę zapytać? ja też mam zapas bo inaczej bym się skusiła :) a brałaś coś dodatkowo?

    neomi34
  • lenka83 Koleżanka
    Postów: 61 5

    Wysłany: 18 lipca 2015, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś się dowiedziałam,że tak dziewczyna od nas z osiedla , brzydko pisząc patologia pije pali jest w ciąży z 8 dzieckiem a 3 już jest w domu dziecka..... pije pali i zachodzi a człowiek .............Masakra jak to jest ?


‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego