inofolic
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapomniałabym Blackangel dlaczego zaraz po zaciążeniu trzeba odstawić inofolik? Kilka postów wcześniej była dyskusja na ten temat i dziewczyny pisały wręcz odwrotnie, żeby właśnie nie odstawiać, bo można poronič i bezpiecznie jest go stosować do czwartego m-ca. Ekspert ds. inofoliku mówił, że można go swobodnie stosować podczas ciąży.Demeter
-
Fajnie wiedzieć, że kolejna osoba zaciążyła i brała Inofolic Przeczytałam prawie cały wątek, z uśmiechem na ustach i nadzieją, że mi Inofolic pomoże
Ja to już obeseję łapię i codziennie myślę o staraniach i sie tym stresuję...Nie mogę się doczekac ciąży. Wiem, że trzeba czasu na działanie Inofolicu...I tego się trzymam.
-
Demeter nie dziekuje )) oby spokojnie bylo bez niespodzianek hehe no gilalo mnie inaczej tego okreslic nie moge ))
Inofolik pobudza jajniki do pracy poprzez mini skurcze jak sie domyslam utrudnija one zagniezdzenie i bytnosc zarodka ... Pijac dalej jest wiekasza szansa poronienia niz przy odstawieniu ... Ja nie biore i jest git ale ogolnie chyba mam bardzo wysoka bete bo kolezanka po tygodniu od @ miala blada kreske i to z porannego moczu a ja dzien po @ i to z 3 chyba i wyszlo blado ale wyraznie sama moja gin stwierdzila ze cos za wysoka moze byc i zaczela sie smiac ... Wiec hmmm okaze sie potem czy zabije jedno silne serduszko czy kilka )) ja inofolik odstawilam calkowicie i czuje sie rewelacyjnie gdyby nie siusianie w nocy to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem
Agnella ja ten cykl spisalam na straty bo dopiero pierwsze opakowanie wypilam inofoliku a po drugie jak pisalam wczesniej bylam na panienskim kolezanki gdzie nie pilnowalam sie z alko i cala niedziele spedzilam przy ubikacji heh ... Wiec moze taki reset calkowity duzo zrobil ... A dzien przed panienskim najprawdopodobniej doszlo do zaplodnienia takze uszy do gory bo na kazda przyjdzie pora w najmniej oczekiwanym momencie )))Agnella lubi tę wiadomość
Bo to co wspiera nas przez szereg trudnosci to nadzieja i wiara ze i dla nas jest to niebo -
blackangel wrote:Demeter nie dziekuje )) oby spokojnie bylo bez niespodzianek hehe no gilalo mnie inaczej tego okreslic nie moge ))
Inofolik pobudza jajniki do pracy poprzez mini skurcze jak sie domyslam utrudnija one zagniezdzenie i bytnosc zarodka ... Pijac dalej jest wiekasza szansa poronienia niz przy odstawieniu ... Ja nie biore i jest git ale ogolnie chyba mam bardzo wysoka bete bo kolezanka po tygodniu od @ miala blada kreske i to z porannego moczu a ja dzien po @ i to z 3 chyba i wyszlo blado ale wyraznie sama moja gin stwierdzila ze cos za wysoka moze byc i zaczela sie smiac ... Wiec hmmm okaze sie potem czy zabije jedno silne serduszko czy kilka )) ja inofolik odstawilam calkowicie i czuje sie rewelacyjnie gdyby nie siusianie w nocy to bym nie wiedziala ze w ciazy jestem
Agnella ja ten cykl spisalam na straty bo dopiero pierwsze opakowanie wypilam inofoliku a po drugie jak pisalam wczesniej bylam na panienskim kolezanki gdzie nie pilnowalam sie z alko i cala niedziele spedzilam przy ubikacji heh ... Wiec moze taki reset calkowity duzo zrobil ... A dzien przed panienskim najprawdopodobniej doszlo do zaplodnienia takze uszy do gory bo na kazda przyjdzie pora w najmniej oczekiwanym momencie )))
Hej nie było mnie trochę, bo od piątku urlopowałam nad jeziorem
Moje gratulacje, super że Ci się udało. Jak się czujesz, robiłaś dziś bete?neomi34 -
Demeter wrote:Zapomniałabym Blackangel dlaczego zaraz po zaciążeniu trzeba odstawić inofolik? Kilka postów wcześniej była dyskusja na ten temat i dziewczyny pisały wręcz odwrotnie, żeby właśnie nie odstawiać, bo można poronič i bezpiecznie jest go stosować do czwartego m-ca. Ekspert ds. inofoliku mówił, że można go swobodnie stosować podczas ciąży.
Demeter też tak słyszałam
co tam u Ciebie?neomi34 -
Neomi34 Ty to masz dobrze tez bym chciala nad jeziorko
Nie dziekuje jeszcze bety nie robilam ... Jutro z rana mam powtorzyc zwykly test czy bedzie mocna krecha druga bo gin mi powiedziala ze bete mam wysoka skoro test wyszedl i to nie z pierwszego moczu ... A na 20 sierpnia mam wizyte takze jeeszcze 17 dni i sie czegos juz dowiem a poki co to biore kwas foliowy i femibion1 i nic poza tym ...Bo to co wspiera nas przez szereg trudnosci to nadzieja i wiara ze i dla nas jest to niebo -
Cześć dziewczyny. Ja biorę inofolic od tego cyklu a dokładnie od 18 dnia cyklu, wtedy też miałam najprawdopodobniej owulacje. Dziś 29 dc i od wczoraj brązowe plamienie. Pewnie to objaw zbliżającej się @, ale w sercu liczę na plamienie implantacyjne. Zastanawia mnie jednak to, że w poprzednich cyklach nie miałam takiego plamienia, czy któraś z was miała tak po Inofolicu?
-
hej wszystkim czytam Was od jakiegos czasu cichaczem i w koncu podziele sie jakimis konkretami, moze cos pomoge otoz inofolik pije od kwietnia (2x1), w tym miesiacu dopiero rozpoczelam monitoring (przed piciem raczej nie miewalam owulacji). Cykle mialam nieregularne- teraz ok 30-dniowe, testy owulacyjne wskazywaly na ok 20dc, troche pozno ale monitoring zaczyna to potwierdzac bylam dzis w 15dc i pecherzyk rosnie, ma 16mm, w piatek ide kolejny raz i zobaczymy czy ma sie na pekniecie. W kazdym razie po inofoliku mam pecherzyk i moze w koncu owulacje
neomi34 lubi tę wiadomość
-
blackangel, gratulacje, kochana! Wow, super wieści z samego początku tygodnia. Oby tak dalej, oby więcej dziewczyn tutaj mogło przekazać niebawem pozytywne informacje .
Właśnie, swoją drogą - ja słyszałam, że Inofem można brać w czasie ciąży... Kurczę, ciekawa jestem, jak to właściwie jest. blackangel, a od kogo słyszałaś, że nie można?
-
Ja jestem drugi cykl na inofolicu, dodatkowo teraz wspomagałam się także clo.
Według moich obserwacji inofolic na pewno wpływa jakoś na cykl. Zawsze miałam plamienia przed @, duphaston nic z nimi nie zrobił, natomiast inofolic.......tak, przed samą @ nie miałam plamień, niestety były ciut wcześniej w cyklu, ale nie centralnie przed małpą. Mam wrażenie, że to inofolic musiał tak namieszać. Mam nadzieję, że w tym cyklu w ogóle pozbędę się plamień1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Neomi ja już po urlopie, szkoda że tak krótko ale jest szansa, że we wrześniu znowu się gdzieś wybierzemy:)
Blackangel niech beta rośnie i ty razem z nią jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie oczywiście.
Wczoraj widziałam się z koleżanką, która jest w ciąży w drugim m-cu, mam jej dać ciuszki po moim smyku i tak mi się łezka zakręciła w oku, bo te wszystkie ubranka trzymała dla mojego drugiego maluszka:(jakie to przykre:(
Ja zaczęłam kolejny cykl tym razem bez żadnych wspomagaczy. Szykuje się pomału na przyjście płodnych dni a za tydzień wizyta i gina, powinnam być po owulacji już. Poproszę go o monitoring i zobaczymy, czy moja owulka w ogóle była.Demeter -
Fala dunaju - tak, plamienia mam zawsze brązowe, czasami są bardzo delikatne a czasami mocniejsze.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Demeter tez brałam pod uwagę niski progesteron. Badałam i był w normie, ale to było rok temu więc dużo mogło się zmienić. We wrześniu idę do szpitala na kompleksowe badania i może w końcu dostanę jakąś diagnozę bo staramy się z mężem od stycznia 2014 i niby wszystko dobrze, a dzidzi jak nie było tak nie ma. Dopiero teraz trafiłam na lekarza, który stwierdził, że wiele moich wyników nie jest wcale takich super i właśnie mam się niedługo położyć w szpitalu na 3 dni.
Sądzę jednak, że te plamienia to przez inofolic, szczególnie jeśli Jolcia1985 tez tak miała. -
Dziewczyny na logike , jeżeli bierzemy inofolic który reguluje hormony , i nagle go odstawimy, hormony się rozregulują i może być po ciąży. Nie powinno się odstawiać inofolicu na początku ciąży. Blackengel , nie brałaś go długo , więc pewnie nie miałaś zbytnio problemów z normowaniem hormonów. Ja go brałam przed ciążą 6 miesięcy 2x1. W 8 tygodniu ograniczyłam do jednej bo ciężko mi go pić dwa razy dziennie przez wymioty. A mój maluch mierzy już 3 cm i ma się świetnie Ja mam zamiar brać go do 12 tygodnia.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka