INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
mkl wrote:mykoplazma- ja nigdy nie choruje więc raczej nie ( jedyną chorobę jaką mam to gorączką ran na rok),z tego co czytałam to sa jakieś objawy, czy ta bakteria ma wpływ na płodność??
spolka...?? nie wiem co to;p
-
Co do iui evie sama ja przerabialam ale jak dla mnie moze ona zwiekszac skutecznosc przy dawstwie przy zeyklym iui wystatczy dodatkowo po prostu przez yrze dni po iui
-
mkl wrote:mykoplazma- ja nigdy nie choruje więc raczej nie ( jedyną chorobę jaką mam to gorączką ran na rok),z tego co czytałam to sa jakieś objawy, czy ta bakteria ma wpływ na płodność??
spolka...?? nie wiem co to;p -
Maluska, ojej przykro mi. Tzn mi niewiele mowia te wartosci estradiolu czy progesteronu czy LH, nie wiem czy to dobry czy nie wynik. Ale czy jak masz cykle 33-34 dniowe, to ktorys z pecherzykow nie ma szans stac sie dominujacym jeszcze w tym cyklu? Moze doc powinien ci zmienic lek w przyszlym cyklu? Tule.
Ja rano ide na swoj pierwszy monitoring w moim pierwszym cyklu z inseminacja. Zupelnie nie wiem czego sie spodziewac. Nie mam pojecia jak moje jajka reaguja na stymulacje. No rano sie okaze.
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
nick nieaktualnyMaluśka2009 wrote:Cześć dziewczynki:) Trzymam mocno kciuki za WAS. Wczoraj obiecałam, że po wizycie odezwę sie, więc jestem:) Przepraszam, że tak późno ale zanim wróciliśmy z tej kliniki i w ogóle. Troszkę się załamałam, nie ma pęcherzyka dominującego, jest kilka małych jak przy pco:( W tamtym miesiącu był dominujący, a teraz zwiększono mi dawkę clo i nic:( Mam cykle 34 -33 dniowe, jestem w 13 dniu cyklu LH 14.1, estradiol 117, progesteron 0,81, więc raczej w tym miesiacu nie ma szans:( Trzymajcię się Kochane:) TRzymam kciuki za to, aby udały sięwszystkie styczniowe IuI:)
-
Dziewczyny wrocilam z mojego pierwszego monitoringu. Jestem w 9 DC i na chwile obecna wychodowalam z Gonal F 4 potencjalne jajka. Tzn na lewym jajniku mam 3 - jeden 15, drugi 14 i trzeci 13. A na prawym jeden- 15. Endo 8 mm. Nie wiem jeszcze co mi doktor zaleci bo bede z nim rozmawiac po poludniu dopiero. Ale co myslicie o tym wyniku? To moja pierwsza stymulacja. Czy to nie za duzo jajeczek? Czy nie ma szansy ze cztery dojrzeja za pare dni?
Niestety zla wiadomosc jest taka ze na ultrasoundzie babka wykryla u mnie polip. Tzn powiedziala ze na endometrium jest cos co wyglada na polip i zapytala sie mnie czy kiedykolwiek mialam. Powiedzialam jej ze nic mi nie wiadomo. Ona powiedziala ze to moze byc wynik terapii hormonalnej (tzn stymulacji). To cos ma srednice 6 mm. Ona powiedziala ze biorac progesteron to moze sie wchlonac i napewno mi nie skasuja cyklu IUI przez to, bo "to cos" jest male, i ze dopiero jesli dostane @ to wtedy bede to badac. No mimo wszystko wiadomosc ta mnie troche podlamala. Czy ktoras z was miala taka sytuacje?
Wynikow estradiolu i progesteronu nie mam jeszcze, o 13ej.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyDani, 4 jajcory to nieźle. Ja bym chciała przy swojej stymulacji tyle wyhodować . Ale wiem tez ze przy inseminacji to chyba maja jakies granice, że nie wiecej niz 3. Ale wiem tez ze można podpisac świstek i w zaleznosci od kliniki ale moga zrobic. Ale moze tez byc tak ze którys przestanie rosnąć. Mie przy stymulacji CLO rosły zwykle 2 a jeden sie zatrzymywał w okolicach 14-16mm i nic.
O polipach nic niestety nie podpowiem.Dani lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoanna85 wrote:Hej dziewczyny, mnie tez to iui evie zaintrygowało. Poczytam.
Ja dzisiaj jestem 11 dni po iui, 10 dpo- podkusilo mnie zeby zrobic rano sikanca i negatyw- nawet cien cienia nie wyszedl, w zeszlym cyklu juz mi wyszlo w tym czasie. Jutro po pracy zrobie zrobie krew- do dnia @, czyli piatku raczej nie wytrzymam. Tempka jeszcze mi nie spada, chyba dobry znak, ale bardzo sie boje.
Ja w ciazy 10 dpo nic nie miałam, 11dpo mialam cienia cienia, ale taki naprawde cien widoczny chyba tylko dla mnie . Pojechałam na bete i 11dpo była lekko ponad 7, więc wszystko zalezy od tego jak sie tam kropek zagnieździaszka lubi tę wiadomość
-
Dani ja mialam jedyne po czym mi sie zmniejszyl polip to orgametril po luteinue i dupku nic
Moja dr sie nie zgodzila na iui z polupem i dobrze na histeroskopii wyszlo ze były dwa polipy co uniemozliwilo by pewmie zagniezdzenie badz polip zagrazalby ciazy
Cykl po histeroskopii jest najlepszy
Wiec moim zdaniem lepiej spr czy polip jak tak to lepiej usunacaszka lubi tę wiadomość
-
Dani - Tak strasznie się cieszę, że uhodowałaś super jajcorki:) Jeszcze mam jechać za tydzień zobaczyć czy rzeczywiście coś tam się jeszcze nie poprawi. O tych polipach - tak mi przykro nie mogę nic Ci podpowiedzieć. Trzymam kciuki Malutka - trzymaj sie
Dani lubi tę wiadomość
-
aszka-Witaj. Wiesz u mnie to jest tak, że w pierwszym obserwowanym cyklu po clo było jajeczko, w drugim również natomiast w tym cyklu no ni ni ni nie ruszyło, ale mam jechać jeszcze za tydzień, bo ja mam cykle dłuższe tak 33 34 dniowe. No zobaczymy, ale o tym leku co wspomniałaś to nić moja gin nawet nie mówiła, a powiedziała, że wygląda jej to na pco bo mam niskie amh czy coś takiego:( Pozdrawiam
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaluśka2009 wrote:aszka-Witaj. Wiesz u mnie to jest tak, że w pierwszym obserwowanym cyklu po clo było jajeczko, w drugim również natomiast w tym cyklu no ni ni ni nie ruszyło, ale mam jechać jeszcze za tydzień, bo ja mam cykle dłuższe tak 33 34 dniowe. No zobaczymy, ale o tym leku co wspomniałaś to nić moja gin nawet nie mówiła, a powiedziała, że wygląda jej to na pco bo mam niskie amh czy coś takiego:( Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:45
-
nick nieaktualnyDani wrote:Dziewczyny wrocilam z mojego pierwszego monitoringu. Jestem w 9 DC i na chwile obecna wychodowalam z Gonal F 4 potencjalne jajka. Tzn na lewym jajniku mam 3 - jeden 15, drugi 14 i trzeci 13. A na prawym jeden- 15. Endo 8 mm. Nie wiem jeszcze co mi doktor zaleci bo bede z nim rozmawiac po poludniu dopiero. Ale co myslicie o tym wyniku? To moja pierwsza stymulacja. Czy to nie za duzo jajeczek? Czy nie ma szansy ze cztery dojrzeja za pare dni?
Niestety zla wiadomosc jest taka ze na ultrasoundzie babka wykryla u mnie polip. Tzn powiedziala ze na endometrium jest cos co wyglada na polip i zapytala sie mnie czy kiedykolwiek mialam. Powiedzialam jej ze nic mi nie wiadomo. Ona powiedziala ze to moze byc wynik terapii hormonalnej (tzn stymulacji). To cos ma srednice 6 mm. Ona powiedziala ze biorac progesteron to moze sie wchlonac i napewno mi nie skasuja cyklu IUI przez to, bo "to cos" jest male, i ze dopiero jesli dostane @ to wtedy bede to badac. No mimo wszystko wiadomosc ta mnie troche podlamala. Czy ktoras z was miala taka sytuacje?
Wynikow estradiolu i progesteronu nie mam jeszcze, o 13ej. -
aszka - Dziekuje Ci bardzo. Jak to dobrze kogoś mądrego się posłuchac. Ja jeżdzę do Invicty. Wydaje mi się, że spokojnie jak brała jedną tabletkę dziennie to było ok*-no w sumie niekoniecznie bo inseminacja się nie udała:( a teraz dwie tabl dziennie i nic. No zobaczymy jak to będzie.
-
Mam wyniki estradiolu - 443 pg/ml Z tego co czytalam to norma jest 200 pg/ml na jeden dojrzaly pecherzyk. To co oznacza moj wynik? (jak juz pisalam, dzis w 9 DC na monitoringu wyszlo mi ze mam 4 jajka, na lewym trzy o wielkosci 15, 14.13 a na prawym jeden - 15.
Wynik progesteronu - 0.5 ng/mlEden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
4. 2018 start druga IVF
nick nieaktualnyWiesz co, z tymi wynikami to jest o tyle dziwnie, ze niby lekarze wymagaja ichprzy inseminacji a tak naprawde moze sie zdarzyc ze nic nie znaczą.
Ja robiłam badanie zeby wiedziec kiedy wziąć zastrzyk i tak:
w cyklu stymulowanym CLO miałam 2 pecherzyki duże 18 i 22 i jeden mały, moj estradiol był ponad 700. Lekarz powiedział ze na stymulacji clo wartości estradiolu sa wyższe.
W kolejnym miesiącu miałam pecherzyk 14mm, + dwa malutkie i estradiol 250. Podobno te małe pecherzyki tez produkuja estradiol, byc moze te, których lekarz albo nie dojrzy, albo o których nie powie na wizycie.
Takze nie wiem, czy ten Twój wynik to trzeba podzielic jakos na te wszystkie pecherzyki czy jak...Generalnie specjalista, czy ginekolog powinien rozwiac watpliwości . A przeciez i tak musisz czekac az one podrosna, wiec pewnie czeka Cie jeszcze jedno badanie az jakies 2-3 dni i wtedy powinno byc wszystko jasne. I to, czy jajcory wszystkie rosna, i to czy estradiolu jest wystarczajaco duzo.
Ale- żeby trochę namieszać , mój lekarz rozpisujacy stymulacje tez pracuje w klinice i robi inseminacje i mowił mi, ze on np. nie zleca tego badanie w kontekscie oceny dojrzałosci pecherzyka bo przy takiej stymulacji on mu nic nie powie...No i badź tu człowieku madry. Chyba samemu trzeba sie wybrac na medycynęDani lubi tę wiadomość
-
Dani- ja nie łapie się z tymi hormonami ale tak jak patrzę i porównuje z TWoim to ja w tych trzech cyklach miała bardzo niski estradiol 17-beta w takim razie : 62 pg/ml albo 117 w tym cyklu. Progesteron miała 0,85 albo 0,81 ale ja jestem zupełnie ciemna w tych hormonach.
-
Maluśka2009 wrote:aszka-Witaj. Wiesz u mnie to jest tak, że w pierwszym obserwowanym cyklu po clo było jajeczko, w drugim również natomiast w tym cyklu no ni ni ni nie ruszyło, ale mam jechać jeszcze za tydzień, bo ja mam cykle dłuższe tak 33 34 dniowe. No zobaczymy, ale o tym leku co wspomniałaś to nić moja gin nawet nie mówiła, a powiedziała, że wygląda jej to na pco bo mam niskie amh czy coś takiego:( Pozdrawiam
na pco wskazuje raczej wysoki wynik amh, niski to kończąca się rezerwa