INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Mixa u mnie w klinice niestety jest wlasnie tak ze musze przed ukonczeniem 35r zycia miec udokumentowane 2 lata niestety fuck !
A w tym cyklu dzialamy naturalnie , bo w mojej klinice nie ma zadnego lekarza w sobote 24, jaja jakies normalnie!Limia lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylena7 wrote:Mixa u mnie w klinice niestety jest wlasnie tak ze musze przed ukonczeniem 35r zycia miec udokumentowane 2 lata niestety fuck !
A w tym cyklu dzialamy naturalnie , bo w mojej klinice nie ma zadnego lekarza w sobote 24, jaja jakies normalnie!
wiem jaka jesteś wściekla, bo ja jestem wściekła na ten cykl, że nie miałam iui, w naturalne zachodzenie w swoim przypadku naprawdę nie wierze, pozostaje tylko czekac na @-super perspektywa, pierwszy raz od dłuzszego czasu będę się cieszyc z @ jako zakonczenia pustego miesiąca
-
Mixa Ty mi tak nie pisz ja biore te leki i od 3 miesiecy nie mam okresu. Mam prawie 100 dzien cyklu... Ale jeszcze 9 tabletek (za godz i wyczekiwania na okres...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyja się załamałam tym moim jednym jajnikiem, niewiadomo gdzie schowanym, nie ość ze jeden, to sie jeszcze chowa, boje sie ze na tym badaniu wyjdzie że sie na in vitro nawet nie nadaje, szkoda gadać!!! z tym jednym jajnikiem to ile ja komórek wyprodukuje...
to chyba masz lepsze perspektywy ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 18:27
-
Mixa wrote:kurcze, bo można wczesniej tylko zalezy od schorzeń, sansiviera coś pisała, ze nawet 3 nieudane iui kwalifikują... musiałabyś to sprawdzić...
wiem jaka jesteś wściekla, bo ja jestem wściekła na ten cykl, że nie miałam iui, w naturalne zachodzenie w swoim przypadku naprawdę nie wierze, pozostaje tylko czekac na @-super perspektywa, pierwszy raz od dłuzszego czasu będę się cieszyc z @ jako zakonczenia pustego miesiącaStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynie, raczej regulamin samego dofinansowania jest taki sam, a Ty masz niepłodność idiopatyczną?
na stronie MZ jest napisane, ze poniżej 35 lat trzeba mieć 2 lata staran, ale też pisze np, ze brak ciąży po co najmniej sześciu cyklach farmakologicznej indukcji jajeczkowania- przy czynniku jajnikowym- wiec co to znaczy i do kogo się odnosi?
przesyłam ci linka, moze ja tego po prostu nie umiem czytac ze zrozumieniem
http://www.invitro.gov.pl/ktomoze-kobieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:34
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya powiedzcie mi co rzobiłyście w takiej sytuacji:
nie miałam iui w tym cyklu, miałam zastrzyk na pękniecie i starania na własną rękę, u lekarza byłam tak wkurzona, ze nie zapytałam nawet czy mam brać duphaston jak przy cyklach z iui, czy nie, teraz ponadto biorę anybiotyk bo jestem chora (lekarka zapewniała, ze w razie co nie zaszkodzi ani na ciązę na takim etapie ani na moją kuracje hormonalną), brałybyście dupka czy nie? nie wierze,że mogłoby mi sie udać, ale nie wiem czy te branie dupka ma wpływ na moją kuracje hormonalną...jakoś nie chce mi się do lekarza dzwonić, tak sobie myślę, że co ma byc to bedzie -
nick nieaktualny
-
Mixa raczej juz nie bierz w tym cyklu. Zrob sobie juz faktycznie "wakacje" tenjeden ram bo to tylko polowiczne dzialanie. Poczekaj na to badanie i zobaczymy co wtedy
Mixa lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto pewnie moja tak samo, tylko lekarz mówił o styczniu, bo na lipiec nie ma miejsc ale szarpnę M na jedno in vitro komercyjne, a ew drugie zrobię na koszt państwa, lekarz sam mówił, ze do stycznia za długo czekać, teraz poczytałam o warunkach i chociaż wiem, ze wiek mojego M ani moje amh nie dyskwalifikuje nas
-
nick nieaktualnyno mnie też kuszą mimo wszystko te iui, zawsze szansa jest,choć u mnie z tym schowanym jajnikiem -pewnie mniejsza, zobacze co lekarz powie, dobrze by było podejść do tych 6 prób, choć mój mąż już mi truje, ze in vitro bardziej efektywne
ja z kasą problemu nie mam - ale co mi po tej kasie ... jak na razie.... martwie sie tym badaniem i juz bym chciala wiedzieć co i jak, nie chciałabym żeby sie oakzało, zę moja macica nie nadaje sie do ciązy-to yłby juz koniec wszytskiego... nawet moich złudzeń