X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Aszka, jak tam u Ciebie? Gotowa i zwarta do IUI?

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    No właśnie Aszka, jak tam u Ciebie? Gotowa i zwarta do IUI?
    u mnie jeszcze przerwa, teraz czekam na @ i mam wizyte jak przyjdzie, ale u mnie to nie takie proste bo moze przyjsc za tydzien a moze i za 2 tygodnie -pozniej robie wyniki z krwi i sie okaze czy trzeci cykl czekam czy juz bede mogla podejsc do 1 IUI.

• urocza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Idgie- a czemu Ty masz aż 6 inseminacji? Tak ktoś zalecił? Mnie pałaszewski zalecił 5. Nie wiem czy zrobię tyle...

Mi zalecił 4 IUI, ponoć przy endometriozie II stopnia takie są zalecenia.
    Dziś byłam na monitoringu, owulka jak w zegarku, w środę trzecie podejście IUI.
    Jak powiedziałam lekarzowi przed usg, że za dwa dni będzie owulacja to śmiał się potem, że on czuje się niepotrzebny bo ja bez usg wiem co i jak ;)
    U Niego nie mam szans na stymulację, twierdzi, że nie ma potrzeby ingerować jeśli jest wszystko ok z owulką, zresztą nie nalegam, bo wiem, że przy endometriozie stymulacja Clo jest dosyć groźna.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie jeszcze przerwa, teraz czekam na @ i mam wizyte jak przyjdzie, ale u mnie to nie takie proste bo moze przyjsc za tydzien a moze i za 2 tygodnie -pozniej robie wyniki z krwi i sie okaze czy trzeci cykl czekam czy juz bede mogla podejsc do 1 IUI.

Trzymam kciuki, żeby Twoja cierpliwość została wynagrodzona :)

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Idgie- a czemu Ty masz aż 6 inseminacji? Tak ktoś zalecił? Mnie pałaszewski zalecił 5. Nie wiem czy zrobię tyle...
    Bo zmienilam klinike w miedzyczasie i zaczelam liczyc od nowa, bo uznalam, ze w Invimedzie sie nie znaja i nie umieja dobrze iui robic :P

Poza tym staralam sie odwlekac mysl o ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:41

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja nie wiem czu was nie opuszcze jesteśmy w trakcie kwalifikacji do badan klinicznych :-) w Novum jesli sie uda to bede sie bardzo cieszyla bo zwiekszymy nasze szanse z dawca :-)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Powiedzcie prosze jak to u Was wygladalo chodzi mi o leki... Jesli owulacje mam co miesiac to czy dostane clo? Wiem ze wiecej jajeczek to wieksze szanse... :P

Mi się wydaje, że to zależy od lekarza. Ja mimo, iż mam owulacje, IUI miałam na cyklu stymulowanym clo+pregnyl. Zawsze po clo mam tylko 1 pęcherzyk. Ale gin mi nie chciała zwiększać dawki.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szk♥ wrote:
    Nanatasza, lilou, Idgie trzymam kciuki za pozytywne wieści jutro, poprawiajcie statystyki ;)

dzięki :)

Peonia88
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już podaje moje wartości o które prosilas, pamiętaj jednak ze co laboratorium to trochę inaczej te wyniki wychodzą:
    hcg
    55
    165
    530-tyle wynosiła w dzień w który okres już nie przyszedł, a miał tego dnia wlasnie przyjsc
    1481

iv09i09katk65tr1.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Bo zmienilam klinike w miedzyczasie i zaczelam liczyc od nowa, bo uznalam, ze w Invimedzie sie nie znaja i nie umieja dobrze iui robic :P

Poza tym staralam sie odwlekac mysl o ivf.

Idgie, a może nie ma czego się bać?? Tyle już przeszłyśmy, że z IVF też damy rade, jak będzie taka potrzeba!

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane ja nie wiem czu was nie opuszcze jesteśmy w trakcie kwalifikacji do badan klinicznych :-) w Novum jesli sie uda to bede sie bardzo cieszyla bo zwiekszymy nasze szanse z dawca :-)

Zatem życzę powodzenia! :)

Peonia88
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Idgie, a może nie ma czego się bać?? Tyle już przeszłyśmy, że z IVF też damy rade, jak będzie taka potrzeba!

Mnie ten anestezjolog niepokoi ;)
    No i kasa...

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Życie moja droga, życie... Ja pracuję na pół etatu, mój mąż kokosów też nie zarabia. Biedy nie klepiemy, ale jakieś większe pieniądze możemy odłożyć jak mam więcej godzin w pracy (ferie, wakacje). Nie samą inseminacją człowiek żyje, są też inne wydatki. W grudniu zawieszenie w aucie musieliśmy zrobić, ponad 1000 zł w warsztacie zostawiliśmy, po Nowym Roku drugie tyle na sprzęgło i rozrusznik. Samochód to skarbonka! To trochę tak jakby mi 2 potencjalne IUI przepadły :(
    Jest też druga przyczyna odstępów. Większość z Was idzie z IUI "za ciosem", a ja tak nie potrafię... Każdą porażkę bardzo przeżywam i potrzebuję czasu, żeby się otrząsnąć i przygotować psychicznie do kolejnej próby.
    Po ostatniej (nieudanej) IUI muszę HSG zrobić. 7 maja mam wizytę w celu wykonania cytologii i biocenozy do HSG, które pewnie w jeszcze następnym cyklu mi zrobią (bo na wynik cytologii się czeka), czyli w czerwcu. Potem mam intensywne 2 miesiące w pracy i nie będę miała możliwości wziąć wolnego. Siłą rzeczy kolejna IUI we wrześniu.

Finanse..ok, rozumiem. Bez oszczędności ciężko się leczyć :(
    Ja myślę, że każda z nas podobnie przeżywa porażki, mimo że na swój sposób. Nie można się też za bardzo rozczulać nad sobą i wmawiać sobie, że nigdy się nie uda, że mamy pecha, że tylko nam się nie udaje itp. itd. Kiedyś przyjdzie na nas czas!!
    Czasem lepiej mniej się zastanawiać i iść za ciosem. Zawsze to kolejny krok do przodu, a od rozpaczania nam dzidziuś w brzuszku nie zamieszka.
    Życzę powodzenia i drożnych jajowodów! A może po hsg uda się naturalnie zajść w ciążę, jak będziesz najbardziej zapracowana i nie będziesz się tego w ogóle spodziewała.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, i jak? testowałąś dziś wieczorem? Czy jednak odpuściłaś?

Peonia88
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowalam (bez sensu) i oczywiscie negatyw.
    Rano tez bez sensu zatestuje, a potem wsiade w busa i pojade na bete (juz z sensem) ;)

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin mówiła, że koszt refundowanego IVF to ok tysiąc złotych. Więc nie wiele więcej niż IUI, a skuteczność o wiele większa. Więc może nawet nie warto sobie tyle razy głowy IUI zawracać, bo też do tanich nie należy.
    A anestezjologiem na zapas się nie martw. No chyba, że wiesz dokładnie co cie czeka, bo ja nie mam pojęcia i uważam, że czasem lepiej nie wiedzieć.
    Ja decyzję o IUI podjęłam w 1 sekundzie. Szczerze mówiąc, to w ogóle się nad tym nie zastanawiałam i dzięki temu się krócej stresowałam.

Peonia88
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pelnoplatne ivf.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie trzymamy kciuki!

iv09i09katk65tr1.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szk♥ wrote:
    Nanatasza, lilou, Idgie trzymam kciuki za pozytywne wieści jutro, poprawiajcie statystyki ;)

Dzięki :) ja test w czwartek
    mam tak dużo pracy, że jak zatestuje wcześniej, to niezależnie od wyniku nie skupię się na niczym innym ;)
    lilou wrote:
    Mi gin mówiła, że koszt refundowanego IVF to ok tysiąc złotych. Więc nie wiele więcej niż IUI, a skuteczność o wiele większa.

tysiąc? to nas iui z 1500 miesięcznie wynosi (z lekami, dojazdami, badaniami)
    ivf to pewnie jakieś 5-6 tys nawet już z refundacją...

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    In vitro refundowane to koszt lekow od 2 tys do 3,5

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ