INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nie, sikaniec; jak nie dostanę do poniedziałku @ to pójdę na betę. Ale organizm mój przemawia, że raczej lada moment będzie @...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 14:33
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyDziewczyny a powiedzcie mi taką rzecz.
14 maja mam wizytę w klinice. Będę już po HSG. Lekarz powiedział mi, że jeśli HSG wyjdzie ok i będę miała ładne pęcherzyki to robimy inseminację od razu w tym samym cyklu.
I moje pytanie- jak to jest ze współżyciem? Co jest najpierw? Zastrzyk a za ileś godzin inseminacja? Kiedy najlepiej współżyć, ile wcześniej jakaś abstynencja, jak to się logistycznie odbywa? -
klara_bella wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi taką rzecz.
14 maja mam wizytę w klinice. Będę już po HSG. Lekarz powiedział mi, że jeśli HSG wyjdzie ok i będę miała ładne pęcherzyki to robimy inseminację od razu w tym samym cyklu.
I moje pytanie- jak to jest ze współżyciem? Co jest najpierw? Zastrzyk a za ileś godzin inseminacja? Kiedy najlepiej współżyć, ile wcześniej jakaś abstynencja, jak to się logistycznie odbywa?
Generalnie zastrzyk jest 36 godzin przed inseminacją, jeśli ucelujesz z tą wizytą przed owulacją, w zależności od wielkości pęcherzyka dominującego wyliczany jest potencjalny czas jego dojrzałości i od tego zależy kiedy będziesz miała zastrzyk.
IUI jest od 36h do 48h po zastrzyku. Nam zakazano współżycia minimum 3 dni przed IUI, po nie ma ograniczeń, wręcz wskazanie żeby poprawić
Czas abstynencji jest też zależny od tego czy jest problem męski.
Ja się właśnie przekonałam, że przeziębienie może pokrzyżować plany, wczoraj było IUI niestety zastrzyk nie dał rady i nie było pęknięcia, dziś nie szłam na monitoring bo nie byłam nawet w stanie zwlec się z łóżka. Także ten cykl odpuszczamy, mam nadzieję, że nie wydłuży się za bardzo.
-
Dziewczyny ja już po. Ale stres miałam mega...przyznam ze trochę bolało. Mam podobno mocne tyłozgiecie więc się chwilę męczył zeby mieć dobre dojście a przy samym podaniu czułam jakby kucie igły.. no ale to nieważne, teraz tylko trzymać kciuki pozostaje. I mega długie 2 tygodnie przede mną...
urocza, Aprilia, Idgie lubią tę wiadomość
-
Dzieki za wsparcie. Niby test w porę bo 13dpo. Jeszcze nie ma @ więc niby jakaś nadzieja sie tli..ale tak trudno w to uwierzyć.. Co sie dzis naryczałam to moje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 22:29
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
No i dobrnęłam do końca historii, którą większość z Was zna... Co dalej??? Pojawił się pewien zwrot we wszystkim, ale na razie ciiiii, nie zapeszam. Będę wiedzieć we wtorek.
http://walkaobyciemama.bloog.pl/
Nanatasza, przytulamIdgie, przykro mi
Odczytałaś moją wiadomość?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 22:50
Ania_84, margo001, urocza lubią tę wiadomość
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
vendetta83 wrote:No i dobrnęłam do końca historii, którą większość z Was zna... Co dalej??? Pojawił się pewien zwrot we wszystkim, ale na razie ciiiii, nie zapeszam. Będę wiedzieć we wtorek.
http://walkaobyciemama.bloog.pl/
Nanatasza, przytulamIdgie, przykro mi
Odczytałaś moją wiadomość?
mega mocno
-
nick nieaktualnyJeszcze 1 pytanie dot IUI
ile trwa inseminacja, ile czasu mąż potrzebuje przed IUI? Nasienie musi ileś godzin "poleżeć"? Czy np on odda nasienie i w sumie jest już wolny? Maj będzie dla niego bardzo pracowity, pełno zebrań, boje się, że czasowo będzie problem...muszynka lubi tę wiadomość
-
klara_bella wrote:Jeszcze 1 pytanie dot IUI
ile trwa inseminacja, ile czasu mąż potrzebuje przed IUI? Nasienie musi ileś godzin "poleżeć"? Czy np on odda nasienie i w sumie jest już wolny? Maj będzie dla niego bardzo pracowity, pełno zebrań, boje się, że czasowo będzie problem...
Nie wiem jaki jest Wasz problem, jeśli z nasieniem to lepiej wstrzymać się zjakies 3-4 dni bo wtedy nasienia będzie więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 09:45
klara_bella lubi tę wiadomość
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!