INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaja i karmela nie poddawajcie sie, ja to nawet ryczec nie zamierzam, tylko walczyc bede dalej, ale cienko to widze u siebie, raczej tez nieudane. Juz mialam lekka depresje na pocztaku 2015/koniec 2014 i teraz jakos juz mi zeszło. Działam i to najwazniejsze
-
karmela85 nie dziekuje!
-
ja w zeszłym roku uporałam się z ciężką depresją nawet mój m mnie się bał bo rzucałam czym popadnie no i chciałam....lepiej nie piszę ale wiosna jest jak nowe życie człowiek dostaje energii że góry mógł by przenosić a już na pewno zajść w ciążę czego sobie i wszystkim życzę
aszka, karmela85 lubią tę wiadomość
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualnyDziewczyny dołączcie do akcji, nawet jak nie myslicie o invitro to wesprzyjcie, podajac nazwe osrodka ktory Was interesuje. Informacja od moderatorki z naszego bociana
Dziewczyny drogie jest bardzo pilna sprawa. Dziś zawiesiliśmy na głównej tekst o tym, że Ministerswo Zdrowia nie che nam udzielić informacji o skuteczności poszczególnych realizatorów w programie ministerialnym. To jest skandal!
Dziewczyny, każda z Was ma prawo do otrzymania informacji o tym, jaką skuteczność ma Wasz ośrodek w ramach refundacji. To jest informacja publiczna. Wysyłajcie, proszę, wnioski o tę informację według podanego schematu
Cytuj:
"Szanowny Pan
Bartosz Arłukowicz
Minister Zdrowia
ul. Długa 38/40
00-952 Warszawa
Szanowny Panie Ministrze
Na podstawie art. 61 Konstytucji RP w związku z art. 10 ust. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej wnoszę o udostępnienie informacji o procentowej skuteczności leczenia niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego in vitro (mierzonej jako odsetek ciąż klinicznych tj. potwierdzonych wykryciem echa serca płodu) i zakończonych transferem zarodka/ów przeprowadzonych przez Realizatora Programu, ośrodek <wpisać nazwę ośrodka>
Jako pacjentka chcę móc podjąć świadomy wybór w wyborze Realizatora.
Proszę o przesłanie informacji drogą elektroniczną na adres:
<wpiszcie swój adres e mail>"
UWAGA:
- nie musicie się podpisywać imieniem i nazwiskiem
- nie musicie podawać własnego adresu
- wysyłacie wniosek na adres:
[email protected]
Ministerstwo jest zobowiązane udzielić Wam tej informacji na podstawie powyższego wniosku.
Koniecznie nas poinformujcie o wysłanym przez Was wniosku. Siła jest w nas i w ilości wniosków, którymi zasypiemy Ministerstwo zmuszając je wreszcie do ochrony nas, pacjentów i naszych szans na skuteczne leczenie! Nie przejdźcie obok tego problemu obojętnie. Kto jak nie my mamy zawalczyć o nasze prawo do tych informacji!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:52
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Ja też brałam ślub w czerwcu, dokładnie 23.dziś byłam u lekarzea i przystępujemy do iui 2 raz, leki mam zmienione i iui 4~5 czerwiec i mam nadzieję że na rocznicę ślubu zobaczę 2 kreski;-) A dziś tak jak Karmela odstresowalam się piwami
gaja13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszka wrote:ja sadze ze to zalezy od wielu czynników. Jednak inseminacja ma mniejszy procent bo nie doprowadza samodzielnie -jak invitro juz do zapłodnienia tylko do jego proby a to duza roznica. Takze procent jest niski. Szczerze nie mam duzego przekonania do inseminacji, ale chce to tez wykorzystac, taka opcje
jasne, że tak, tym bardziej, że starając się przeszło 1,5 roku chyba jakby się miało zajść naturalnie, to by się zaszlo...tak sądzę.
Co do pytania koleżanki po IUI, jeśli się wie, że zawszerośnie do rozmiarów 22-23 mm JEDEN pęcherzyk, to cykle mimo to się stymuluje do IUI? Ile kosztuje ten zastrzyk na pęknięcie? I jak to wygląda, dostaje się zastrzyk i od razu nasienie czy zastrzyk i np na drugi dzien IUI?aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:jasne, że tak, tym bardziej, że starając się przeszło 1,5 roku chyba jakby się miało zajść naturalnie, to by się zaszlo...tak sądzę.
Co do pytania koleżanki po IUI, jeśli się wie, że zawszerośnie do rozmiarów 22-23 mm JEDEN pęcherzyk, to cykle mimo to się stymuluje do IUI? Ile kosztuje ten zastrzyk na pęknięcie? I jak to wygląda, dostaje się zastrzyk i od razu nasienie czy zastrzyk i np na drugi dzien IUI? -
aszka wrote:tak podaj swoja klinike.
aszka lubi tę wiadomość
-
Zmienił mi clo na Aromek ale musiałam podpisać zgodę na zmianę, bo Aromek jest zarejestrowany przy leczeniu raka piersi, ale zasugerował że skoro 7 cykli miałam na clo to on by zmienił i się zgodziłem, ale wcześniej wręcz wymusił usg w 1 dniu cyklu
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySAMA?! No to już po mnie, mnie przeraża jakikolwiek zastrzyk robiony przez pielęgniarkę a SAMA!?
i to w brzuch??
Teraz pewnie wyjdę na głupka, ale nigdy wczesniej się tym nie interesowałam... no i powiedzmy, że wyhoduję sobie 2 pęcherzyki i one pękną... a ja nie chce ciąży mnogiej i co, peszek? -
aszka samemu!? ja dziś też dostałam opakowanie ovitrele do domu i myślałam że to oni puźniej zrobią mi pik no ale chyba w piątek dostanę instrukcje że sama będę musiała to zrobić.a w brzuch to tak konkretnie w jakieś miejsce czy obojętnie?02 06 2015
26 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualny