X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja 18 czerwca czyli różnica tygodnia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja i karmela nie poddawajcie sie, ja to nawet ryczec nie zamierzam, tylko walczyc bede dalej, ale cienko to widze u siebie, raczej tez nieudane. Juz mialam lekka depresje na pocztaku 2015/koniec 2014 i teraz jakos juz mi zeszło. Działam i to najwazniejsze :)

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 nie dziekuje!

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już miałam lekką depresję, od stycznia olaliśmy klinikę i wszelkie leki, wróciliśmy pod koniec marca:) Wiem, że damy radę, niby nie spodziewałam się niczego po tej inseminacji a jednak...

aszka lubi tę wiadomość

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to będę miała 4 a z moim m jestem już 12 lat kuuuupa czasu razem w czerwcu mój m ma też urodziny więc mam nadzieję że sprawię mu mega prezent taki dla mnie wyjątkowy miesiąc :-)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zeszłym roku uporałam się z ciężką depresją nawet mój m mnie się bał bo rzucałam czym popadnie no i chciałam....lepiej nie piszę ale wiosna jest jak nowe życie człowiek dostaje energii że góry mógł by przenosić a już na pewno zajść w ciążę czego sobie i wszystkim życzę

aszka, karmela85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączcie do akcji, nawet jak nie myslicie o invitro to wesprzyjcie, podajac nazwe osrodka ktory Was interesuje. Informacja od moderatorki z naszego bociana

Dziewczyny drogie jest bardzo pilna sprawa. Dziś zawiesiliśmy na głównej tekst o tym, że Ministerswo Zdrowia nie che nam udzielić informacji o skuteczności poszczególnych realizatorów w programie ministerialnym. To jest skandal!
    Dziewczyny, każda z Was ma prawo do otrzymania informacji o tym, jaką skuteczność ma Wasz ośrodek w ramach refundacji. To jest informacja publiczna. Wysyłajcie, proszę, wnioski o tę informację według podanego schematu

Cytuj:
    "Szanowny Pan
    Bartosz Arłukowicz
    Minister Zdrowia
    ul. Długa 38/40
    00-952 Warszawa

Szanowny Panie Ministrze

Na podstawie art. 61 Konstytucji RP w związku z art. 10 ust. 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej wnoszę o udostępnienie informacji o procentowej skuteczności leczenia niepłodności metodą zapłodnienia pozaustrojowego in vitro (mierzonej jako odsetek ciąż klinicznych tj. potwierdzonych wykryciem echa serca płodu) i zakończonych transferem zarodka/ów przeprowadzonych przez Realizatora Programu, ośrodek <wpisać nazwę ośrodka>
    Jako pacjentka chcę móc podjąć świadomy wybór w wyborze Realizatora.
    Proszę o przesłanie informacji drogą elektroniczną na adres:

<wpiszcie swój adres e mail>"

UWAGA:
    - nie musicie się podpisywać imieniem i nazwiskiem
    - nie musicie podawać własnego adresu
    - wysyłacie wniosek na adres:
    [email protected]

Ministerstwo jest zobowiązane udzielić Wam tej informacji na podstawie powyższego wniosku.
    Koniecznie nas poinformujcie o wysłanym przez Was wniosku. Siła jest w nas i w ilości wniosków, którymi zasypiemy Ministerstwo zmuszając je wreszcie do ochrony nas, pacjentów i naszych szans na skuteczne leczenie! Nie przejdźcie obok tego problemu obojętnie. Kto jak nie my mamy zawalczyć o nasze prawo do tych informacji!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 20:52

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam ślub w czerwcu, dokładnie 23.dziś byłam u lekarzea i przystępujemy do iui 2 raz, leki mam zmienione i iui 4~5 czerwiec i mam nadzieję że na rocznicę ślubu zobaczę 2 kreski;-) A dziś tak jak Karmela odstresowalam się piwami ;-)

gaja13 lubi tę wiadomość

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dobrze zrozumiałam, skopiować i wysłać mailem do ministerstwa tak?

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Malwa zastanawiałam się co lekarz Ci powiedział. To wszystkie czerwcowe mężatki robimy sobie najlepszy prezent na rocznicę ślubu:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja sadze ze to zalezy od wielu czynników. Jednak inseminacja ma mniejszy procent bo nie doprowadza samodzielnie -jak invitro juz do zapłodnienia tylko do jego proby a to duza roznica. Takze procent jest niski. Szczerze nie mam duzego przekonania do inseminacji, ale chce to tez wykorzystac, taka opcje :)

jasne, że tak, tym bardziej, że starając się przeszło 1,5 roku chyba jakby się miało zajść naturalnie, to by się zaszlo...tak sądzę.

Co do pytania koleżanki po IUI, jeśli się wie, że zawszerośnie do rozmiarów 22-23 mm JEDEN pęcherzyk, to cykle mimo to się stymuluje do IUI? Ile kosztuje ten zastrzyk na pęknięcie? I jak to wygląda, dostaje się zastrzyk i od razu nasienie czy zastrzyk i np na drugi dzien IUI?

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Czy dobrze zrozumiałam, skopiować i wysłać mailem do ministerstwa tak?
    tak podaj swoja klinike. :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    jasne, że tak, tym bardziej, że starając się przeszło 1,5 roku chyba jakby się miało zajść naturalnie, to by się zaszlo...tak sądzę.

Co do pytania koleżanki po IUI, jeśli się wie, że zawszerośnie do rozmiarów 22-23 mm JEDEN pęcherzyk, to cykle mimo to się stymuluje do IUI? Ile kosztuje ten zastrzyk na pęknięcie? I jak to wygląda, dostaje się zastrzyk i od razu nasienie czy zastrzyk i np na drugi dzien IUI?
    najlepiej jak sa dwa pecherzyki, dzieki stymulacji mozna to osiagnac, chociaz jeden tez ok. Zastrzyk sama robisz, ja robiłam dwa w brzuch, a po 34 godzinach zazwyczaj robia IUI.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak podaj swoja klinike. :)
    hahah ale palnelam wyslalam bez wpisanai kliniki :P

aszka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienił mi clo na Aromek ale musiałam podpisać zgodę na zmianę, bo Aromek jest zarejestrowany przy leczeniu raka piersi, ale zasugerował że skoro 7 cykli miałam na clo to on by zmienił i się zgodziłem, ale wcześniej wręcz wymusił usg w 1 dniu cyklu ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAMA?! No to już po mnie, mnie przeraża jakikolwiek zastrzyk robiony przez pielęgniarkę a SAMA!? :D i to w brzuch?? :D

Teraz pewnie wyjdę na głupka, ale nigdy wczesniej się tym nie interesowałam... no i powiedzmy, że wyhoduję sobie 2 pęcherzyki i one pękną... a ja nie chce ciąży mnogiej i co, peszek?

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka samemu!? ja dziś też dostałam opakowanie ovitrele do domu i myślałam że to oni puźniej zrobią mi pik no ale chyba w piątek dostanę instrukcje że sama będę musiała to zrobić.a w brzuch to tak konkretnie w jakieś miejsce czy obojętnie?

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam zrobić zastrzyk sama, weszło kak masło nawet nie poczułam:) Ja miałam trzy pęcherzyki, dwa pękły i nawet pojedyńczej ciąży nie ma:)
    Mnie jak zmieniła na lek też używany w leczeniu raka piersi to nie musiałam zgody podpisywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzizas... chyba z mamy uczynię pielęgniarkę, bo przecież sama zemdleję z igłą w ręku.. :P

• Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam ovitrelle, ale mój doktor kazał żeby to pielęgniarka mi zrobiła, sama też bym się pewnie cykała.

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ