X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    a no jestem po konizacji... jeszcze iui nie próbowałam, lekarz chciał najpierw 3 cykle stymulowane (wcześniej nie miałam wogóle owulki) i sprawdzić co i jak i wtedy w razie niepowodzenia iui, ale odrazu zaznaczył, że jeśli jestem po konizacji to mogło mi się zrobić zwężenie na szyjce przez które może nie docierać nasienie... Wzeszłym cyklu miało być iui no ale jeszcze chcieliśmy HSG zrobić, no i lekarz mówił, że w tym już chce iść o krok dalej i zrobić iui bo wyniki z krwi po zastrzykach mam idealne na każdy dzień cyklu w jakim mi pobierają (oddaję z 3 razy w ciągu cyklu, czasem 4) jajowody okazały się drożne, więc chyba już nie ma na co czekać... Tak więc biorę znów zastrzyki, we wtorek monitoring i wtedy dowiem się konkretnie co dalej i czy na pewno i kiedy iui... Także jestem przed pierwszym podejściem...

A dawno miałaś konizacje? Miałaś już iui?

1, 5 roku temu,
    Tak, jestem juz po trzech iui, choc dwie pierwsze uwazam, ze byly zrobione za wczesnie, dlatego chcemy podejsc do jeszcze jednej, zwlaszcza, ze ostatnio beta byla powyzej 2 takze cos sie zadzialo,
    Jesli sie nie uda to ivf, ale to tak sierpien juz, chce odpoczac z miesiac, dwa, zreszta badania mi sie pokoncza i musze zrobic nowe

Trzymam kciuki za iui, obybyla pierwsza i ostatnia,
    U mnie po kon.nie bylo problemuz szyjka choc dr. Mowila ze moze byc problem przy wprowadzeniu ale nie bylo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    kasiula a co u ciebie?
    A dziekuje :)
    czekam w koncu na @ bo poki co wciaz plamienia i jako @ raczej tego zaliczyc nie moge, wiec czakam z utęsknieniem na 1d.c i zaczynamy ostatnie podejscie do iui...
    Mam nadzieje, ze @ jutro w koncu zawita, bo mam juz wizyty wyznaczone a tak musialabym kombinowac i stres niepotrzebny

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    aszka samemu!? ja dziś też dostałam opakowanie ovitrele do domu i myślałam że to oni puźniej zrobią mi pik no ale chyba w piątek dostanę instrukcje że sama będę musiała to zrobić.a w brzuch to tak konkretnie w jakieś miejsce czy obojętnie?
    zastrzyk robisz pod pepkiem najlepiej do 2 cm pod, nigdy wyzej. Ja robilam 2 cm pod pepkiem bardziej na prawo, bierzesz z brzucha taka fałde sciskasz ja i dziabiesz sie igła, walisz tłok i po sprawie. Moze wyjsc pozniej taka gorka z ciała to trzeba ja wepchnac lekko palcem :) Powiem Wam ze te zastrzyki nie bola, tylko ukłucie igła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dzizas... chyba z mamy uczynię pielęgniarkę, bo przecież sama zemdleję z igłą w ręku.. :P
    moze mama, ja moglam dac facetowi ale nie chciałam u mnie gonapeptyl ma bardzo długa igle bałam sie ze jak maz bez wyczucia przywali to wejdzie za głeboko.

Ja sie juz wprawiam przed invitro... :D

Nanatasza, Idgie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Zmienił mi clo na Aromek ale musiałam podpisać zgodę na zmianę, bo Aromek jest zarejestrowany przy leczeniu raka piersi, ale zasugerował że skoro 7 cykli miałam na clo to on by zmienił i się zgodziłem, ale wcześniej wręcz wymusił usg w 1 dniu cyklu ;-)
    tez mam aromka, ale nie podpisywałam zgody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hahah ale palnelam wyslalam bez wpisanai kliniki :P
    :D wyslij jeszcze raz :)

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na stymulacje miałam.zastrzyki - 5 zastrzyków co cykl. Robiłam sama zwykla igłą i strzykawką menopur i specjalnym penem puregon. Żaden strach :) tylko ze ja zastrzyków sie nie boje.
    Wczesniej ns pękanie miałam pregnyl albo choragon. To znajoma mi w tyłek dawała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:29

Kamila8k lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja i zastrzyk:D

siedzę sobie na stronie provity i czytam :

"
    czynnik męski (warunkiem zakwalifikowania pary do inseminacji domacicznej jest możliwość uzyskania po przygotowaniu nasienia co najmniej 1 mln plemników o ruchu prawidłowym)"

więc nic z tego już nie rozumiem, na stronach piszą sobie inaczej, a w praktyce wygląda to inaczej ;/?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2015, 08:44

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    aszka samemu!? ja dziś też dostałam opakowanie ovitrele do domu i myślałam że to oni puźniej zrobią mi pik no ale chyba w piątek dostanę instrukcje że sama będę musiała to zrobić.a w brzuch to tak konkretnie w jakieś miejsce czy obojętnie?
    Ja robiłam sobie sama zastrzyki. Kazano mi je robić ok 2 cm poniżej pępka. Dasz radę!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zastrzyk robisz pod pepkiem najlepiej do 2 cm pod, nigdy wyzej. Ja robilam 2 cm pod pepkiem bardziej na prawo, bierzesz z brzucha taka fałde sciskasz ja i dziabiesz sie igła, walisz tłok i po sprawie. Moze wyjsc pozniej taka gorka z ciała to trzeba ja wepchnac lekko palcem :) Powiem Wam ze te zastrzyki nie bola, tylko ukłucie igła.
    Zgodzę się że sam zastrzyk nie boli, ale ja mam w miejscu po nim do dziś (3 dni po) małego siniaczka i taki jakby 'punktowy zakwas'. Zastrzyk robiła położna. Miałam podany pregnyl.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Zgodzę się że sam zastrzyk nie boli, ale ja mam w miejscu po nim do dziś (3 dni po) małego siniaczka i taki jakby 'punktowy zakwas'. Zastrzyk robiła położna. Miałam podany pregnyl.
    po pregnylu zazwyczaj sa siniaczki, ja mialam gonanpeptyl i nic -żadnego sladu.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• filipinka2 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleście się rozpisały :) fajnie jak coś się dzieje na forum bo lubie Was czytać.
    Ja dziś po 3 IUI i niestety ostatniej. pani doktor powiedziała że jakość nasienia niestety spada i nie ma sensu robić czwartej, więc jak się nie uda to IVF. my też ślubowaliśmy w czerwcu 3 lata temu. 8.06 testowanie i to byłby najpiękniejszy prezent od losu gdyby się udało. teraz 2 tyg w niepewności

za testujące w najbliższym czasie trzymam kciukasy :)

Nanatasza, gaja13, aszka lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
    3 IUI
    09.2015 IVF 1
    11.2015 ICSI 2
    02.2016 ICSI 3
    04.2016 crio
    02.2017 ICSI 4
    04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
    05.2017 crio blastusi +AH
    f2w33e3k1khu8fww.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipinka trzymam kciuki, żeby 3 iui była szczęśliwa:) I była pieknym prezentem na rocznicę ślubu:)

aszka, filipinka2 lubią tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja sie do rocznic przyłącze - my 2 czerwca 8 lat :)

gaja13, karmela85, aszka lubią tę wiadomość

starania od 2007
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipinka kciukam macno!!!:-)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tez mam aromka, ale nie podpisywałam zgody.
    A brałam clo? Czy tylko Aromek, i jak reagowałas na niego? Bo ja się boję że nic nie urośnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    A brałam clo? Czy tylko Aromek, i jak reagowałas na niego? Bo ja się boję że nic nie urośnie...
    brałam clo i było ok. Po aromku tez ok :)

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszko współczuję... ja dziś też testowałam ( 10 dpo, ale u mnie fl 11 dni) i oczywiście bez złudzeń... w tym cyklu robię HSG choćbym miała potem cały miesiąc nic nie jest i w piątek do kliniki... pewnie będą chcieli zrobić jakieś hormony i myślę, że w lipcu ruszam z wami do walki... :) choć zdaję sobie sprawę z tego, że to moja ostatnia szansa, bo na ivf mnie nie stać...

nooo chyba, że okaże się, że mamy chlamydię/mykoplasme ureaplasme to najpierw będzie trzeba to dziadostwo wyleczyc

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 11 dzien po iui. najgorsze ze jestem w domu sama.. m kilkaset km stad, w obcym kraju.. zastanawiam sie czy iść jutro na betę, ale chyba szkoda kasy. lepiej kupic wino i wypłacać sie, nic innego mi nie zostaje...
    byc moze spróbujemy 4 iui. potem przerwa. jestem po prostu zmęczona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 08:56

starania od 2007
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ