X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scrap-girl wrote:
    Margo

Dzięki za odpowiedź.
    Zalecił 6 IUI bo mój wynik AMH to 0,1 - robiony 2 lata temu. Od tamtego czasu nie zrobiłam nowych wyników. Bo niby po co? Przecież i tak są koszmarnie niskie. Jednak....ja wciąż jajeczkuje, co czuje i co jest monitorowane.
    3 pierwsze IUI odbyły się bez stymulacji. Z tym, że przy 2 i 3 pęcherzyk pękł wcześniej o co najmniej 20 godz. przed IUI.
    Ponieważ to już 4 IUI to lekarz wprowadził stymulację. Closterbegyt i menopur, a na pęknięcie pregnyl. Jednak przed wykonaniem ostatniej IUI zlecił badania estadiolu LH i progesteronu. Wyniki odebrałam dopiero dzisiaj i zaniepokoił mnie tak wysoki poziom estradiolu.
    Pierwsze co mi przyszło na myśl to WY, tzn. by się Was się poradzić.

Zdaje się, że dzisiaj mam pierwszego już od bardzo długiego czasu doła. Ale takiego ogromnego. Nie chcę wprowadzać posępnego nastroju i dołować reszty, ale w moim przypadku to chyba strata czasu i kasy. Już czuję, że nic to nie dało. Ta cała IUI to chyba pomyła. Głównie robię to dla męża bo on jeszcze ma nadzieje. Ja już nie. Przecież to i tak nic nie da.
    Lekarz się upiera, ze moje jajeczka są dobrej jakości, z tym, że jest ich bardzo mało. To dlaczego nic nie wychodzi??? co za dół.
    niewazne ile jajeczek tylko czy maja dojrzałe komorki. Faktycznie jak byłas stymulowana clo taki wynik wskazuje na hiperstymulacje. Uwazam ze na Twoim miejscu to bym podeszła juz do invitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 08:27

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki. W tym cyklu nie tylko nasze pierwsze IUI, ale także pierwszy raz z jakimikolwiek lekami. Biorę luteinę 2 razy dziennie. Kiedyś czytałam, że jak się bierze progesteron (zakładam, że w jakiejkolwiek postaci) to może on podwyższać temperaturę. Tymczasem, moja temperatura od czasu IUI jest niższa niż zazwyczaj w drugiej fazie cyklu. Zaczynam się tym strasznie denerwować...
    Nie miałam potwierdzonego pęknięcia pęcherzyka, z drugiej strony dostałam pregnyl na pęknięcie, więc chyba musiał pęknąć, poza tym temperatura jednak podskoczyła, tyle tylko, że mniej niż zwykle.
    To co mi jeszcze przychodzi do głowy to, że pregnyl dostałam wcześniej niż w naturalnych cyklach dochodziło do owulki (naturalnie owu była ok. 16 dnia, pregnyl dostałam 12, więc owulka musiała być 13). Może pęcherzyk był mniej wyrośnięty jak pękł i teraz ciałko żółte jest też mniejsze i wydziela mniej progesteronu i dlatego niższa temperatura...

Cała ja.. Milion pomysłów.. A jak tak siedzę i wymyślam to się tylko nakręcam i zaczynam coraz bardziej martwić :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr a nie możesz iść na monit, żeby sprawdzić czy owulacja nastąpiła? To rozwieje Twoje wątpliwości :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    300zł piechotą nie chodzi...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    300zł piechotą nie chodzi...

poważnie aż tyle za monitoring???

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiej wielkości miałaś pęcherzyk jak podałaś pregnyl?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scrap-girl wrote:
    Margo

Dzięki za odpowiedź.
    Zalecił 6 IUI bo mój wynik AMH to 0,1 - robiony 2 lata temu. Od tamtego czasu nie zrobiłam nowych wyników. Bo niby po co? Przecież i tak są koszmarnie niskie. Jednak....ja wciąż jajeczkuje, co czuje i co jest monitorowane.
    3 pierwsze IUI odbyły się bez stymulacji. Z tym, że przy 2 i 3 pęcherzyk pękł wcześniej o co najmniej 20 godz. przed IUI.
    Ponieważ to już 4 IUI to lekarz wprowadził stymulację. Closterbegyt i menopur, a na pęknięcie pregnyl. Jednak przed wykonaniem ostatniej IUI zlecił badania estadiolu LH i progesteronu. Wyniki odebrałam dopiero dzisiaj i zaniepokoił mnie tak wysoki poziom estradiolu.
    Pierwsze co mi przyszło na myśl to WY, tzn. by się Was się poradzić.

Zdaje się, że dzisiaj mam pierwszego już od bardzo długiego czasu doła. Ale takiego ogromnego. Nie chcę wprowadzać posępnego nastroju i dołować reszty, ale w moim przypadku to chyba strata czasu i kasy. Już czuję, że nic to nie dało. Ta cała IUI to chyba pomyła. Głównie robię to dla męża bo on jeszcze ma nadzieje. Ja już nie. Przecież to i tak nic nie da.
    Lekarz się upiera, ze moje jajeczka są dobrej jakości, z tym, że jest ich bardzo mało. To dlaczego nic nie wychodzi??? co za dół.

Może trzeba powtórzyć amh? Często się czyta, że ten pierwszy niski wynik wychodzi fałszywy, więc może w Twoim przypadku też tak jest. Badałaś inhibię b? O ile się nie mylę to ona też coś mówi o rezerwie jajnikowej i jakości
    komórek. Przychodzi mi do głowy jeszcze zbadanie poziomu witaminy D, bo z tego co lekarz mi mówił niedobór może mieć wpływ na gorszą jakość. No ja zbadałam wyszedł mi niedobór niewielki ale jednak i kazali wit D zażywać, więc może coś w tym jest. No i może warto spróbować suplementację dhea, albo olej lniany. Pewnie nie zaszkodzi a może akurat coś pomoże. No i jak zawsze zgadzam się z Aszką, może lepiej pomyśleć nad ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 10:52

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    poważnie aż tyle za monitoring???
    jedna opłata za monitorowanie przez 30 dni kalendarzowych. Poprzednie 30 dni już mi się skończyło i musiałabym zapłacić za 'nowy cykl', a tak w duchu liczę, że może jednak się udało i zamiast pęcherzyków zacznę monitorować kropka, a to już u innego lekarza będzie.
    urocza wrote:
    a jakiej wielkości miałaś pęcherzyk jak podałaś pregnyl?
    Chyba obiektywnie nie był mały - 23 mm. W poprzednim cyklu (naturalnym) ostatnio pęcherzyk widziano w rozmiarze 22mm, 2 dni później już było ciałko żółte

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza Ty dzisiaj na IUI?

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:06

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:06

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może akurat będzie prezent na dzień matki :). W każdym razie powodzenia ;)

urocza lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dostałam @ ..
    nie wiem jeszcze czy podchodzimy do 4 iui, nie wiem, czy jest sens
    na pewno przerwa w leczeniu tylko kwestia czy już teraz czy jeszcze 4 iui i dopiero od lipca wakacje

urocza trzymam kciuki!!

urocza lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza, a nie myślałaś, by spróbować go laparoskopowo z tych zrostów uwolnić?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki dla Was i dziekuje za rady. Tak jak napisalyscie będę się tu u Was udzielać bo w sumie się zzylysmy i co by nie było kibicuje Wam wszystkim:)

gaja13 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:07

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Od nowego cyklu i my ruszamy z iui (prawdopodobnie o ile @ przyjdzie jutro, w weekend po bożym ciele robimy iui) Moje pytanie kieruję do Dziewczyn doświadczonych w temacie, czy iui miałyście robione na pękniętym czy nie ppękniętym pęcherzyku? Będę wdzięczna za odpowiedź.
    W skrócie o nas: przyczyny brak, był sam dupek, był sam pregnyl, clo+pregnyl+dupek 5 cykli, w międzyczasie laparoskopia (nic mi nie jest), badania super, nasienie tez super..

Anatolka, lipa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:07

tulipanna lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak pójdę 10 dc to jeszcze nie będzie iui tylko zastrzyk, dobrze rozumuję? Byłam tak skołowana, że jakoś zapomniałam dopytać..czyli w zasadzie na tą wizytę 10 dc mogę jechać sama, czy już z facetem?Trąba ze mnie..Ja po 1 tabletce clo mam szybko owu, więc stąd ten 10 dc. Bojam się..kolejny krok..kolejne wielkie nadzieje...pamiętam jaka byłam podjarana jak pierwszy raz pregnyl dostałam..ale miałam nadzieję...potem jak zaczęłam brać clo..potem, po laparoskopii..ehh....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:00

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ