X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dziewczyny ale mi fajnie radzicie, będę Wam opisywac swoje doświadczenia krok po kroku :P myślicie ze w pol roku się rozkręcimy? To trzeba tak czy się chce czy nie ze 2 razy w tyg minimum cos probowac...jak myślicie?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, myślę, że ta sfera sama się wyleczy, tylko potrzebujecie chwili. Można przecież zacząć starać się od następnego cyklu, bez pośpiechu :) Najważniejsze to ze sobą rozmawiać, reszta się ułoży :)

• margo001 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny jesteście kochane dziekuje :) Jak zaczne od sexi strojow to facet mi zawału dostanie, tyle czasu bez seksu, to jeszcze się gorzej zestresuje :D Wyjechac możemy ale dopiero w wakacje. Mój K jest bardzo dobrym człowiekiem jeśli chodzi o zycie, porozmawialiśmy szczerze-ze to nami wstrzasnelo, ze zaczynamy wszystko na nowo. Ja się boje tego pierwszego kroku. Okres mi się skończy będę musiala jakos go zaczepić...co mam powiedzieć-wiesz okres się skonczył moze cos podzialamy?
    To będzie głupie...juz sama nie wiem jakwiem ze zachowuje się jak głupia nastolatka...ale co zrobie, nasza sfera seksualna lezy i kwiczy.

Zależy od faceta ;) jak ja mojemu powiem okres się skończył ściągaj gacie to w zupełności wystarczy ;) Ale my to trochę dziwni jesteśmy he he. Zaproś go na pierwszą randkę, fajna kiecka, makijaż, fryz-Ty już wiesz najlepiej co lubi. Pamiętaj, że pierwsza randka nie musi się wcale kończyć w łóżku, niech wszystko się toczy swoim rytmem, nic na siłę.

gaja13 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja mam troszkę podobną sytuacje jakbym powiedziała m że idziemy robić dzidziusia to się zaraz tak stresuje że nie staje i koniec.ja kupiłam se dzwoneczek i tym go kuszę lub siadam na niego i po prostu dobieram się do niego.jednak ja uważam że powinnaś "zainwestować w siebie" w końcu trzeba wrócić do momentu kiedy się w sobie zakochaliście a pewnie wtedy miałaś jakieś 18 lat więc to nic złego a poza tym który facet nie marzy o ponętnej sexownej "18-ce"?a kiedy już taką ową 18-stką się staniesz to gwarantuję że nie będziesz musiała nic mówić sam się na ciebie rzuci gwarantuję.Masz jeszcze parę dni do końca okresu więc zorganizuj romantyczny wieczór ciuszki kolację i do dzieła nie zapomni rozluźnić dobrym winem.sukces gwarantowany!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti przykro mi:/

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka współczuję tego co się stało i też myślę, że świetnym pomysłem byłby wyjazd we dwoje ..

• scrap-girl Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka bardzo mi przykro...Mimo, że z "ukrycia" to od początku Tobie i innym dziewczynom kibucuję. My staramy się już 4 lata i nasza sfera intymna też leży. Właśnie przez staranie o dziecko. I oczywiście co miesięczne rozczarowania. Jednak po każdej IUI robiłam przerwę 2-3 miesięczną. Tak by odpocząć psychicznie i fizycznie.

Ja jestem tutaj zdaje się od października zeszłego roku. Lekarz zalecił nam 6 IUI. Wczoraj podeszliśmy do 4. Tym razem było dużo bólu. Lekarz nie mógł wprowadzić cewnika (podobnie było przy 1 IUI). Męczył się z 15 minut, aż w końcu się udało. Jednak po tym zabiegu krwawię. A stosunek to jak tortura łamania kołem.
    Martwi mnie jednak jedna rzecz. Zrobiłam badania w piątek między innymi estradiolu. Jego poziom to blisko 3400. Czy któraś z Was orientuje się dlaczego był aż tak wysoki wynik? Kiedy rozczytałam się w necie wyszło że tak wysoki poziom może oznaczać hiperstumulację.

• margo001 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scrap-girl dużo tych inseminacji, jest jakieś konkretne wskazanie do tego? Chociaż z drugiej strony czytałam, że czasem udaje się i za siódmym podejściem, różnie bywa. Co do estradiolu 3400 to wydaje mi się bardzo dużo, to jednorazowy przypadek czy częściej było tego tak dużo?

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • glitterpink Debiutantka

Wysłany: 25 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem nowa, ale widzę że już pojawiłam się na liście po iui - dziękuję, bardzo mi miło.
    Co do estradiolu to niestety się nie znam..
    A co do naszych facetów, to znam ten ból. Seks przy staraniach to nie jest to co kiedyś i trudno to zmienić. Oby te nasze wysiłki przyniosły oczekiwane efekty!!!
    Z całej siły kibicuję wszystkim staraczkom, na etapie inseminacji jest już dość nerwowo, ale wierzę że to dla nas tuż tuż..musi się udać!
    Miłego wieczorku :)

glitterpink
  • glitterpink Debiutantka

Wysłany: 25 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. Margo - śliczny psiak. Jestem psiarą na maxa, więc przesyłam pozdrownia. Ja mam rudzielca :)

margo001 lubi tę wiadomość

glitterpink
  • lipa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu. Wszystko ok, 2 jak okreslil lekarz dorodne pecherzyki. Z podniecenia nie zapytalam o wielkosc. Ale co tam. Maz wlasnie zaaplikowal mi zastrzyk ovirelle. IUI w srode o 10

margo001, aszka lubią tę wiadomość

age.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa powodzenia!!!!

lipa lubi tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• margo001 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jestem po monitoringu. Wszystko ok, 2 jak okreslil lekarz dorodne pecherzyki. Z podniecenia nie zapytalam o wielkosc. Ale co tam. Maz wlasnie zaaplikowal mi zastrzyk ovirelle. IUI w srode o 10

Lipa super, po co było rano jajca denerwować jak one tak ładnie rosną ;) A jak wrażenia po zastrzyku? No i męża masz dzielnego, mój stchórzył przy pierwszym :D

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    p.s. Margo - śliczny psiak. Jestem psiarą na maxa, więc przesyłam pozdrownia. Ja mam rudzielca :)

Ta śliczna mordka to tak naprawdę dla zmylenia przeciwnika ;) w rzeczywistości to diabeł wcielony i niszczycielska siła, ponoć wpasował się w rodzinkę ;) A psiarą też jestem...u ciebie też labrador?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 20:43

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Lipa super, po co było rano jajca denerwować jak one tak ładnie rosną ;) A jak wrażenia po zastrzyku? No i męża masz dzielnego, mój stchórzył przy pierwszym :D

Maz ma wprawe, po robieniu sobie samemu zastrzykow w brzuch przy zlamaniu. Za to ja zamknelam oczy, uszy i czekalam :-) sama w zyciu bym tego nie zrobila

age.png
  • scrap-girl Znajoma

Wysłany: 25 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margo

Dzięki za odpowiedź.
    Zalecił 6 IUI bo mój wynik AMH to 0,1 - robiony 2 lata temu. Od tamtego czasu nie zrobiłam nowych wyników. Bo niby po co? Przecież i tak są koszmarnie niskie. Jednak....ja wciąż jajeczkuje, co czuje i co jest monitorowane.
    3 pierwsze IUI odbyły się bez stymulacji. Z tym, że przy 2 i 3 pęcherzyk pękł wcześniej o co najmniej 20 godz. przed IUI.
    Ponieważ to już 4 IUI to lekarz wprowadził stymulację. Closterbegyt i menopur, a na pęknięcie pregnyl. Jednak przed wykonaniem ostatniej IUI zlecił badania estadiolu LH i progesteronu. Wyniki odebrałam dopiero dzisiaj i zaniepokoił mnie tak wysoki poziom estradiolu.
    Pierwsze co mi przyszło na myśl to WY, tzn. by się Was się poradzić.

Zdaje się, że dzisiaj mam pierwszego już od bardzo długiego czasu doła. Ale takiego ogromnego. Nie chcę wprowadzać posępnego nastroju i dołować reszty, ale w moim przypadku to chyba strata czasu i kasy. Już czuję, że nic to nie dało. Ta cała IUI to chyba pomyła. Głównie robię to dla męża bo on jeszcze ma nadzieje. Ja już nie. Przecież to i tak nic nie da.
    Lekarz się upiera, ze moje jajeczka są dobrej jakości, z tym, że jest ich bardzo mało. To dlaczego nic nie wychodzi??? co za dół.

• La-mia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scrap-girl - przywołuję Cię do porządku ;) - bez dołów proszę !!!
    bedzie dobrze - zobaczysz!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:47

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:06

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szk♥. wrote:
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)
    29.03 - niezapominajka :):)

KWIETNIOWE IUI
    10.04 - Lunk_a :):)
    15.04 - Kamila8k :):):)
    16.04 - Ania1602 :):):)

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka
    18.05 - Aga 1
    19.05 - La-mia
    21.05 - kkkaaarrr
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink
    24.05 - scrap-girl
    27.05 - urocza
    27.05 - lipa

Dobrze widziec tu w koncu swoje "imie". Jeszcze lepiej bedzie je widziec z usmiechnieta buzka

Anatolka, urocza, aszka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    powodzenia :*

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ