X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Jest 24h po zastrzyku, a mnie tak boli lewy jajnik, na ktorym byly pecherzyki. Czyzby nie wytrzymaly? Jak dlugo zyje komorka jajowa?
    od 12 do 24 godzin.

• gaja13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    u mnie to samo, wyniki ok, a ciązy nie ma. Ale ja startowałam od połówki clo, w ostatnim 5=tym cyklu brałam 1 tabletke. A masz naturalnie owulację?
    mam więc troszkę dziwi mnie taka dawka ale mam nadzieję że wie co robi

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Spokojnie..ja kiedys tak myslałam ze pękły po clo przed wizyta u gina, ale dzielnie sie trzymały. Masz ich wiecej niz 1 a po zastrzyku one jeszcze ciutke rosna i sie tam przepychaja. Wierze ze bedzie ok.
    tez tak mysle, lipa mysl pozytywnie :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle. Mysle.

Aszka kiedy testujesz?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Mysle. Mysle.

Aszka kiedy testujesz?

w piatek, tylko ide w przerwie-kolezanka za mnie wezmie godzine, wiec wyjde z pracy jakos o 11.30 zanim tam pojde itd. sie zarejestruje (a a tam kupa ludzi chodzi) to wyniki pewnie bede miec o 20.00 dopiero, ale trudno wczesniej nie mam jak bo mam na 7 do pracy, a wczesniej nie moge ani wyjsc ani pozniej przyjsc.

• lipa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zwyklego testu nie chcesz wcxesniej zrobic? Ja bym nie wytrzymala

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A zwyklego testu nie chcesz wcxesniej zrobic? Ja bym nie wytrzymala
    raczej nie, tempka mi sie kładzie na linii, wiec na razie nie robie, czekam az minie wiecej dni.

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co a może ten mój gin chce mi od razu 2 dzieci zrobić i mieć mnie z głowy hahaha

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• muszynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przy clo owulacja jest jakos szybciej czy tak jak zawsze ? Ostatnio iui miałam 14 dc, a teraz mam brac wlasnie clo przed IUI i zastanawiam się jak to będzie z terminem owulacji bo mój dr od 3 do 7 czerwca jest na urlopie i jak owu będzie tak jak być powinna to termin wypada mi niby na 8 czerwca czyli bym się załapała...
    już się zaczynam stresować czy wszystko się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:44

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    wiecie co a może ten mój gin chce mi od razu 2 dzieci zrobić i mieć mnie z głowy hahaha
    a to mozliwe :D :D

gaja13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Dziewczyny czy przy clo owulacja jest jakos szybciej czy tak jak zawsze ? Ostatnio iui miałam 14 dc, a teraz mam brac wlasnie clo przed IUI i zastanawiam się jak to będzie z terminem owulacji bo mój dr od 3 do 7 czerwca jest na urlopie i jak owu będzie tak jak być powinna to termin wypada mi niby na 8 czerwca czyli bym się załapała...
    zalezy ja mialam pozno ale mam długie cykle. Zalezy jak u Ciebie wychodzi.

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:01

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    ja w pierwszym cyklu z clo (po połówce tabl)juz 12 dc dostałam pregnyl, pecherzyk miał 23 mm, a zanim zaczełam brac clo w naturalnych cyklach pęcherzyk miał 23 mm w 15 dc. Zauważyłam, że u dziewczyn, które naturalnie też mają owulację, po clo jest ona szybciej ciut, a u dziewczyn u których owu jest wywoływana, bo nie ma jej wcale, albo jakoś marnie rosną te ich pęcherzyki to jest różnie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Spokojnie, ból nie zawsze oznacza pękanie, mnie zawsze boli w dniu inseminacji, a na usg przed samą IUI zazwyczaj pęcherzyk jest jeszcze przed pęknięciem (36h po zastrzyku).
    Komórka żyje 12-24h. Nie martw się na zapas.

Dzieki dziewczyny. Wiem, swir ze mnie, ale juz sie przyzwyczailam do siebie :-)

aszka, urocza lubią tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    ja w pierwszym cyklu z clo (po połówce tabl)juz 12 dc dostałam pregnyl, pecherzyk miał 23 mm, a zanim zaczełam brac clo w naturalnych cyklach pęcherzyk miał 23 mm w 15 dc. Zauważyłam, że u dziewczyn, które naturalnie też mają owulację, po clo jest ona szybciej ciut, a u dziewczyn u których owu jest wywoływana, bo nie ma jej wcale, albo jakoś marnie rosną te ich pęcherzyki to jest różnie.

Roznie, rozniascie. Ja w wiekszosci cykli z clo mialam owu 15-17dc, ale raz jyz w 8dc byli jajeczko ponad 20 mm. Trzeba sprawdzac i tyle

aszka lubi tę wiadomość

age.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki tulipanna. teraz przynajmniej wiem, ze musze udac się do innego dr bo jak owu będzie dzień dwa szybciej bo mojego dr nie będzie a nie chcemy zmarnować tego cyklu bo i tak jest 3 miesiące przerwy od ostatniej IUI.
    Mam brac clo od 5 dc przez 5 dni po jednej tab wiec tym bardziej może jajka mi tak urosna ze już 5 czerwca będzie iui :)

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka jesteś następna, życzę żebyś zaczęła majową dobrą do passę, bo jak na razie to kiepsko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 19:19

lipa, aszka lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wszystkim. Nie bylo zle. Z dwoch poniedzialkowych pecherzykow zostal jeden. Tzn ze jeden pekl prawda? Bo wchlonac sie tak szybko chyba nie mogl? A mowilam, ze mnie wczoraj naparzal lewyjajnik! A czy ten drugi jeszcze moze peknac?
    Lekarz kazal jeszcze w domu poprawic, ale M twierdzi ze nie da rady po tych wrazeniach :-(
    Wzielam sobie L4 do konca tygodnia i jade "sie oszczedzac" :-)

urocza lubi tę wiadomość

age.png
  • staraczka85 Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LMARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)
    29.03 - niezapominajka :):)

KWIETNIOWE IUI
    10.04 - Lunk_a :):)
    15.04 - Kamila8k :):):)
    16.04 - Ania1602 :):):)

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2 :(
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka
    18.05 - Aga 1
    19.05 - La-mia
    21.05 - kkkaaarrr
    21.05 - staraczka85
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    27.05 - lipa

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    No i po wszystkim. Nie bylo zle. Z dwoch poniedzialkowych pecherzykow zostal jeden. Tzn ze jeden pekl prawda? Bo wchlonac sie tak szybko chyba nie mogl? A mowilam, ze mnie wczoraj naparzal lewyjajnik! A czy ten drugi jeszcze moze peknac?
    Lekarz kazal jeszcze w domu poprawic, ale M twierdzi ze nie da rady po tych wrazeniach :-(
    Wzielam sobie L4 do konca tygodnia i jade "sie oszczedzac" :-)
    pewnie oszczedzaj sie, dlatego trzeba wczesniej isc, bo inaczej roznie moze byc. Bedziesz wiedziała nastepnym razem :)

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ