INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:u mnie to samo, wyniki ok, a ciązy nie ma. Ale ja startowałam od połówki clo, w ostatnim 5=tym cyklu brałam 1 tabletke. A masz naturalnie owulację?02 06 2015
26 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Spokojnie..ja kiedys tak myslałam ze pękły po clo przed wizyta u gina, ale dzielnie sie trzymały. Masz ich wiecej niz 1 a po zastrzyku one jeszcze ciutke rosna i sie tam przepychaja. Wierze ze bedzie ok.
-
nick nieaktualnylipa wrote:Mysle. Mysle.
Aszka kiedy testujesz?
w piatek, tylko ide w przerwie-kolezanka za mnie wezmie godzine, wiec wyjde z pracy jakos o 11.30 zanim tam pojde itd. sie zarejestruje (a a tam kupa ludzi chodzi) to wyniki pewnie bede miec o 20.00 dopiero, ale trudno wczesniej nie mam jak bo mam na 7 do pracy, a wczesniej nie moge ani wyjsc ani pozniej przyjsc.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy przy clo owulacja jest jakos szybciej czy tak jak zawsze ? Ostatnio iui miałam 14 dc, a teraz mam brac wlasnie clo przed IUI i zastanawiam się jak to będzie z terminem owulacji bo mój dr od 3 do 7 czerwca jest na urlopie i jak owu będzie tak jak być powinna to termin wypada mi niby na 8 czerwca czyli bym się załapała...
już się zaczynam stresować czy wszystko się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 21:44
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymuszynka wrote:Dziewczyny czy przy clo owulacja jest jakos szybciej czy tak jak zawsze ? Ostatnio iui miałam 14 dc, a teraz mam brac wlasnie clo przed IUI i zastanawiam się jak to będzie z terminem owulacji bo mój dr od 3 do 7 czerwca jest na urlopie i jak owu będzie tak jak być powinna to termin wypada mi niby na 8 czerwca czyli bym się załapała...
już się zaczynam stresować czy wszystko się uda. -
muszynka wrote:Dziewczyny czy przy clo owulacja jest jakos szybciej czy tak jak zawsze ? Ostatnio iui miałam 14 dc, a teraz mam brac wlasnie clo przed IUI i zastanawiam się jak to będzie z terminem owulacji bo mój dr od 3 do 7 czerwca jest na urlopie i jak owu będzie tak jak być powinna to termin wypada mi niby na 8 czerwca czyli bym się załapała...
już się zaczynam stresować czy wszystko się uda. -
urocza wrote:Spokojnie, ból nie zawsze oznacza pękanie, mnie zawsze boli w dniu inseminacji, a na usg przed samą IUI zazwyczaj pęcherzyk jest jeszcze przed pęknięciem (36h po zastrzyku).
Komórka żyje 12-24h. Nie martw się na zapas.
Dzieki dziewczyny. Wiem, swir ze mnie, ale juz sie przyzwyczailam do siebieaszka, urocza lubią tę wiadomość
-
tulipanna wrote:ja w pierwszym cyklu z clo (po połówce tabl)juz 12 dc dostałam pregnyl, pecherzyk miał 23 mm, a zanim zaczełam brac clo w naturalnych cyklach pęcherzyk miał 23 mm w 15 dc. Zauważyłam, że u dziewczyn, które naturalnie też mają owulację, po clo jest ona szybciej ciut, a u dziewczyn u których owu jest wywoływana, bo nie ma jej wcale, albo jakoś marnie rosną te ich pęcherzyki to jest różnie.
Roznie, rozniascie. Ja w wiekszosci cykli z clo mialam owu 15-17dc, ale raz jyz w 8dc byli jajeczko ponad 20 mm. Trzeba sprawdzac i tyleaszka lubi tę wiadomość
-
dzieki tulipanna. teraz przynajmniej wiem, ze musze udac się do innego dr bo jak owu będzie dzień dwa szybciej bo mojego dr nie będzie a nie chcemy zmarnować tego cyklu bo i tak jest 3 miesiące przerwy od ostatniej IUI.
Mam brac clo od 5 dc przez 5 dni po jednej tab wiec tym bardziej może jajka mi tak urosna ze już 5 czerwca będzie iuiI procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
No i po wszystkim. Nie bylo zle. Z dwoch poniedzialkowych pecherzykow zostal jeden. Tzn ze jeden pekl prawda? Bo wchlonac sie tak szybko chyba nie mogl? A mowilam, ze mnie wczoraj naparzal lewyjajnik! A czy ten drugi jeszcze moze peknac?
Lekarz kazal jeszcze w domu poprawic, ale M twierdzi ze nie da rady po tych wrazeniach
Wzielam sobie L4 do konca tygodnia i jade "sie oszczedzac"urocza lubi tę wiadomość
-
LMARCOWE IUI
13.03 - kaka470
29.03 - niezapominajka
KWIETNIOWE IUI
10.04 - Lunk_a
15.04 - Kamila8k
16.04 - Ania1602
MAJOWE IUI
06.05 - Malwa85
06.05 - kasiula1020
06.05 - beti80
08.05 - karmela85
09.05 - Sonia2
13.05 - Nanatasza
16.05 - aszka
18.05 - Aga 1
19.05 - La-mia
21.05 - kkkaaarrr
21.05 - staraczka85
22.05 - MiliTu
23.05 - filipinka2
23.05 - glitterpink
24.05 - scrap-girl
26.05 - urocza
27.05 - lipa -
nick nieaktualnylipa wrote:No i po wszystkim. Nie bylo zle. Z dwoch poniedzialkowych pecherzykow zostal jeden. Tzn ze jeden pekl prawda? Bo wchlonac sie tak szybko chyba nie mogl? A mowilam, ze mnie wczoraj naparzal lewyjajnik! A czy ten drugi jeszcze moze peknac?
Lekarz kazal jeszcze w domu poprawic, ale M twierdzi ze nie da rady po tych wrazeniach
Wzielam sobie L4 do konca tygodnia i jade "sie oszczedzac"