X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Niezapominajka wspolczuje bardzo. Ja nigdy nie poronilam, ale pamietam taka dziewczyne jeszcze z watku Clo, Amberlę, ona po poronieniu nie dostala nawet @, od razu zaszla znowu i z tego, co wiem wkrotce bedzie rodzic. Moze wiec nie bedzie potrzebna taka dluga przerwa? Organizm sam sobie ze soba poradzi. Gorzej z psychika
    Ja też nie wiem jak mam to "zdarzenie" zakwalifikować, bo ciąża obumarła, miałam łyżeczkowanie bez krwawienia. Leci ze mnie dopiero teraz...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:01

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, Niezapominajka Ty też?? Strasznie strasznie mi przykro, dlaczego tak się dzieje?

Ja na razie mały zastój i czekam na telefon w sprawie wizyty kwalifikacyjnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 07:47

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendetta dobrze, że chociaż u Ciebie jakieś pozytywne wiadomości, cieszę się, że się udało. Czekałam wczoraj na takie info.

aszka lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny trochę mnie nie było wyjazd do Polski. Kurcze czytam i nie wierzę. Przykro mi dziewczyny. Ja właśnie czekam na swoją kolej i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:44

• kmb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa jeden 14 drugi 15. w sobotę kolejny monitoring. IUI będzie ostatnia. A co dalej nie wiem. Nie nastawiam się już trudno. Co ma być to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:48

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta trzymam kciuki za Twoje wizyty.

niezapominajka doskonale rozumiem co przechodzisz. mój lekarz powiedział to samo. coś dziwne tylko ze to po iui tak się nam dzieje. może przypadek? u nas jest inna sytuacja. my musimy się do siebie zbliżyć zrobić coś żeby odbudować seks. do iui zawsze możemy wrócić. idziemy za ciosem ale na zasadzie zbliżania się. a jak przy okazji nic się nie uda to wtedy iui ale dopiero w grudniu. dajemy sobie 6 mcy na odbudowę związku a raczej jego sfery seksualnej.
    ja to raczej mam problem jak to wszystko z facetem odbudować jak się w ogóle za to zabrać:-P niestety życie dało nam nauczke i musimy teraz wyciągnąć wnioski.

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Cześć dziewczyny, od momentu zaciążenia Was podglądam od czasu do czasu :) ale ostatnio tyle się działo, że nie miałam kiedy tutaj zajrzeć, a naskrobałyście tyle, że na pewno nie nadrobię.

Lunka, Kamila, mam nadzieję, że u Was wszystko się układa
    Margoo, nadal walczysz?

Ja do Was chyba wrócę... :/
    21.05 byłam na wizycie kontrolnej, okazało się, że zarodek martwy od ok. 8tc :( W poniedziałek miałam zabieg łyżeczkowania, przeżyłam najsmutniejszy dzień matki od kiedy urodził się Mateusz, dzisiaj leci ze mnie jak z kranu i czekam na męża (będzie dopiero 10.06 :/ )
    Zalecenia: 3-4 m-ce przerwy i możemy wrócić do starań
    Nie wiem czy dam radę tyle czekać...
    o masz! co Ty mówisz! Strasznie mi przykro....:(

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jutro mam miec IUI. Bardzo sie ciesze. Ale mam dylemat wziac urlop czy nie? Pracuje fizycznie czasami dzwigam i nir jem regularnie a czasami sie zdarza ze przez pol dnia nic nie zjadlam..

• lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male szczescie wrote:
    Witajcie. Jutro mam miec IUI. Bardzo sie ciesze. Ale mam dylemat wziac urlop czy nie? Pracuje fizycznie czasami dzwigam i nir jem regularnie a czasami sie zdarza ze przez pol dnia nic nie zjadlam..

brałambym wolne, przynajmniej kilka dni, jeszcze skoro pracujesz fizycznie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam urlop narazie tylko tydzien a pozniej zobaczymy.. To moja pierwsza IUI i jestem calkiem skolowana... Moj pecherzyk dzisiaj byl wielkosci 22mm lekarz umowil nas na jutro na 10 na inseminacje. I tak czytam wasze komentarze i sie zastanawiam bo nic nie mowil o zastrzyku na pekniecie pecherzyka. Powiedzcie mi czy on zawsze powinien byc podawany? Przepraszam jesli to glupie pytanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male szczescie wrote:
    Wzielam urlop narazie tylko tydzien a pozniej zobaczymy.. To moja pierwsza IUI i jestem calkiem skolowana... Moj pecherzyk dzisiaj byl wielkosci 22mm lekarz umowil nas na jutro na 10 na inseminacje. I tak czytam wasze komentarze i sie zastanawiam bo nic nie mowil o zastrzyku na pekniecie pecherzyka. Powiedzcie mi czy on zawsze powinien byc podawany? Przepraszam jesli to glupie pytanie
    nie musi, ale zazwyczaj podają. Zapytaj go o to nastepnym razem, teraz i tak juz za pozno na zastrzyk. Natomiast tydzien wolnego to starczy spokojnie.

Wysłany: 28 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    o masz! co Ty mówisz! Strasznie mi przykro....:(
    No takie życie :/
    A Ty jak się czujesz?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo współczuję Wam strat... to bardzo przykre...

ale przykre są też tutejsze statystyki... same smutne buźki ... zastanawiam się z czego to wynika!!!!!?

Dlaczego zdecydowaliście się na IUI? Bo jeśli się nie udaje np z powodów immunologicznych, ciężko z owu to ok, mogę zrozumieć... Ale jeśli problemem jest tylko zmniejszona ilość/ruchliwość plemników to przecież IUI powinno rozwiązać problem... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny bardzo współczuję Wam strat... to bardzo przykre...

ale przykre są też tutejsze statystyki... same smutne buźki ... zastanawiam się z czego to wynika!!!!!?

Dlaczego zdecydowaliście się na IUI? Bo jeśli się nie udaje np z powodów immunologicznych, ciężko z owu to ok, mogę zrozumieć... Ale jeśli problemem jest tylko zmniejszona ilość/ruchliwość plemników to przecież IUI powinno rozwiązać problem... :(
    wiesz roznie to bywa, kto bada immunologie albo genetyke na poczatku? Nikt. Zreszta sa na forum dziewczyny przebadane i tak i owak i sie nawet invitro nie udało, wiec w sumie indywidualna przyczyna byc moze nie znana-jeszcze medycyna nie jest az tak do przodu.

Wysłany: 28 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    vendetta trzymam kciuki za Twoje wizyty.

niezapominajka doskonale rozumiem co przechodzisz. mój lekarz powiedział to samo. coś dziwne tylko ze to po iui tak się nam dzieje. może przypadek? u nas jest inna sytuacja. my musimy się do siebie zbliżyć zrobić coś żeby odbudować seks. do iui zawsze możemy wrócić. idziemy za ciosem ale na zasadzie zbliżania się. a jak przy okazji nic się nie uda to wtedy iui ale dopiero w grudniu. dajemy sobie 6 mcy na odbudowę związku a raczej jego sfery seksualnej.
    ja to raczej mam problem jak to wszystko z facetem odbudować jak się w ogóle za to zabrać:-P niestety życie dało nam nauczke i musimy teraz wyciągnąć wnioski.

My widujemy się mniej więcej co 2 m-ce, bo A pracuje za granicą. I jak tak pomyślę, to faktycznie my też nasze życie podporządkowaliśmy zachodzeniu w ciążę i nawet te nie częste spotkania planowaliśmy ze względu na moją owu :( Też bywało różnie... Mój A jest strasznie uparty i przekorny i jak mi na czymś zależy to on staje okoniem. Na szczęście dojrzał i do dziecka i do ślubu, więc mam nadzieję, ze my już mamy z górki. Po 8 latach nauczyłąm się go już obsługiwać ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka kiedy testujesz? Życzę Ci TEGO z całego serduszka:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zagladam a tu takie smutne info Nizapominajka , Lunka tulam ..

vendetta - bardzo sie ciesze ze sie udało :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie musi, ale zazwyczaj podają. Zapytaj go o to nastepnym razem, teraz i tak juz za pozno na zastrzyk. Natomiast tydzien wolnego to starczy spokojnie.
    Mam nadzieje ze nie bedzie nastepnego razu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    aszka kiedy testujesz? Życzę Ci TEGO z całego serduszka:)
    jutro :)

sylwiaśta159, lipa lubią tę wiadomość

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ