Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Niezapominajka wspolczuje bardzo. Ja nigdy nie poronilam, ale pamietam taka dziewczyne jeszcze z watku Clo, Amberlę, ona po poronieniu nie dostala nawet @, od razu zaszla znowu i z tego, co wiem wkrotce bedzie rodzic. Moze wiec nie bedzie potrzebna taka dluga przerwa? Organizm sam sobie ze soba poradzi. Gorzej z psychika
    Ja też nie wiem jak mam to "zdarzenie" zakwalifikować, bo ciąża obumarła, miałam łyżeczkowanie bez krwawienia. Leci ze mnie dopiero teraz...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 15:01

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, Niezapominajka Ty też?? Strasznie strasznie mi przykro, dlaczego tak się dzieje?

Ja na razie mały zastój i czekam na telefon w sprawie wizyty kwalifikacyjnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 07:47

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendetta dobrze, że chociaż u Ciebie jakieś pozytywne wiadomości, cieszę się, że się udało. Czekałam wczoraj na takie info.

aszka lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny trochę mnie nie było wyjazd do Polski. Kurcze czytam i nie wierzę. Przykro mi dziewczyny. Ja właśnie czekam na swoją kolej i zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:44

• kmb Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa jeden 14 drugi 15. w sobotę kolejny monitoring. IUI będzie ostatnia. A co dalej nie wiem. Nie nastawiam się już trudno. Co ma być to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 08:48

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta trzymam kciuki za Twoje wizyty.

niezapominajka doskonale rozumiem co przechodzisz. mój lekarz powiedział to samo. coś dziwne tylko ze to po iui tak się nam dzieje. może przypadek? u nas jest inna sytuacja. my musimy się do siebie zbliżyć zrobić coś żeby odbudować seks. do iui zawsze możemy wrócić. idziemy za ciosem ale na zasadzie zbliżania się. a jak przy okazji nic się nie uda to wtedy iui ale dopiero w grudniu. dajemy sobie 6 mcy na odbudowę związku a raczej jego sfery seksualnej.
    ja to raczej mam problem jak to wszystko z facetem odbudować jak się w ogóle za to zabrać:-P niestety życie dało nam nauczke i musimy teraz wyciągnąć wnioski.

iv09i09katk65tr1.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Cześć dziewczyny, od momentu zaciążenia Was podglądam od czasu do czasu :) ale ostatnio tyle się działo, że nie miałam kiedy tutaj zajrzeć, a naskrobałyście tyle, że na pewno nie nadrobię.

Lunka, Kamila, mam nadzieję, że u Was wszystko się układa
    Margoo, nadal walczysz?

Ja do Was chyba wrócę... :/
    21.05 byłam na wizycie kontrolnej, okazało się, że zarodek martwy od ok. 8tc :( W poniedziałek miałam zabieg łyżeczkowania, przeżyłam najsmutniejszy dzień matki od kiedy urodził się Mateusz, dzisiaj leci ze mnie jak z kranu i czekam na męża (będzie dopiero 10.06 :/ )
    Zalecenia: 3-4 m-ce przerwy i możemy wrócić do starań
    Nie wiem czy dam radę tyle czekać...
    o masz! co Ty mówisz! Strasznie mi przykro....:(

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jutro mam miec IUI. Bardzo sie ciesze. Ale mam dylemat wziac urlop czy nie? Pracuje fizycznie czasami dzwigam i nir jem regularnie a czasami sie zdarza ze przez pol dnia nic nie zjadlam..

• lipa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male szczescie wrote:
    Witajcie. Jutro mam miec IUI. Bardzo sie ciesze. Ale mam dylemat wziac urlop czy nie? Pracuje fizycznie czasami dzwigam i nir jem regularnie a czasami sie zdarza ze przez pol dnia nic nie zjadlam..

brałambym wolne, przynajmniej kilka dni, jeszcze skoro pracujesz fizycznie...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam urlop narazie tylko tydzien a pozniej zobaczymy.. To moja pierwsza IUI i jestem calkiem skolowana... Moj pecherzyk dzisiaj byl wielkosci 22mm lekarz umowil nas na jutro na 10 na inseminacje. I tak czytam wasze komentarze i sie zastanawiam bo nic nie mowil o zastrzyku na pekniecie pecherzyka. Powiedzcie mi czy on zawsze powinien byc podawany? Przepraszam jesli to glupie pytanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male szczescie wrote:
    Wzielam urlop narazie tylko tydzien a pozniej zobaczymy.. To moja pierwsza IUI i jestem calkiem skolowana... Moj pecherzyk dzisiaj byl wielkosci 22mm lekarz umowil nas na jutro na 10 na inseminacje. I tak czytam wasze komentarze i sie zastanawiam bo nic nie mowil o zastrzyku na pekniecie pecherzyka. Powiedzcie mi czy on zawsze powinien byc podawany? Przepraszam jesli to glupie pytanie
    nie musi, ale zazwyczaj podają. Zapytaj go o to nastepnym razem, teraz i tak juz za pozno na zastrzyk. Natomiast tydzien wolnego to starczy spokojnie.

Wysłany: 28 maja 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    o masz! co Ty mówisz! Strasznie mi przykro....:(
    No takie życie :/
    A Ty jak się czujesz?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo współczuję Wam strat... to bardzo przykre...

ale przykre są też tutejsze statystyki... same smutne buźki ... zastanawiam się z czego to wynika!!!!!?

Dlaczego zdecydowaliście się na IUI? Bo jeśli się nie udaje np z powodów immunologicznych, ciężko z owu to ok, mogę zrozumieć... Ale jeśli problemem jest tylko zmniejszona ilość/ruchliwość plemników to przecież IUI powinno rozwiązać problem... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziewczyny bardzo współczuję Wam strat... to bardzo przykre...

ale przykre są też tutejsze statystyki... same smutne buźki ... zastanawiam się z czego to wynika!!!!!?

Dlaczego zdecydowaliście się na IUI? Bo jeśli się nie udaje np z powodów immunologicznych, ciężko z owu to ok, mogę zrozumieć... Ale jeśli problemem jest tylko zmniejszona ilość/ruchliwość plemników to przecież IUI powinno rozwiązać problem... :(
    wiesz roznie to bywa, kto bada immunologie albo genetyke na poczatku? Nikt. Zreszta sa na forum dziewczyny przebadane i tak i owak i sie nawet invitro nie udało, wiec w sumie indywidualna przyczyna byc moze nie znana-jeszcze medycyna nie jest az tak do przodu.

Wysłany: 28 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    vendetta trzymam kciuki za Twoje wizyty.

niezapominajka doskonale rozumiem co przechodzisz. mój lekarz powiedział to samo. coś dziwne tylko ze to po iui tak się nam dzieje. może przypadek? u nas jest inna sytuacja. my musimy się do siebie zbliżyć zrobić coś żeby odbudować seks. do iui zawsze możemy wrócić. idziemy za ciosem ale na zasadzie zbliżania się. a jak przy okazji nic się nie uda to wtedy iui ale dopiero w grudniu. dajemy sobie 6 mcy na odbudowę związku a raczej jego sfery seksualnej.
    ja to raczej mam problem jak to wszystko z facetem odbudować jak się w ogóle za to zabrać:-P niestety życie dało nam nauczke i musimy teraz wyciągnąć wnioski.

My widujemy się mniej więcej co 2 m-ce, bo A pracuje za granicą. I jak tak pomyślę, to faktycznie my też nasze życie podporządkowaliśmy zachodzeniu w ciążę i nawet te nie częste spotkania planowaliśmy ze względu na moją owu :( Też bywało różnie... Mój A jest strasznie uparty i przekorny i jak mi na czymś zależy to on staje okoniem. Na szczęście dojrzał i do dziecka i do ślubu, więc mam nadzieję, ze my już mamy z górki. Po 8 latach nauczyłąm się go już obsługiwać ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka kiedy testujesz? Życzę Ci TEGO z całego serduszka:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zagladam a tu takie smutne info Nizapominajka , Lunka tulam ..

vendetta - bardzo sie ciesze ze sie udało :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie musi, ale zazwyczaj podają. Zapytaj go o to nastepnym razem, teraz i tak juz za pozno na zastrzyk. Natomiast tydzien wolnego to starczy spokojnie.
    Mam nadzieje ze nie bedzie nastepnego razu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    aszka kiedy testujesz? Życzę Ci TEGO z całego serduszka:)
    jutro :)

sylwiaśta159, lipa lubią tę wiadomość

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ