inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziękuje za miłe słowa .
Natchnęłyście mnie nadzieją. Trzymam kciuki za Was wszystkie, w końcu kiedyś musi nam się udać
Ja testuje, a raczej idę na krew 20.11.2017, nie robię już więcej testów bo zwariować można
Kurcze dziwię się tylko, że nie dostałam żadnego progesteronu ani luteiny ani duphastonu.
U mnie z grubsza nie wiadomo o co chodzi, mąż ma bardzo dobre nasienie, ja hormony oki - co prawda pierwsze amh mi wyszło niskie 0,63, ale w związku z dużą ilością kom antralnych w jajnikach podczas monitoringu, zalecono mi drugie amh jakos po pól roku i o dziwo 1,35 - wiec nie najgorsze. Aaaaaaaaaa no i słabsza drożność w prawym jajowodzie. Wszystko razem daje chwilowy brak dziecka
-
Ale się dzieję u Was dziewczyny!! Trzymam kciuki za pozytywne bety !!!
Ja mam jutro wizytę w vl zobaczymy jaki plan czy dalej iui czy może ivf a może odpoczynek i suple do końca roku.... Zobaczmy co jutro przyniesie dzieńtolerancyjna, inka2707 lubią tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 ??? 3-ostatni transfer -
Trzymam kciuki za te już po IUI, oby wam czas do dwóch kresek szybko zleciał
Ja byłam dzisiaj na monitoringu, 12dc i jest pęcherzyk 12 mm Szału nie ma, ale ja zawsze jeśli już w ogóle mam owu to późno. Endometrium 6 mm, a już zaczynałam mieć schizy że będzie jakieś 1 albo 2, więc 6 też nie jest źle, jeszcze zdąży podciągnąć. Następne usg w piątek wieczorem, mam tylko nadzieję że święto w sobotę nie pokrzyżuje mi planów, ale doktor mówiła żeby się nie martwić, w razie czego coś wymyślimy;) tak że ja grzecznie dalej hoduje jajeczka i Endo i za jakiś tydzień zachodzę w ciążętolerancyjna, Truskawkowa90, didik34, Totoro, Paulaa25 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
tolerancja i Truskawkowa90 , na betę mam plan iść juto robiłam trzy testy jeszcze na jednym coś nawet widzę ale dalej sobie wkręcam a raczej uświadamiam że to pozostałość ovitrelle , bo ja to mam wybitnego pecha. Tyle razy co ja już miałam dwie kreski i nic z tego nie bylo to szok, a to test felerny a to znów cos , po prostu już aż nie umiem wierzyc , że się uda. Wiem okropne to co piszę ale wypłaktałam juz tyle i tak "pamiętam" ten okropny ból co mięsiąć , że już nie wytrzymuje zwyczajnie
-
katdud wrote:tolerancja i Truskawkowa90 , na betę mam plan iść juto robiłam trzy testy jeszcze na jednym coś nawet widzę ale dalej sobie wkręcam a raczej uświadamiam że to pozostałość ovitrelle , bo ja to mam wybitnego pecha. Tyle razy co ja już miałam dwie kreski i nic z tego nie bylo to szok, a to test felerny a to znów cos , po prostu już aż nie umiem wierzyc , że się uda. Wiem okropne to co piszę ale wypłaktałam juz tyle i tak "pamiętam" ten okropny ból co mięsiąć , że już nie wytrzymuje zwyczajniestarania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
Iwkaaa wrote:Ale się dzieję u Was dziewczyny!! Trzymam kciuki za pozytywne bety !!!
Ja mam jutro wizytę w vl zobaczymy jaki plan czy dalej iui czy może ivf a może odpoczynek i suple do końca roku.... Zobaczmy co jutro przyniesie dzieństarania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
katdud wrote:wszamanka plan masz piękny !!!! oby się udało zrealizować od A do Z )
tolerancyjna lubi tę wiadomość
starania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
-
Rebe my podchodzimy do IUI jutro i mamy ponad 5 dniową abstynencje. Nawet bym powiedziała, że blisko nam do 6. Lekarz o wszystkim wie i nie mówił że coś jest nie tak31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Rebe, ja olewam. Nie mam na to wpływu już. Co będzie! A jakoś jestem dziwnie spokojna i wierzę że bd dobrze31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
nick nieaktualnyrebe wrote:Czy dłuższa abstynencja przed inseminacja jest problemem? Tzn w rozpisce jest napisana ze ma być 3-5 dniowa, a my mamy chyba 7....to chyba nie problem? Niestety nie pamietam, nie zapisałam sobie ostatniego seksu...a potem się bałam, zeby nie było zd następnego dnia trzeba robić inseminacje wiec się wstrzymywaliśmy:(
tolerancyjna, Paulaa25, KarolinaDe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dzisiaj dziewczyny po monitoringu. Pęcherzyki mam w prawym jajniku aż 3, z tego największy ma 16mm. Lewego jajnika nie dało się zobaczyć, nieśmiały jakiś dziś był;p Endometrium niestety tylko 6mm, ale może jeszcze podrośnie. IUI z powodu endo pod znakiem zapytania. Lekarz widział IUI w weekend, ale nie wiadomo, czy pęcherzyki poczekają, bo na lamecie mam zawsze owu w 13dc. Także chyba w piątek IUI zależnie od kolejnych USG.
Kciukaski zaciśnięte za te już po inseminacji! Niech się posypią pozytywne bety!tolerancyjna, wszamanka, Truskawkowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gosiaa wrote:Dziękuje za miłe słowa .
Natchnęłyście mnie nadzieją. Trzymam kciuki za Was wszystkie, w końcu kiedyś musi nam się udać
Ja testuje, a raczej idę na krew 20.11.2017, nie robię już więcej testów bo zwariować można
Kurcze dziwię się tylko, że nie dostałam żadnego progesteronu ani luteiny ani duphastonu.
U mnie z grubsza nie wiadomo o co chodzi, mąż ma bardzo dobre nasienie, ja hormony oki - co prawda pierwsze amh mi wyszło niskie 0,63, ale w związku z dużą ilością kom antralnych w jajnikach podczas monitoringu, zalecono mi drugie amh jakos po pól roku i o dziwo 1,35 - wiec nie najgorsze. Aaaaaaaaaa no i słabsza drożność w prawym jajowodzie. Wszystko razem daje chwilowy brak dziecka
Gosia, ja też nie dostałam nic po IUI. Nie miałam też stymulacji do IUI. Jeden jajowód niedrożny. Udało się za pierwszym podejściem. Wiem, że to żadna refuła, nastawiałam się na 3-4, a potem planowaliśmy ivf, ale...to oznacza, że czasami sę jednak wiedzie i trzeba w to wierzyć!
Karolina, gratuluję serdecznie!
Agonia, Wszamanka, trzymam kciuki za realizację planów
Tolerancyjna, miłego zachodzenia w ciążę!Gosiaa, KarolinaDe, tolerancyjna lubią tę wiadomość
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
nick nieaktualnyrebe wrote:Czy dłuższa abstynencja przed inseminacja jest problemem? Tzn w rozpisce jest napisana ze ma być 3-5 dniowa, a my mamy chyba 7....to chyba nie problem? Niestety nie pamietam, nie zapisałam sobie ostatniego seksu...a potem się bałam, zeby nie było zd następnego dnia trzeba robić inseminacje wiec się wstrzymywaliśmy:(
A ja nie myślałam, że tak szybko u nas będzie decyzja o inseminacji, że dzień przed sie przytulalismy i jednak coś z tego wyszło:) -
nick nieaktualny