X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Monika85 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahanka, strasznie mi przykro! Zycze Ci duzo sil!!!

kahanka lubi tę wiadomość

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bylam dzis u gin i z mojej masy pecherzykow jest w sumie jeden 15mm w lewym jajniku czyli bez zadnego szalu. Sa jeszcze dwa ale ciezko powiedziec co z nich bd wiec lipa :( myslalam ze przy clo beda wieksze szanse a widze ze nie ... prawdopodobnie we wtorek nasze ostatnie IUI.

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jestem tu nowa. Staramy się już 7lat. Jestem po IUI i 3x IVF wszystko na Nie.obecnie jestem po 4 latach przerwy i wróciłam do walki.
    14.11 brałam Ovitrelle 15.11 pęcherzyka 20mm endo 9mm i IUI AID. Od jutra Duphaston 2x
    Boje się kolejnej porażki.
    Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za nasze sukcesy.

Xkali, MagdRy, Lenaa86, Selina, Alu_87, Monika85, monik123, kahanka, Izaw, Nathi2468, Hipp lubią tę wiadomość

• Migiii Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Chciałabym do Was dołączyć. Udało mi się przeczytać calutki wątek (trochę mi to zajęło)
    7.11 miałam pierwsza IUI
    Trzymam kciuki za wszystkie starające i gratulacje dla tych którym się udało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 22:20

Xkali, Monika85, monik123, kahanka, Nathi2468, Eve89la lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Witam.
    Jestem tu nowa. Staramy się już 7lat. Jestem po IUI i 3x IVF wszystko na Nie.obecnie jestem po 4 latach przerwy i wróciłam do walki.
    14.11 brałam Ovitrelle 15.11 pęcherzyka 20mm endo 9mm i IUI AID. Od jutra Duphaston 2x
    Trzymam kciuki!
    Robiłaś hsg teraz przed Aid?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migiii wrote:
    Witam
    Chciałabym do Was dołączyć. Udało mi się przeczytać calutki wątek (trochę mi to zajęło)
    7.11 miałam pierwsza IUI
    Trzymam kciuki za wszystkie starające i gratulacje dla tych którym się udało
    Kciuki!!

• zolwik85 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki i trzymam za was i całą resztę kciuki.

Xkali, Monika85 lubią tę wiadomość

M: słabe nasienie: ilość , ruch
    1IUI 15.10.2018 :(
    2IUI 12.11.2018 :(
  • Xkali Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
    Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
    Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
    Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
    Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
    Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
    Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
    Sierpień 0 udanych IUI ( Skuteczność 0% - 26 IUI )
    Wrzesień 3 udane IUI (Skuteczność 14% - 21 IUI )
    Październik 4 udane IUI (Skuteczność 16% - 25 IUI )

Skuteczność ogółem: 16% (43 udanych na 271 IUI)

Listopad:

Rude Kiwi 02.11 ( 1 IUI AIH )
    Bogna87 02.11 :( ( 4 AID )
    Xkali 03.11 :( ( 5 IUI )
    Kahanka 05.11 :( ( 2 IUI )
    Vip0 05.11 ( 1 IUI )
    Dominika333 06.11 ( 1 IUI )
    Migii 07.11 ( 1 IUI )
    tecz_a 08.11 ( 1IUI )
    Zonaboba 09.11 ( 1IUI )
    Igiełka 10.11 ( 1 IUI )
    Zolwik85 12.11 ( 2 IUI )
    Norwegian forest 12.11 ( 3 AID )
    Alu_87 15.11 ( 2 IUI )
    Kasiulka1990 15.11 ( 2 AID )
    NeverLoseHope 15.11 ( 1 AID )

Migii, NeverLoseHope i zonaboba witam Was na naszym watku i trzymam kciuki za powodzenie!

*zonaboba* lubi tę wiadomość

———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Witam.

Powodzenia ❤️

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za przyjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 00:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko. Od 2 dnj boli mnie brzuch jak na @. A pozatym po IUI jak dr wyjmowal wziernik poczulam zd cos mi leci po tylku. Jak wstalam byla plama na fotelu. Dr mowi ze czasem tak sie zdarza i zd wszystko ok. Ale ja sie boje czy mogl zle podac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope, Migiii witamy :)
    Migiii podziwiam za przeczytanie całego wątku! :D chyba nigdy na forum nie przeczytałam żadnego wątku od a do z, jestem zbyt niecierpliwa ;)

NeverLoseHope to co wypłynęło, to sól fizjologiczna. Płukaja na pochwę i wejście do macicy przed podaniem próbki, także spokojnie, to nie było nasienie :) Bóle jak na @ są normalne. Nasienie podane jest wprost do macicy pod ciśnieniem że strzykawki, więc następuje szybka zmiana pH w środku i stąd skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 01:19

• Marilen Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki nadal za wszystkie walczące! Kiedyś musi się udać! <3
    Życzę Wam Mikołajkowych lub Świątecznych zaskoczeń :)

Freyia, jak tam u Ciebie? jak się czujesz? mdłości brak? Ja nadal się męczę od świtu do nocy :/

7u229jcgzsq578gy.png
  • Migiii Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za przyjęcie

Selina to mój drugi który przeczytałam całości, jeszcze jeden o in vitro chciałam dowiedzieć się jak to wszystko wyglada. Czytając tyle razy miałam łzy w oczach to wszystko takie trudne i odwieczne pytania dlaczego.

Ale Dziewczyny kiedyś nam się wszystkim uda i będziemy miały to nasze małe wielkie szczęście przy sobie :*po prostu musimy troszkę dłużej powalczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 09:25

kahanka, zolwik85, Marilen, Hipp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migiii wrote:
    Ale Dziewczyny kiedyś nam się wszystkim uda i będziemy miały to nasze małe wielkie szczęście przy sobie :*po prostu musimy troszkę dłużej powalczyć

Swiete słowa. Tylko czasami po tylu latach nadchodza chwile zwątpienia... Czasami zastanawiam sie dlaczego mnie to spotkalo, dlaczego?
    Tyle wylanych lez... i te glupie pytania a Wy jeszcze dzieci nie macie? Albo te okropne zyczenia swiateczne... chora jestem na sama mysl o tych usmieszkasz i zyczeniach...

Hipp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

NeverLoseHope to co wypłynęło, to sól fizjologiczna. Płukaja na pochwę i wejście do macicy przed podaniem próbki, także spokojnie, to nie było nasienie :)

Pierwszy raz slysze zeby cos plukali solą fizjologiczna? Przeczytalam juz chyba wszystko co sie da w necie i nic takiego nie doczytalam? Za to doczytalam ze jak lekarz podz nasienie do szyjki zamiast do macicy to moze znaczna czesc wyplynac. A mozna zrobic inseminacje pod USG zeby byla pewnosc ze jest tam gdzie powinno? Nie chce sie wymadrzac przed lekarzem ale w koncu to moja nsdzieja no i pieniadze...

• ja1986 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiam wszystkie dziewczyny , widzę że kilku się udało , bardzo się cieszę i gratuluję , ja już pewnie nie nadrobię, mała jest tak absorbująca że nie ma szans .... trzymam za wszystkie kciuki :)

Lenka9419, Selina, Xkali, Hipp lubią tę wiadomość

16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • Migiii Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Swiete słowa. Tylko czasami po tylu latach nadchodza chwile zwątpienia... Czasami zastanawiam sie dlaczego mnie to spotkalo, dlaczego?
    Tyle wylanych lez... i te glupie pytania a Wy jeszcze dzieci nie macie? Albo te okropne zyczenia swiateczne... chora jestem na sama mysl o tych usmieszkasz i zyczeniach...

Wydaje mi się ze nie ma starającej się dziewczyny która nie zadawała sobie tego pytania dlaczego to właśnie my...
    i tak samo święta to chyba najgorszy okres dla mnie niestety. Jest ciężko ale musimy walczyć, możemy popłakać ale za chwile trzeba się podnieść i walczyć dalej :*
    My staramy się od około dwóch lat, chcemy podejść do trzech IUI i jeżeli się nie uda tonprzygotowtwac się do in vitro. Już się czuje jak na @ wiec smutnawo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migiii wrote:
    Wydaje mi się ze nie ma starającej się dziewczyny która nie zadawała sobie tego pytania dlaczego to właśnie my...
    i tak samo święta to chyba najgorszy okres dla mnie niestety. Jest ciężko ale musimy walczyć, możemy popłakać ale za chwile trzeba się podnieść i walczyć dalej :*
    My staramy się od około dwóch lat, chcemy podejść do trzech IUI i jeżeli się nie uda tonprzygotowtwac się do in vitro. Już się czuje jak na @ wiec smutnawo.
    U nas szczęście w nieszczęściu że święta spędzamy w niewielkim gronie i wszyscy są poinformowani jak wygląda sytuacja ale i tak nie będzie łatwo, liczę gorąco że kolejne już będą wyglądać inaczej :)

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanko bardzo mi przykro.

Ja w piątek rozpadłam się na male kawałki. Dowiedziałam się że koleżanka jest w 2 ciąży i właśnie się kapnęła, a jest w 8 tygodniu... Ogólnie staram się jakoś trzymać, ale widać po inseminacji opadła adrenalina i taki efekt :(.

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ