Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas na święta zapowiada się masakra dla nas,moi rodzice wszytko wiedzą i dają mi dużo wsparcia,ale tesciowie po tym jak się dowiedzieli schowali temat do stół,tylko gadają o wnuku który jest od 1,5 roku oczkiem w głowie,ja sobie radzę po przegadam ze swoimi,ale mój mąż nie daje rady,obwiania się że to jego wina i odsuwa się od nich. Potrafią zrobić wiele złego swoimi słowami.
A odnośnie płukania solą jak przeczytałam wpadłam w panikę bo nic takiego mi nie robili? I po zabiegu nic mi nigdzie nie wyplynelo.M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
Alu_87 wrote:kahanko bardzo mi przykro.
Ja w piątek rozpadłam się na male kawałki. Dowiedziałam się że koleżanka jest w 2 ciąży i właśnie się kapnęła, a jest w 8 tygodniu... Ogólnie staram się jakoś trzymać, ale widać po inseminacji opadła adrenalina i taki efekt .M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
zolwik85 wrote:A odnośnie płukania solą jak przeczytałam wpadłam w panikę bo nic takiego mi nie robili? I po zabiegu nic mi nigdzie nie wyplynelo.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
NeverLoseHope wrote:Pierwszy raz slysze zeby cos plukali solą fizjologiczna? Przeczytalam juz chyba wszystko co sie da w necie i nic takiego nie doczytalam? Za to doczytalam ze jak lekarz podz nasienie do szyjki zamiast do macicy to moze znaczna czesc wyplynac. A mozna zrobic inseminacje pod USG zeby byla pewnosc ze jest tam gdzie powinno? Nie chce sie wymadrzac przed lekarzem ale w koncu to moja nsdzieja no i pieniadze...
Cześć, ja np. Miałam płukane solą fizjologiczną, bo miałam bardzo dużo śluzu, to płukanie jest zupełnie normalne, także jeśli miałaś to nic się nie martw27 lat
9cs -
nick nieaktualnyNeverLoseHope wrote:Pierwszy raz slysze zeby cos plukali solą fizjologiczna? Przeczytalam juz chyba wszystko co sie da w necie i nic takiego nie doczytalam? Za to doczytalam ze jak lekarz podz nasienie do szyjki zamiast do macicy to moze znaczna czesc wyplynac. A mozna zrobic inseminacje pod USG zeby byla pewnosc ze jest tam gdzie powinno? Nie chce sie wymadrzac przed lekarzem ale w koncu to moja nsdzieja no i pieniadze...
Izaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję że są po prostu 2 szkoły,płuczemy i nie płuczemy. Chociaż patrząc na mojego lekarza do którego jakoś nie mam przekonania,to pomyslalambym że bez płukania szybciej więc tego nie robi. Zobaczymy jutro tydzień po iui,a u mnie zero,nawet mnie piersi po dupku nie bolą,w tamtym cyklu to była tragedia a teraz nic. Tylko jakiś problemy skórne na twarzy,wyglądam jak dorastajacy nastolatek. Pryszcz na pryszczu.M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jestem po pierwszej IUI 13 dni i jak do tej pory tylko lekkie plamienia jutro mam zrobić będę tak lekarz kazał. Powiedzcie z waszego doświadczenia czy plamienia to zła oznaka. Przed @ zdarzały mi się plamienia lecz jeden dzień przed. Teraz mam już od 3 dni ale takie lekkie. Czy pomimo plamien ciąża jest możliwa? Nie czuję się jak na @Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualnyVip0 wrote:Hej dziewczyny jestem po pierwszej IUI 13 dni i jak do tej pory tylko lekkie plamienia jutro mam zrobić będę tak lekarz kazał. Powiedzcie z waszego doświadczenia czy plamienia to zła oznaka. Przed @ zdarzały mi się plamienia lecz jeden dzień przed. Teraz mam już od 3 dni ale takie lekkie. Czy pomimo plamien ciąża jest możliwa? Nie czuję się jak na @
Może być oznaką zbliżającej się @ a może być poprostu niższy prog i stąd a ciąża i tak może być. Zbadaj betę i jeśli będzie pozytywne, to udaj się do lekarza możliwe że zaleci suplementację proga -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny