Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas na święta zapowiada się masakra dla nas,moi rodzice wszytko wiedzą i dają mi dużo wsparcia,ale tesciowie po tym jak się dowiedzieli schowali temat do stół,tylko gadają o wnuku który jest od 1,5 roku oczkiem w głowie,ja sobie radzę po przegadam ze swoimi,ale mój mąż nie daje rady,obwiania się że to jego wina i odsuwa się od nich. Potrafią zrobić wiele złego swoimi słowami.
A odnośnie płukania solą jak przeczytałam wpadłam w panikę bo nic takiego mi nie robili? I po zabiegu nic mi nigdzie nie wyplynelo.M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
Alu_87 wrote:kahanko bardzo mi przykro.
Ja w piątek rozpadłam się na male kawałki. Dowiedziałam się że koleżanka jest w 2 ciąży i właśnie się kapnęła, a jest w 8 tygodniu... Ogólnie staram się jakoś trzymać, ale widać po inseminacji opadła adrenalina i taki efekt.
M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
zolwik85 wrote:A odnośnie płukania solą jak przeczytałam wpadłam w panikę bo nic takiego mi nie robili? I po zabiegu nic mi nigdzie nie wyplynelo.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
NeverLoseHope wrote:Pierwszy raz slysze zeby cos plukali solą fizjologiczna? Przeczytalam juz chyba wszystko co sie da w necie i nic takiego nie doczytalam? Za to doczytalam ze jak lekarz podz nasienie do szyjki zamiast do macicy to moze znaczna czesc wyplynac. A mozna zrobic inseminacje pod USG zeby byla pewnosc ze jest tam gdzie powinno? Nie chce sie wymadrzac przed lekarzem ale w koncu to moja nsdzieja no i pieniadze...
Cześć, ja np. Miałam płukane solą fizjologiczną, bo miałam bardzo dużo śluzu, to płukanie jest zupełnie normalne, także jeśli miałaś to nic się nie martw27 lat
9cs -
nick nieaktualnyNeverLoseHope wrote:Pierwszy raz slysze zeby cos plukali solą fizjologiczna? Przeczytalam juz chyba wszystko co sie da w necie i nic takiego nie doczytalam? Za to doczytalam ze jak lekarz podz nasienie do szyjki zamiast do macicy to moze znaczna czesc wyplynac. A mozna zrobic inseminacje pod USG zeby byla pewnosc ze jest tam gdzie powinno? Nie chce sie wymadrzac przed lekarzem ale w koncu to moja nsdzieja no i pieniadze...
Jak wstawałam to mowila, zebym sie nie przestraszyła ze to nasienie wypływa, bo nie ma takiej mozliwosci (powiedz jak, skoro do szyjki zakładają cewnik zeby je podac, owszem, pozniej moze troche wypłynac, ale nie schodząc z fotela) i ze to ta sól
Izaw lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję że są po prostu 2 szkoły,płuczemy i nie płuczemy. Chociaż patrząc na mojego lekarza do którego jakoś nie mam przekonania,to pomyslalambym że bez płukania szybciej więc tego nie robi. Zobaczymy jutro tydzień po iui,a u mnie zero,nawet mnie piersi po dupku nie bolą,w tamtym cyklu to była tragedia a teraz nic. Tylko jakiś problemy skórne na twarzy,wyglądam jak dorastajacy nastolatek. Pryszcz na pryszczu.M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jestem po pierwszej IUI 13 dni i jak do tej pory tylko lekkie plamienia jutro mam zrobić będę tak lekarz kazał. Powiedzcie z waszego doświadczenia czy plamienia to zła oznaka. Przed @ zdarzały mi się plamienia lecz jeden dzień przed. Teraz mam już od 3 dni ale takie lekkie. Czy pomimo plamien ciąża jest możliwa? Nie czuję się jak na @Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualnyVip0 wrote:Hej dziewczyny jestem po pierwszej IUI 13 dni i jak do tej pory tylko lekkie plamienia jutro mam zrobić będę tak lekarz kazał. Powiedzcie z waszego doświadczenia czy plamienia to zła oznaka. Przed @ zdarzały mi się plamienia lecz jeden dzień przed. Teraz mam już od 3 dni ale takie lekkie. Czy pomimo plamien ciąża jest możliwa? Nie czuję się jak na @
Może być oznaką zbliżającej się @ a może być poprostu niższy prog i stąd a ciąża i tak może być. Zbadaj betę i jeśli będzie pozytywne, to udaj się do lekarzamożliwe że zaleci suplementację proga
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny