Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdRy wrote:Jutro prawdopodbnie podchodze do 4 i ostatniej IUI ale jest taki problem ze od dzis boli mnie bardzoooo zab ledwo wytrzymuje i jestem na jutro po IUI umowiona do dentysty. Nie obedzie sie na bank bez znieczulenie i teraz sie martwie czy to wszystko nie wplynie np na zaplodnienie. Ehhh jak pech to pech
Nie martw się, znieczulenie nie wpłynie na ewentualne zapłodnienie. Któraś z dziewczyn pisała jakiś czas temu, że dentystka powiedziała, że znieczulenie nie dostaje się nawet do krwiobiegu, więc nie ma prawa wpływać na zapłodnienie. Jednak ja u dentysty bardzo się stresuję i nie chciałabym od razu po IUI iść na wizytę. Ale z drugiej strony nie masz wyjścia skoro ząb boli...Lenka 28 lat
2016 lipiec - Aniołeczek 11 tc ❤
2018 październik - 1 IUI -
Mallagga wrote:Piszę do was z prośbą o wsparcie...
Dziewczyny u których przyczyną jest czynnik męski, z decyzją o Aid... Jak przetrwaliscie ten czas wyników? Nasze małżeństwo nie daje rady, kiedy myślimy że jest lepiej kolejny cały przeplakany, bez nadzieję do tego działa psychika i nawet z samym seksem już ciężko, mąż nie daje rady co jest kolejnym powodem do awantur..
Poradzicie, jak dać radę
Rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy. Chociaż u mnie jest trochę inny przypadek tzn. mąż dowiedział się, że nie może mieć dzieci w wieku nastoletnim więc on był przygotowany psychicznie (o ile w ogóle można być). Mi powiedział o swoim problemie po 3 tygodniach znajomości. Także wiedziałam od początku w co się pakuje;) mimo tej wiedzy gdy przyszło nam zderzyć się z rzeczywistością i rozpocząć aid łatwo nie było, ale czuję, że nigdy nie byliśmy tak blisko jak teraz. Myślę, że w naszym wypadku to kwestia rozmów, ułożenia planu działania i wzajemnego zajmowania czasu po pracy tak aby mieć jak najmniej czasu na przebywanie w mieszkaniu i myślenie28l.
3x AID
Azospermia
Warszawa - protokół długi
I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
27.05 - transfer 4.2.2
Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤ -
Dziewczyny u których przyczyną jest czynnik męski, z decyzją o Aid... Jak przetrwaliscie ten czas wyników? Nasze małżeństwo nie daje rady, kiedy myślimy że jest lepiej kolejny cały przeplakany, bez nadzieję do tego działa psychika i nawet z samym seksem już ciężko, mąż nie daje rady co jest kolejnym powodem do awantur..
Poradzicie, jak dać radę -
Lenka1990 wrote:Nie martw się, znieczulenie nie wpłynie na ewentualne zapłodnienie. Któraś z dziewczyn pisała jakiś czas temu, że dentystka powiedziała, że znieczulenie nie dostaje się nawet do krwiobiegu, więc nie ma prawa wpływać na zapłodnienie. Jednak ja u dentysty bardzo się stresuję i nie chciałabym od razu po IUI iść na wizytę. Ale z drugiej strony nie masz wyjścia skoro ząb boli...
Nie mam wyboru bo ząb aż pulsuje a nikt teraz nie chce mnie przyjąć a wole to załatwić póki jutro kest termin bo w czeartek wyjeżdżam na urlop i noe chce miec urlopu z glowy eh ja mam pecha serio
-
nick nieaktualnyDomika333 wrote:Rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy. Chociaż u mnie jest trochę inny przypadek tzn. mąż dowiedział się, że nie może mieć dzieci w wieku nastoletnim więc on był przygotowany psychicznie (o ile w ogóle można być). Mi powiedział o swoim problemie po 3 tygodniach znajomości. Także wiedziałam od początku w co się pakuje;) mimo tej wiedzy gdy przyszło nam zderzyć się z rzeczywistością i rozpocząć aid łatwo nie było, ale czuję, że nigdy nie byliśmy tak blisko jak teraz. Myślę, że w naszym wypadku to kwestia rozmów, ułożenia planu działania i wzajemnego zajmowania czasu po pracy tak aby mieć jak najmniej czasu na przebywanie w mieszkaniu i myślenie
-
Poradzicie, jak dać radę -
Czy ktoś wie co się dzieję z Lolka30? Nie śledze wątku już wątku tak jak kiedyś ale wydaje mi się, że długo sie już nie odzywała.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Czy ktoś wie co się dzieję z Lolka30? Nie śledze wątku już wątku tak jak kiedyś ale wydaje mi się, że długo sie już nie odzywała.
Dziewczynki ja wyjeżdżam na tydzień o nie będę w stanie przez ten czas na bieżąco prowadzić listy. Znajdzie się ktoś kto mnie zastąpi na ten czas? Jeśli nie znajdzie się chętna to postaram się uzupełnić po powrocieevkill lubi tę wiadomość
-
Xkali dopisz mnie proszę na listę listopadową
2 IUI dziś - 2 pęcherzyki 19 i 20mm, endo 7mm, 65mln podanych plemników, po zabiegu jeszcze Pregnylkahanka, Monika85, Hipp, pszczola2000, Xkali, Izaw lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
MagdRy wrote:A jeszcze jedno pytanko. Po IUI nie bede brala dupka bo po nim dostaje szybciej @. Teraz moje pytanie czy brac luteine dopochwowo czy wgl olac i nie brac nic. Jakie jest Wasze doswiadczenie?
Freyja, *zonaboba* lubią tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Lenka1990 wrote:Masz rację, pewnie dużą rolę odgrywa tu czas dla pacjentki... Powinna liczyć się jakość, a nie ilość
Dziewczyny czy przy naturalnych staraniach z Was też większość "wypływa"? Czy, któraś z Was konsultowała to z lekarzem?Malinka000 lubi tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
kahanka wrote:To pytanie powinnaś raczej skierować do swojego lekarza, a nie na forum pytać. Każdy przypadek jest inny, a dziewczyny tu dużo wiedzą, ale nie są ginekologami.
Chodzi mi bardziej o to czy komus dupek nie sluzyl a jiz kuteina tak. Moja lekarz mowila ze dupka sie daje po IUI ale jakiegos siper wplywu to nie ma a skoro u mnie nie dziala to moze dac mi lutke ale wie czy to cos zmieni. Wiec sama doktor nie wie czy mi dac dlatego sie zastanawiam
-
Lenka1990 wrote:Masz rację, pewnie dużą rolę odgrywa tu czas dla pacjentki... Powinna liczyć się jakość, a nie ilość
Dziewczyny czy przy naturalnych staraniach z Was też większość "wypływa"? Czy, któraś z Was konsultowała to z lekarzem?
Zawsze wyplywa chociaz zauwazylam ze tez duzo od pozycji to zalezy u mnie mniej jak jest od tylukahanka, Hipp, Xkali lubią tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Chodzi mi bardziej o to czy komus dupek nie sluzyl a jiz kuteina tak. Moja lekarz mowila ze dupka sie daje po IUI ale jakiegos siper wplywu to nie ma a skoro u mnie nie dziala to moze dac mi lutke ale wie czy to cos zmieni. Wiec sama doktor nie wie czy mi dac dlatego sie zastanawiam38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Dziewczyny tak mnie naszło teraz przed spaniem... Przy jakich problemach Waszym zdaniem IUI ma największe szanse na powodzenie? W sumie to nie rozmawiałam o tym z lekarzem. A tu na forum jak czytam to chyba u większości jest czynnik męski...
Freyja lubi tę wiadomość
Lenka 28 lat
2016 lipiec - Aniołeczek 11 tc ❤
2018 październik - 1 IUI -
Paula_30 wrote:wsztrzymaj sie jeszcze z testem chociaz do 12 dnia po trzymam kciuki;-) a my jak 1,5 roku sie poddalismy to teraz musimy wszystko od nowa ale chcemy juz na wizyte 5.12 miec wiekszosc badan przygotowane.Z tym,ze pewnie u mnie beda chcieli cykl poobserwowac bo mam pcos. czekamy na badanie nasienia mojego, bo w zeszlym roku mial straszne tylko 1% prawidlowych, ale zaczal brac suplementy i zmienil troche tryb zycia-schudl-codziennie jezdzi na rowerze do pracy wiec teraz sie okaze czy ta cala zmiana pomogłaPowrót na ovufriend po 1,5roku
73 cs
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
Lenka1990 wrote:Dziewczyny tak mnie naszło teraz przed spaniem... Przy jakich problemach Waszym zdaniem IUI ma największe szanse na powodzenie? W sumie to nie rozmawiałam o tym z lekarzem. A tu na forum jak czytam to chyba u większości jest czynnik męski...
U nas byl czynnik meski ale od pewnego czasu nasienie jest bardzo dobre a przy ostatniej IUI wrecz idealne a ciazy ni ma