Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Franiczka wrote:Czyli pierwsza procedura razem z lekami i badaniami wyjdzie Was ponad 20 tys???
Też myślałam, że 15 tys wystarczy...
Zamawiałyście może pakiety do badań genetycznych z testdna.pl czy robiłyście gdzieś w laboratoriach? Nam lekarz zlecił kariotypy i dodatkowo jeszcze mi pojedyncze mutacje genów i samo to już wychodzi prawie 1200 zł. Czy to dobra cena, czy gdzieś w labie można zrobić to taniej?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnykahanka wrote:Rany boskie, na prawdę aż tyle?? My też się powoli szykujemy do IVF, zaczynamy robić badania, ale z tego co widzę, to jeszcze musimy odłożyć trochę kasy na całą procedurę.
Zamawiałyście może pakiety do badań genetycznych z testdna.pl czy robiłyście gdzieś w laboratoriach? Nam lekarz zlecił kariotypy i dodatkowo jeszcze mi pojedyncze mutacje genów i samo to już wychodzi prawie 1200 zł. Czy to dobra cena, czy gdzieś w labie można zrobić to taniej?
Zorientuj się, czy w Twoim mieście nie ma przypadkiem dofinansowania do in vitro. Zawsze to kilka tys do przodu.
Ja do in vitro w tym roku na pewno nie bede podchodzic, bo poki co chce spróbować IUI nasieniem męża lub AID. Ale nie wykluczam in vitro, przez co interesuja mnie te koszty, żeby wiedziec na przyszłość, z czym będziemy musieli się zmierzyć.
Na watku o mojej klinice dziewczyny pisaly właśnie o ok. 15 tys.
Jeśli chodzi o badania genetyczne, to z tego co wiem testdna.pl ma najlepsze ceny. Sama tam chce zrobić test na trombofilie.
A jakie geny Ci zlecil? I ile same kariotypy wychodzą? -
Franiczka wrote:Zorientuj się, czy w Twoim mieście nie ma przypadkiem dofinansowania do in vitro. Zawsze to kilka tys do przodu.
Ja do in vitro w tym roku na pewno nie bede podchodzic, bo poki co chce spróbować IUI nasieniem męża lub AID. Ale nie wykluczam in vitro, przez co interesuja mnie te koszty, żeby wiedziec na przyszłość, z czym będziemy musieli się zmierzyć.
Jeśli chodzi o badania genetyczne, to z tego co wiem testdna.pl ma najlepsze ceny. Sama tam chce zrobić test na trombofilie.
A jakie geny Ci zlecil? I ile same kariotypy wychodzą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:19
Franiczka lubi tę wiadomość
Invimed Wrocław 31lat
*io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
* małż-slabe nasienie- morfologia 0%
* Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
Mąż - c1c2
3iui nieudane
1ivf
10.07 punkcja
2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
06.12- transfer blastki...0.1 beta
2ivf start 26.06.2020
3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
24.08 transfer 2x4aa -
nick nieaktualny
-
No właśnie.. Z tymi cenami tak jest. Nasz gin też mówi że z taką fragmentacja to tylko in vitro. Mówimy że nie mamy kasy etc. A ona ze podstawowy program w Invicta to 6900zl a dofinansowanie to 5000.
Na chlopski rozmu wychodzi 1900zl,ok plus jakieś tam dodatkowe procedury niech będzie 5tys z dofinansowaniem.
Ale wiem i każdy pisze ze jest inaczej. Ze to właśnie 15-20tys....
A jak zaczynasz procedurę to już poplyniesz z większą kasa bo chcesz ją wykonać. I tak się robi...
I tak nas naciągaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 11:04
-
Franiczka wrote:Zorientuj się, czy w Twoim mieście nie ma przypadkiem dofinansowania do in vitro. Zawsze to kilka tys do przodu.
A jakie geny Ci zlecil? I ile same kariotypy wychodzą?
Co do mutacji, to mam zrobić V Leiden, MTHFR i PAI-1. Jest taki pakiet na testdna.pl, gdzie za te plus kilka innych i kariotyp płaci się 787 zł. Sam kariotyp to koszt 387 zł, więc chyba się opłaca wziąć ten pakiet.
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
NeverLoseHope wrote:Oficjalnie melduje 1 DC jak sie cieszę ale niestety jak zawsze w pierwszych dniach strasznie boli mnie brzuch i bez nimesilu sie nie obejdzie.
Tez tak cierpicie podczas @?
Co do badań wszystkie robiliśmy w klinice. Po. Pierwsze zależało nam na czasie po drugie nie miałam głowy żeby biegać po różnych laboratoriach no i kolejna kwestia jest taka że bałam się że nie będą uznawał jakiegoś wyniku bo nie u nich...
A noni z kartą luxmed na cześć badań mieliśmy zniżki więc w sumie nie wyszło tak źle. Ceny mogę Wam podać dokładne wieczorem, mam w domku paragony z badan:)19.12.2019 IUI
03.01.2019 długi protokół start
08.02.2019 punkcja 24 komórki jajowe- brak zarodków
co dalej?
"Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją."
Ponad 7 lat starań o drugie dziecko.
19.11.2010 największe szczęście Julka -
nick nieaktualnyKasia tylko ze na mnie nic inneho nie dziala. A pierwsze 2 dni to jest masakra brzuch boli mnie do tego stopnia ze mam mdlosci i biegunke. Kiedys mu mowilam ze biore nimesil bo tak mnie boli i nic nie mowil. Ostatnio przed podejsciem do tego IUI wypelnialam ankiete medyczna i tez pisalam o tym. Niby czytal ale czy ze zrozumieniem?
Juz powiedzialam M ze jak teraz nie wyjdzie to on idzie robic badania i zmieniamy klinike bo dr to chyba juz sie wypalil. Kiedyś inaczej podchodzil do sprawy mam takie wrazenie.
I jeszcze bede prosic o protokół z ostatniej IUI bo chyba taki maja bo nic nie dostalismy. Zadnych danych z parametrami podanego nasienia od dawcy.
I jak tak ostatnio was czytalam to odrazu tez zaznacze ze tym razem chce innego dawce. -
NeverLoseHope wrote:Kasia tylko ze na mnie nic inneho nie dziala. A pierwsze 2 dni to jest masakra brzuch boli mnie do tego stopnia ze mam mdlosci i biegunke. Kiedys mu mowilam ze biore nimesil bo tak mnie boli i nic nie mowil. Ostatnio przed podejsciem do tego IUI wypelnialam ankiete medyczna i tez pisalam o tym. Niby czytal ale czy ze zrozumieniem?
Juz powiedzialam M ze jak teraz nie wyjdzie to on idzie robic badania i zmieniamy klinike bo dr to chyba juz sie wypalil. Kiedyś inaczej podchodzil do sprawy mam takie wrazenie.
I jeszcze bede prosic o protokół z ostatniej IUI bo chyba taki maja bo nic nie dostalismy. Zadnych danych z parametrami podanego nasienia od dawcy.
I jak tak ostatnio was czytalam to odrazu tez zaznacze ze tym razem chce innego dawce. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała kłucie jajników w 5-6 dpo? Już drugi dzień czuje takie kłucie na zmianę w prawym i lewym jajniku. Wczoraj bardziej z prawej i trochę bolało podbrzusze, a dziś bardziej z lewej. Owulację miałam prawdopodobnie w 14 dc (29.12) – obfity śluz podbarwiony krwią. Dzień wcześniej na monitoringu miałam 21mm pęcherzyk w prawym jajniku, i endo 8,8 mm i jak to lekarz stwierdził „takie jakby już po owulacyjne” cokolwiek to znaczy. Powiedział też, że ten pęcherzyk jakiś przerośnięty jest i boję się, że mógł nie pęknąć i przekształcić się w torbiel. W tym cyklu przytulanie było tylko raz w 13 dc, cykl naturalny, bez zastrzyku na pęknięcie. Myślicie, że mógł nie pęknąć? Dziś temperatura 36,74 C, czyli bez szału jak na moją FL, ale nie mierzyłam przez ostatnie 2 tygodnie. Nie wiem co o tym myśleć...38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Ja też biorę nimesil jak mnie brzuch mocno boli przy @ i nawet dr u którego się leczymy w klinice wypisywal mi na niego receptę bo prosiłam i też nic nie wspominał że nie mogę go braćCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Bogna87 wrote:Kahanka a może miałaś taka fest owulacje że pobolewa dłużej? Kurcze nie wiem czy nie pekniety pęcherzyk powodowalby ból, obstawialabym że nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:01
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Ja ostatnio długo odczuwałam kłucie w prawym jajniku, silniejsze niż zwykle i okazało się, ze mimo ovitrelle pęcherzyk nie pękł i przekształcił się w torbiel. Ja zaczynam się obawiac, ze nawet po ovitrelle nie pękają mi pecherzyki, ostatnio dopiero pierwszy raz robiłam monit po ovitrelle.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
i_ka wrote:Ja ostatnio długo odczuwałam kłucie w prawym jajniku, silniejsze niż zwykle i okazało się, ze mimo ovitrelle pęcherzyk nie pękł i przekształcił się w torbiel. Ja zaczynam się obawiac, ze nawet po ovitrelle nie pękają mi pecherzyki, ostatnio dopiero pierwszy raz robiłam monit po ovitrelle.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualnyBogna87 wrote:Dziewczyny z AID podpowiedzcie mi co mam zrobić z tym moim problemem z dawca proszę!!!
No i jeszcze czy jeśli ovu była 24 godz po iui to można mieć nadzieję? -
NeverLoseHope wrote:Oficjalnie melduje 1 DC jak sie cieszę ale niestety jak zawsze w pierwszych dniach strasznie boli mnie brzuch i bez nimesilu sie nie obejdzie.
Tez tak cierpicie podczas @?6 IUI
1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.