Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa właśnie dostalam info z kliniki , w której mialam IUI, że mój wypis po zabiegu jest do odbioru. Miałyście takie wypisy? Trochę mam stresa i się boję, co tam może być, ale ja chyba teraz wszystkiego się boję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:40
-
Aprielka nie wiem jak u mojego M ale u mnie chyba jest opcja kredytu na korzystnych warunkach. Z tym że u nas jest jeszcze to, że w czerwcu jestem umówiona na laparoskopie i sądzę że zrobienie jej przed ivf jest chyba dobra decyzją bo umówmy się że in vitro kosztuje kupę kasy, więc warto byłoby wyeliminować za pomocą laparo rzeczy które ewentualnie mogłyby spowodować że ivf się nie powiedzie. A do tego czerwca czy też lipca myślę że uda nam się odłożyć na ivf bo parę groszy już mamy. Także jak widzisz, nie pozostało mi nic innego niż cierpliwie czekać...
Wczoraj też wchodzę na instagrama a tam zdj znajomej ktora jest może od roku ze swoim facetem i już w zaawansowanej ciąży. Rzuciłam tylko do m, pełne goryczy " no pewnie zaraz wszyscy będą w ciąży tylko nie ja" i poszłam spać
Przepraszam Was że wylewam swoje żale ale mam gorszy dzień i poza Wami nie mam nikogo komu mogłabym tak szczerze powiedzieć co czuje.starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
Inka u mnie w klinice nie dawali żadnego wypisu... A brałaś stamtąd l4 na dzień IUI?starania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
nick nieaktualnyTruskawkowa90 wrote:Inka u mnie w klinice nie dawali żadnego wypisu... A brałaś stamtąd l4 na dzień IUI?
A co do znajomych w ciąży, to cóż, moja przyjaciółka tez się stara i ostatnio jej znajoma zaszła od tak, jak to określiła "złoty strzał"... i jeszcze jej nagadała, ze to przecież takie proste, że jak urodzi to od razu sobie zrobi drugie, skoro to taka łatwizna. No i cóż, tylko zamówić kolejny kieliszek wina i się upić, bo takich rzeczy się na trzeźwo sluchac nie da........Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 09:56
Motylek1313 lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Nie, nie potrzebowałam L4. No nic wysłąłam po ten wypis NM i zobaczymy co tam ciekawego będzie.
U mnie tego nie ma. Przypuszczam ze na Twoim będzie pisać ile było ml w strzykawce, ile plemników w polu widzenia, jaki pęcherzyk jakie endo ze zostałaś wypisana bez powikłań w stanie ogólnym dobrym -
Dziewczyny - ja dziś 8 dzień po IU i nadal zero objawów trochę może cycki pobolewaja i jakby lekko powiększone - ale może to moja wyobraźnia. Do tego sluz jakiś słaby - prawie w ogóle - jeśli jest to lekko kremowy - a to chyba objaw zbliżającej się wredoty A do tego wszystkiego wczoraj na spotkaniu z przyjaciólkami -okazało się, że jedna właśnie zaszła w ciąże - mimo, że w ogóle nie planowała. Cieszyłam się z jej szczęścia, ale tez jakoś smutno mi się zrobiło, że życie to jednak niesprawiedliwe - my tyle przygotowań, starań, leczenia i nic - a innym od jednego strzału się udaje. Eh.. życie...Marmis
-
inka1985 wrote:Ja właśnie dostalam info z kliniki , w której mialam IUI, że mój wypis po zabiegu jest do odbioru. Miałyście takie wypisy? Trochę mam stresa i się boję, co tam może być, ale ja chyba teraz wszystkiego się boję
Marmis -
nick nieaktualnyLittlegirl wrote:U mnie tego nie ma. Przypuszczam ze na Twoim będzie pisać ile było ml w strzykawce, ile plemników w polu widzenia, jaki pęcherzyk jakie endo ze zostałaś wypisana bez powikłań w stanie ogólnym dobrym
-
nick nieaktualnyNo i w sumie nawet tego nie ma, tylko parametry podanego nasienia, ale może przynajmniej mnie oświecicie, czy są ok.
Objętość w ml 0,5
Koncentacja (10 do potęgi 6/ml) 140
Plemniki ruchliwe 90%
Ruchliwośc postępowa 85%
Dawka inseminacyjna 59,5 x 10 do potęgi 6 (o co cho?)nika77 lubi tę wiadomość
-
Inka dziewczyny mają rację, pewnie dostaniesz info o jakości nasienia i takie tam także nie cykaj a jesli chodzi o wino to dziś wieczorem wjedzie koniecznie i to nie kieliszek kurde jak jakiś alkoholik! ale że tak się wytłumaczę weekend jest i co se będę żałować
Marmis Ty się nie stresuj brakiem objawów, ja po każdej IUI miałam wszystkie objawy ciąży i Co? I dupa także spokojnie czekaj ( tak wiem, to wcale nie jest takie proste) i myśl pozytywnie:) A ja trzymam kciuki żebyś niedługo miała tyle objawów że będziesz miała dosyć A szczególnie życzę Ci jednego- braku @Motylek1313 lubi tę wiadomość
starania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
-
nick nieaktualnyMotylek jak nie mialas gorączki to nie powinno nic złego się zadziac. Słyszałam też taka opcje że jak kobieta przeziębiona to organizm ma czym się zajmowac tzn zwalczanie choroby i są większe szanse ale ile q tym prawdy nie wiem
Aprielka dodałaś Mi trochę otuchy ale usg na bank Mi tu nie zrobią. Tak sobie myślę że w sumie to prócz tego endo 8,2 w czwartek to reszta powinna być ok. O 11 będzie 36 godz po ovitrellu więc może niedługo pęknie. Ale póki co nic nie czuję. No nic a nic cisza jak makiem zasial.
A teraz takie pytanko czy uważacie że palenie czy powiedMy popijanie alko nie szkodzi naszym komoreczkom? Pytam w nawiązaniu do tego co pisałyście wyzej.Motylek1313 lubi tę wiadomość
-
Inka chodzi o to że podczas IUI podali ci 59.5 mln plemników. My najwięcej mieliśmy 9 mln także sama sobie odpowiedz czy to dobry wynik no będzie ciąża jak nic!
inka1985, Motylek1313 lubią tę wiadomość
starania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
-
nick nieaktualnyTruskawkowa90 wrote:Inka chodzi o to że podczas IUI podali ci 59.5 mln plemników. My najwięcej mieliśmy 9 mln także sama sobie odpowiedz czy to dobry wynik no będzie ciąża jak nic!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 10:37
-
"Inka1985 napisała:
Ja właśnie dostalam info z kliniki , w której mialam IUI, że mój wypis po zabiegu jest do odbioru. Miałyście takie wypisy? Trochę mam stresa i się boję, co tam może być, ale ja chyba teraz wszystkiego się boję "
Inka ja wypisu nie dostałam, ale na stronie gdzie zawsze odbieram wyniki od kliniki mam wynik nasienia jakim była robiona IUI.inka1985 lubi tę wiadomość
-
Truskawkowa u nas przy 1 IUI podano mi 75 mln, przy 2IUI 65,4 mln robalków:-) Morfologia na poziomie 4%. Niestety za pierwszym razem się nie udało.
Teraz czekamy na efekty drugiego razu:-) Wczoraj poprawialiśmy hehe
Moi lekarze twierdzą, że jak morfologia kiepsko to dobrze by było gdyby chociaż ilość robalków była dużą, bo jest z czego wybierać.
-
Truskawkowa u nas przy 1 IUI podano mi 75 mln, przy 2IUI 65,4 mln robalków:-) Morfologia na poziomie 4%. Niestety za pierwszym razem się nie udało.
Teraz czekamy na efekty drugiego razu:-) Wczoraj poprawialiśmy hehe
Moi lekarze twierdzą, że jak morfologia kiepsko to dobrze by było gdyby chociaż ilość robalków była dużą, bo jest z czego wybierać.
-
Nina13 dzięki za dodanie otuchy, męcze się strasznie z tym kaszlem.
W dzieciństwie miałam mały wypadek i teraz za każdym razem pada mi na gardło, a pracuje niestety w miejscu klimatyzowanym i wokół sami rodzice przedszkolaków, więc wylęgarni wirusów jak nic:-( -
srebrzysta wrote:Nie wiem jak tam u was dziewczyny ale mnie dziś konkretnie łupie w krzyżu, i brzuch jak na @ a to dopiero tydzień jutro mija-fatalne samopoczucie. Buuuuuu..
MNie Srebrzysta też straszliwie boli w krzyżu, w zasadzie zaczęło się od 4dpo, ale wczoraj na wieczór już nie mogłam normalnie się zgiąć do umywalki zęby wypłukać. Masakra.. Ale cycki miękkie chociaż bolą ech, a miałam się wyluzować na weekend.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET