X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    INKA- ta doktorka jeszcze wspominala i ze gdy wykrywa sie endometrioze wycisza sie jajniki na 3-4 miesiace i wtedy sie dziala, wiesz może czy wyciszenie ma jakiś pozytywny wpływ na starania? no to przepadłam... Inka, Ty kochana bedziesz robiła jeszcze IUI? maz tylko jedno za sobą, ja 4 ;/

do 87, tolerancyjna, truskawkowa jak tam samopoczucie?
    Dzięki Agika za troskę :-) Kochana jesteś. Moje samopoczucie jest do du**. Ale obiecuję poprawę! Dziś wieczorem mam wychodne i obiecuję się czadersko odstresowac.

inka1985, Nathi2468, do87, Lucy2323 lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna- babski wypad czy z mezem?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    INKA- ta doktorka jeszcze wspominala i ze gdy wykrywa sie endometrioze wycisza sie jajniki na 3-4 miesiace i wtedy sie dziala, wiesz może czy wyciszenie ma jakiś pozytywny wpływ na starania? no to przepadłam... Inka, Ty kochana bedziesz robiła jeszcze IUI? maz tylko jedno za sobą, ja 4 ;/

do 87, tolerancyjna, truskawkowa jak tam samopoczucie?
    Tak tak, wycisza się, dobrze mówiła. W tym celu bierze sie tabletki anty, ja teraz bedę brała 2 miesiące. A do IUI już podchodzić nie będę, bo owulacje mam głównie z jajnika gdzie jest torbiel, więc są bezwartościowe. Ponadto mamy oboje problem, wiec lekarz powiedział, że to strata kasy i czasu w naszym wypadku. Więc nie będę czekała aż to dziadostwo się rozprzestrzeni nie daj boże na zdrowy jajnik tylko będziemy podchodzić do invitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INKA- dziwne to jest, slyszalam zawsze ze teoretycznie sa naprzemian raz z lwego raz z prawego w sumie sama tak zawsze mialam, chociaz teraz po pozamacicznej (jajnikowej do tego) wolalabym nie zachodzic z tego jajnika(lewego) bo pewnie z nim cos nie tak. Tez bede wyciszana po laparoskopii. Czyli juz myslicie o IVF?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    No pewnie harcuj do woli :) Co do mojego in vitro to zaczęlam juz brać leki przygotowujące pod stymulację. 26.06 mam wizytę i wtedy zobaczymy co dalej.
    możesz mi napisać coś wiecej jak przebiega to ivf? moge zaprosić cie do przyjaciólek?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    inka 1985- kochana przybliżyłabyś mi temat endometriozy? po tylu latach staran lekarka stweirdzila ze mam chyba endometrzioze, czy to jest przeciwwskazanie do IUI? jesli tak do dlaczego?
    a jakie masz objawy że tak stwierdziła teraz?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi28- ginekolog stwierdzila ze mam prawie zlaczone jajniki byc moze to przez endometrioze i tak mialam miec robiona histeroskopie bo zaczynamy myslec o IVF, JESTESMY PO 4 iui w tym jedna ciaza pozamaciczna, wiec stwierdzila ze przy okazji zrobi 2 zabiegi histero i laparo. Wiecej objawow nie mam.

Kochana a czy twojemu mezowi poprawily sie wyniki po Fertilmanie? dlugo go stosuje?

• alaw87 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie na liste

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 pęcherzyki 21 i 23 nie pęknięte
    Podano mi 15 ml
    Endo trochę słabe 7.8mm zobaczymy...

spineczka, Luna131, Aśka32, Nathi2468, tolerancyjna, Lucy2323 lubią tę wiadomość

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    2 pęcherzyki 21 i 23 nie pęknięte
    Podano mi 15 ml
    Endo trochę słabe 7.8mm zobaczymy...
    15 ml czy 15 mln???

age.png
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 mln sorry

spineczka lubi tę wiadomość

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my chyba na 2 iui pojedziemy do wawy do kliniki bocian, mojej koleżance tam właśnie pomogli, w innych miastach iui się nie udawało a tam za 1 razem, ale kawał drogi mamy

tolerancyjna lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    INKA- dziwne to jest, slyszalam zawsze ze teoretycznie sa naprzemian raz z lwego raz z prawego w sumie sama tak zawsze mialam, chociaz teraz po pozamacicznej (jajnikowej do tego) wolalabym nie zachodzic z tego jajnika(lewego) bo pewnie z nim cos nie tak. Tez bede wyciszana po laparoskopii. Czyli juz myslicie o IVF?
    U mnie z prawego była w sierpniu i teraz w marcu. A o invitro już nie myślimy, podjeliśmy już decyzję i w maju lub czerwcu podchodzimy do procedury. Ja mam bardzo konkretnego lekarza, który bardzo dokładnie mi wszystko wytłumaczył nie pozostawiając złudzeń i ja mu jestem wdzięczna, bo mógłby mnie naciągać jeszcze na kilka podejść do IUI a i tak skonczyłoby się tak samo. Tylko pamietaj, kazdy czlowiek jest inny, kazdy przypadek jest inny, my nie chcemy czekać aż mój stan zdrowia pogorszy się na tyle, że będzie nam jeszcze trudniej coś z tym zdziałać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, my tez juz odkladamy pieniadze na IVF bo co innego nam zostalo. to faktycznie leniwy ten twoj prawy jajnik:) no nic, zobaczymy co wyjdzie z histero i laparo, mam nadzieje ze pomoże to coś przy IVF, bo na nature nie ma co liczyc:)

Inka a czy masz już dziecko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    rozumiem, my tez juz odkladamy pieniadze na IVF bo co innego nam zostalo. to faktycznie leniwy ten twoj prawy jajnik:) no nic, zobaczymy co wyjdzie z histero i laparo, mam nadzieje ze pomoże to coś przy IVF, bo na nature nie ma co liczyc:)

Inka a czy masz już dziecko?
    Nie mam, walczymy o pierwsze, więc dla nas to trochę być albo nie być, stąd też jest taka determinscja we mnie, nie mam już 20 lat, nie chce sobie zarzucić, że nie spróbowałam wszystkiego i odłożyłam decyzje o invitro licząc na cud ;) Z posiadaniem jedynaka się pogodzę, mimo, że mam imiona dla 3 córek i jednego chłopaka, ale to, że mogę nie mieć dzieci wcale jest dla mnie wystarczajacym powodem by nie zwlekac z decyzją nawet dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka rozumiem Cie doskonale, za kilka miesiecy tez stuknie mi 30 a potomka jak nie bylo tak nie ma..też uważam że pocieszanie się, i liczenie na naturę nic nie da, w tym cyklu ladnie nas klinika niedoinformowala ze bedzie zamknieta a stymulacja, usg i zastrzyk zrobione, warunki piekne, po jednym pecherzyku na kazdym jajniku i co? nic;/ zostaly starania naturale mimo ze wiem ze to nic nie da. Mam nadzieje ze i my i Wy doczekamy sie potomka. Boje sie tylko ze nie zaskoczy do 2 IVF i ciezko bedzie finansowo dalej to ogarnac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Inka rozumiem Cie doskonale, za kilka miesiecy tez stuknie mi 30 a potomka jak nie bylo tak nie ma..też uważam że pocieszanie się, i liczenie na naturę nic nie da, w tym cyklu ladnie nas klinika niedoinformowala ze bedzie zamknieta a stymulacja, usg i zastrzyk zrobione, warunki piekne, po jednym pecherzyku na kazdym jajniku i co? nic;/ zostaly starania naturale mimo ze wiem ze to nic nie da. Mam nadzieje ze i my i Wy doczekamy sie potomka. Boje sie tylko ze nie zaskoczy do 2 IVF i ciezko bedzie finansowo dalej to ogarnac.
    O tym to ja nawet nie myślę ;) w sensie o kasie. Wychodzę z założenia, że mogę nie mieć nic materialnego, oby się tylko udało. Narazie jestem na etapie likwidowania polisy, która miała być na ślub. Także tak, są priorytety.
    Btw. pomyślałabym o zmianie kliniki na Twoim msc, bo to absurd. Ja o urlopie mojego lekarza wiem 2 miesiace wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 12:54

• Ninula Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka niskie AMH to znaczy jakie? A dziś odebrałam wynik i nie wiem jak go zinterpretować - wynik 1,40.

Ninula
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka0 tym bardziej, że kilka dni wczesnie prosili bym zadzwonila jak zrobie zastrzyk by umowic sie na IUI kolejnego dnia.. trudno, koniec z IUI, może i lepiej, zobaczymy co bedzie dalej. Oczywiscie, dziecko nie ma ceny, byle mieć na tyle pieniedzy, pluję sobie w brodę że nie skorzystaliśmy z refundacji, kiedy była możliwość.

• kalade Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Tak tak, wycisza się, dobrze mówiła. W tym celu bierze sie tabletki anty, ja teraz bedę brała 2 miesiące. A do IUI już podchodzić nie będę, bo owulacje mam głównie z jajnika gdzie jest torbiel, więc są bezwartościowe. Ponadto mamy oboje problem, wiec lekarz powiedział, że to strata kasy i czasu w naszym wypadku. Więc nie będę czekała aż to dziadostwo się rozprzestrzeni nie daj boże na zdrowy jajnik tylko będziemy podchodzić do invitro.

Mi niestety wyciszanie nic nie pomogło/ W zeszłym roku brałam Visanne przez 3 miesiące, bo miałam torbiel 3cm. Po tym Visanne urosła torbiel do 5 cm i niestety tylko laparoskopia. Po laparoskopii znowu brałam Visanne przez miesiąc, ale później lekarz od IUI powiedział, że to błąd, że od razu powinniśmy się starać wtedy, bo jest największa szansa. Z każdą miesiączką niestety istnieje ryzyko nawrotu ;/
    Ja z lewego jajnika niestety mam ogryzek i owulacje praktycznie za każdym razem mam z prawego...

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ