Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:kaladae- lewy jajnik przez stymulacje i laparoskopie zostal doprowadzony do takiego stanu?
Przez laparoskopie, musieli wyciąć torbiel i teraz ten jajnik nawet ciężko na USG znaleźć;/
Stymulacja jakoś nie działała nawet na ten jajnik, chociaż miałam tylko jedną.
Dlatego teraz podchodzę max do 3 inseminacji znowu, a jak się nie uda to IVF. Chyba, że wynik AMH wyjdzie tragicznie to może od razu IVF ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykalade wrote:Przez laparoskopie, musieli wyciąć torbiel i teraz ten jajnik nawet ciężko na USG znaleźć;/
Stymulacja jakoś nie działała nawet na ten jajnik, chociaż miałam tylko jedną.
Dlatego teraz podchodzę max do 3 inseminacji znowu, a jak się nie uda to IVF. Chyba, że wynik AMH wyjdzie tragicznie to może od razu IVF ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:39
-
inka1985 wrote:O tym to ja nawet nie myślę w sensie o kasie. Wychodzę z założenia, że mogę nie mieć nic materialnego, oby się tylko udało. Narazie jestem na etapie likwidowania polisy, która miała być na ślub. Także tak, są priorytety.
Btw. pomyślałabym o zmianie kliniki na Twoim msc, bo to absurd. Ja o urlopie mojego lekarza wiem 2 miesiace wczesniej.tolerancyjna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi28 liczymy na takiego porządnego wiruska:)
Mam do Was jeszcze pytanie bo nigdy tak nie mialam a byłam stymulowana wiele razy, jestem 8 dni po zastrzyku, 7 po owulacji, i cholercia od 2 dni ciągnie mnie podbrzusze jak na @, i pokłuwają jajniki, czy to możliwe że np przyjdzie mi @ 7-8 dni po owulacji? boli tak konkretnie -
agika88 wrote:Ewi28 liczymy na takiego porządnego wiruska:)
Mam do Was jeszcze pytanie bo nigdy tak nie mialam a byłam stymulowana wiele razy, jestem 8 dni po zastrzyku, 7 po owulacji, i cholercia od 2 dni ciągnie mnie podbrzusze jak na @, i pokłuwają jajniki, czy to możliwe że np przyjdzie mi @ 7-8 dni po owulacji? boli tak konkretnie -
nick nieaktualny
-
totalna rozpacz Kobietki...
bylam dzisiaj na usg czy pecherzyk pekl...i co?nie wiadomo...najprawdopodbniej nie i juz nie peknie...
jak to mozliwe?
w środę o 19 dostalam dwa zastrzyki z ovitrelle...wtedy pecherzyk mial 24mm i drugi byl mniejszy. endometrium 10mm piękny sluz płodny otwarta szyjka.
dzisiaj pojechalam do innego lekarza tylko sprawdzic bo mojego nie ma.
i ta powiedziala ze jest pecherzyk ok 22mm i keden malutenki ok 5mm. endometrium 8.8mm.teoche plynu w zatoce douglasa ale na jej oko po prostu owulacji nie bylo i pecherzyk zaczal sie zmniejszac. ewentualna onna wersja wydarzen to ze tamten pekl, cialka zoltego jeszcze nie ma a ten drugi zaczal sie zwiekszac...i pojawił sie 3....
jak to mozliwe...? myslicie ze po tej dawce hormonu mogl nie peknac? no bez jaj...zaraz sie zarycze...
mialyscie taka sytuacje kiedyś?
czy endo moze troche zmalec po owulacji?
u mnie tempka minimalnie wzrosla ale ogólnie jakas wymeczona jestem wiec nie wiem jak ją oceniac a spac po tych zastrzykach chce mi sie niemiłosiernie...
aha i jeszcze mi powiedziała ze zel do usg moze ruch plemnikow zmniejszać. -
Agika u mnie słabo. Czekam na @...Starania od 05.2015
hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
I iui 23.11.2017
II iui 12.04.2018
III iui 06 i 07.06.2018
30.07.2018 laparoskopia
IV iui 04.09.2018
V iui 27.10.2018
Szczepienia limfocytami
IVF-3 transfery nieudane
2021 ciąża naturalna
2023 ciąża naturalna -
agika88 wrote:kalade-a tą torbiel wykryli Ci na USG wczesniej?
tak, przez rok lekarze szukali przyczyny w niepowodzeniach, nie było wiadomo o co chodzi, bo wszystkie inne badania normie. W końcu na USG pokazała się torbiel, więc w końcu postawili diagnozę -
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:No o właśnie, to potwierdza wszystkie moje obawy, lekarze nie wiedzą co z tym gównem robić wyciszanie nie pomaga, usunięcie laparo powiduje rozpierduche po całości, a ponoć to i tak potrafi szybko odrosną ć..., dlatego ja widząc wszystki za i przeciw idę w to IVF, bo na to nie ma innego lekarstwa niz ciąża.
Ja bym nie pochodziła do IUI, gdyby nie laparoskopia, bo to kompletnie nie ma sensu, jeśli są jakieś torbiele.
Ja miałam na USG tylko widoczną torbiel, ale w trakcie laparo okazało się, że jest sporo zrostów, które na szczęście usunęli.
Jeśli masz takie AMH to rzeczywiście lepiej podejść do IVF i nie czekać.
Ja przed laparo miałam 2,99. Po laparo nie badałam, ale w przyszłym tygodniu robię ponownie.
U mnie dużo cykli od laparo nie minęło, więc jeszcze spróbuję z IUI, jak AMH pozwoli. Raz się udało to może i drugi się uda.. -
Hello dziewczynki. Dziś jestem na imprezie z firmy i pije za wasze zdrówko i wasze fasolki! Oczywiście za swoją też
Aśka32, kalade, inka1985, yaminka, Katy_JoJo, Gaja88, Aife, Motylek1313, tolerancyjna, Luna131, Nathi2468, Lucy2323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalade wrote:Ja bym nie pochodziła do IUI, gdyby nie laparoskopia, bo to kompletnie nie ma sensu, jeśli są jakieś torbiele.
Ja miałam na USG tylko widoczną torbiel, ale w trakcie laparo okazało się, że jest sporo zrostów, które na szczęście usunęli.
Jeśli masz takie AMH to rzeczywiście lepiej podejść do IVF i nie czekać.
Ja przed laparo miałam 2,99. Po laparo nie badałam, ale w przyszłym tygodniu robię ponownie.
U mnie dużo cykli od laparo nie minęło, więc jeszcze spróbuję z IUI, jak AMH pozwoli. Raz się udało to może i drugi się uda.. -
nick nieaktualnyHope jeśli robiłaś usg u kogoś innego, to wystarczy inny sprzęt i już wymiary pęcherzyka i endo są inne. Kurczę nie sądziłam że po takiej dawce owi może nie pęknąć. Ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze na spokojnie w poniedziałek i zobaczyła co i jak. Mnie gin kazała przyjść dopiero wtorek-sroda a IUI było wczoraj.
Jeszcze jedno: co ma żel do USG do ruchu plemników? Przecież usg robi się przez brzuch przy IUI a sprawdzanie pęcherzyka jeśli odbywa się dopochwowo, to najpierw nakładany jest żel usg na głowicę a później prezerwatywa, więc żel nie zostaje w środku. Nie ma się więc czym martwić -
Selinka, Ona uzywala inaczej...ze najpierw prezerwatywa a potem zel...
a ten plyn w zatoce douglasa nie powinien byc wlasnie po owulacji?
endometrium po owu jeszcze jakos przyrasta?
ale myślisz ze ten co mial peknac to juz pekl i to ten drugi urosl od ovitrelle czy to ten ze srody co mial 24mm?
samo ovitrelle stymuluje tez wzrost pecherzykow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 17:27