X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaladae- lewy jajnik przez stymulacje i laparoskopie zostal doprowadzony do takiego stanu?

• kalade Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    kaladae- lewy jajnik przez stymulacje i laparoskopie zostal doprowadzony do takiego stanu?

Przez laparoskopie, musieli wyciąć torbiel i teraz ten jajnik nawet ciężko na USG znaleźć;/
    Stymulacja jakoś nie działała nawet na ten jajnik, chociaż miałam tylko jedną.
    Dlatego teraz podchodzę max do 3 inseminacji znowu, a jak się nie uda to IVF. Chyba, że wynik AMH wyjdzie tragicznie to może od razu IVF ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:19

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade-a tą torbiel wykryli Ci na USG wczesniej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninula wrote:
    Inka niskie AMH to znaczy jakie? A dziś odebrałam wynik i nie wiem jak go zinterpretować - wynik 1,40.
    Ja mam 1,37, więc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Przez laparoskopie, musieli wyciąć torbiel i teraz ten jajnik nawet ciężko na USG znaleźć;/
    Stymulacja jakoś nie działała nawet na ten jajnik, chociaż miałam tylko jedną.
    Dlatego teraz podchodzę max do 3 inseminacji znowu, a jak się nie uda to IVF. Chyba, że wynik AMH wyjdzie tragicznie to może od razu IVF ;/
    No o właśnie, to potwierdza wszystkie moje obawy, lekarze nie wiedzą co z tym gównem robić :( wyciszanie nie pomaga, usunięcie laparo powiduje rozpierduche po całości, a ponoć to i tak potrafi szybko odrosną ć..., dlatego ja widząc wszystki za i przeciw idę w to IVF, bo na to nie ma innego lekarstwa niz ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 13:39

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    O tym to ja nawet nie myślę ;) w sensie o kasie. Wychodzę z założenia, że mogę nie mieć nic materialnego, oby się tylko udało. Narazie jestem na etapie likwidowania polisy, która miała być na ślub. Także tak, są priorytety.
    Btw. pomyślałabym o zmianie kliniki na Twoim msc, bo to absurd. Ja o urlopie mojego lekarza wiem 2 miesiace wczesniej.
    tak bardzo wam dziewczyny kibicuje, ja walcze zawzięcie o 2 dziecko, jedno już mam, to mój cud... mam nadzieje że i wy takiego cudu się doczzekacie. Ja też w tym roku rycząca 30-stka :)

tolerancyjna lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 liczymy na takiego porządnego wiruska:)

Mam do Was jeszcze pytanie bo nigdy tak nie mialam a byłam stymulowana wiele razy, jestem 8 dni po zastrzyku, 7 po owulacji, i cholercia od 2 dni ciągnie mnie podbrzusze jak na @, i pokłuwają jajniki, czy to możliwe że np przyjdzie mi @ 7-8 dni po owulacji? boli tak konkretnie

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Ewi28 liczymy na takiego porządnego wiruska:)

Mam do Was jeszcze pytanie bo nigdy tak nie mialam a byłam stymulowana wiele razy, jestem 8 dni po zastrzyku, 7 po owulacji, i cholercia od 2 dni ciągnie mnie podbrzusze jak na @, i pokłuwają jajniki, czy to możliwe że np przyjdzie mi @ 7-8 dni po owulacji? boli tak konkretnie
    mnie też tak bolały jajniki po owu w tym miesiacu jak byłam pierwszy raz stymulowana... okres przyjdzie tak jak powinien, nie martw się.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    mnie też tak bolały jajniki po owu w tym miesiacu jak byłam pierwszy raz stymulowana... okres przyjdzie tak jak powinien, nie martw się.

tak się jakoś zmartwiłam że znowu coś nie tak, dzięki za pomoc:)

• Marmis Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    możesz mi napisać coś wiecej jak przebiega to ivf? moge zaprosić cie do przyjaciólek?
    Pewnie - czekam na zapro:) To Ci wszystko opisze - co miałam do tej pory - bo jestem na początku drogi

Marmis
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Pewnie - czekam na zapro:) To Ci wszystko opisze - co miałam do tej pory - bo jestem na początku drogi
    już ci wysłałam :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Hope2018 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    totalna rozpacz Kobietki...
    bylam dzisiaj na usg czy pecherzyk pekl...i co?nie wiadomo...najprawdopodbniej nie i juz nie peknie...

jak to mozliwe?
    w środę o 19 dostalam dwa zastrzyki z ovitrelle...wtedy pecherzyk mial 24mm i drugi byl mniejszy. endometrium 10mm piękny sluz płodny otwarta szyjka.
    dzisiaj pojechalam do innego lekarza tylko sprawdzic bo mojego nie ma.
    i ta powiedziala ze jest pecherzyk ok 22mm i keden malutenki ok 5mm. endometrium 8.8mm.teoche plynu w zatoce douglasa ale na jej oko po prostu owulacji nie bylo i pecherzyk zaczal sie zmniejszac. ewentualna onna wersja wydarzen to ze tamten pekl, cialka zoltego jeszcze nie ma a ten drugi zaczal sie zwiekszac...i pojawił sie 3....

jak to mozliwe...? myslicie ze po tej dawce hormonu mogl nie peknac? no bez jaj...zaraz sie zarycze...
    mialyscie taka sytuacje kiedyś?
    czy endo moze troche zmalec po owulacji?

u mnie tempka minimalnie wzrosla ale ogólnie jakas wymeczona jestem wiec nie wiem jak ją oceniac a spac po tych zastrzykach chce mi sie niemiłosiernie...

aha i jeszcze mi powiedziała ze zel do usg moze ruch plemnikow zmniejszać.

• do87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika u mnie słabo. Czekam na @...

Starania od 05.2015
    hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
    I iui 23.11.2017 :(
    II iui 12.04.2018 :(
    III iui 06 i 07.06.2018 :(
    30.07.2018 laparoskopia
    IV iui 04.09.2018 :(
    V iui 27.10.2018 :(
    Szczepienia limfocytami
    IVF-3 transfery nieudane
    2021 ciąża naturalna
    2023 ciąża naturalna
  • kalade Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    kalade-a tą torbiel wykryli Ci na USG wczesniej?

tak, przez rok lekarze szukali przyczyny w niepowodzeniach, nie było wiadomo o co chodzi, bo wszystkie inne badania normie. W końcu na USG pokazała się torbiel, więc w końcu postawili diagnozę

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 87- ja też czekam i histeroskopia. Kurcze nawet nie chce sie o tym myslec, gdzie te nasze ciaze?:(

• kalade Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    No o właśnie, to potwierdza wszystkie moje obawy, lekarze nie wiedzą co z tym gównem robić :( wyciszanie nie pomaga, usunięcie laparo powiduje rozpierduche po całości, a ponoć to i tak potrafi szybko odrosną ć..., dlatego ja widząc wszystki za i przeciw idę w to IVF, bo na to nie ma innego lekarstwa niz ciąża.

Ja bym nie pochodziła do IUI, gdyby nie laparoskopia, bo to kompletnie nie ma sensu, jeśli są jakieś torbiele.
    Ja miałam na USG tylko widoczną torbiel, ale w trakcie laparo okazało się, że jest sporo zrostów, które na szczęście usunęli.
    Jeśli masz takie AMH to rzeczywiście lepiej podejść do IVF i nie czekać.
    Ja przed laparo miałam 2,99. Po laparo nie badałam, ale w przyszłym tygodniu robię ponownie.
    U mnie dużo cykli od laparo nie minęło, więc jeszcze spróbuję z IUI, jak AMH pozwoli. Raz się udało to może i drugi się uda..

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczynki. Dziś jestem na imprezie z firmy i pije za wasze zdrówko i wasze fasolki! Oczywiście za swoją też :-)

Aśka32, kalade, inka1985, yaminka, Katy_JoJo, Gaja88, Aife, Motylek1313, tolerancyjna, Luna131, Nathi2468, Lucy2323 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja bym nie pochodziła do IUI, gdyby nie laparoskopia, bo to kompletnie nie ma sensu, jeśli są jakieś torbiele.
    Ja miałam na USG tylko widoczną torbiel, ale w trakcie laparo okazało się, że jest sporo zrostów, które na szczęście usunęli.
    Jeśli masz takie AMH to rzeczywiście lepiej podejść do IVF i nie czekać.
    Ja przed laparo miałam 2,99. Po laparo nie badałam, ale w przyszłym tygodniu robię ponownie.
    U mnie dużo cykli od laparo nie minęło, więc jeszcze spróbuję z IUI, jak AMH pozwoli. Raz się udało to może i drugi się uda..
    Ja powtarzam badanie w kwietniu, bo to 1,37 to było z grudnia jak pewnie jeszcze tej torbieli nie było, albo była mikro, więt teraz też wynik może być niższy. Ale tak jak piszesz, mój lekarz powiedział to samo, ze jak jest torbiel to IUI bez sensu, a usunięcie torbieli tez bez sensu w mom wypadku, bo wytną ją z zapasem jajnika i zostanie mi takie niewiadomo co, z ktorego tez nic sie nie urodzi. Dosłownie. Ale w Twoim wypadku jak jest po laparo to faktycznie, starajcie się, mi lekarz mówil, że po laparo kobiety często w 3 pierwszych cyklach zachodzą. Tylko ważne, żeby szybko zacząć dzialać, zanim się to dziadostwo zacznie odnawiać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope jeśli robiłaś usg u kogoś innego, to wystarczy inny sprzęt i już wymiary pęcherzyka i endo są inne. Kurczę nie sądziłam że po takiej dawce owi może nie pęknąć. Ja bym na Twoim miejscu poszła jeszcze na spokojnie w poniedziałek i zobaczyła co i jak. Mnie gin kazała przyjść dopiero wtorek-sroda a IUI było wczoraj.
    Jeszcze jedno: co ma żel do USG do ruchu plemników? Przecież usg robi się przez brzuch przy IUI a sprawdzanie pęcherzyka jeśli odbywa się dopochwowo, to najpierw nakładany jest żel usg na głowicę a później prezerwatywa, więc żel nie zostaje w środku. Nie ma się więc czym martwić :)

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka, Ona uzywala inaczej...ze najpierw prezerwatywa a potem zel...

a ten plyn w zatoce douglasa nie powinien byc wlasnie po owulacji?

endometrium po owu jeszcze jakos przyrasta?

ale myślisz ze ten co mial peknac to juz pekl i to ten drugi urosl od ovitrelle czy to ten ze srody co mial 24mm?

samo ovitrelle stymuluje tez wzrost pecherzykow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 17:27

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ