Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pyt. dot. wstrzemięźliwości przed IUI. Tzn ile dni odczekać przed iui u partnera ze słabym nasieniem?
Moja Pani doktor mówi że 24h wystarczy bo wtedy sa lepsze plemniki.
Ostatnio bylo tak ze w środe byl ost
raz a w piatek iui i nasienie bylo fatalne. Tzn gorsze niz 6 msc przed iui zanim maz rozpoczal suplementacje witC lkarnityna kwasem foliowym cynkiem i selenem. Mala ilosc i slabsza ruchliwosc do tego stopnia ze dr powiedziala ze jak druginraz beda takie slabe to nie bede musiala robic 3... ale mnie to nie pociesza
Takze drogie Panie co robic?
-
nick nieaktualnymkgk wrote:A ja mam pyt. dot. wstrzemięźliwości przed IUI. Tzn ile dni odczekać przed iui u partnera ze słabym nasieniem?
Moja Pani doktor mówi że 24h wystarczy bo wtedy sa lepsze plemniki.
Ostatnio bylo tak ze w środe byl ost
raz a w piatek iui i nasienie bylo fatalne. Tzn gorsze niz 6 msc przed iui zanim maz rozpoczal suplementacje witC lkarnityna kwasem foliowym cynkiem i selenem. Mala ilosc i slabsza ruchliwosc do tego stopnia ze dr powiedziala ze jak druginraz beda takie slabe to nie bede musiala robic 3... ale mnie to nie pociesza
Takze drogie Panie co robic?
Nie mam pojęcia jeszcze jak ze wstrzemięźliwością przed IUI, podczas starań mamy co 2 dzień -
nick nieaktualnyu nas jest min. 2 dni. teraz przed IUI czekaliśmy 4 dni i nawet się trochę poprawiły a przyjmuje tylko profertil i pentoxifilinę (z zalecenia urologa) a ogólnie nasienie słabe, morfo 3%. my na razie czekamy na test ale jak nie wyjdzie to pewnie też się wezmę za poprawę tego nasienia. Może poszukamy androloga bo nie byliśmy tam jeszcze tylko urolog.
-
nick nieaktualny
-
nika77 wrote:A czy przed 4 inseminacją byłaś stymulowana?jeśli tak to jakim lekiem?
nie na własną rękę odłożyłam wszystko , tylko ovitrelle na pęknięcie wzięłam , także był tylko jeden pęcherzyk ale to wystarczyło , przy 2 tab clo miałam po 4 pęcherzyki przy 1 tab 2 pęcherzyki ale moje endo zawsze grubaśne koło 10-12mm16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
nick nieaktualnyja1986 wrote:nie na własną rękę odłożyłam wszystko , tylko ovitrelle na pęknięcie wzięłam , także był tylko jeden pęcherzyk ale to wystarczyło , przy 2 tab clo miałam po 4 pęcherzyki przy 1 tab 2 pęcherzyki ale moje endo zawsze grubaśne koło 10-12mm
i co będą bliźniaki? wiesz bo ja późno dołączyłam i nie jestem na bieżąco kurcze super, też bym chciała, zawsze brałas tylko clo i ovitrell? -
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie... piękne 3 pęcherzyki po lamette 17mm,18mm,18mm w 10dc i bardzo ładne endometrium 9,8
Iwkaaa lubi tę wiadomość
5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI
Luty 2019 I-IVF -
Nina13 wrote:i co będą bliźniaki? wiesz bo ja późno dołączyłam i nie jestem na bieżąco kurcze super, też bym chciała, zawsze brałas tylko clo i ovitrell?
nie , to nie bliźniaki to ciąża pojedyncza ,clo zawsze przez 5 dni ovitrel od 28-34 godz przed iui no a potem 72 godz po iui duphaston 3x116.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
-
Nina13 wrote:ja1986 mogę zapytać jaki u was problem?
u nas problem z nasieniem , dlatego ja robiłam aid -czyli inseminacja nasieniem dawcy , teoretycznie nic mi ni nie jest , chociaż po cp miałam przez jakiś czas podwyższoną prolaktynę , potem się unormowała sama.16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
-
Sylwiaa992 IUI prawdopodobnie w czwartek lub piątek... po jutrze zadecyduje lekarz po kolejnym USG który dzień będzie odpowiedni...
tolerancyjna lubi tę wiadomość
5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI
Luty 2019 I-IVF -
nick nieaktualnyja1986 wrote:u nas problem z nasieniem , dlatego ja robiłam aid -czyli inseminacja nasieniem dawcy , teoretycznie nic mi ni nie jest , chociaż po cp miałam przez jakiś czas podwyższoną prolaktynę , potem się unormowała sama.
ja1986 przepraszam że tak Cię dopytuje ale nie mieliście nawet szans na IVF? Pytam tak bo u nas też problem z nasieniem
Ty chodzisz do lekarza w Poznaniu? Może kogoś doradzisz mojej koleżance? Ona mieszka w równej odległości od Łodzi i Poznania (mniej więcej równej) polecałam jej lekarza w Salve ale poszła raz, zraziła się i stwierdziła ze więcej nie pójdzie
-
ja1986 wrote:u nas problem z nasieniem , dlatego ja robiłam aid -czyli inseminacja nasieniem dawcy , teoretycznie nic mi ni nie jest , chociaż po cp miałam przez jakiś czas podwyższoną prolaktynę , potem się unormowała sama.