X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z 75% MAR nas kieruja na IUI nasieniem meza, wiec ciekawe czemu u Ciebie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:50

25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
    Będziemy starać się od nowa.
    Nic nie dzieje się bez przyczyny.
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie powiodło się ivf, dlatego zdecydowaliśmy się na dawcę. Wyniki były ok a komórki się nie zapłodniły. Dlatego teraz z dawcą zaczęłam od iui. Ja myślę że te przeciwciała to poważniejsza sprawa niż się wydaje.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Tak jest to powazna sprawa, ale jednak do inseminacji sa wybierane tylko te dobre plemniki. Nie wiem, moze sie ma to tez do ich ilości. U nas morfo byla 4 % wtedy jak MAR robiliśmy, a reszta parametrów bylo w normie. Chce spróbować 4 IUI raczej nie wiecej. O im vitro nie myślę narazie. Jeszcze za wcześnie w naszym przypadku

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisałam się na hssg, zrobiłam badania krwi które mi zlecił tzn TSH fsh aTPO prolaktyne aHbs aHCV, ciekawe co będzie dalej, mam tylko nadzieję że hssg wyjdzie dobrze...

• venus Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyn :)
    Ja z mężem staramy się o dziecko już od dobrych 3 lat.. nie abezpieczamy się nawet dużo dłużej..
    Ten rok stawiamy na pomoc medycyny.. w środę mam HSG USG, w lutym podchodzimy do pierwszego IUi... trzymam za was wszystkie kciuki!

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d0tglu6gp.png

Niedoczynność tarczycy, AMH 2,4
    Niedrożny lewy jajowód :(
    Azoosperma, teratozoospermia
    2 stymulacje- 3 ❄️❄️❄️

Alicja ❤️ 11.12.2009
    28.02.18 - I - IUI 😢
    27.03.19 - II - IUI 😢
    11.09.19 - I - IVF 1❄️
    7dpt - 136,2 mlU/ml 😍
    14dpt - 2871 mlU/ml 😍
    11.10.19 - dwa zarodki 😱😱
    19.10.19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać ile tak mniej więcej trwa IUI? Chodzi mi tak od A do Z - od momentu oddania nasienia no i dalej cała procedura. Godzina, dwie?

• mkgk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie maz pojechal rano oddal nasienie. potem po kilku godzinach pojechalam. po 2-3 i sam zabirg trwal moze 5 min. tzn zalozenie wziernika wprowadzenie nasienia i jeszcze usg dla sprawdzenia.

potem lezałam 15 min do gory nogami z glowa lekko w dole i lekko przechylona na strone po ktorej byla owu

zi13rjjgy7oea2if.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkgk wrote:
    u mnie maz pojechal rano oddal nasienie. potem po kilku godzinach pojechalam. po 2-3 i sam zabirg trwal moze 5 min. tzn zalozenie wziernika wprowadzenie nasienia i jeszcze usg dla sprawdzenia.

potem lezałam 15 min do gory nogami z glowa lekko w dole i lekko przechylona na strone po ktorej byla owu
    Kurcze my razem będziemy jechać, bo mamy 100km, czyli spędzimy tam jakieś 2-3h tak?

• Sylwiaa992 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus masz podobnie do mnie ;) jak dostane @ to nam umowic sie na hsg, czyli jak przyjdzie w czwartek to moze na wtorek/ czwartek bede miec hsg bo mam wczesnie owulacje. I jesli nie będzie przeszkod do w lutym IUI :)

Selina tez mamy 100 km w jedną strone .... jakiś dobry obiad lub zakupy i czas minie ;) a moze jakieś kino? ;)

• venus Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa992 czyli będziemy szły łeb w łeb hihi ja HSG mam 10 dnia cyklu... zdecydowałaś się na znieczulenie? Ja się tyle naczytałam, ze jednak wolę z... chociaż zdania się mocno podzielone :) ale mnie to wszystko potrafi od samego patrzenia bolec :):)
    Tez mam do kliniki 100 km... więc praktycznie to wypad na cały dzień... jestem przerażona tymi wyjazdami bo jednak trzeba monitorować cykl.. również przy pomocy usg a wiadome wiąże się to z wizytami :/

Sylwiaa992 lubi tę wiadomość

3jgxyx8d0tglu6gp.png

Niedoczynność tarczycy, AMH 2,4
    Niedrożny lewy jajowód :(
    Azoosperma, teratozoospermia
    2 stymulacje- 3 ❄️❄️❄️

Alicja ❤️ 11.12.2009
    28.02.18 - I - IUI 😢
    27.03.19 - II - IUI 😢
    11.09.19 - I - IVF 1❄️
    7dpt - 136,2 mlU/ml 😍
    14dpt - 2871 mlU/ml 😍
    11.10.19 - dwa zarodki 😱😱
    19.10.19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny chciałam zapytać ile tak mniej więcej trwa IUI? Chodzi mi tak od A do Z - od momentu oddania nasienia no i dalej cała procedura. Godzina, dwie?
    My pojechaliśmy rano na 9 , mąż oddał nasienie, po niecałej godz. byłam już u dr ,najpierw miałam usg potem wziernik wprowadzenie nasienia, pięści musiałam zacisnąć pod pupę i leżałam z 5 minut . szybka akcja.

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mogę się do was dołączyć? Zaczynam przygotowania do pierwszej IUI powiedzcie czy zastrzyki w brzuch bardzo bolą? Jestem dosyć szczupla także nie wiele mam tej skory w która mogę wbić igle dajcie mi znać jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi....inseminacje mam w przyszłym tygodniu miedzy piątkiem a niedziela

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Atomowka.
    Ja do stymulacji iui mam clo, a jeśli chodzi o ovitrelle to nie boli bo jest cieniutka igła, wiadomo wklucie lekko poczujesz.
    Natomiast do stymulacji przy ivf miałam łącznie 18 zastrzyków w brzuch i nie było to bolesne, nie miałam na brzuchu żadnych śladów a jestem bardzo szczupła (45kg).

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Witaj Atomowka.
    Ja do stymulacji iui mam clo, a jeśli chodzi o ovitrelle to nie boli bo jest cieniutka igła, wiadomo wklucie lekko poczujesz.
    Natomiast do stymulacji przy ivf miałam łącznie 18 zastrzyków w brzuch i nie było to bolesne, nie miałam na brzuchu żadnych śladów a jestem bardzo szczupła (45kg).
    To dobrze kamień z serca bo sama sobie będę dawać zastrzyki więc miałam obawy ale teraz to już na spokojnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atomowka wrote:
    Dziewczynki mogę się do was dołączyć? Zaczynam przygotowania do pierwszej IUI powiedzcie czy zastrzyki w brzuch bardzo bolą? Jestem dosyć szczupla także nie wiele mam tej skory w która mogę wbić igle dajcie mi znać jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi....inseminacje mam w przyszłym tygodniu miedzy piątkiem a niedziela
    Atomówka hej :)
    Do IUI jeśli już to jest 1 zastrzyk, właśnie z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Ja sobie sama te zastrzyki robię w domu :) igła cienka jak włos i nic nie boli. Preparat podaje się powoli, więc nawet nie szczypie.
    Ja też jestem chudzielec, ale akurat fałdkę na brzuchu mam :D więc jest się gdzie wbić

Misiaaga dzięki za info :) mam nadzieję, że u nas też szybko pójdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Atomówka hej :)
    Do IUI jeśli już to jest 1 zastrzyk, właśnie z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Ja sobie sama te zastrzyki robię w domu :) igła cienka jak włos i nic nie boli. Preparat podaje się powoli, więc nawet nie szczypie.
    Ja też jestem chudzielec, ale akurat fałdkę na brzuchu mam :D więc jest się gdzie wbić

Misiaaga dzięki za info :) mam nadzieję, że u nas też szybko pójdzie
    Akurat ja mam więcej zastrzykow bo na hiperstymylacje dostałam Aromek w tabletkach i zastrzyki Fostimon co 36godzin a dopiero na końcu Ovitrelle już po USG u lekarza który powie mi kiedy mam go zrobić.

• palyna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ,

U mnie pierwsza IUI wczoraj - klinika Macierzyństwo Kraków

Przygotowania :
    CLO+ Menopur zastrzyki + Ovitrelle zrobiony w niedzielę o 9 rano

Wczoraj IUI przed 12 vna niepękniętym pęcherzyku :
    - pray 22,3
    - lewy 21
    - endo - 8,8 mm

Wieczorem o 18 byłam na monitoringu i okazało się że lewy pęcherzyk pękł (widać płyn w zatoce Douglasa) , natomiast drugi pęcherzyk urósł do 25 a endo do 10 mm

Czekam teraz na testowanie , ale jakoś nie nastawiam się na sukces ...

Atomowka, Iwkaaa, ja1986 lubią tę wiadomość

palyna
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kurcze my razem będziemy jechać, bo mamy 100km, czyli spędzimy tam jakieś 2-3h tak?
    Ja mam 130 km w jedną stronę. Ale są też dziewczyny co jeżdżą nawet 500km. Czasem jadę pociągiem lub autobusem, to niestety choć wizyta pół godziny to i tak praktycznie caly dzien stracony. Tyle że wtedy zawsze o galerię krakowską zahaczę na poprawienie nastroju.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Cześć Dziewczyny ,

Przygotowania :

- pray 22,3
    - lewy 21
    - endo - 8,8 mm

Wieczorem o 18 byłam na monitoringu i okazało się że lewy pęcherzyk pękł (widać płyn w zatoce Douglasa) , natomiast drugi pęcherzyk urósł do 25 a endo do 10 mm

Witaj, ja też z macierzyństwa. Do jakiego dr chodzisz?
    Trzymam mocno kciuki za powodzenie.
    Ja mam drugie iui w przyszłym tygodniu.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Cześć Dziewczyny ,

Przygotowania :

- pray 22,3
    - lewy 21
    - endo - 8,8 mm

Hej :) a kto Ci robił IUI? Do kogo chodzisz? Zadowolona jesteś ogólnie z kliniki?
    Pytam, bo jestem z Krakowa i miałam 1 wizytę tam, ale zrezygnowałam.
    Trzymam kciuki, żeby się udało :) Kiedy Ci kazali zrobić betę?

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ