Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas z 75% MAR nas kieruja na IUI nasieniem meza, wiec ciekawe czemu u Ciebie tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:50
25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Rozumiem. Tak jest to powazna sprawa, ale jednak do inseminacji sa wybierane tylko te dobre plemniki. Nie wiem, moze sie ma to tez do ich ilości. U nas morfo byla 4 % wtedy jak MAR robiliśmy, a reszta parametrów bylo w normie. Chce spróbować 4 IUI raczej nie wiecej. O im vitro nie myślę narazie. Jeszcze za wcześnie w naszym przypadku25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyn
Ja z mężem staramy się o dziecko już od dobrych 3 lat.. nie abezpieczamy się nawet dużo dłużej..
Ten rok stawiamy na pomoc medycyny.. w środę mam HSG USG, w lutym podchodzimy do pierwszego IUi... trzymam za was wszystkie kciuki!
Sylwiaa992 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u mnie maz pojechal rano oddal nasienie. potem po kilku godzinach pojechalam. po 2-3 i sam zabirg trwal moze 5 min. tzn zalozenie wziernika wprowadzenie nasienia i jeszcze usg dla sprawdzenia.
potem lezałam 15 min do gory nogami z glowa lekko w dole i lekko przechylona na strone po ktorej byla owu
-
nick nieaktualnymkgk wrote:u mnie maz pojechal rano oddal nasienie. potem po kilku godzinach pojechalam. po 2-3 i sam zabirg trwal moze 5 min. tzn zalozenie wziernika wprowadzenie nasienia i jeszcze usg dla sprawdzenia.
potem lezałam 15 min do gory nogami z glowa lekko w dole i lekko przechylona na strone po ktorej byla owu -
Venus masz podobnie do mnie jak dostane @ to nam umowic sie na hsg, czyli jak przyjdzie w czwartek to moze na wtorek/ czwartek bede miec hsg bo mam wczesnie owulacje. I jesli nie będzie przeszkod do w lutym IUI
Selina tez mamy 100 km w jedną strone .... jakiś dobry obiad lub zakupy i czas minie a moze jakieś kino?25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Sylwiaa992 czyli będziemy szły łeb w łeb hihi ja HSG mam 10 dnia cyklu... zdecydowałaś się na znieczulenie? Ja się tyle naczytałam, ze jednak wolę z... chociaż zdania się mocno podzielone ale mnie to wszystko potrafi od samego patrzenia bolec
Tez mam do kliniki 100 km... więc praktycznie to wypad na cały dzień... jestem przerażona tymi wyjazdami bo jednak trzeba monitorować cykl.. również przy pomocy usg a wiadome wiąże się to z wizytamiSylwiaa992 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelina wrote:Dziewczyny chciałam zapytać ile tak mniej więcej trwa IUI? Chodzi mi tak od A do Z - od momentu oddania nasienia no i dalej cała procedura. Godzina, dwie?
Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki mogę się do was dołączyć? Zaczynam przygotowania do pierwszej IUI powiedzcie czy zastrzyki w brzuch bardzo bolą? Jestem dosyć szczupla także nie wiele mam tej skory w która mogę wbić igle dajcie mi znać jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi....inseminacje mam w przyszłym tygodniu miedzy piątkiem a niedziela
-
Witaj Atomowka.
Ja do stymulacji iui mam clo, a jeśli chodzi o ovitrelle to nie boli bo jest cieniutka igła, wiadomo wklucie lekko poczujesz.
Natomiast do stymulacji przy ivf miałam łącznie 18 zastrzyków w brzuch i nie było to bolesne, nie miałam na brzuchu żadnych śladów a jestem bardzo szczupła (45kg). -
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Witaj Atomowka.
Ja do stymulacji iui mam clo, a jeśli chodzi o ovitrelle to nie boli bo jest cieniutka igła, wiadomo wklucie lekko poczujesz.
Natomiast do stymulacji przy ivf miałam łącznie 18 zastrzyków w brzuch i nie było to bolesne, nie miałam na brzuchu żadnych śladów a jestem bardzo szczupła (45kg). -
nick nieaktualnyAtomowka wrote:Dziewczynki mogę się do was dołączyć? Zaczynam przygotowania do pierwszej IUI powiedzcie czy zastrzyki w brzuch bardzo bolą? Jestem dosyć szczupla także nie wiele mam tej skory w która mogę wbić igle dajcie mi znać jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi....inseminacje mam w przyszłym tygodniu miedzy piątkiem a niedziela
Do IUI jeśli już to jest 1 zastrzyk, właśnie z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Ja sobie sama te zastrzyki robię w domu igła cienka jak włos i nic nie boli. Preparat podaje się powoli, więc nawet nie szczypie.
Ja też jestem chudzielec, ale akurat fałdkę na brzuchu mam więc jest się gdzie wbić
Misiaaga dzięki za info mam nadzieję, że u nas też szybko pójdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 10:47
-
nick nieaktualnySelina wrote:Atomówka hej
Do IUI jeśli już to jest 1 zastrzyk, właśnie z ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Ja sobie sama te zastrzyki robię w domu igła cienka jak włos i nic nie boli. Preparat podaje się powoli, więc nawet nie szczypie.
Ja też jestem chudzielec, ale akurat fałdkę na brzuchu mam więc jest się gdzie wbić
Misiaaga dzięki za info mam nadzieję, że u nas też szybko pójdzie -
Cześć Dziewczyny ,
U mnie pierwsza IUI wczoraj - klinika Macierzyństwo Kraków
Przygotowania :
CLO+ Menopur zastrzyki + Ovitrelle zrobiony w niedzielę o 9 rano
Wczoraj IUI przed 12 vna niepękniętym pęcherzyku :
- pray 22,3
- lewy 21
- endo - 8,8 mm
Wieczorem o 18 byłam na monitoringu i okazało się że lewy pęcherzyk pękł (widać płyn w zatoce Douglasa) , natomiast drugi pęcherzyk urósł do 25 a endo do 10 mm
Czekam teraz na testowanie , ale jakoś nie nastawiam się na sukces ...
Atomowka, Iwkaaa, ja1986 lubią tę wiadomość
palyna -
Selina wrote:Kurcze my razem będziemy jechać, bo mamy 100km, czyli spędzimy tam jakieś 2-3h tak?
-
palyna wrote:Cześć Dziewczyny ,
Przygotowania :
- pray 22,3
- lewy 21
- endo - 8,8 mm
Wieczorem o 18 byłam na monitoringu i okazało się że lewy pęcherzyk pękł (widać płyn w zatoce Douglasa) , natomiast drugi pęcherzyk urósł do 25 a endo do 10 mm
Trzymam mocno kciuki za powodzenie.
Ja mam drugie iui w przyszłym tygodniu. -
nick nieaktualnypalyna wrote:Cześć Dziewczyny ,
Przygotowania :
- pray 22,3
- lewy 21
- endo - 8,8 mm
Pytam, bo jestem z Krakowa i miałam 1 wizytę tam, ale zrezygnowałam.
Trzymam kciuki, żeby się udało Kiedy Ci kazali zrobić betę?