Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, smutno się tu u nas zrobiło wiec przyszłam z iskierką nadziei - zrobiłam dziś test sikany (inseminacja była 31.12) i wyszła mi druga kreska - mniej wyraźna niż kontrolna, ale jednak widoczna gołym okiem. Zrobiłam więc betę i po 20 powinnam mieć wyniki. Nie nastawiam się jeszcze, ale sam fakt, że po raz pierwszy w życiu zobaczyłam drugą kreskę mnie ucieszył
Domika333, Salma, AgnieszkaH, pszczola2000, Puchatek, Mallagga, Franiczka, Selina, Anuśla, Eve89la, Miła27, kasiasiasia28, Bogna87, Freyja, monik123, Xkali lubią tę wiadomość
PCOS; 24 cykle starań
-
nick nieaktualnyOla_ wrote:Dziewczyny, smutno się tu u nas zrobiło wiec przyszłam z iskierką nadziei - zrobiłam dziś test sikany (inseminacja była 31.12) i wyszła mi druga kreska - mniej wyraźna niż kontrolna, ale jednak widoczna gołym okiem. Zrobiłam więc betę i po 20 powinnam mieć wyniki. Nie nastawiam się jeszcze, ale sam fakt, że po raz pierwszy w życiu zobaczyłam drugą kreskę mnie ucieszył
-
pszczola2000 wrote:A ja chyba walczę dalej i zmieniam lekarza.
Chce iść na wizytę do dr Grzegorza Jakiela
Ktosc coś wie słyszał?
My byliśmy na kilku wizytach u doktora i byliśmy bardzo zadowoleni. Bardzo rzeczowy lekarz. Później skierował nas do innego lekarza, gdy zdecydowaliśmy się na iui, ponieważ z tego co wiem doktor jest tylko raz w tygodniu.28l.
3x AID
Azospermia
Warszawa - protokół długi
I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
27.05 - transfer 4.2.2
Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤ -
Domika333 wrote:My byliśmy na kilku wizytach u doktora i byliśmy bardzo zadowoleni. Bardzo rzeczowy lekarz. Później skierował nas do innego lekarza, gdy zdecydowaliśmy się na iui, ponieważ z tego co wiem doktor jest tylko raz w tygodniu.
Więc pewnie dlatego. Przeraza mnie jego cennik ;(
Ale oprócz tych cech co o nim opisałaś zdjagnozowal was i wiecie jaki macie problem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 13:27
-
Ola_ wrote:Dziewczyny, smutno się tu u nas zrobiło wiec przyszłam z iskierką nadziei - zrobiłam dziś test sikany (inseminacja była 31.12) i wyszła mi druga kreska - mniej wyraźna niż kontrolna, ale jednak widoczna gołym okiem. Zrobiłam więc betę i po 20 powinnam mieć wyniki. Nie nastawiam się jeszcze, ale sam fakt, że po raz pierwszy w życiu zobaczyłam drugą kreskę mnie ucieszył
Początek listy super wygląda.
Ale początek tego roku póki co cisza -
pszczola2000 wrote:Ale ze on nie robi iui? W Invicta faktycznie jest tylko w czwartki po 15tej.
Więc pewnie dlatego. Przeraza mnie jego cennik ;(
Ale oprócz tych cech co o nim opisałaś zdjagnozowal was i wiecie jaki macie problem?
U nas problem był raczej znany od początku- azospermia. Doktor odnowił badania męża, bo miał sprzed 10lat, zrobił dodatkowe + wszystkie inne dla mnie. Zachęcał do rozważenia biopsji jąder przed ewentualnym ivf. Także przez niego zostaliśmy tak jakby "prześwietleni" i poszliśmy z kompletem badan i dalszym planem już do doktora Palaszewskiego.28l.
3x AID
Azospermia
Warszawa - protokół długi
I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
27.05 - transfer 4.2.2
Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤ -
nick nieaktualnyOla_ wrote:Dziewczyny, smutno się tu u nas zrobiło wiec przyszłam z iskierką nadziei - zrobiłam dziś test sikany (inseminacja była 31.12) i wyszła mi druga kreska - mniej wyraźna niż kontrolna, ale jednak widoczna gołym okiem. Zrobiłam więc betę i po 20 powinnam mieć wyniki. Nie nastawiam się jeszcze, ale sam fakt, że po raz pierwszy w życiu zobaczyłam drugą kreskę mnie ucieszył
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola_ wrote:Dziewczyny, smutno się tu u nas zrobiło wiec przyszłam z iskierką nadziei - zrobiłam dziś test sikany (inseminacja była 31.12) i wyszła mi druga kreska - mniej wyraźna niż kontrolna, ale jednak widoczna gołym okiem. Zrobiłam więc betę i po 20 powinnam mieć wyniki. Nie nastawiam się jeszcze, ale sam fakt, że po raz pierwszy w życiu zobaczyłam drugą kreskę mnie ucieszył
GratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 14:43
29 lat
Ponad 3 lata starań
17.05.17 laparoskopia (endometrioza)
17.05.18 I iui cb
03.08.18 II iui
31.08.18 III iui
29.09.18 IV iui
25.10.18 histeroskopia, usuwanie polipów i zrostów
27.11.18 V iui
27.12.18 VI iui
13 dni po iui beta 139
Progesteron 61,75
15 dni po iui beta 352
Progesteron 60
Czekamy 19.09
Dziewczynka -
nick nieaktualny
-
Ola super gratuluję2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Ja dziś 4 dzień po inseminacji boli mnie jajniki ból brzucha jak przy okresie, nie wiem czy to po zastrzyku ovitrelle czy coś się dzieje innego to moja pierwsza inseminacja a wy co czułyscie? Ja chyba zwarjuje te prawie 2 tyg czekania2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Hej dziewczyny, witam się ponownie wracam do gry z inseminacją myślę, że w lutym będzie moja druga iui, w sierpniu 2018 1 IUI się nie udała. Mieliśmy czas do końca roku na naturalne starania w związku z tym, że parametry nasienia męża się poprawiły. Niestety bez efektu...
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
Justyska1986 wrote:Ja dziś 4 dzień po inseminacji boli mnie jajniki ból brzucha jak przy okresie, nie wiem czy to po zastrzyku ovitrelle czy coś się dzieje innego to moja pierwsza inseminacja a wy co czułyscie? Ja chyba zwarjuje te prawie 2 tyg czekania
Justyska ja nic nie czułam. Nawet owulacji nie czułam (a zwykle w poprzednich cyklach czułam). Realnie dopiero 13 dp zaczęłam czuć takie ciągnięcie w macicy, które mam prawie non stop teraz.PCOS; 24 cykle starań
-
No to ja owulacje po tym zastrzyku miałam zajebiscie bolącą chodzić nie mogłam w pracy tak mnie bolało, a na drugi dzień była inseminacja już na pękniętym pęcherzyku2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach