Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaach wrote:Hmmm... Jak będę w domu to sprawdzę czy robiłam badanie LH i FSH bo nie pamiętam już. Przed każdą IUI miałam 3 monitoring owulacji USG ostatnie jest tuż przed IUI. Na naturalnym cyklu też miałam przed podany ovitrelle i na naturalnym cyklu czułam że coś się zadziała po tej IUI okres był całkiem inny po drugiej IUI wszystko było bez zmian. Teraz zobaczymy jak będzie wiem tylko, że są 3 pęcherzyki z tego co mi się wydawało wczoraj największy miał 18 mm mój lekarz mało mówi, ale niby jest ok zobaczymy co będzie .
Jeżeli masz też monitoring po inseminacji to będziesz widzieć czy jest ciałko żółte czy zadziałał ovitrelle -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
Która warszawska klinka korzysta z banku nasienia cyros? Trzeba im to zgłosić czy standardowo korzystają z niego?
Wiecie jakie są koszty AID z takim nasieniem? I jak długo trwa jego ściągnięcie?
A może w warszawskich klinikach korzysta się głównie z własnych zasobów?
Napiszcie proszę jakie macie doświadczenia 😊Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Pytanie do tych które brały/biorą duphaston po inseminacji.
Czy po duphastonie występują mdłości?
Już drugi dzień z rzędu wieczorem, w nocy pojawiają mi się te dolegliwości.
Oprócz tego moje piersi zmieniły wygląd, a w zasadzie brodawki których obwódka się powiększyła ...
-
Virad wrote:Dziewczyny,
Która warszawska klinka korzysta z banku nasienia cyros? Trzeba im to zgłosić czy standardowo korzystają z niego?
Wiecie jakie są koszty AID z takim nasieniem? I jak długo trwa jego ściągnięcie?
A może w warszawskich klinikach korzysta się głównie z własnych zasobów?
Napiszcie proszę jakie macie doświadczenia 😊
Virad ja jestem w Novum, oni mają nasienie swoje, z baku EBS albo z Criosa można ściągnąć. Koszt to jakieś 3 tys dodatkowo za 1 slomke - 1 podejście na ile ja się orientowalam. Dodatkowo Novum bierze jakieś 300 zł za przyjęcie nasienia, 500 za przechowanie i oczywiście ok 1400 zł sama inseminacja. Koszt jest niestety bardzo duży, my się akurat nie decydowalismy.2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
sandiklove wrote:Hej dziewczyny!
Oprócz tego moje piersi zmieniły wygląd, a w zasadzie brodawki których obwódka się powiększyła ...
Sandik o ile mdłości to chyba normalny objaw (może w związku z imementacja etc) o tyle zmiany w sutkach to już nie jest raczej standardowa rzecz. Powinnaś o tym chyba z lekarzem porozmawiać. Pamiętajmy że duphaston to silny lek hormonalny którego przyjmowanie (w dłuższym okresie czasu) może wiązać się z rakiem piersi, itp. Ja takich dolegliwości nie miałam, mdłości również nie.sandiklove lubi tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
nick nieaktualnyhappilyeverafter wrote:Sandik o ile mdłości to chyba normalny objaw (może w związku z imementacja etc) o tyle zmiany w sutkach to już nie jest raczej standardowa rzecz. Powinnaś o tym chyba z lekarzem porozmawiać. Pamiętajmy że duphaston to silny lek hormonalny którego przyjmowanie (w dłuższym okresie czasu) może wiązać się z rakiem piersi, itp. Ja takich dolegliwości nie miałam, mdłości również nie.
Dziękuję za odpowiedz.
Wydaje mi się ze jak na objawy ciąży to jest zdecydowanie za wcześnie. Ale przy pierwszej ciąży która skończyła się niestety poronieniem, brodawki również się powiększyły ale dodatkowo piersi mocno bolały. Teraz jeszcze nie bolą. -
Hej kochane 😊 kto i kiedy w najbliższym czasie testuje? Jak Wasze samopoczucie po iui? Ja jestem tydzień po i poza delikatnym ciągnięciem w dole brzucha raczej nic się nie dzieje. Przyjmuje 2xd utrogestan dopochwowo.
sandiklove lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualnyMaaaa wrote:Hej kochane 😊 kto i kiedy w najbliższym czasie testuje? Jak Wasze samopoczucie po iui? Ja jestem tydzień po i poza delikatnym ciągnięciem w dole brzucha raczej nic się nie dzieje. Przyjmuje 2xd utrogestan dopochwowo.
Hej ja jestem 4 dni po inseminacji.
Testuje 5 września czyli za tydzień w czwartek.
U mnie tak jak wyżej czyli dekilkatne mdłości wieczorami/w nocy.
Kiedy testujesz? Trzymam mocno kciuki za Nas ✊🏻✊🏻♥️ -
Oprócz tego moje piersi zmieniły wygląd, a w zasadzie brodawki których obwódka się powiększyła ...sandiklove lubi tę wiadomość
Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
nick nieaktualny
-
sandiklove wrote:Hej ja jestem 4 dni po inseminacji.
Testuje 5 września czyli za tydzień w czwartek.
U mnie tak jak wyżej czyli dekilkatne mdłości wieczorami/w nocy.
Kiedy testujesz? Trzymam mocno kciuki za Nas ✊🏻✊🏻♥️
Mi lekarz powiedział żeby testować w czwartek już czyli 11 dni po ovi, ale najwyżej zrobię w piątek. Chociaż raczej czuje ze nici z tego.... nie czuje kompletnie nic 😕 ale cóż nie robię sobie nie wiadomo jakich nadziei.. to w końcu 1 raz. Ja tez trzymam ❤️
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Hej kochane 😊 kto i kiedy w najbliższym czasie testuje? Jak Wasze samopoczucie po iui? Ja jestem tydzień po i poza delikatnym ciągnięciem w dole brzucha raczej nic się nie dzieje. Przyjmuje 2xd utrogestan dopochwowo.
Hej, ja też prawie tydzień po, testuje w kolejny wtorek 😉 U mnie samopoczucie ok, choć często boli mnie brzuch, zwłaszcza rano. Biorę duphaston, estrofem i acard. Pytanko do dziewczyn które biorą acard, jakie zalecenia od lekarza, ile tabl dziennie bierzecie?
Tryzmam również mocniutko kciuki za nas dziewczyny 😘 W grupie siła, musi być dobrze ❤️sandiklove, Maaaa, Pat87 lubią tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
nick nieaktualnyhappilyeverafter wrote:Hej, ja też prawie tydzień po, testuje w kolejny wtorek 😉 U mnie samopoczucie ok, choć często boli mnie brzuch, zwłaszcza rano. Biorę duphaston, estrofem i acard. Pytanko do dziewczyn które biorą acard, jakie zalecenia od lekarza, ile tabl dziennie bierzecie?
Tryzmam również mocniutko kciuki za nas dziewczyny 😘 W grupie siła, musi być dobrze ❤️
Mi lekarz zalecił brać Acard. Biorę jedna dziennie , a ty?
Chociaż przyznam się ze w pierwszy dzień tak się zakrecilam, ze wzięłam dwa razy dupka i dwa razy acard 🙊 mam nadzieje ze to nie zaszkodzi 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 11:37
-
Oprócz tego moje piersi zmieniły wygląd, a w zasadzie brodawki których obwódka się powiększyła ... -
11dc właśnie czekam pod gabinetem na monitoring i decyzję co dalej.
W domu zostawiłam 4latka z temp 39st
Także stresówka podwójna.
Trzymajcie kciukiWesoła_Muminka lubi tę wiadomość
01.2015 IUI♥️
Nowe starania
07.2019 IUI😢
01.08.2019 IUI😢
31.08.2019 ❓❔❓
✔276 mlU/mL✔