Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroLina wrote:U mnie owulacja wypada z reguły koło 17 dc a po Aromku inseminację mam zaplanowaną na jutro, tj. 14 dc. Także u mnie się znacząco przesunęło ale ja mam długie cykle.
Dziękuję za odpowiedź. Strasznie się stresuję. A jeszcze nie pomaga fakt, że inseminacja będzie z nasienia dawcy. Źle zrobiłam, że weszłam na forum dedytowane sticte AID. Porównywanie kobiet po AID do krów jakoś nie napawa optymizmem. A było tego duuużo więcej. Nie wspominając już o stosunku kościoła rzymskokatolickiego do tego tematu. 😢Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
nimsi wrote:Jak tam dziewczyny? Któraś testuje w najbliższym czasie? Ja w środę miałam 2 inseminacje i ciekaw jestem co z tego wyszło...chociaż nastawiam siena kolejną, żeby się nie nakręcać.
Ja jutro testuje (chociaż wiem ze nic z tego, mam tylko ogromny ból piersi ale pewnie przez estrofem i progesteron i czuje ze bierze mnie jakieś choróbsko) ale muszę dać znać lekarzowi i ruszamy z dofinansowaniem do in vitro 😥Karola25 lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualnyKarola25 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
A więc przyszła do mnie @a wsumie już się kaczy 😥
Była to nasza 3 i ostatnia insemka 😥
Myślami jestem już przy ivf, lecz strasznie się boję nie powodzenia...
Sama już nie wiem co robić🤔😏
My podejdziemy do jeszcze jednej inseminacji , zacznę z lekami jak tylko dostanę miesiączkę i po nowym roku przygotowania do in vitro.. również się boje ale zrobię wszystko aby być w ciąży 🙂nimsi, Karola25, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
Tinus wrote:Chciałam wytrzymać do środy ale nie, jednak nie 😂 idę jutro rano
Tinus lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Tinus wrote:Chciałam wytrzymać do środy ale nie, jednak nie 😂 idę jutro rano
Trzymam kciuki! Oby Ci się powiodło i był powód do radości! 😊Tinus lubi tę wiadomość
Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
nick nieaktualnyzaplątana wrote:Dziękuję za odpowiedź. Strasznie się stresuję. A jeszcze nie pomaga fakt, że inseminacja będzie z nasienia dawcy. Źle zrobiłam, że weszłam na forum dedytowane sticte AID. Porównywanie kobiet po AID do krów jakoś nie napawa optymizmem. A było tego duuużo więcej. Nie wspominając już o stosunku kościoła rzymskokatolickiego do tego tematu. 😢
Nie przejmuj się gadaniem innych...
Ktoś kto nie przeżył tego co my, bólu, łez, rozczarowań, złudnych nadziei, nie zrozumie...
Rób co uważasz za słuszne, co jest zgodne z Twoim sumieniem, przecież nikomu tym krzywdy nie robisz...
Ja mam dziś inseminację ale póki co nie stresuje się, nie dowierzam, że w końcu do niej dojdzie.happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
KaroLina wrote:Nie przejmuj się gadaniem innych...
Ktoś kto nie przeżył tego co my, bólu, łez, rozczarowań, złudnych nadziei, nie zrozumie...
Rób co uważasz za słuszne, co jest zgodne z Twoim sumieniem, przecież nikomu tym krzywdy nie robisz...
Ja mam dziś inseminację ale póki co nie stresuje się, nie dowierzam, że w końcu do niej dojdzie.
Trzymam kciuki, żeby się udało. 🤞😊🤞
Co do AID, to wczoraj z mężem jeszcze raz to obgadaliśmy i bez względu na wszystko i wszystkich będziemy dążyć do szczęścia i spełnienia marzeń. Nie rozumiem tylko skąd tyle wrogości i jadu w innych kobietach? Te opinie, że większość dawców, to menele, narkomanii, alkoholicy... Skąd takie mają informacje i takie przekonanie?...Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
nick nieaktualnyzaplątana wrote:Trzymam kciuki, żeby się udało. 🤞😊🤞
Co do AID, to wczoraj z mężem jeszcze raz to obgadaliśmy i bez względu na wszystko i wszystkich będziemy dążyć do szczęścia i spełnienia marzeń. Nie rozumiem tylko skąd tyle wrogości i jadu w innych kobietach? Te opinie, że większość dawców, to menele, narkomanii, alkoholicy... Skąd takie mają informacje i takie przekonanie?...happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Kamma9207 wrote:Ja akurat nie spotkałam się z takimi opiniami,naprawdę jest wiele par które korzystają z nasienia dawcy(my również bo wykryto u nas azospermie) dawcy są lepiej przebadani niż nie jeden facet,a jak zobaczyłam bank cryosa i to ze można nawet poznać całe drzewo genealogiczne rodzin,zainteresowania wszystko! To serio się przekonałam i wraz z mężem nie mamy żadnych wątpliwości.Nie ważne co to za nasienie liczy się to kto wychował
Dziękuję. Naprawdę takie słowa mnie podbudowują, a przed pierwszym AID naprawdę jest mi potrzebne wsparcie. Widzę, że mąż ma bardzo duże nadzieje i w ogóle nie bierze pod uwagę niepowodzenia. Ciągle o tym myślę, ciągle stresy... Chciałabym, żeby było już po.Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
zaplątana wrote:Trzymam kciuki, żeby się udało. 🤞😊🤞
Co do AID, to wczoraj z mężem jeszcze raz to obgadaliśmy i bez względu na wszystko i wszystkich będziemy dążyć do szczęścia i spełnienia marzeń. Nie rozumiem tylko skąd tyle wrogości i jadu w innych kobietach? Te opinie, że większość dawców, to menele, narkomanii, alkoholicy... Skąd takie mają informacje i takie przekonanie?...HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Ludzie, którzy nie mają takich problemów niestety, ale często nie potrafią nas zrozumieć ich brak wiedzy i tolerancji bywa dołujacy... U nas akurat problem jest ze mną, ale nikt nie wie jaki przed każdym IUI wszystko super idealnie a później znów fiasko najbardziej to irytują mnie komentarze" bo za dużo o tym myślisz "" wszystko siedzi w glowie" itd.... I mówią to Ci, którzy nigdy z takim problemem się nie spotkali 😅
Mnie jeszcze martwią teście. Są dewotami i obawiam się, jak będą reagować na dziecko. A wiem, że jeśli proboszcz im powie, że dziecko jest grzechem to tak będą go traktować i na niego patrzeć. Ja jestem wyznania polskokatolickiego (to samo, co wyznanie rzymskokatolickie z tym, że księża mogą mieć żony i dzieci) i nasz ksiądz popiera nawet metodę in vitro. Straszny mam mętlik.Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
zaplątana wrote:Mnie jeszcze martwią teście. Są dewotami i obawiam się, jak będą reagować na dziecko. A wiem, że jeśli proboszcz im powie, że dziecko jest grzechem to tak będą go traktować i na niego patrzeć. Ja jestem wyznania polskokatolickiego (to samo, co wyznanie rzymskokatolickie z tym, że księża mogą mieć żony i dzieci) i nasz ksiądz popiera nawet metodę in vitro. Straszny mam mętlik.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
zaplątana wrote:Mnie jeszcze martwią teście. Są dewotami i obawiam się, jak będą reagować na dziecko. A wiem, że jeśli proboszcz im powie, że dziecko jest grzechem to tak będą go traktować i na niego patrzeć. Ja jestem wyznania polskokatolickiego (to samo, co wyznanie rzymskokatolickie z tym, że księża mogą mieć żony i dzieci) i nasz ksiądz popiera nawet metodę in vitro. Straszny mam mętlik.24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Malinka2401 wrote:Zanim pojedziecie do AID to jeszcze raz albo 10 o tym porozmawiajacie, bo z tego co piszesz widać, że masz dużo wątpliwości. My jesteśmy akurat przy końcówce ciąży z AID i ani razu nam taki przemyślenia nie przyszły do głowy, bo przecież to będą NASZE dzieci, najbardziej nasze, jakie tylko mogą być! A teściowa? Jak będzie miała złe podejście to jej powiedzcie, żeby się bujała, razem z księdzem, jej strata! Może wizyta u psychologa pomogłaby Wam pozbyć się wątpliwości .
Nie mam wątpliwości co do AID, mąż też nie (nawet on AID zaproponował). Jestem właśnie po rozmowie z nim i powiedział, że dziadkowie nam dzieci wychowywać nie będą, a jeśli będą mieli jakieś problemy, czy sprawiali kłopoty, to ani wnuków, ani nas nie zobaczą, bo zerwiemy kontakt. I mąż powiedział, że jak uda się inseminacja, to jak tylko będę gotowa, to przystąpimy do następnej, a później do kolejnej, bo to w końcu jest nasze życie i nasz czas na spełnienie marzenia o dużej rodzinie. I żebym się nie stresowała, bo on wierzy, że uda nam się każda inseminacja, a jeśli nie, to będziemy walczyć i się nie poddamy. Normalnie, aż się poryczałam. Teraz dopiero widzę, jakie mam w nim oparcie.
Przy którym AID zaszłaś w ciążę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 14:27
Malinka2401 lubi tę wiadomość
Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
zaplątana wrote:Nie mam wątpliwości co do AID, mąż też nie (nawet on AID zaproponował). Jestem właśnie po rozmowie z nim i powiedział, że dziadkowie nam dzieci wychowywać nie będą, a jeśli będą mieli jakieś problemy, czy sprawiali kłopoty, to ani wnuków, ani nas nie zobaczą, bo zerwiemy kontakt. I mąż powiedział, że jak uda się inseminacja, to jak tylko będę gotowa, to przystąpimy do następnej, a później do kolejnej, bo to w końcu jest nasze życie i nasz czas na spełnienie marzenia o dużej rodzinie. I żebym się nie stresowała, bo on wierzy, że uda nam się każda inseminacja, a jeśli nie, to będziemy walczyć i się nie poddamy. Normalnie, aż się poryczałam. Teraz dopiero widzę, jakie mam w nim oparcie.
Przy którym AID zaszłaś w ciążę?
U nas powiodła się pierwsza AID24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualnyHej 🙂 Ja już jestem po pierwszej inseminacji, bete mam zrobić dopiero 4 listopada (lekarz chciał po 11-12 dniach ale to akurat 1 listopada wypada). Co do nasienia to nie pamiętam co mówił, byłam mocno zestresowana bo duże opóźnienie było, ponad godzinę, i już mnie czarne myśli naszły, że nie udało im się przygotować nasienia (u mnie problemem jest endometrioza, u męża nasienie, cytuje lekarza "nie jest źle ale szału też nie ma"). Co do pęcherzyków to dwa w trakcie owulacji (ponoć pomarszczone choć ja tego na usg nie dostrzegłam), jeden niepękniety ale lekarz go od razu skreślił. O endometrium wiem tylko tyle, że prawidłowe (4 dni przed inseminacją miało 7,7 mm). Generalnie bardzo miła wizyta, cały czas z uśmiechem na twarzy i żartami lekarza. Akurat dzisiaj mamy też 3 rocznicę zaręczyn, może przyniesie nam szczęście? 😉
Tinus, happilyeverafter lubią tę wiadomość
-
KaroLina wrote:Hej 🙂 Ja już jestem po pierwszej inseminacji, bete mam zrobić dopiero 4 listopada (lekarz chciał po 11-12 dniach ale to akurat 1 listopada wypada). Co do nasienia to nie pamiętam co mówił, byłam mocno zestresowana bo duże opóźnienie było, ponad godzinę, i już mnie czarne myśli naszły, że nie udało im się przygotować nasienia (u mnie problemem jest endometrioza, u męża nasienie, cytuje lekarza "nie jest źle ale szału też nie ma"). Co do pęcherzyków to dwa w trakcie owulacji (ponoć pomarszczone choć ja tego na usg nie dostrzegłam), jeden niepękniety ale lekarz go od razu skreślił. O endometrium wiem tylko tyle, że prawidłowe (4 dni przed inseminacją miało 7,7 mm). Generalnie bardzo miła wizyta, cały czas z uśmiechem na twarzy i żartami lekarza. Akurat dzisiaj mamy też 3 rocznicę zaręczyn, może przyniesie nam szczęście? 😉
KaroLina lubi tę wiadomość