Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Soleil wrote:Dziewczyny polecicie żelazo, które ładnie się wchłania i w miarę sprawnie podnosi poziom w organizmie?
Soleil lubi tę wiadomość
Starania od 10.2018, lat 32
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
2)2020.09-Laparoskopia(jajowody drożne, ognisko endo i cysta wycięta)
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
*bakteria Chlamydia-wyleczona -
Bunkierka wrote:Dziwnie trochę, że tak późno Ci lekarz mówi o badaniach, wirusologię ja osobiście musiałam wykonać przed hsg.. I wykaz wszystkich badań, które muszę mieć przed IUI zrobione, dostałam na pierwszej wizycie, po ustaleniu planu leczenia. I dobrze, że Ci kazał zrobić badania na różyczkę i toksoplazmozę, bo jedna i druga choroba jest groźna dla dziecka. No i toksoplazmoza może powodować poronienia...
Także tym co właśnie mają już IUI za sobą i przed sobą życzę powodzenia, aby ten miesiąc był dla nas szczęśliwy;)!
Dlatego trochę się zmieszałam, bo do tej pory lekarz nic mi nie mówił o takich badaniach. Miałam robione hormony, AMH, HSG, ale o tym zakaźnych zero słowa. Teraz akurat go nie ma jak mamy podchodzić do pierwszej inseminacji i lekarz w zastępstwie na dzień dobry pyta o te badania.
W każdym razie dzisiaj je zrobiliśmy, a jutro inseminacjachoć nie do końca rozumiem, bo pewnie wszystkich wyników i tak do jutra nie będzie.
Dziewczyny, życzę i nam i Wam wszystkich dwoch kresek!
-
MałaGosia dzięki, spróbuję! Chyba mam ten sam problem, te żelazo jakoś mi się nie wchłania, sproboje z zakwasem.. Albo chociaż burakami, 🤣
Panda_xx
Ja również miałam te wszystkie badania zrobić na początku leczenia. 3mam kciuki za jutro 🤞 moja ostatnia inseminacja była w niedziele. Nie lubię tego czekania 😑MalaGosia lubi tę wiadomość
-
Soleil wrote:MałaGosia dzięki, spróbuję! Chyba mam ten sam problem, te żelazo jakoś mi się nie wchłania, sproboje z zakwasem.. Albo chociaż burakami, 🤣
Polecam jednak zakwas daje najlepsze efekty. Wiem smak i zapach ciężki. Na początku zatykalam nos i siup. Teraz już normalnie jak sok.Soleil lubi tę wiadomość
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
Soleil wrote:MałaGosia dzięki, spróbuję! Chyba mam ten sam problem, te żelazo jakoś mi się nie wchłania, sproboje z zakwasem.. Albo chociaż burakami, 🤣
Panda_xx
Ja również miałam te wszystkie badania zrobić na początku leczenia. 3mam kciuki za jutro 🤞 moja ostatnia inseminacja była w niedziele. Nie lubię tego czekania 😑
Czekanie jest chyba najgorsze-strasznie się wtedy dłuży. Kiedy testowanie? Mam nadzieje, ze ta ostatnia okaże się dla Ciebie szczęśliwa 😍😍
-
Soleil wrote:Dziewczyny polecicie żelazo, które ładnie się wchłania i w miarę sprawnie podnosi poziom w organizmie?
Ja używałam Ferroplex. Jest w postaci płynnej do picia. Tabletki kompletnie na mnie nie działały s po Ferroplex od razu wyniki mi się poprawiły.
Soleil lubi tę wiadomość
-
Panda_xx wrote:Czekanie jest chyba najgorsze-strasznie się wtedy dłuży. Kiedy testowanie? Mam nadzieje, ze ta ostatnia okaże się dla Ciebie szczęśliwa 😍😍
Mam bete zaplanowana na 15luty, ale myślę że test domowy zrobie 13stego. Nie dziękuje 🤣😘
Abilify05, alauda lubią tę wiadomość
-
Soleil wrote:Mam bete zaplanowana na 15luty, ale myślę że test domowy zrobie 13stego. Nie dziękuje 🤣😘
Soleil lubi tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
PaniM mi nic nie przepisał w klinice, sama brałam luteinę, bo akurat miałam w domu.
MalaGosia a ile ten żel kosztuje, czy jest na receptę? Nigdy o nim nie słyszałam :o
Witaj Sympatycznaajeśli wierzysz w Boga, rozmowa z nim zawsze pomaga. Dzięki niepłodności go odnalazłam tak naprawdę. Wiem, że "jak trwoga do to Boga" , jednak mimo wielu różnych przykrych sytuacji w życiu dopiero teraz udało mi się do Niego zbliżyć.
A co do braku refundowania wspomagania rozrodu, mimo że jestem osobą wierząca uważam że to cofanie się w rozwoju. Ale co zrobić, jak większość kraju zagłosowało na PiS? I to DWA RAZY! Niby tak wszystkim źle, tak niedobrze, a głosują. Mam nadzieję że 3 powtórki nie będzie. Przyjdzie nowa władza, pewnie tak samo zla jak poprzednia ale da ludziom szansę posiadania dziecka. Żadna skrajność nie jest dobra.
A politycy sobie poradzą. Nawet jeśli w ich rodzinie wystąpi problem niepłodności mają na tyle dużo pieniędzy, że spokojnie sobie poradzą, czy to w Polsce czy za granicą. Także prawo prawem, może im też uprzykrzyć życie, ale na pewno nie tak jak nam.
Soleil polecam Szelazo, jest od razu z witaminą c, wchłania się dobrze, u mnie przynajmniej nie powoduje zatwardzenia.Soleil lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
A i dziewczyny, polecam zbadany homocysteine. Jeśli cierpicie na zła jakość pęcherzyków, lub nieregularne owulację mimo leków, warto zbadać. Dopóki nie wykonałam testów na trombofilie, nie wiedziałam że to wszystko jest ze sobą połączone, a kilka lat temu moja homo wynosiła 13, gdzie starając się o dziecko powinna być na poziomie 7-8. Może to odpowiadać za brak zagnieżdżenia, brak zapłodnienia, zła jakość pęcherzyków i poronienia. Niedługo będę badać znowu, do kliniki, ale już teraz zamówiłam metylowane witaminy i cholinę. Zawsze się mówiło, że dieta zwalczysz wolne rodniki w org. Itp. niestety jeśli jest taki problem, sama dieta nie da rady. Nie mówię, by badać trombofilie z marszu, ale sama homocysteina też wiele powie.Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Anilify05 co u Ciebie? Przyszła już @? Byłaś może na kontroli po zabiegu, bo ja nie wiem kiedy się wybrać, minęło 2 tygodnie, myślę tak po 3 tygodniach iść, trochę mam stresa czy tam wszystko będzie dobrze.
Co do homocysteiny to też myślałam zbadać ale ważne jest żeby robili to badanie na miejscu a nie wysyłali próbkę bo wtedy wynik może być zafałszowany.Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Abilify05 wrote:PaniM mi nic nie przepisał w klinice, sama brałam luteinę, bo akurat miałam w domu.
MalaGosia a ile ten żel kosztuje, czy jest na receptę? Nigdy o nim nie słyszałam :o
Witaj Sympatycznaajeśli wierzysz w Boga, rozmowa z nim zawsze pomaga. Dzięki niepłodności go odnalazłam tak naprawdę. Wiem, że "jak trwoga do to Boga" , jednak mimo wielu różnych przykrych sytuacji w życiu dopiero teraz udało mi się do Niego zbliżyć.
A co do braku refundowania wspomagania rozrodu, mimo że jestem osobą wierząca uważam że to cofanie się w rozwoju. Ale co zrobić, jak większość kraju zagłosowało na PiS? I to DWA RAZY! Niby tak wszystkim źle, tak niedobrze, a głosują. Mam nadzieję że 3 powtórki nie będzie. Przyjdzie nowa władza, pewnie tak samo zla jak poprzednia ale da ludziom szansę posiadania dziecka. Żadna skrajność nie jest dobra.
A politycy sobie poradzą. Nawet jeśli w ich rodzinie wystąpi problem niepłodności mają na tyle dużo pieniędzy, że spokojnie sobie poradzą, czy to w Polsce czy za granicą. Także prawo prawem, może im też uprzykrzyć życie, ale na pewno nie tak jak nam.
Soleil polecam Szelazo, jest od razu z witaminą c, wchłania się dobrze, u mnie przynajmniej nie powoduje zatwardzenia.Abilify05 lubi tę wiadomość
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
MlaGosia i nie jest to refundowane? Bo czytałam, że wtedy jakieś przepisy dla kobiet w ciąży, np.liteina dopochwowa za darmo.
Zielona, nie byłam jeszcze, sprawdzałam tylko czy jest owu, niestety cykl bez. Na razie czekam ale parę dni temu jak się upewniłam, że owu nie będzie włączyłam luteinę żeby unomorwac jakoś te hormony. Może jak odstawie to przyjdzie, a nie że za dwa miesiące.
A co do badania to nie wiem gdzie iść. Czy znowu prywatnie, czy tam gdzie robili zabieg czy do poradnii nie mam jeszcze wyniki badania zarodka że szpitala.
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Abilify05 wrote:MlaGosia i nie jest to refundowane? Bo czytałam, że wtedy jakieś przepisy dla kobiet w ciąży, np.liteina dopochwowa za darmo.
Zielona, nie byłam jeszcze, sprawdzałam tylko czy jest owu, niestety cykl bez. Na razie czekam ale parę dni temu jak się upewniłam, że owu nie będzie włączyłam luteinę żeby unomorwac jakoś te hormony. Może jak odstawie to przyjdzie, a nie że za dwa miesiące.
A co do badania to nie wiem gdzie iść. Czy znowu prywatnie, czy tam gdzie robili zabieg czy do poradnii nie mam jeszcze wyniki badania zarodka że szpitala.
Ja na kontrolę pójdę do całkiem innego lekarza żeby sprawdził czy wszystko gra z moim endometrium.
Też jeszcze nie mam wyników histopato. Czyli czekamy....Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
U mnie jest jeszcze taki problem, ze nie mam wypisu ze szpitala. Wychodzilam po 20, szybko i na dziko i zapomnialam zapytac z tego szczęścia :p a wolalabym iść do gina z info co i jak bylo robione. Wiec w piatek histpat i wypis i sie umawiam.
Naczytalam sie, ze hormony podkrecone po ciazy i jest owulacja, ale zdarza sie ze nie ma. A moj P., gdy o tym mowilam smieje sie i mowi "i z naszym szczęściem jeszcze watpisz, w ktorej grupie będziesz?" Mial racje niestetyzawsze piach w oczy
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Moje drogie kochane Panie. Mam jeszcze jedno pytanie. Jakoś przed owulacja zaczęłam brać acard (no kiedy spróbować z acardem jak nie przy inseminacji ostatniej szansy 🤣) i dzień po inseminacji miałam delikatne plamienia.. Jest już trzeci dzień po inseminacji i dalej są.. I tak się zastanawiam, czy to może być wina acardu?
Dodam, że wcześniej z tym problemu nie miałam a już obiło mi się o uszy., że może być to acard, może akurat któraś z was miała podobna rozkminke 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 13:53
-
Soleil, może a nie musi tak naprawdę. Czasem się zdarza plamienie po IUI, bo nastpialo delikatne uszkodzenie Endo. Ciężko powiedzieć 🤔🤔Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Abilify05 wrote:MlaGosia i nie jest to refundowane? Bo czytałam, że wtedy jakieś przepisy dla kobiet w ciąży, np.liteina dopochwowa za darmo.
AMH-2.68
ANA-ujemna
Nasienie-morfologia 3%
1) 2019.12-Histeroskopia
14.11 1 IUI 🍷😒
14.12 2 IUI 🍷😒
.
.
.
Naturalna
01.02 beta 1052
03.02 beta 2085 prog 26
Chwilo trwaj 🙏
*Niedoczynność
*Hiperprolaktynemia
*bakteria Chlamydia-wyleczona