*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a czy któraś z was miała fertil chip?
My próbowaliśmy dzisiaj bez, ale rozważam następna inseminacje spróbować już z.
Bardzo mnie zastanawia czy to w ogóle działa i faktycznie pomaga? 🤔👱🏻♀️ 31 lat
AMH - 0,82
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
⏳Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego - czekam na wizytę u hematologa i imnunologa
🧔🏻36 lat
Morfologia - 4%
🦠Dwumiesięczna walka z bakteriami w nasieniu za nami
28.11 - I IUI
Pęcherzyk 28mm (nie pęknięty) podczas inseminacji - pękł tego samego dnia 🤞 -
Kejjt wrote:Widzę po stopce, że w klinice byliście pierwszy raz w sierpniu tak? A ogólnie staracie się od 2lat? To, że macie spróbować 2-3 inseminacji wyszło już na jakiejś wstępnej wizycie na temat invitro? Musieliście przedstawić jakieś wcześniejsze badania jeśli zasugerowano Wam, że to już ostatnie próby przed procedurą? Pytam ponieważ w teorii trzeba mieć rok udokumentowany, a jeśli dołączyliście do kliniki w lato to jestem ciekawa jak na to patrzą. Sama mam przeczucie, że też dopiero invitro może nam pomóc.
Tak, dokładnie pierwsza wizyta w sierpniu . 3x inseminacja , a jak się nie uda to potem invitro wyszło już na drugiej wizycie gdzie mieliśmy cały pakiet badań. W moim przypadku Pani doktor powiedziała, że nie ma co u mnie czekać bo mam bardzo niskie AMH - 1,52 jak na wiek prawie 30lat, plus działa mi tylko jeden jajnik z którego mam owulację bo drugi „nie działa” po laparoskopii która miałam 7 lat temu👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG -
Trzymam kciuki ! Powodzenia !AaylaSecura wrote:Dziewczyny, ja już po IUI ☺️
Była to moja pierwsza. Wzruszyłam się trochę po, jak pielęgniarka mówiła mi, że za dwa dni na USG i za 14 dni beta i oni mnie już traktują po tym zabiegu jak kobietę w ciąży. Wiadomo, to tylko techniczne określenie ale strasznie mnie złapało za serce.
A teraz wracam do rzeczywistości i nie wiąże jednak dużych nadziei.
Trzymam za was kciuki 👍🏻
Betę robisz 15.12 ? Ja po swoim iui mam zrobić 11.12
Czy przepisali ci też progesteron? Mi kazali brać właśnie aż nie wykonam bety , jak będzie ciąża to brać dalej., jak nie będzie to odstawić
Carrie12 lubi tę wiadomość
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:Trzymam kciuki ! Powodzenia !
Betę robisz 15.12 ? Ja po swoim iui mam zrobić 11.12
Czy przepisali ci też progesteron? Mi kazali brać właśnie aż nie wykonam bety , jak będzie ciąża to brać dalej., jak nie będzie to odstawić
Bardzo dziękuję ❤️
Ja akurat nie muszę nic brać po. W poprzednim cyklu robiłam badania na progesteron i był wzorowy więc jedynie mam zalecenie kwasy foliowego, ale to biorę już od roku.
Co do bety to zobaczymy. Pielęgniarka przekazała mi takie info jak już byłam po, ale w środę idę na USG do mojej doktor prowadzącej (pewnie kontrolnie, no i podczas iui mój pęcherzyk jeszcze nie pękł, więc pewnie będziemy sprawdzać) i wtedy ustalimy termin bety.
Widzę, że u ciebie też problem z AMH 😢 ehhh znam to niestety. I mam podobne zalecenia, 2 albo 3 inseminacje i podchodzimy do in vitro bo przy słabych wynikach nie ma co próbować więcej
Mam nadzieję, że wam się uda 🥰 Twoje AMH nie jest tragiczne wierz mi!
Carrie12 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 31 lat
AMH - 0,82
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
⏳Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego - czekam na wizytę u hematologa i imnunologa
🧔🏻36 lat
Morfologia - 4%
28.11 - I IUI
Jesteśmy po wizycie u androloga. Na razie narzeczony kontynuuje zastrzyki Bemfola, staramy się naturalnie dwa cykle. I jak się nie uda to idziemy już na kwalifikacje do inseminacji. Lekarz uważa, że inseminacja w naszym przypadku ma sens. I że na pewno są jakieś plemniki o prawidłowej budowie, tylko mała próbka była badana i komputer ich nie wyłapał.
Choinka123, Carrie12, AaylaSecura, Kejjt, Luizaczek lubią tę wiadomość
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Ja też już po! Byliśmy w klinice badani o 9.00 rano (pęcherzyki były niepęknięte) i o 15.00 - gdzie jeden pęcherzyk pękł
!
Z tym drugim pęcherzykiem jest mała szansa że pęknie (ma 17mm) i stanął w miejscu.
Teraz, po 2 dniach mam zacząć przyjmować proga i będę testować za 2 tygodnie
.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
snieżka, Plapart, AaylaSecura, Kejjt lubią tę wiadomość
31 👩🦰
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
AaylaSecura wrote:Bardzo dziękuję ❤️
Ja akurat nie muszę nic brać po. W poprzednim cyklu robiłam badania na progesteron i był wzorowy więc jedynie mam zalecenie kwasy foliowego, ale to biorę już od roku.
Co do bety to zobaczymy. Pielęgniarka przekazała mi takie info jak już byłam po, ale w środę idę na USG do mojej doktor prowadzącej (pewnie kontrolnie, no i podczas iui mój pęcherzyk jeszcze nie pękł, więc pewnie będziemy sprawdzać) i wtedy ustalimy termin bety.
Widzę, że u ciebie też problem z AMH 😢 ehhh znam to niestety. I mam podobne zalecenia, 2 albo 3 inseminacje i podchodzimy do in vitro bo przy słabych wynikach nie ma co próbować więcej
Mam nadzieję, że wam się uda 🥰 Twoje AMH nie jest tragiczne wierz mi!
A od kiedy leczycie się w klinice.?
My mamy jedyny plus, że mąż ma bardzo dobre nasienie , do ostatniej inseminacji zostało podanych 140mln dobrych plemników , co daje bardzo duży wynik .. no ale zobaczymy jak to będzie …
Ogólnie to wyczytałam że nasza klinika nie ma już funduszy na invitro więc nie wiem czy po nieudanych iui nie będziemy się przenosić do innej kliniki …👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Plapart wrote:A od kiedy leczycie się w klinice.?
My mamy jedyny plus, że mąż ma bardzo dobre nasienie , do ostatniej inseminacji zostało podanych 140mln dobrych plemników , co daje bardzo duży wynik .. no ale zobaczymy jak to będzie …
Ogólnie to wyczytałam że nasza klinika nie ma już funduszy na invitro więc nie wiem czy po nieudanych iui nie będziemy się przenosić do innej kliniki …
Ale od nowego roku chyba będą fundusze?👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Plapart wrote:A od kiedy leczycie się w klinice.?
Ogólnie to wyczytałam że nasza klinika nie ma już funduszy na invitro więc nie wiem czy po nieudanych iui nie będziemy się przenosić do innej kliniki …
U nas cały proces diagnozy i leczenia zaczął się w czerwcu ale po drodze były przerwy bo urlopy, wakacje, bardzo dużo badań i to dosyć drogich na które nie mogliśmy sobie pozwolić na raz w jednym miesiącu więc dzieliliśmy aż do października gdzie padła decyzja o iui, ale przeciągnęło nam się to ze względu na infekcje nasienia męża. Teraz liczymy na poprawę, bo został całkowicie wyleczony i może się te wyniki dźwigna ☺️
O tych funduszach to mnie nie przerażaj 😱 niby taka pomoc od państwa, niby krzyczą, że refundują ale funduszy wszędzie brak 😢 ja się też boję, że u mnie nie będzie a chciałabym ciągnąć procedure z moją panią doktor.
No trzymam za was kciuki tak czy siak. Widzę, że u was już jedna ciąża była (twoja stopka). Więc jednak jest u was jakaś nadzieja mimo wszystko 🥰 myślę cieplutko o tobie! Fajnie, że mąż daje radę i ma zdrowa armię 🫡👱🏻♀️ 31 lat
AMH - 0,82
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
🧔🏻36 lat
Morfologia - 4%
28.11 - I IUI
snieżka wrote:Jesteśmy po wizycie u androloga. Na razie narzeczony kontynuuje zastrzyki Bemfola, staramy się naturalnie dwa cykle. I jak się nie uda to idziemy już na kwalifikacje do inseminacji. Lekarz uważa, że inseminacja w naszym przypadku ma sens. I że na pewno są jakieś plemniki o prawidłowej budowie, tylko mała próbka była badana i komputer ich nie wyłapał.
Dobre wieści, idziecie do przodu! Oby zastrzyki pomogły 👍🏻
snieżka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 31 lat
AMH - 0,82
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
🧔🏻36 lat
Morfologia - 4%
28.11 - I IUI
Carrie12 wrote:Ja też już po! Byliśmy w klinice badani o 9.00 rano (pęcherzyki były niepęknięte) i o 15.00 - gdzie jeden pęcherzyk pękł
!
Z tym drugim pęcherzykiem jest mała szansa że pęknie (ma 17mm) i stanął w miejscu.
Teraz, po 2 dniach mam zacząć przyjmować proga i będę testować za 2 tygodnie
.
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!
To świetne wieści! Trzymam kciuki 👍🏻 ale ekstra, że pęcherzyki pękły. Mój dzisiaj rano jeszcze nie pękł, ale był spory i teraz boli mnie lewa strona (tam gdzie był dominujący więc mam cichą nadzieję..)
Czy mieliście może inseminację z fertil chipem? Proponowali mi w klinice ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie opinii 🤷🏻♀️👱🏻♀️ 31 lat
AMH - 0,82
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
🧔🏻36 lat
Morfologia - 4%
28.11 - I IUI
No właśnie ponoć te fundusze przekażą dla osób, które są na liście rezerwowej z 2025r … tak słyszałam .. a dla nowych prawdopodobnie nie starczy .. będę się bardziej orientować jak iui się nie udasnieżka wrote:Ale od nowego roku chyba będą fundusze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 20:38
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
Po 2,5 miesiącach stosowania już nam wzrosł ruch postępowy o 75%, więc liczymy na to, że jeszcze trochę się podniesieAaylaSecura wrote:Dobre wieści, idziecie do przodu! Oby zastrzyki pomogły 👍🏻
Wcześniej żadne leki ani zmiana stylu życia nie dawały żadnych efektów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia, 20:40
Kejjt lubi tę wiadomość
👩🏻29 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
👦🏻33 lata
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc -
To jesteśmy na bardzo podobnym etapie ☺️AaylaSecura wrote:U nas cały proces diagnozy i leczenia zaczął się w czerwcu ale po drodze były przerwy bo urlopy, wakacje, bardzo dużo badań i to dosyć drogich na które nie mogliśmy sobie pozwolić na raz w jednym miesiącu więc dzieliliśmy aż do października gdzie padła decyzja o iui, ale przeciągnęło nam się to ze względu na infekcje nasienia męża. Teraz liczymy na poprawę, bo został całkowicie wyleczony i może się te wyniki dźwigna ☺️
O tych funduszach to mnie nie przerażaj 😱 niby taka pomoc od państwa, niby krzyczą, że refundują ale funduszy wszędzie brak 😢 ja się też boję, że u mnie nie będzie a chciałabym ciągnąć procedure z moją panią doktor.
No trzymam za was kciuki tak czy siak. Widzę, że u was już jedna ciąża była (twoja stopka). Więc jednak jest u was jakaś nadzieja mimo wszystko 🥰 myślę cieplutko o tobie! Fajnie, że mąż daje radę i ma zdrowa armię 🫡
Dokładnie tak, też nie chciałabym zmieniać kliniki i lekarza .. no ale jak inaczej się nie da , z tymi funduszami będziemy się bardziej orientować jeśli kolejne iui zawiodą
Dziękuję, ja za was także trzymam kciuki 🤗
Tak jedna ciąża się udała , ale w 10tc serduszko przestało być
od tej pory nie mogę zajść w kolejną ..
Ja o tobie także i mam nadzieję, że się nam to iui uda ☺️
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
09.2025 HSG -
AaylaSecura wrote:To świetne wieści! Trzymam kciuki 👍🏻 ale ekstra, że pęcherzyki pękły. Mój dzisiaj rano jeszcze nie pękł, ale był spory i teraz boli mnie lewa strona (tam gdzie był dominujący więc mam cichą nadzieję..)
Czy mieliście może inseminację z fertil chipem? Proponowali mi w klinice ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie opinii 🤷🏻♀️
Nie, była to klasyczna inseminacja (z odwirowaniem najlepszych plemników i wzmocnieniem ich pożywką). Dziś właśnie googlowałam co to fertil chip ale u nas chyba tego nie proponują31 👩🦰
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Dziewczyny jeśli mogę Wam coś polecić to zapiszcie się do programu już teraz, nawet na listę rezerwową. W wielu klinikach w 2025 roku środki kończyły się już na przełomie kwietnia/maja. My też mamy w planie 3 próby IUI. Dwie mamy już za sobą i mam nadzieję że jeśli się nie uda w grudniu to szybciej dostaniemy się do programu. Mój lekarz sam nam to zarekomendował i to było chyba jakoś w sierpniu. Wtedy juz usłyszałam od koordynatorki z kliniki że to lista rezerwowa. Niestety mam wrażenie ze Ministerstwo nie zdawało sobie sprawy ze skali problemu i tych środków jest zbyt mało na dany rok.
Kejjt lubi tę wiadomość
-
Plapart wrote:Tak, dokładnie pierwsza wizyta w sierpniu . 3x inseminacja , a jak się nie uda to potem invitro wyszło już na drugiej wizycie gdzie mieliśmy cały pakiet badań. W moim przypadku Pani doktor powiedziała, że nie ma co u mnie czekać bo mam bardzo niskie AMH - 1,52 jak na wiek prawie 30lat, plus działa mi tylko jeden jajnik z którego mam owulację bo drugi „nie działa” po laparoskopii która miałam 7 lat temu
A mogę zapytać do jakiej Pani doktor chodzicie? Bo też jestem z Wrocławia. Mam AMH 1,37 i jestem już po 30. Kurczę miałam się zapisać na listę rezerwową do Invimedu ale że w porównaniu do innych par jeszcze nie staramy się aż tak długo to zrezygnowałam. I teraz trochę żałuję jak tu czytam Wasze wiadomości
Lula_love lubi tę wiadomość
⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* cykle i owulacje regularne ☑️
* drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI) -
snieżka wrote:Jesteśmy po wizycie u androloga. Na razie narzeczony kontynuuje zastrzyki Bemfola, staramy się naturalnie dwa cykle. I jak się nie uda to idziemy już na kwalifikacje do inseminacji. Lekarz uważa, że inseminacja w naszym przypadku ma sens. I że na pewno są jakieś plemniki o prawidłowej budowie, tylko mała próbka była badana i komputer ich nie wyłapał.
Super, czyli macie plan działania na najbliższe cykle 💪🏼
Carrie12, snieżka lubią tę wiadomość
⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI) -
A to nie jest tak że jeśli się zapiszesz teraz do progragmu to nie możesz już nawet prywatnie podnieść do IUI po zapisaniu na listę rezerwową?Paulina199012 wrote:Dziewczyny jeśli mogę Wam coś polecić to zapiszcie się do programu już teraz, nawet na listę rezerwową. W wielu klinikach w 2025 roku środki kończyły się już na przełomie kwietnia/maja. My też mamy w planie 3 próby IUI. Dwie mamy już za sobą i mam nadzieję że jeśli się nie uda w grudniu to szybciej dostaniemy się do programu. Mój lekarz sam nam to zarekomendował i to było chyba jakoś w sierpniu. Wtedy juz usłyszałam od koordynatorki z kliniki że to lista rezerwowa. Niestety mam wrażenie ze Ministerstwo nie zdawało sobie sprawy ze skali problemu i tych środków jest zbyt mało na dany rok.30 & 34
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️09.25IUI
▪️10.25 Histeroskopia- stan zapalny
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Choinka123 wrote:A to nie jest tak że jeśli się zapiszesz teraz do progragmu to nie możesz już nawet prywatnie podnieść do IUI po zapisaniu na listę rezerwową?
Jak dzwoniłam do Invimedu jakoś chyba na początku października to powiedzieli, że prowadzą listę rezerwowych ale to była lista dopiero na to spotkanie kwalifikacyjne. Także można było się zapisać bo oni i tak dopiero mieliby dzwonić jak pojawią się środki.
I po potwierdzeniu byłaby ta pierwsza konsultacja na której mówią czy para się kwalifikuje. Więc de facto zapisanie na listę do niczego nie zobowiązywało i nawet jakby zadzwonili to można byłoby powiedzieć, że jednak się rezygnuje.. eh
Muszę sie zorientować jak teraz wygląda sytuacja⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)