*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki by się udało 🤞🏻
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
12.05 ➡️ spotkanie kwalifikacyjne IVF 🤞🏻 -
Z kilka stron temu ktoś pytał jak się czuję to odpowiadam 😃😃 jest dobrze, oprócz zmęczenia takiego ogólnego rozbicia, popłakania sobie czasem sama do siebie. We wtorek mamy wizytę u lekarza, chce podpytać gdzie mam iść zrobić nifty bo w niedzielę zaczynamy 10 tydzień
czekam na jakiś znak od lekarza, żeby móc już powoli wrócić do aktywności fizycznej.
Za dziewczyny, które testują trzymam kciuki !! Dawajcie znać odrazu ! A dziewczyny, które czekają na inseminacje trzymam kciuki 😘😘😘😘
Fiolek100, Lillka, dzenixa, Ang15, Ola8999, Rosalia_, Amelia96, Daga121222, natalka94, Lily1234 lubią tę wiadomość
17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG -
Ossik wrote:A brałaś tabletki stymulujące? Myślę że nie, nie za duże. Przy poprzedniej inseminacji w 10 dc miałam pęcherzyk 21mm.
Tak, od tego 3 dnia cyklu brałam letrozol przez 5 dni 🤔Starania od 11.2023
👩🏼 jeden niedrożny jajowód
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 7 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln
Po 11 msc od operacji
Koncentracja 4,4 mln
Całkowita ilość 14,3 mln -
Julia24 wrote:Oo, dzisiaj też moja 2 IUI 😁😁. Oby były szczęśliwe! 🍀
Ja zamierzam testować w poniedziałek wielkanocny, bo mi ovitrelle wychodził zawsze do 11dpo, więc od 12dpo jeśli coś się pojawi to już będzie dobry znak ☺️.
Mega, że aż trzy pęcherzyki Ci na Lameccie urosły!!! Jaką dawka? Takich samych rozmiarów, czy różnią się jakoś?
U mnie dwa, ale jeden mniejszy, więc ciekawe, czy coś z niego będzie.
Brałam 3-7 dc 2x1 więc chyba standardowo, ale dołożyłam sobie właśnie 2-3 g inozytolu w proszku codziennie i wiem, że to on tak działa stymulująco więc na pewno to pomogło.
Kiedyś jak miałam tylko monitoring to właśnie brałam ten inozytol i lekarz mnie pytał czy mam stymulację bo to tak wygląda. Więc trochę na własną rękę teraz dołożyłam.
Pęcherzyki miały 26 mm, 21 i 19 a endo 11 mm więc myślę że wszytko ładnie. Jedynie co to nie chciał mi podać ovitrelle bo mówił że 26 mm to za dużo już i się nie podaje i że same pękną… no i to mnie trochę rozczarowało bo wiecie, jak by nie pękły to wszytko stracone, więc wzięłam sprawę w swoje ręce i zdobyłam receptę na ovitrelle i podałam sobie po inseminacji.
Miałam kiedyś już taką sytuację u innego lekarza że duże były pęcherzyki i nie pękły w 14 dc i mi od razu dała Ovitrelle, więc nie zrozumiałam trochę teraz jego podejścia.
Julia, mi ovitrelle wychodziło ostatnio do 10dc więc pewnie tak podobnie będziemy testować 🥰
W każdym razie jestem dobrej myśli i trzymam za nas wszystkie kciuki!! 🫶🏼Julia24, Ola8999 lubią tę wiadomość
👩🏻 28
👦🏻 35
Starania od 08.2023 🤞🏼
✔️ wszystkie badania hormonalne
✔️ badania nasienia dobre
✔️ jajowody drożne
✔️ pasożyty, MUCHa
Zrobiłam serię propłodnościowej hirudoterapii, wizyty u fizjo i osteopaty.
I wszystko dobrze, wciąż brakuje nam przyczyny.
4 cykle stymulowane Lametta
✖️ I UIU
04.25 🔜 II UIU
🙏🏻 -
Montojka25 wrote:Zarówno fragmentacja jak i stres oksydacyjny zrobione, oprócz tego badania genetyczne, hormony, infekcje bakteryjne, usg jąder. Wszystkie wyniki w porządku. Doktor stwierdziła że słabe parametry wynikają prawdopodobnie z czynników środowiskowych i ze proponuję właśnie inseminacje, a jak to nie przyniesie rezultatu to zostanie invitro
Hej 🙂 i przy jedynym złym parametrze tj. morfologii 2% lekarz sugeruje invitro? 🤔 ile razy robiliście badanie nasienia? Z tego co wiem to z morfologia jest tak, ze bierze się wycinek i tam bada się jakąś ilość plemników ale też mówi się, że nawet te „brzydkie” są zdolne do zaplodnienia jeśli mają prawidłowy materiał genetyczny. Oczywiście nie mówię żeby to bagatelizować, ale czy próbowaliście w pierwszej kolejności suplementacji, zmiany stylu życia?Szczęściara1, Ola8999 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 7 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln
Po 11 msc od operacji
Koncentracja 4,4 mln
Ola8999 wrote:Dziewczyny ale emocje, tyle z nas ma iui w przyszłym tygodniu
Ja się pochwalę że robiłam badania kontrolne i bardzo ładnie mi spadł cholesterol, cukier i prolaktyna - brałam tylko niepokalanek a wynik spadł z 32 na 9 😎 szkoda że waga nie spada 🧐
Ooo super, że mówisz 😀 nie wiedziałam, że może aż tak dobrze zadziałać 😀 ja ostatnio miałam prolaktyne 39, a później w innym laboratorium ok. 800 przy normie 100-500 🫣 także dostałam dostinex i mam nadzieję, że pomoże, ale jak już to może też spróbuję podziałać z niepokalankiem 😀Ola8999 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2023
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 7 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln
Po 11 msc od operacji
Koncentracja 4,4 mln
Fler wrote:Hej 🙂 i przy jedynym złym parametrze tj. morfologii 2% lekarz sugeruje invitro? 🤔 ile razy robiliście badanie nasienia? Z tego co wiem to z morfologia jest tak, ze bierze się wycinek i tam bada się jakąś ilość plemników ale też mówi się, że nawet te „brzydkie” są zdolne do zaplodnienia jeśli mają prawidłowy materiał genetyczny. Oczywiście nie mówię żeby to bagatelizować, ale czy próbowaliście w pierwszej kolejności suplementacji, zmiany stylu życia?
Badanie nasienia robiliśmy dwa razy, pierwszy raz w styczniu wtedy wyszły słabe wyniki, plemników o prawidłowej budowie było wtedy chyba z 3% do tego słaba ruchliwość itd. od tego momentu lekarz zleciła szereg badań, wszystkie wyszły ok, a mąż starał się więcej ruszać, zdrowiej jeść, brał suplementy. Badanie nasienia powtarzaliśmy na koniec marca i znowu słabe wyniki, a wręcz pogorszyło się właśnie na 2% 🙁 -
Montojka z tym 2% to chodzi o morfologię ? U nas było 5 teraz 2 i tym nie ma się co przejmować. Gorzej jak jest mał ilość i ruchliwość i wysoka fragmentacja.
Daga ja nigdy nie mierzyłam temperatury, chyba jestem na to za mało systematyczna. W którym miejscu mierzycie ? 😊♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Montojka25 wrote:Badanie nasienia robiliśmy dwa razy, pierwszy raz w styczniu wtedy wyszły słabe wyniki, plemników o prawidłowej budowie było wtedy chyba z 3% do tego słaba ruchliwość itd. od tego momentu lekarz zleciła szereg badań, wszystkie wyszły ok, a mąż starał się więcej ruszać, zdrowiej jeść, brał suplementy. Badanie nasienia powtarzaliśmy na koniec marca i znowu słabe wyniki, a wręcz pogorszyło się właśnie na 2% 🙁
Jakie było nasze zdziwienie gdy mąż w marcu zrobil kolejne badanie w innej placówce poleconej przez naszego nowego lekarza i wyniki wyszły jeszcze gorsze 1%😖 byliśmy totalnie załamni. Tylko w naszym przypadku zdarzył się cud i wyszło na to, że na kolejnej wizycie nasz lekarz cudotwórca nawet nie spojrzał na wyniki męża bo nie było już potrzeby, udało się zajść w ciążę naturalnie! 💖
Nie załamujcie się i nie traćcie wiary! Są przypadki gdzie przy morfologi 0% dziewczyny zachodzą w ciążę i pamiętajcie że cuda się zdarzają! 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 11:32
Fler, Ola8999 lubią tę wiadomość
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
-
bylam rano na monitoringu, ale w sumie sie zdziwilam, bo 2 dni temu mialam 3 pecherzyki (na prawym 15 mm i na lewym 12 i 11) - endo bylo 6.5 mm.
Dzisiaj (12 dc) zostal tylko jeden pecherzyk (na prawym, ponad 17 mm) i endometrium 12 mm. Myslalam ze ten jeden troche bardziej podrosnie, ale dr powiedziala ze jest ok i dzisiaj robimy IUI. Miesiac temu robilysmy na pecherzyku 18 mm, endo 8.5mm.
2 godziny temu dostalam zastrzyk, inseminacja za godzine. Zobaczymy jeszcze jakie w tym miesiacu nasienie sie uda.Amelia96, Daga121222, Ola8999, Lily1234, Ang15 lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.4
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
12.03 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ (cb)
11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) ❌
15.05 - wizyta dot. IVF -
a powiedzcie mi jeszcze dziewczyny, przed IUI mialam robione badania krwi (LH, estradiol i progesteron). Rozumiem, ze to jest po to, zeby zobaczyc czy owulacji jeszcze nie bylo?
miesiac temu w dzien iui (12 dc) mialam wyniki: LH 5,1 Estradiol 160 i prog 0.2
dzisiaj (12 dc) mialam LH 6,4 estradiol 172 i prog 0.4
dzieki za wyjasnienie!♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.4
Drożność ☑️
@Fiolek100 czy miałaś to robione przed IUI, czy przed podaniem ovitrelle? Generalnie robi się badania hormonów, żeby zobaczyć raz, czy owulacja się nie rozpoczęła, czy się zbliża, ale przede wszystkim, czy pęcherzyk jest już dojrzały. Przed podaniem ovitrelle dobrze jakby estradiol wynosił >200, a pęcherzyk miał 18-22mm.
Jeśli chodzi o czas na IUI po podaniu ovitrelle to są różne podejścia. Generalnie lepiej szybciej, niż za późno. U mnie w klinice umawiamy się dokładnie na 24 godziny po zastrzyku.kitka_ lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Papryka co u Ciebie:)? Kiedy testujesz
?
-
Julia24 wrote:@Fiolek100 czy miałaś to robione przed IUI, czy przed podaniem ovitrelle? Generalnie robi się badania hormonów, żeby zobaczyć raz, czy owulacja się nie rozpoczęła, czy się zbliża, ale przede wszystkim, czy pęcherzyk jest już dojrzały. Przed podaniem ovitrelle dobrze jakby estradiol wynosił >200, a pęcherzyk miał 18-22mm.
Jeśli chodzi o czas na IUI po podaniu ovitrelle to są różne podejścia. Generalnie lepiej szybciej, niż za późno. U mnie w klinice umawiamy się dokładnie na 24 godziny po zastrzyku.
tak wygladal ten dzien:
7:40 pobranie krwi na cito(LH, estradiol, progesteron)
9:00 USG z pecherzykiem ponad 17 mm i endo 12 mm
9:40 ovitrelle
12:45 inseminacja
przy poprzedniej probie (ktora sama w sobie sie udala, ale ciaza sie nie utrzymala) - inseminacja byla o 12 a zastrzyk 14:30 (maz ma bardzo dobre wyniki nasienia).
Wiem, ze sa rozne szkoly i pewnie wszystko zalezy od indywidualnej sytuacji etcno nic, pozostaje czekac i nie swirowac (ta czesc bedzie trudniejsza
)
Rosalia_ lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
AMH 0.4
Drożność ☑️
A ile macie w planach zrobić inseminacji? Nasz lekarz mówi o 3 ale mam mieszane uczucia czy robić trzecią jeśli 2 się nie uda. Wcześniej byłam nastawiona że in vitro nie ma mowy, ale z czasem chyba zaczynam zmieniać zdanie 🙃👩🏻 28
👦🏻 35
Starania od 08.2023 🤞🏼
✔️ wszystkie badania hormonalne
✔️ badania nasienia dobre
✔️ jajowody drożne
✔️ pasożyty, MUCHa
Zrobiłam serię propłodnościowej hirudoterapii, wizyty u fizjo i osteopaty.
I wszystko dobrze, wciąż brakuje nam przyczyny.
4 cykle stymulowane Lametta
✖️ I UIU
04.25 🔜 II UIU
🙏🏻 -
Kwiecista94 wrote:U mnie planowana inseminacja ma być we wtorek, ale zobaczymy bo dalej nie mam wyników cytologia chlamydia itd
mam nadzieję że wszystko pójdzie po Twojej myśli i na spokojnie zdążysz podejsc 🍀🤞
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
Wątek
* Inseminacja 2025 *
🍀IUI kwiecień
Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa
❤️Starania naturalne
Lily1234,Ola8999
📝Diagnostyka
Alexa12, Sienia555, Montojka25
🤰Szczęściary
Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut, Szczęściara1,Budyń śmietankowy -
Fiolek100 wrote:bylam rano na monitoringu, ale w sumie sie zdziwilam, bo 2 dni temu mialam 3 pecherzyki (na prawym 15 mm i na lewym 12 i 11) - endo bylo 6.5 mm.
Dzisiaj (12 dc) zostal tylko jeden pecherzyk (na prawym, ponad 17 mm) i endometrium 12 mm. Myslalam ze ten jeden troche bardziej podrosnie, ale dr powiedziala ze jest ok i dzisiaj robimy IUI. Miesiac temu robilysmy na pecherzyku 18 mm, endo 8.5mm.
2 godziny temu dostalam zastrzyk, inseminacja za godzine. Zobaczymy jeszcze jakie w tym miesiacu nasienie sie uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 15:02
Fiolek100 lubi tę wiadomość
Wątek
* Inseminacja 2025 *
🍀IUI kwiecień
Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa
❤️Starania naturalne
Lily1234,Ola8999
📝Diagnostyka
Alexa12, Sienia555, Montojka25
🤰Szczęściary
Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut, Szczęściara1,Budyń śmietankowy -
Rosalia_ wrote:A ile macie w planach zrobić inseminacji? Nasz lekarz mówi o 3 ale mam mieszane uczucia czy robić trzecią jeśli 2 się nie uda. Wcześniej byłam nastawiona że in vitro nie ma mowy, ale z czasem chyba zaczynam zmieniać zdanie 🙃
Też już się bardziej nastawiam do in vitro…Rosalia_ lubi tę wiadomość
👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
Z pomocą medyczną od 2024 👩⚕️
07.04 sonoHSG
3x IUI ❌
💁🏼♂️ DFI 30,2% ❌
💁🏼♀️100-115 glukoza, reszta 🆗
💊Wit d, b, e, selen, cynk, l-arginina, karnityna, glucophage, kwas foliowy,
🌿zioła na płodność -
Ola8999 wrote:Montojka z tym 2% to chodzi o morfologię ? U nas było 5 teraz 2 i tym nie ma się co przejmować. Gorzej jak jest mał ilość i ruchliwość i wysoka fragmentacja.
Daga ja nigdy nie mierzyłam temperatury, chyba jestem na to za mało systematyczna. W którym miejscu mierzycie ? 😊
Ja mierzę w buzi, pod językiem, zawsze w tym samym miejscu. W buzi chyba najwygodniej, moim zdaniem.
Nie wiem czy jest sens mierzenia temperatury przy braniu progesteronu, ale ja mierzę akurat, bo chciałam sprawdzić czy temperatury na naturalnym cyklu i na takim stymulowanym i z progesteronem jakoś się będą różnić.
I na razie wygląda podobnie, ale w drugiej fazie temperatura mniej 'skacze'.
Ja mam w drugiej fazie 36,6-36,7. Wydawało mi się zawsze, że to troszkę nisko. W necie widzę, że temp. może wzrosnąć nawet i do 37.. ale z drugiej strony jama ustna jest chyba 'zimniejsza' niż pochwa czy odbyt.Ola8999 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj