Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 19 maja, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia, a Ty jak się masz? 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ dzięki, że pytasz 😊 Oprócz ciągłego zmęczenia, i mdłości przeplatających się z napadami głodu, bardzo dobrze 😊 Nie narzekam, bo w końcu tyle czekałam na ten stan 🥰
    Ostatnio przestraszyło mnie plamienie, na szczęście wszystko jest w porządku. Okruszek rośnie, serduszko pięknie bije ☺️

A Ty jak się czujesz? Mam wrażenie, że u Ciebie ten czas bardzo szybko biegnie. Jeszcze chwila i skończysz pierwszy trymestr 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 10:19

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 19 maja, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia, otóż to, to w końcu ten wyczekany czas 😊 a jak nie jest tak źle to tym bardziej, z resztą pewnie jeszcze trochę i dolegliwości zmaleją 😊 najważniejsze, że Maluszek zdrowo rosnie 🧡
    U mnie ok, właśnie już samopoczucie lepsze, wczoraj miałam wizyte i mamy już prawie 5 cm ruchliwego Bobaska 🥰 teraz za tydzień prenatalne i sanco 😁 fakt czas szybko leci, sama nie wiem kiedy to już uciekło, chociaz u siebie przeważnie się bardziej dłuży 🫣

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    O super! To czuję że to będzie to , do 3 razy sztuka słuchaj, a kto wam robił. ? Trzymam mocno kciuki! Ja mam dobre przeczucia, a mnie strasznie lędźwie bolą choć jestem już prawie 2 tyg po drożności ale daje radę, czekam na okres , strasznie wolno to idzie ten czas ..
    Robił nam dr Chrostowski, zaskoczyła mnie bardzo jego delikatność, nawet mało co czułam zakładanie wziernika
    To była nasza pierwsza styczność z nim ale odczucia mam pozytywne, może ma jakieś magiczne ręce 😂
    Już mamy dalszy plan ale dr Mika powiedział żeby nie tracić nadziei bo różne rzeczy już widział i może teraz się uda
    Testowanie w okolicy Dnia Mamy z jednej strony podekscytowanie, a z drugiej strach przed kolejnym rozczarowaniem 😥

👩‍🦰29👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ⏳
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia i Akacjowa super ze u Was wszystko dobrze 🥰 czekamy na kolejne updaty od Was ❤️
    I nie możemy się doczekać dołączenia do Waszego grona brzuszków 🥳

Akacjowa_ lubi tę wiadomość

👩‍🦰29👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulka wrote:
    Hey Dziewczyny.
    Kiedys kiedys tutaj z Wami bylam, ale potem nam sie udalo z dzidzi , ktora teraz ma rok i 3 miesięce. Udalo sie z pierwsza iui. W sobotę mialam nastepna, staramy sie o rodzeństwo. Trzymam kciuki za wszystkie z Was, musze poczytac , zeby byc na bieżąco z Wami. Buziaki
    Ja też w sobotę miałam iui to będziemy podobnie testować 🤗

Edziulka lubi tę wiadomość

👩‍🦰29👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
  • Iskra9 Nowa

Wysłany: 19 maja, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też w tym cyklu po pierwszej inseminacji tez będę testować podobnie jak wy ;) dziewczyny trzymam za was kciuki w tej walce o bobasy !

Edziulka, MonikaMadzia lubią tę wiadomość

• Edziulka Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja też w sobotę miałam iui to będziemy podobnie testować 🤗
    Ooo losie, ale super. Ja mialam dokładnie o 14:00 iui. Rano o 7 dwa zastrzyki ovitrelle , w nd raczej owu, w pon potwierdzone.
    A Ty mialas zastrzyki? Bo ja z racji tego, bede testować dopiero po 14 dniach jak okres nie przyjdzie. Za pierwszym razem tez testowalam po 14 dniach, predzej na naturalnych cyklach testowalam non stop i w sumie niepotrzebnie

• Edziulka Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    O zobacz, takie wiadomości daja nadzieję dla wszystkich ❤️ mimo ze mnie IUI zawiodło, wiem ze trzeba wierzyć 🥰
    A pewnie , ze trzeba wlaczyc. Kolezanka iui tez nie pomogla, przygotowywali sie na kolejny cykl, bo w aktualnym nie udalo im sie zgrac iui i zaszli naturalnie po dobrych kilku iui. Wiec wszystko jest mozliwe.

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 19 maja, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulka wrote:
    Ooo losie, ale super. Ja mialam dokładnie o 14:00 iui. Rano o 7 dwa zastrzyki ovitrelle , w nd raczej owu, w pon potwierdzone.
    A Ty mialas zastrzyki? Bo ja z racji tego, bede testować dopiero po 14 dniach jak okres nie przyjdzie. Za pierwszym razem tez testowalam po 14 dniach, predzej na naturalnych cyklach testowalam non stop i w sumie niepotrzebnie
    Ja brałam zastrzyk w piątek o 21, w sobotę o 11:30 miałam iui, a pęknięcie było wieczorem w sobotę, bo zaobserwowalam trochę krwi, a w pon potwierdzenie
    Ja będę testować w czwartek 28.05 po 10dniach brania progesteronu, żeby wiedzieć czy odstawić, we wcześniejszych iui też tak robiłam

👩‍🦰29👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
  • Iskra9 Nowa

Wysłany: 20 maja, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zapisali na bete 29.05 i najgorszy weekend oczekiwania bo w poniedziałek 1 czerwca w dzień dziecka -teleporada dotyczącą wyniku -nie chce go źle zapamiętać😔

• Edziulka Koleżanka

Wysłany: 20 maja, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja brałam zastrzyk w piątek o 21, w sobotę o 11:30 miałam iui, a pęknięcie było wieczorem w sobotę, bo zaobserwowalam trochę krwi, a w pon potwierdzenie
    Ja będę testować w czwartek 28.05 po 10dniach brania progesteronu, żeby wiedzieć czy odstawić, we wcześniejszych iui też tak robiłam
    Ooo to masz trochę inaczej niz ja. Mi kazali po 14 dniach zrobic test, bo zastrzyk moze sie tyle utrzymywac i byc pewnym, bo jak za szybko sie odlozy dufaston a jednak ciaza będzie to moze dojsc do poronienia. Ale moze dlatego ze ja bralam dwa zastrzyki za kazdym razem

• Edziulka Koleżanka

Wysłany: 20 maja, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra9 wrote:
    Mnie zapisali na bete 29.05 i najgorszy weekend oczekiwania bo w poniedziałek 1 czerwca w dzień dziecka -teleporada dotyczącą wyniku -nie chce go źle zapamiętać😔
    I oczywiście czas , ktory sie ciagnie masakrycznie jak sie na cos czeka. Oby na dobre wiesci 😉

Iskra9 lubi tę wiadomość

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 20 maja, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja jestem dzis po kwalifikacji
    Jestem dzis w 18dc i od 22dnia mam brać co dwa dni zastrzyk gonapeptyl Daily. I pozniej wizyta 05.06 i wtedy bede miec dodany kolejny zastrzyk. I 12.06 wizyta zeby zobaczyc jak rosną pęcherzyki.
    Troche sie zdziwiłam bo myślałam ze stymulacje zacznę od 2-3 dnia cyklu.
    A to juz za chwile w tym cyklu jeszcze zacznę 😅🥰

MonikaMadzia, Edziulka, Bakallia lubią tę wiadomość

• Edziulka Koleżanka

Wysłany: 20 maja, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Hej dziewczyny
    Jestem dzis w 18dc i od 22dnia mam brać co dwa dni zastrzyk gonapeptyl Daily. I pozniej wizyta 05.06 i wtedy bede miec dodany kolejny zastrzyk. I 12.06 wizyta zeby zobaczyc jak rosną pęcherzyki.
    A to faktycznie ciekawie, ja nigdy nie miałam tych zastrzykow, tylko tak jak piszesz od 2dc aromek na 5 dni. Potem kontrola pęcherzyka. Ciekawe co u Ciebie wyjdzie. A bylas na Aromeku ogolnie?

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 20 maja, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulka wrote:
    A to faktycznie ciekawie, ja nigdy nie miałam tych zastrzykow, tylko tak jak piszesz od 2dc aromek na 5 dni. Potem kontrola pęcherzyka. Ciekawe co u Ciebie wyjdzie. A bylas na Aromeku ogolnie?
    Tak tak ja bylam na aromku kochana przy IUI
    Może ja zle napisalam bo nie kazdy pewnie wie, to jest stymulacja pod invitro dlatego moze zastrzyki, ale tez mi sie wydawało ze zaczyna sie ją od 2-3dc 😀

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 21 maja, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Hej dziewczyny
    Super wiadomości 🥰 czyli to już zaraz się zacznie, fajnie już być w procedurze i robić kolejne kroki, to już czas będzie szybciej leciał niż oczekiwanie, będzie teraz odliczanie do kolejnych punktów procedury ☺️
    A jak wyglądała kwalifikacja?

Riaska98 lubi tę wiadomość

👩‍🦰29👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
  • Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Super wiadomości 🥰 czyli to już zaraz się zacznie, fajnie już być w procedurze i robić kolejne kroki, to już czas będzie szybciej leciał niż oczekiwanie, będzie teraz odliczanie do kolejnych punktów procedury ☺️
    A jak wyglądała kwalifikacja?
    Oj tak, I tez nie ukrywam to duza ulga dla portfela bo większość badań juz refundowane, a pytaliśmy o badanie zarodków to lekarz mowil ze nie musimy bo jestemy młodzi i kariotypy wyszły nam dobre a tego sie balam bo to duzy koszt.
    Kochana, po IUI mieliśmy juz zaznaczone ze jeśli sie nie uda to mamy powtórzyć badania ktore straciły ważność( amh wymazy, infekcyjne i badanie nasienia) I to juz bylo wpisane ze z rządowego programu, I po okolo 10 dniach czyli wczoraj mieliśmy wizytę na którą przynieśliśmy wypełnione dokumenty (klinika nam wyslala na maila), lekarz zrobil z nami taki mały wywiad co chcemy zrobić z zarodkami itp, dostałam receptę na te zastrzyki i tak naprawdę tyle

• Edziulka Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia jak w ogóle samopoczucie u Ciebie? Jakies przeczucia albo cos ?

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulka wrote:
    MonikaMadzia jak w ogóle samopoczucie u Ciebie? Jakies przeczucia albo cos ?
    To już moja trzecia iui, z jednej strony ciężko uwierzyć że mogłoby się udać, z drugiej strony „do trzech razy sztuka” i myślę sobie że niektórym udaje się za 3, więc akurat może… co do przeczuć, to sama nie wiem, w poprzednich dwóch miałam plamienia między owulacją a okresem, teraz były ale w czasie owulacji 1,5dnia, potem dzień nic, kolejny dzień takie delikatne, dziś znowu nic, więc ten cykl delikatnie różni się od dwóch poprzednich iui i to mnie trzyma przy nadziei że może akurat się udało 🤗
    A jak u Ciebie? Masz jakieś objawy lub przeczucia?

👩‍🦰29👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
‹‹ 36 37 38 39 40
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ