*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mowia, ze 3 iui ma najwieksze szanse na powodzenie. Wiec jest opcja na szczęśliwe zakończenie. Juz zostalo Ci kilka dni do testowania. Jakos zleci. Ja nie mam tez specjalnych przeczuć, poprzednim razem kilka dni przed testem snila mi sie babcia, powiedziała ze w te swieta nie, ale nastepne bedziemy juz we trojke. Chodziło, ze nie na Boze Narodzenie tylko na wielkanoc. I tak tez sie stalo. I snilo mi sie w ogole przed iui ze urodzilam syna. A to zawsze wrozy powodzenie. Jak sni sie dziewczynka to niestety niepowodzenie. A teraz nie mam żadnych snow. Wiec zobaczymy. Ty masz czwartek testujesz, dobrze pamiętam?MonikaMadzia wrote:To już moja trzecia iui, z jednej strony ciężko uwierzyć że mogłoby się udać, z drugiej strony „do trzech razy sztuka” i myślę sobie że niektórym udaje się za 3, więc akurat może… co do przeczuć, to sama nie wiem, w poprzednich dwóch miałam plamienia między owulacją a okresem, teraz były ale w czasie owulacji 1,5dnia, potem dzień nic, kolejny dzień takie delikatne, dziś znowu nic, więc ten cykl delikatnie różni się od dwóch poprzednich iui i to mnie trzyma przy nadziei że może akurat się udało 🤗
A jak u Ciebie? Masz jakieś objawy lub przeczucia?
-
Hej Dziewczyny! Jakiś czas temu trochę się tutaj udzielałam, więc może któraś z Was mnie kojarzy
Mieliśmy przystąpić do inseminacji po tym jak w listopadzie przeżyliśmy startę. Wcześniej było rozważane ivf przez bardzo słabe parametry nasienia. Ostatecznie jednak wydarzył się nasz mały cud i w lutym zobaczyłam wymarzone dwie kreski. Ciąża szczęśliwie trwa do dzisiaj.
Te trudne doświadczenia związane z walką z niepłodnością sprawiły, że bardzo chciałam przekuć je w coś wartościowego. Fakt, że studiuję psychologię, popchnął mnie do decyzji, by swoją pracę magisterską poświęcić właśnie tematowi niepłodności. W związku z tym chciałabym Was ogromnie poprosić o wzięcie udziału w ankiecie. Skupia się ona na strategiach radzenia sobie ze stresem oraz poczuciu sensu życia u kobiet zmagających się z niepłodnością.
Będę wdzięczna za każdy wypełniony kwestionariusz. Badanie jest oczywiście w 100% anonimowe.
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2MALRyInUG8N9n4PYT8SrBR6kYrctXmWnEJ8A4EalcOhiOQ/viewform?usp=dialog
Z góry pięknie Wam dziękuję za pomoc i wsparcie! Mocno Was ściskam i życzę Wam mnóstwa siły i spełnienia tego najważniejszego i najpiękniejszego marzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 11:56
-
Tak tak, czwartek ☺️ ale może sprawdzę też wcześniej, nie wiem czy wytrzymam do czwartku 😁Edziulka wrote:Mowia, ze 3 iui ma najwieksze szanse na powodzenie. Wiec jest opcja na szczęśliwe zakończenie. Juz zostalo Ci kilka dni do testowania. Jakos zleci. Ja nie mam tez specjalnych przeczuć, poprzednim razem kilka dni przed testem snila mi sie babcia, powiedziała ze w te swieta nie, ale nastepne bedziemy juz we trojke. Chodziło, ze nie na Boze Narodzenie tylko na wielkanoc. I tak tez sie stalo. I snilo mi sie w ogole przed iui ze urodzilam syna. A to zawsze wrozy powodzenie. Jak sni sie dziewczynka to niestety niepowodzenie. A teraz nie mam żadnych snow. Wiec zobaczymy. Ty masz czwartek testujesz, dobrze pamiętam?
Ale piękny sen z babcią ❤️ Ale jesteś przykładem ze iui się udaje, więc to daje nadzieję
Trzymam kciuki się by i tym razem się udało 🤞🏼
Edziulka lubi tę wiadomość
👩🦰29👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
03.2026 I IUI cykl naturalny❌
04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
05.2026 III IUI cykl stymulowany ⏳ -
Nam pewnie pomogla spora ilość plemnikow, u mnie pcos, miesiaczki same nigdy nie przychodzą, o owu nie wspominajac.MonikaMadzia wrote:Tak tak, czwartek ☺️ ale może sprawdzę też wcześniej, nie wiem czy wytrzymam do czwartku 😁
Ale piękny sen z babcią ❤️ Ale jesteś przykładem ze iui się udaje, więc to daje nadzieję
To pisz na bieżąco o testowaniu bo jestem ciekawa. Ja nie bede sie spieszyć bo po dwóch zastrzykach nie mam co testowac za szybko. I to Ty teraz w tej trzeciej probie mialas zastrzyk przed iui tak? To akurat dobrze chyba -
MonikaMadzia wrote:Tak tak, czwartek ☺️ ale może sprawdzę też wcześniej, nie wiem czy wytrzymam do czwartku 😁
Trzymam mocno za Ciebie tym bardziej że łączy nas wspólna klinika i wspólny lekarz który Ci robił insemi , on z kolei jest moim prowadzącym lekarzem 🤣 będzie dobrze mówię Ci, podobno za 3 największa szansa! Trzeba wierzyć i przyciągnąć dobre myśli 🫶🥺 -
A jakie masz zalecenia w tym cyklu? Co masz zapisane?Daga 654 wrote:Ja z kolei powiem wam że strasznie mi się dłużył ten ostatni cykl i nie mogłam się doczekać jak dostanę okres żeby zacząć kolejny i dziś dostałam właśnie okres i w tym cyklu podchodzimy do 2 Iui 🥺
-