*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Bakallia wrote:Ja w ostatnim cyklu na monitoringu byłam w 9dc a 11 dnia miałam już inseminację. Także różnie to wypada. Lekarz nie kazał Ci pokazać się między 3 a 5 dniem cyklu?
Nie nie , zawsze mi pisał 10/11 dc żeby przyjść na USG 🤣 tylko że wtedy trzeba dugi raz przyjść dlatego myślałam żeby iść 13 i potem 14 na insemi, bo owulacja zazwyczaj na 14 przypada i myślałam że wtedy insemi się robi zawsze 🫣 -
Niestety biało 😢Edziulka wrote:MonikaMadzia jak tam? Jakies zmiany?
Myślę że okres pojawi się jutro, już go tak wyczekuję, by móc omówić się na histeroskopie w kolejnym cyklu, ma to być między 7 a 11 dniem, więc wypada w drugim tygodniu czerwca
Mam nadzieję że to badanie wyjdzie dobrze i wtedy zaczniemy ivf od lipca👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
03.2026 I IUI cykl naturalny❌
04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
06.2026 histeroskopia ⏳ -
@Daga654 ja ostatnio miałam monitoring w 11dc, a w 12 już iui, więc też myślę tak jak dziewczyny radziły by iść wcześniej, zapisałaś się już? I do kogo? Bo jak w tej samej klinice jesteśmy to jestem ciekawa opinii o lekarzach
@Iskra9 trzymaj się 🤗 na pewno jest ciężko, ale najgorzej do okresu, potem wracają siły do dalszej walki ☺️🤞🏼👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
Rozumiem. Przykro mi bardzo. Bede mocno trzymać kciuki za Ciebie.MonikaMadzia wrote:Niestety biało 😢
Myślę że okres pojawi się jutro, już go tak wyczekuję, by móc omówić się na histeroskopie w kolejnym cyklu, ma to być między 7 a 11 dniem, więc wypada w drugim tygodniu czerwca
Mam nadzieję że to badanie wyjdzie dobrze i wtedy zaczniemy ivf od lipca
MonikaMadzia lubi tę wiadomość
-
Ty jesteś w Artvimed? Byłaś wcześniej zapisana na IVF?MonikaMadzia wrote:Mam nadzieję że to badanie wyjdzie dobrze i wtedy zaczniemy ivf od lipcaOna:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
12.2025 💔 CB
04.2026 ❌ IUI
05.2026 ❌ IUI + Accofil
06.2026 infekcja 🤷🏼♀️ -
Tak artvimed. Jesteśmy w kolejce, zapisaliśmy się w marcu, ale jeśli uda zacząć się procedurę w lipcu, to będziemy ją finansować sami, bo jak na razie z kolejki około grudnia mieliby do nas dzwonićJupiter wrote:Ty jesteś w Artvimed? Byłaś wcześniej zapisana na IVF?👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
MonikaMadzia wrote:@Daga654 ja ostatnio miałam monitoring w 11dc, a w 12 już iui, więc też myślę tak jak dziewczyny radziły by iść wcześniej, zapisałaś się już? I do kogo? Bo jak w tej samej klinice jesteśmy to jestem ciekawa opinii o lekarzach
@Iskra9 trzymaj się 🤗 na pewno jest ciężko, ale najgorzej do okresu, potem wracają siły do dalszej walki ☺️🤞🏼
okiii dobra to tak zrobię -
MonikaMadzia wrote:@Daga654 ja ostatnio miałam monitoring w 11dc, a w 12 już iui, więc też myślę tak jak dziewczyny radziły by iść wcześniej, zapisałaś się już? I do kogo? Bo jak w tej samej klinice jesteśmy to jestem ciekawa opinii o lekarzach
@Iskra9 trzymaj się 🤗 na pewno jest ciężko, ale najgorzej do okresu, potem wracają siły do dalszej walki ☺️🤞🏼
Tak zapisałam do dr Posadzkiej
-
Dziś zrobilam test jest bladziutka kreseczka. Jutro podejde na bete. Jezeli sie uda, to druga -pierwsza udana iui.
MonikaMadzia dopiero dzis jest bladziutka kreseczka, ale taka, ze nie wiem, czy mi sie nie przewidzialo. Moze u Ciebie też pozniej test pokaze. O ile u mnie cos pokazuje. -
I jak tam beta? 🤗Edziulka wrote:Dziś zrobilam test jest bladziutka kreseczka. Jutro podejde na bete. Jezeli sie uda, to druga -pierwsza udana iui.
MonikaMadzia dopiero dzis jest bladziutka kreseczka, ale taka, ze nie wiem, czy mi sie nie przewidzialo. Moze u Ciebie też pozniej test pokaze. O ile u mnie cos pokazuje.👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
Wczoraj zadzwonili z kliniki, że kolejka w programie ivf przesunęła się z grudnia na lipiec ❤️ my mieliśmy sami finansować pierwsza procedurę ivf, a tu wczoraj tak się poszczęściło, akurat w światowy dzień ivf 🥹 jesteśmy zapisani na wizytę kwalifikacyjną na początku lipca 🤞🏼 ale przede mną jeszcze histeroskopia w przyszłym tygodniu
Akacjowa_, Riaska98, Edziulka lubią tę wiadomość
👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
MonikaMadzia wrote:Wczoraj zadzwonili z kliniki, że kolejka w programie ivf przesunęła się z grudnia na lipiec ❤️ my mieliśmy sami finansować pierwsza procedurę ivf, a tu wczoraj tak się poszczęściło, akurat w światowy dzień ivf 🥹 jesteśmy zapisani na wizytę kwalifikacyjną na początku lipca 🤞🏼 ale przede mną jeszcze histeroskopia w przyszłym tygodniu
Super bardzo dobra wiadomość, my też jeszcze 2 próby insemi i idziemy na in vitro , a jak wygląda histeroskopia? Bo też mnie to czeka jak teraz nie wyjdzie -
Ale super sie udalo! To znak 🫢❤️MonikaMadzia wrote:Wczoraj zadzwonili z kliniki, że kolejka w programie ivf przesunęła się z grudnia na lipiec ❤️ my mieliśmy sami finansować pierwsza procedurę ivf, a tu wczoraj tak się poszczęściło, akurat w światowy dzień ivf 🥹 jesteśmy zapisani na wizytę kwalifikacyjną na początku lipca 🤞🏼 ale przede mną jeszcze histeroskopia w przyszłym tygodniu
Kochana zapytaj sie tylko o te badania na kariotypy, warto wykonać je przed kwalifikacja bo na wyniki czeka sie do 4 tygodni wiec szkoda zeby Was opóźniły 🥰 -
Współczuję.. ktora to by byla twoja IUI?Daga 654 wrote:No ja dziś byłam na usg i się okazało że za późno że dziś powinnam mieć insemi a to dopiero 11 dc , że pęcherzyk ma 23 już i ze laboratorium do 15:30 i dziękuję dowidzenia i żebym przyszła w piątek ale mała szansa że przetrwa także super .. 😩😩🥺
-
Hej Wszystkim ❤️
Od dawna jestem podczytywaczką forum i wreszcie postanowiłam do Was dołączyć!
Jedyną opcją dla mnie i męża jest skorzystanie z dawstwa nasienia. Pierwotny plan zakładał 3 IUI, a później in vitro. Zaczęliśmy jesienią 2024 roku. 3 inseminacje się nie udały.
Był grudzień i nasza doktor zasugerowała, by nie zaczynać stymulacji przed Świętami i ruszyć od Nowego Roku. Nie chciałam tracić cyklu, więc postanowiliśmy spróbować ostatni raz... 10 dpo mieliśmy umówioną już wizytę kwalifikacyjną do programu. Doktor zleciła betę i na tej wizycie dowiedzieliśmy się, że się udało 🙏
We wrześniu przyszedł na świat nasz Synek!
No i teraz... postanowiliśmy wyruszyć po rodzeństwo. Pierwsze podejście planowane jest już na koniec czerwca.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i z wielką chęcią dołączę tu, by razem z Wami przeżywać wszelkie wzloty i upadki związane ze staraniami❤️
Edziulka lubi tę wiadomość
09.2024 IUI ❌️
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI ❌️
12.2024 IUI 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶
06.2026 - ruszamy po rodzeństwo! -
Hej! Ale niespodzianka 🥰 fajne sa takie wiadomości. A teraz jaki macie plan? Tez 3 IUI i kolejna opcja invitro?Lua wrote:Hej Wszystkim ❤️
Od dawna jestem podczytywaczką forum i wreszcie postanowiłam do Was dołączyć!
Jedyną opcją dla mnie i męża jest skorzystanie z dawstwa nasienia. Pierwotny plan zakładał 3 IUI, a później in vitro. Zaczęliśmy jesienią 2024 roku. 3 inseminacje się nie udały.
Był grudzień i nasza doktor zasugerowała, by nie zaczynać stymulacji przed Świętami i ruszyć od Nowego Roku. Nie chciałam tracić cyklu, więc postanowiliśmy spróbować ostatni raz... 10 dpo mieliśmy umówioną już wizytę kwalifikacyjną do programu. Doktor zleciła betę i na tej wizycie dowiedzieliśmy się, że się udało 🙏
We wrześniu przyszedł na świat nasz Synek!
No i teraz... postanowiliśmy wyruszyć po rodzeństwo. Pierwsze podejście planowane jest już na koniec czerwca.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i z wielką chęcią dołączę tu, by razem z Wami przeżywać wszelkie wzloty i upadki związane ze staraniami❤️ -
Riaska98 wrote:Hej! Ale niespodzianka 🥰 fajne sa takie wiadomości. A teraz jaki macie plan? Tez 3 IUI i kolejna opcja invitro?
Dodatkowym utrudnieniem jest pewnie to, że w klinice mamy jeszcze dwie słomki nasienia tego samego dawcy... być może potem byłaby możliwość sprowadzić jeszcze więcej, ale to oczywiście dodatkowe utrudnienie, no i nie ma pewności, że by się udało...
Więc plan na razie jest taki, że robimy jedną inseminację i zobaczymy... nadzieje mam ogromne, a strach jeszcze większy!
Pierwsze trzy nieudane próby były z innym dawcą. Chciałabym, żebyśmy powtórzyli wszystko tak jak w szczęśliwym cyklu (bo rzeczywiście zrobiliśmy zupełnie inaczej niż w poprzednich trzech - m.in. zupełnie inny timing inseminacji, te nieudane były przed owulacją, a ta udana już po), no ale oczywiście wiem, że nie ma absolutnie żadnej gwarancji i jest to przerażające.
Boję się i idę w to!!!🙏🫣😆09.2024 IUI ❌️
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI ❌️
12.2024 IUI 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶
06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!