Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Ja w ostatnim cyklu na monitoringu byłam w 9dc a 11 dnia miałam już inseminację. Także różnie to wypada. Lekarz nie kazał Ci pokazać się między 3 a 5 dniem cyklu?

Nie nie , zawsze mi pisał 10/11 dc żeby przyjść na USG 🤣 tylko że wtedy trzeba dugi raz przyjść dlatego myślałam żeby iść 13 i potem 14 na insemi, bo owulacja zazwyczaj na 14 przypada i myślałam że wtedy insemi się robi zawsze 🫣

• MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulka wrote:
    MonikaMadzia jak tam? Jakies zmiany?
    Niestety biało 😢
    Myślę że okres pojawi się jutro, już go tak wyczekuję, by móc omówić się na histeroskopie w kolejnym cyklu, ma to być między 7 a 11 dniem, więc wypada w drugim tygodniu czerwca
    Mam nadzieję że to badanie wyjdzie dobrze i wtedy zaczniemy ivf od lipca

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia ⏳

Wysłany: 31 maja, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daga654 ja ostatnio miałam monitoring w 11dc, a w 12 już iui, więc też myślę tak jak dziewczyny radziły by iść wcześniej, zapisałaś się już? I do kogo? Bo jak w tej samej klinice jesteśmy to jestem ciekawa opinii o lekarzach

@Iskra9 trzymaj się 🤗 na pewno jest ciężko, ale najgorzej do okresu, potem wracają siły do dalszej walki ☺️🤞🏼

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Edziulka Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Niestety biało 😢
    Myślę że okres pojawi się jutro, już go tak wyczekuję, by móc omówić się na histeroskopie w kolejnym cyklu, ma to być między 7 a 11 dniem, więc wypada w drugim tygodniu czerwca
    Rozumiem. Przykro mi bardzo. Bede mocno trzymać kciuki za Ciebie.

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

• Jupiter Autorytet

Wysłany: 31 maja, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ty jesteś w Artvimed? Byłaś wcześniej zapisana na IVF?

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

10.2025 🔀 udrożniony jajowód+histeroskopia
    12.2025 💔 CB
    04.2026 ❌ IUI
    05.2026 ❌ IUI + Accofil
    06.2026 infekcja 🤷🏼‍♀️

Wysłany: 31 maja, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Ty jesteś w Artvimed? Byłaś wcześniej zapisana na IVF?
    Tak artvimed. Jesteśmy w kolejce, zapisaliśmy się w marcu, ale jeśli uda zacząć się procedurę w lipcu, to będziemy ją finansować sami, bo jak na razie z kolejki około grudnia mieliby do nas dzwonić

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    @Daga654 ja ostatnio miałam monitoring w 11dc, a w 12 już iui, więc też myślę tak jak dziewczyny radziły by iść wcześniej, zapisałaś się już? I do kogo? Bo jak w tej samej klinice jesteśmy to jestem ciekawa opinii o lekarzach

@Iskra9 trzymaj się 🤗 na pewno jest ciężko, ale najgorzej do okresu, potem wracają siły do dalszej walki ☺️🤞🏼

okiii dobra to tak zrobię

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:

Tak zapisałam do dr Posadzkiej :)

• Edziulka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobilam test jest bladziutka kreseczka. Jutro podejde na bete. Jezeli sie uda, to druga -pierwsza udana iui.
    MonikaMadzia dopiero dzis jest bladziutka kreseczka, ale taka, ze nie wiem, czy mi sie nie przewidzialo. Moze u Ciebie też pozniej test pokaze. O ile u mnie cos pokazuje.

Wysłany: 3 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziulka wrote:
    Dziś zrobilam test jest bladziutka kreseczka. Jutro podejde na bete. Jezeli sie uda, to druga -pierwsza udana iui.
    MonikaMadzia dopiero dzis jest bladziutka kreseczka, ale taka, ze nie wiem, czy mi sie nie przewidzialo. Moze u Ciebie też pozniej test pokaze. O ile u mnie cos pokazuje.
    I jak tam beta? 🤗

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳

Wysłany: 3 czerwca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zadzwonili z kliniki, że kolejka w programie ivf przesunęła się z grudnia na lipiec ❤️ my mieliśmy sami finansować pierwsza procedurę ivf, a tu wczoraj tak się poszczęściło, akurat w światowy dzień ivf 🥹 jesteśmy zapisani na wizytę kwalifikacyjną na początku lipca 🤞🏼 ale przede mną jeszcze histeroskopia w przyszłym tygodniu

Akacjowa_, Riaska98, Edziulka lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Wczoraj zadzwonili z kliniki, że kolejka w programie ivf przesunęła się z grudnia na lipiec ❤️ my mieliśmy sami finansować pierwsza procedurę ivf, a tu wczoraj tak się poszczęściło, akurat w światowy dzień ivf 🥹 jesteśmy zapisani na wizytę kwalifikacyjną na początku lipca 🤞🏼 ale przede mną jeszcze histeroskopia w przyszłym tygodniu

Super bardzo dobra wiadomość, my też jeszcze 2 próby insemi i idziemy na in vitro , a jak wygląda histeroskopia? Bo też mnie to czeka jak teraz nie wyjdzie

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ale super sie udalo! To znak 🫢❤️
    Kochana zapytaj sie tylko o te badania na kariotypy, warto wykonać je przed kwalifikacja bo na wyniki czeka sie do 4 tygodni wiec szkoda zeby Was opóźniły 🥰

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś byłam na usg i się okazało że za późno że dziś powinnam mieć insemi a to dopiero 11 dc , że pęcherzyk ma 23 już i ze laboratorium do 15:30 i dziękuję dowidzenia i żebym przyszła w piątek ale mała szansa że przetrwa także super .. 😩😩🥺

• Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    No ja dziś byłam na usg i się okazało że za późno że dziś powinnam mieć insemi a to dopiero 11 dc , że pęcherzyk ma 23 już i ze laboratorium do 15:30 i dziękuję dowidzenia i żebym przyszła w piątek ale mała szansa że przetrwa także super .. 😩😩🥺
    Współczuję.. ktora to by byla twoja IUI?

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:

Byłaby 2 🥲

• Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Masakra, pójdę w piątek sprawdzić ale ja już nie wiem w który dzień chodzić na to USG 🙈

• Lua Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim ❤️

Od dawna jestem podczytywaczką forum i wreszcie postanowiłam do Was dołączyć!
    Jedyną opcją dla mnie i męża jest skorzystanie z dawstwa nasienia. Pierwotny plan zakładał 3 IUI, a później in vitro. Zaczęliśmy jesienią 2024 roku. 3 inseminacje się nie udały.
    Był grudzień i nasza doktor zasugerowała, by nie zaczynać stymulacji przed Świętami i ruszyć od Nowego Roku. Nie chciałam tracić cyklu, więc postanowiliśmy spróbować ostatni raz... 10 dpo mieliśmy umówioną już wizytę kwalifikacyjną do programu. Doktor zleciła betę i na tej wizycie dowiedzieliśmy się, że się udało 🙏
    We wrześniu przyszedł na świat nasz Synek!

No i teraz... postanowiliśmy wyruszyć po rodzeństwo. Pierwsze podejście planowane jest już na koniec czerwca.

Trzymam za Was wszystkie kciuki i z wielką chęcią dołączę tu, by razem z Wami przeżywać wszelkie wzloty i upadki związane ze staraniami❤️

Edziulka lubi tę wiadomość

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI ❌️
    12.2024 IUI 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
  • Riaska98 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Hej Wszystkim ❤️

Od dawna jestem podczytywaczką forum i wreszcie postanowiłam do Was dołączyć!
    Jedyną opcją dla mnie i męża jest skorzystanie z dawstwa nasienia. Pierwotny plan zakładał 3 IUI, a później in vitro. Zaczęliśmy jesienią 2024 roku. 3 inseminacje się nie udały.
    Był grudzień i nasza doktor zasugerowała, by nie zaczynać stymulacji przed Świętami i ruszyć od Nowego Roku. Nie chciałam tracić cyklu, więc postanowiliśmy spróbować ostatni raz... 10 dpo mieliśmy umówioną już wizytę kwalifikacyjną do programu. Doktor zleciła betę i na tej wizycie dowiedzieliśmy się, że się udało 🙏
    We wrześniu przyszedł na świat nasz Synek!

No i teraz... postanowiliśmy wyruszyć po rodzeństwo. Pierwsze podejście planowane jest już na koniec czerwca.

Trzymam za Was wszystkie kciuki i z wielką chęcią dołączę tu, by razem z Wami przeżywać wszelkie wzloty i upadki związane ze staraniami❤️
    Hej! Ale niespodzianka 🥰 fajne sa takie wiadomości. A teraz jaki macie plan? Tez 3 IUI i kolejna opcja invitro?

• Lua Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Hej! Ale niespodzianka 🥰 fajne sa takie wiadomości. A teraz jaki macie plan? Tez 3 IUI i kolejna opcja invitro?

Dodatkowym utrudnieniem jest pewnie to, że w klinice mamy jeszcze dwie słomki nasienia tego samego dawcy... być może potem byłaby możliwość sprowadzić jeszcze więcej, ale to oczywiście dodatkowe utrudnienie, no i nie ma pewności, że by się udało...

Więc plan na razie jest taki, że robimy jedną inseminację i zobaczymy... nadzieje mam ogromne, a strach jeszcze większy!

Pierwsze trzy nieudane próby były z innym dawcą. Chciałabym, żebyśmy powtórzyli wszystko tak jak w szczęśliwym cyklu (bo rzeczywiście zrobiliśmy zupełnie inaczej niż w poprzednich trzech - m.in. zupełnie inny timing inseminacji, te nieudane były przed owulacją, a ta udana już po), no ale oczywiście wiem, że nie ma absolutnie żadnej gwarancji i jest to przerażające.

Boję się i idę w to!!!🙏🫣😆

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI ❌️
    12.2024 IUI 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ