Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Jestem dzis po telefonie od embriologa i mamy 5 zarodków 🥹 teraz czekam az dostane okres i 29.06 mamy kwalifikacje do transferu. Trzymajcie mocno kciuki
    Gratulacje, super wieści ❤️
    5 zarodków to chyba bardzo dobry wynik!
    Koniecznie daj znać 29.06 po wizycie. Jesteście juz bardzo blisko celu 🤗

Riaska98 lubi tę wiadomość

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Gratulacje, super wieści ❤️
    5 zarodków to chyba bardzo dobry wynik!
    Koniecznie daj znać 29.06 po wizycie. Jesteście juz bardzo blisko celu 🤗
    Dziękuję Ci ❤️
    Tak to dobry wynik bo na 6 dojrzałych komórek az 5 zarodków 🥹
    Dam znac 🤗

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🤍 5 blastek czeka na transfer 🍀👶
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98, super, piękny wynik 🧡 w takim razie pozostaje życzyć powodzenia na transferze 🍀

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹
    29.05.2026 - niskie ryzyka - chłopczyk ☺️

preg.png
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Riaska98, super, piękny wynik 🧡 w takim razie pozostaje życzyć powodzenia na transferze 🍀
    Dziękuję kochana, a jak Twoje samopoczucie?🥰

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dziękuję kochana, a jak Twoje samopoczucie?🥰
    Dziękuje, że pytasz 🧡 bywało lepiej, mdłości już dawno odeszły i nie wróciły, ale zmęczenie okropne w te upały, no tego ból pleców, jednak siedząca praca daje się we znaki 🫣 no ale nie narzekam, Bobas zdrowo rośnie i to najważniejsze ☺️

Riaska98, Bakallia lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹

preg.png
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Dziękuje, że pytasz 🧡 bywało lepiej, mdłości już dawno odeszły i nie wróciły, ale zmęczenie okropne w te upały, no tego ból pleców, jednak siedząca praca daje się we znaki 🫣 no ale nie narzekam, Bobas zdrowo rośnie i to najważniejsze ☺️
    A wlasnie sobie myślałam dzis ze musi byc ciezko w takie upały byc w ciąży 😄 a do którego miesiąca masz w planach pracować? I widze że chłopak będzie na grudzień?❤️ tak to racja najważniejsze aby byl zdrowy a reszte mozna znieść 🥰

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A co na to lekarz? Coś mowil?
    Byłam bardzo zawiedziona tą wizytą. Raz, że brak reakcji na lamettę, jakiej się spodziewałam, a dwa, że nie poczułam się jakoś tak mentalnie zaopiekowana przez lekarkę. Bo chciałam jakiegoś wyjaśnienia tej sytuacji, byłam bardzo skołowana, a ona powiedziała mi tylko, że nie jestem maszyną do owulacji i jakoś tak mało konkretnie i zdawkowo odpowiadała na moje pytania.
    Zaleciła wzięcie 3 tabletek lametty na raz jeszcze tego samego dnia i powrót po tygodniu, ewentualnie wcześniej, gdybym miała pozytywny test owulacyjny.

Ale wiecie... poczułam jakiś opór przed tym, może też dlatego, że nie do końca rozumiałam, co się podziało. Nie wzięłam tej lametty. Miałam myśl, że to jest puszowanie mojego organizmu, kiedy on dał znać, że nie chce tak... (trochę metafizyki tu weszło, przyznaję 😄). Postanowiłam się umówić do mojej dietetyczki, z która przygotowywałam się do pierwszej ciąży, bo wiedziałam, że to jest człowiek, który mi wyjaśni, co się mogło stać i na pewno nie będzie zbywać moich pytań.
    No i nie zawiodłam się na szczęście!

Ogólnie ona mi wytłumaczyła, że mój organizm teraz to jest inny organizm niż był przed ciążą, a dodatkowo jeszcze jestem w krytycznym oknie 12 miesięcy po porodzie, kiedy gospodarka hormonalna jeszcze działa na innych zasadach. No i np. mam 20 kg więcej. Organizm miał prawo nie odpowiedzieć na lamettę w taki sam sposób, w jaki odpowiadał przed ciążą.

Ona nie przekreśliła tego cyklu, nawet jeśli nie wzięłam tych dodatkowych tabletek, powiedziała, że jest duże prawdopodobieństwo, że ta owulacja będzie wtedy, kiedy byłaby i bez lametty (u mnie często 17-20 dc).
    Omówiła też ze mną moje wyniki.

No ale ja... wiecie, to jest dziwne, zaskakujące dla mnie... bo podejrzewałabym siebie o to, że robiłabym wszystko, żeby podejść do inseminacji jeszcze w tym cyklu i że będę nerwowo robić te testy LH itp... tymczasem zaczęłam się bardzo intensywnie zastanawiać, czy to ma być ten cykl. Jakieś takie myśli, że może mój organizm coś mi chciał powiedzieć, może potrzebuję jeszcze chwilki... rozkminiam teraz i sama jestem zaskoczona swoim podejściem. Wcześniej rozpaczałam, gdy wydarzało się coś, co przekreślało dany cykl, a teraz się zastanawiam, czy samej nie odpuścić...

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Byłam bardzo zawiedziona tą wizytą. Raz, że brak reakcji na lamettę, jakiej się spodziewałam, a dwa, że nie poczułam się jakoś tak mentalnie zaopiekowana przez lekarkę. Bo chciałam jakiegoś wyjaśnienia tej sytuacji, byłam bardzo skołowana, a ona powiedziała mi tylko, że nie jestem maszyną do owulacji i jakoś tak mało konkretnie i zdawkowo odpowiadała na moje pytania.
    Zaleciła wzięcie 3 tabletek lametty na raz jeszcze tego samego dnia i powrót po tygodniu, ewentualnie wcześniej, gdybym miała pozytywny test owulacyjny.

Ale wiecie... poczułam jakiś opór przed tym, może też dlatego, że nie do końca rozumiałam, co się podziało. Nie wzięłam tej lametty. Miałam myśl, że to jest puszowanie mojego organizmu, kiedy on dał znać, że nie chce tak... (trochę metafizyki tu weszło, przyznaję 😄). Postanowiłam się umówić do mojej dietetyczki, z która przygotowywałam się do pierwszej ciąży, bo wiedziałam, że to jest człowiek, który mi wyjaśni, co się mogło stać i na pewno nie będzie zbywać moich pytań.
    No i nie zawiodłam się na szczęście!

Ogólnie ona mi wytłumaczyła, że mój organizm teraz to jest inny organizm niż był przed ciążą, a dodatkowo jeszcze jestem w krytycznym oknie 12 miesięcy po porodzie, kiedy gospodarka hormonalna jeszcze działa na innych zasadach. No i np. mam 20 kg więcej. Organizm miał prawo nie odpowiedzieć na lamettę w taki sam sposób, w jaki odpowiadał przed ciążą.

Ona nie przekreśliła tego cyklu, nawet jeśli nie wzięłam tych dodatkowych tabletek, powiedziała, że jest duże prawdopodobieństwo, że ta owulacja będzie wtedy, kiedy byłaby i bez lametty (u mnie często 17-20 dc).
    Omówiła też ze mną moje wyniki.

No ale ja... wiecie, to jest dziwne, zaskakujące dla mnie... bo podejrzewałabym siebie o to, że robiłabym wszystko, żeby podejść do inseminacji jeszcze w tym cyklu i że będę nerwowo robić te testy LH itp... tymczasem zaczęłam się bardzo intensywnie zastanawiać, czy to ma być ten cykl. Jakieś takie myśli, że może mój organizm coś mi chciał powiedzieć, może potrzebuję jeszcze chwilki... rozkminiam teraz i sama jestem zaskoczona swoim podejściem. Wcześniej rozpaczałam, gdy wydarzało się coś, co przekreślało dany cykl, a teraz się zastanawiam, czy samej nie odpuścić...
    A możesz zmienić lekarza? Jesli tak czujesz to odpuść,zdrowie psychiczne jest bardzo ważne, a moze za miesiąc wybierz sie na wizytę do innego lekarza który bedzie bardziej rozmowny i bedziesz sie lepiej czuć 🥰 tak jak mówisz jesli czujesz ze to za wiele to odpuść ten cykl, a moze sie okaże ze owulacja będzie pozniej i tez cos z tego bedzie?🤗❤️

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A możesz zmienić lekarza? Jesli tak czujesz to odpuść,zdrowie psychiczne jest bardzo ważne, a moze za miesiąc wybierz sie na wizytę do innego lekarza który bedzie bardziej rozmowny i bedziesz sie lepiej czuć 🥰 tak jak mówisz jesli czujesz ze to za wiele to odpuść ten cykl, a moze sie okaże ze owulacja będzie pozniej i tez cos z tego bedzie?🤗❤️
    Hmmm, raczej nie zmienię, bo to moja lekarka, która prowadzi mnie od początku i prowadziła też moją ciążę, więc też tym bardziej jakoś mnie boli, że jakoś tak dziwnie się zachowała... No ale niestety też często mam takie doświadczenie z lekarzami, że człowiek czasem musi podrązyć sam dookoła, bo oni się nastawiają tylko na efekt, sama nie wiem... ogólnie jej ufam, ale przez to, że zdarzyło się coś inaczej niż się spodziewaliśmy, a ona - chociaż zaproponowała postępowanie, to mi tego nie wyjaśniła w sposób, który by mnie właśnie przekonał i uspokoił...

No i stąd te myśli, że może nie "ten" cykl jednak...

Ale wiecie, i w tej kwestii mam trochę taki stres: mam ten monitoring w pon umówiony i poszłabym na niego, nawet gdybym zadecydowała o odpuszczeniu tego cyklu, z takiej zwykłej ciekawości, jak w końcu się te moje jajniki zachowały. No i od razu można by omówić plan na następny cykl, czy np. zmieniamy dawkę lametty. A ja się boję, że lekarka odczyta to, że ostatecznie nie podejdę w tym cyklu do IUI jako brak zaufania do niej... trudno jest tłumaczyć lekarzowi, że "poczułam", że to nie to...

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

• Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A wlasnie sobie myślałam dzis ze musi byc ciezko w takie upały byc w ciąży 😄 a do którego miesiąca masz w planach pracować? I widze że chłopak będzie na grudzień?❤️ tak to racja najważniejsze aby byl zdrowy a reszte mozna znieść 🥰
    Myśle, że już nie za długo 🤪 od połowy lipca mam urlop to po już wątpie, że wróce ☺️
    Tak tak, grudniowy, a nawet mikołajkowy 🤡😅

AgaaaMe lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️ 🧡 🥹

preg.png
  • AgaaaMe Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po dzisiejszej wizycie. Jak ja się cieszę, że uparłam się na wizyte u tego konkretnego lekarza który mnie prowadził na początku. W koncu dokładny opis badania, spokojna rozmowa i pełne zaufanie.
    Zapewnił mnie, że to nie jest wodniak, tylko zmniejszajaca sie torbielka sprzed kilku miesiecy... wiec taki plus.
    Na minus, jeden pecherzyk po ostatniej iui nie pękł i mam torbiel ok 6cm - musimy odpuscic ten cykl i czekac, aż sie wchłonie. Jesli nie zniknie albo bedzie wolno znikac naturalnie, to mozna rozwazyć punkcję. No ale stresuje mnie taka mała tykająca bomba, bo trzeba się oszczędzać 🫣
    Ale porozmawialismy też o in vitro. Kwalifikacje dostaniemy, pytanie kiedy zniknie torbiel i czy klinika bedzie jeszcze miała srodki, bo rok temu skonczyły sie we wrześniu :)

I śmialiśmy się dzisiaj z meżem, bo poznając się 8 lat temu mówił, ze dla niego max wiek to 36-37 lat. Zaraz tyka 40, wiec moze na 41 urodziny się załapie 😅 tak się w tych marzeniach o bobasku przesunęła granica...

👱‍♀️32 🤵 40
    Klinika - 11. 2025
    Drożność - 12.2025
    IUI - 04.05 ❌️
    IUI - 02.06 ❌️
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Hmmm, raczej nie zmienię, bo to moja lekarka, która prowadzi mnie od początku i prowadziła też moją ciążę, więc też tym bardziej jakoś mnie boli, że jakoś tak dziwnie się zachowała... No ale niestety też często mam takie doświadczenie z lekarzami, że człowiek czasem musi podrązyć sam dookoła, bo oni się nastawiają tylko na efekt, sama nie wiem... ogólnie jej ufam, ale przez to, że zdarzyło się coś inaczej niż się spodziewaliśmy, a ona - chociaż zaproponowała postępowanie, to mi tego nie wyjaśniła w sposób, który by mnie właśnie przekonał i uspokoił...

No i stąd te myśli, że może nie "ten" cykl jednak...

Ale wiecie, i w tej kwestii mam trochę taki stres: mam ten monitoring w pon umówiony i poszłabym na niego, nawet gdybym zadecydowała o odpuszczeniu tego cyklu, z takiej zwykłej ciekawości, jak w końcu się te moje jajniki zachowały. No i od razu można by omówić plan na następny cykl, czy np. zmieniamy dawkę lametty. A ja się boję, że lekarka odczyta to, że ostatecznie nie podejdę w tym cyklu do IUI jako brak zaufania do niej... trudno jest tłumaczyć lekarzowi, że "poczułam", że to nie to...
    A kiedy masz teraz wizyte?
    Dawaj znac nam odrazu po czy cos sie wyjaśniło 🫶

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Myśle, że już nie za długo 🤪 od połowy lipca mam urlop to po już wątpie, że wróce ☺️
    Tak tak, grudniowy, a nawet mikołajkowy 🤡😅
    I dobrze czas na odpoczynek! ❤️🥰 ale super bedziesz miała magiczne święta w tym roku 🫶

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaaaMe wrote:
    Hej dziewczyny, melduje się po dzisiejszej wizycie. Jak ja się cieszę, że uparłam się na wizyte u tego konkretnego lekarza który mnie prowadził na początku. W koncu dokładny opis badania, spokojna rozmowa i pełne zaufanie.
    Zapewnił mnie, że to nie jest wodniak, tylko zmniejszajaca sie torbielka sprzed kilku miesiecy... wiec taki plus.
    Na minus, jeden pecherzyk po ostatniej iui nie pękł i mam torbiel ok 6cm - musimy odpuscic ten cykl i czekac, aż sie wchłonie. Jesli nie zniknie albo bedzie wolno znikac naturalnie, to mozna rozwazyć punkcję. No ale stresuje mnie taka mała tykająca bomba, bo trzeba się oszczędzać 🫣
    Ale porozmawialismy też o in vitro. Kwalifikacje dostaniemy, pytanie kiedy zniknie torbiel i czy klinika bedzie jeszcze miała srodki, bo rok temu skonczyły sie we wrześniu :)

I śmialiśmy się dzisiaj z meżem, bo poznając się 8 lat temu mówił, ze dla niego max wiek to 36-37 lat. Zaraz tyka 40, wiec moze na 41 urodziny się załapie 😅 tak się w tych marzeniach o bobasku przesunęła granica...
    Super ze masz takiego lekarza, bo często ciężko na takiego trafić 🤗
    Oby wszystko ci sie ładnie wchłoneło.😄
    Chcecie podejsc do 3 IUI czy więcej ? I wtedy invitro?
    Hahah u mnie tez obsuwa czasowa.. jak poznałam sie z mezem to mowilam ze chciała bym miec 24 lata jak bedzie pierwsza dzidzia 🤣 zawsze tez marzyłam o 3 dzieci.. a tu problem zeby nawet 1 mieć 😅

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Super ze masz takiego lekarza, bo często ciężko na takiego trafić 🤗
    Oby wszystko ci sie ładnie wchłoneło.😄
    Chcecie podejsc do 3 IUI czy więcej ? I wtedy invitro?
    Hahah u mnie tez obsuwa czasowa.. jak poznałam sie z mezem to mowilam ze chciała bym miec 24 lata jak bedzie pierwsza dzidzia 🤣 zawsze tez marzyłam o 3 dzieci.. a tu problem zeby nawet 1 mieć 😅
    Ja też mam marzenie o 3 🥰 a tu 2 lata starań o pierwsze niedługo będzie…
    Ale wciąż mam nadzieję na tą 3, znajomi mają 1 lub 2, a ja wierzę ze jeszcze ich przegonimy 😂

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia ⏳
  • Riaska98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja też mam marzenie o 3 🥰 a tu 2 lata starań o pierwsze niedługo będzie…
    Ale wciąż mam nadzieję na tą 3, znajomi mają 1 lub 2, a ja wierzę ze jeszcze ich przegonimy 😂
    No to mamy podobnie.
    Tez 2 lata starań za nami🙈
    Mam nadzieję ze po 1 dzidziusiu pójdzie juz łatwiej, ja to chciałabym mała różnice pomiędzy dziećmi.. ehh hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 10:29

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    A kiedy masz teraz wizyte?
    Dawaj znac nam odrazu po czy cos sie wyjaśniło 🫶
    W poniedziałek mam umówiony monitoring. To będzie mój 18 dc, więc możliwe, że tuż przed moją naturalną owulacją (w ostatnim cyklu miałam np. w 19 dc). Na razie testy LH negatywne i też widzę, że jeszcze nie mam śluzu, a u mnie śluz zaczyna się zazwyczaj tak ok. 3-4 dni przed pozytywnym testem LH.

Podjęliśmy z mężem decyzję, że nie spinamy się na ten cykl, ale też go nie przekreślamy. Zobaczymy, jak sytuacja będzie wyglądać w poniedziałek i wtedy zadecydujemy, czy odpuszczamy, czy może jednak próbujemy w przyszłym tygodniu.

Ciekawa jestem, czy to po prostu brak reakcji na lek i mój cykl idzie sobie swoim tempem, czy w ogóle zadziało się coś dziwnego...

Dziewczyny, ja to w ogóle daaawnooo temu marzyłam o 6 dzieci🫣😄 teraz myślę, że pewnie nawet tak czysto logistycznie to nie dałoby rady. Aktualnie chyba chciałabym też 3... chociaż to i tak wydaje się bardzo trudne.

09.2024 IUI ❌️
    10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    W poniedziałek mam umówiony monitoring. To będzie mój 18 dc, więc możliwe, że tuż przed moją naturalną owulacją (w ostatnim cyklu miałam np. w 19 dc). Na razie testy LH negatywne i też widzę, że jeszcze nie mam śluzu, a u mnie śluz zaczyna się zazwyczaj tak ok. 3-4 dni przed pozytywnym testem LH.

Podjęliśmy z mężem decyzję, że nie spinamy się na ten cykl, ale też go nie przekreślamy. Zobaczymy, jak sytuacja będzie wyglądać w poniedziałek i wtedy zadecydujemy, czy odpuszczamy, czy może jednak próbujemy w przyszłym tygodniu.

Ciekawa jestem, czy to po prostu brak reakcji na lek i mój cykl idzie sobie swoim tempem, czy w ogóle zadziało się coś dziwnego...

Dziewczyny, ja to w ogóle daaawnooo temu marzyłam o 6 dzieci🫣😄 teraz myślę, że pewnie nawet tak czysto logistycznie to nie dałoby rady. Aktualnie chyba chciałabym też 3... chociaż to i tak wydaje się bardzo trudne.
    Pewnie ze tak, bez spiny a jest możliwość ze i moze ten cykl wypali ! 🤞 dawaj koniecznie znać po wizycie
    Hahaha no 6 to juz wesoło napewno 😅 a kto wie moze sie rozkręcisz i bedzie ta 6🫶😘

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
  • Daga 654 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mam takie pytanie, bo miałam dziś migrenę i nie wzięłam rano leku , ale już minęła i czuję się dobrze już i czy przerwać mam całkowicie czy jutro mogę wziąć lamette 2 razy dziennie?

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Dzień dobry, mam takie pytanie, bo miałam dziś migrenę i nie wzięłam rano leku , ale już minęła i czuję się dobrze już i czy przerwać mam całkowicie czy jutro mogę wziąć lamette 2 razy dziennie?
    O kurcze ja Ci powiem szczerze ze nie wiem, ale chyba bym nie brała 2 razy dziennie. Spróbuj zadzwonić do kliniki z rana najlepiej

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    ❄️ Mrozaczki 5:
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ