INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
monia i tego się trzymaj wiem ze ciężko nie myslec o iui, ja sama w cyklu z iui zawsze o tym mysle i gorsze dla mnie jest czekanie na iui niż czas po samej iui
Anet, witaj, czy przyczyna poronienia jest Ci znana?
Czy lekarz wypowiedział się na ten temat?
Często przyczyna jest niestety losowa, ze wiele kobiet to dotyka..
Termin iui lekarz wyznacza na podstawie wielkości pęcherzyka i badan z krwi. -
Lunk_a wrote:Czesc ania :* ale masz mały brzuszek! A jaki zgrabny!
a to już 26 tydzień!
Zbieramy Twoje pozytywne wiruski
Jak u Ciebie?
Czas leci a ja ciagle jestem w lesie z prztgotowaniami
Noo wszyscy mowia ze brzuszek maly -
Dla wszystkich borykających sie z kiepskim nasieniem męża/partnera polecam ten filmik na YouTube właśnie go obejrzałam i uważam ze przydałoby sie aby każdy facet i każda para starająca sie o dziecko to zobaczyła
https://youtu.be/kFzP0tVxo_A
Na koniec filmu aż mi zły poleciałyania8306 lubi tę wiadomość
-
anett96 wrote:Cześć Dziewczyny,
dołączam do Was Jestem po 1 poronienu - zaszłam w ciąze naturalnie i ze wzgledu na wiek ( 37 ) zdecydowaliśmy się z mężem na inseminację.
Jestem laikiem w tych kwestiach. CHodze do invicty w wawie do dr. Niemoczyńskiego i kazał się pojawić w 3 dc. Więc jutro idę. Powiedzcie proszę którego dnia cyklu robi sie inseminację? Wiem, że będę stumulowana lekami. Dziękuję za info
Lekarz kazał przyjść 3 dc bo da Ci na 5 dni lek Clo lub Aromek (u mnie Aromek dal rade bo miałam lepsze Endo).
12 dc będziesz musiała przyjść na kontrolę- zapytaj czy z badaniami hormonów (Ja nie pytałam i nie robiłam a potem było zdziwienie). 12 dc Lekarz albo da Ci zastrzyki na wzrost pęcherzyków (zapomniałam nazwy ale są drogie - najtaniej kupisz w aptece przy emilki) albo na pęknięcie pęcherzyków (te już są w rozsądnej cenie).
Trzymam kciuki za Was wszystkie, czekam na fioletowe stronie !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 07:47
ania8306 lubi tę wiadomość
-
BitterSweetSymphony wrote:Ja1986 również gratuluję i oczywiście trzymam kciuki za zdrową ciążunie :* A tak a propos w nicku masz podany rok urodzenia? Bo ja też 86 rocznik.
Tak rocznik 86 ....16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Hej:) u mnie jest dziwnie.. tzn w sob miesiaczka sie rozkreciła niestety:( ale dziś po niej ani śladu...trochę to dziwne bo zawsze mam ok4 dni krwawienie no ale.. jutro zrobię betę, ale raczej nie mam żadnych nadziei... ale licze, że w tym cyklu zobacze jeszcze 2 kreski:) A mój gin (wkóncu złapałam z nim kontakt) mówił że musiała to byc ciąża biochemiczna... ale że to dobry znak... no zobaczymy..
-
Sporo nas tu z Invikty w Wawie Nie wiem czy też macie takie odczucia, że jak wypadnie się z harmonogramu to ciężko z miejscami. Póki miałam okres jak w zegarku rozpisywałam z łatwością wizyty teraz jak się wszystko popierniczyło i nigdy nie wiem, kiedy dostane ciężko mi się dostać do swojego lekarza a niekoniecznie chce od nowa każdemu opowiadać swoją historię niepowodzeń Ale tak poza tym to odczucia mam pozytywne i z tego co widze to sporo lekarzy chwalicie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 11:03
-
Witajcie, w tym miesiącu podchodzę po raz pierwszy do inseminacji a dokładnie ten week ( lekarz wyznaczy dokładny termin po monitoringu- ide jutro i pewnie jeszcze raz przed).
Wiem o niej wszystko pewnie jak i Wy:) i wiem też jak może być jej skuteczność. Pytanie do Was, czy któraś z Was dziewczyny, którym się powiodło i inseminacja zadziała , czy za pierwszym razem, czy tez później?
U mnie i u partnera wyniki są dobre włącznie z Amh. Problem raczej leżał po stronie trafienia w ten dzień owulacji. Ponieważ wiek jest już nie najmłodszy to i nie mam siły aby serduszkować codziennie a nawet co drugi dzień więc trudno było si wszczelić w ten dzień. Dlatego lekarz powiedział, że kwalifikujemy się do inseminacji i w tym miesiącu działamy. W zeszłym miesiącu byłam już stymulowana do owulacji żeby zobaczyć jak to u mnie jest - Clo potem Estradiol i Dupek. Owulacja była, pęcherzyk pękł ale znów nasienie męża mogło po prostu nie mieć siły aby dotrzeć do celu, dlatego chcemy teraz ułatwić mu tą drogę
Napiszcie proszę o Waszych doświadczeniach lub też o tym co słyszałyście. Będę wdzięcznaFarida -
heja
jutro sie okaze czy podchodzimy w tym cyklu do 2 iui czy czekamy na grudzien
w tym cyklu brałam loamette + encorton, dzis 12 dc i obawiam sie ze mnie owulka zrobi w konia i nie doczekam monitoringu
w 8 dc pęcherzyk miał 18 mm i 12 mm wiec jutro moge miec owulke juz a mam dopiero zaplanowany monitoring👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
u mnie raczej lipa test z rana negatywnyniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Farida wrote:Witajcie, w tym miesiącu podchodzę po raz pierwszy do inseminacji a dokładnie ten week ( lekarz wyznaczy dokładny termin po monitoringu- ide jutro i pewnie jeszcze raz przed).
Wiem o niej wszystko pewnie jak i Wy:) i wiem też jak może być jej skuteczność. Pytanie do Was, czy któraś z Was dziewczyny, którym się powiodło i inseminacja zadziała , czy za pierwszym razem, czy tez później?
U mnie i u partnera wyniki są dobre włącznie z Amh. Problem raczej leżał po stronie trafienia w ten dzień owulacji. Ponieważ wiek jest już nie najmłodszy to i nie mam siły aby serduszkować codziennie a nawet co drugi dzień więc trudno było si wszczelić w ten dzień. Dlatego lekarz powiedział, że kwalifikujemy się do inseminacji i w tym miesiącu działamy. W zeszłym miesiącu byłam już stymulowana do owulacji żeby zobaczyć jak to u mnie jest - Clo potem Estradiol i Dupek. Owulacja była, pęcherzyk pękł ale znów nasienie męża mogło po prostu nie mieć siły aby dotrzeć do celu, dlatego chcemy teraz ułatwić mu tą drogę
Napiszcie proszę o Waszych doświadczeniach lub też o tym co słyszałyście. Będę wdzięczna
-
ja1986 to przybij piątkę Niestety trochę pechowy rocznik
Ja dziś byłam na kolejnym monitoringu. Na dodatek miło się zaskoczyłam. W prawym jajniku nadal pęcherzyk dominujący 18mm. Natomiast w lewym 4 drobne i jeden 13mm Jednak CLO zrobiło robotę. Jestem zadowolona mimo, że nie będę miała IUI. Lekarz przepisał Pregnyl (dwie ampułki) i Ovitrelle (1 ampułkostrzykawkę). Pregnyl mam sobie podać w środę wieczorem, a Ovitrelle 24h później. W przyszłym tyg monitoring by sprawdzić czy była owulacja. Ogólnie cieszę się, że jestem w dobrych rękach. Lekarz powiedział, że jak ten plan nie wypali to coś jeszcze dla mnie zaplanował. Czuję się dobrze zaopiekowanaania8306 lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Alimak wrote:Kurczę fasolko przykro mi, niech się wreszcie ta zła passa odwróci.
Domiszka niech pęcherzyk grzecznie czeka i ani się nie myśli pękać przed czasem
niech czeka i ten 2 mam nadzieje że go podgonił bo stwierdziłam że jesli nie będzie minimum 2 pęcherzyków to ja to iui chromole w tym cyklu👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???