INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewuszki,
wrócłam z invicty od Niemoczynskiego. No wiec dzis mam 3 dc i dostałam na stymulacje na 5 dni clo. Wracam do nego na kontrone w poniedziałek, ale jestem zmartwiona bo test wiazania z hialuronianem męża jest zły i wynik ma 41 % a powinno być 80. W związku z tym lekarz nie dał szansy na inseminacje - zrobi ale uwaza ze tylko in vitro... Troche sie załamałam.
Zapytalam czy mozena ten wynik podniesc lekami - powiedzial ze nie ma na to leków a w necie znalazłam! Więc trochę straciłam zaufanie do niego. I jutro idę do innej zupełnie kliniki zeby zobaczyc czy to samo mi powie. ehh
Fertimedica Warszawa -
Lunk_a wrote:monia i tego się trzymaj wiem ze ciężko nie myslec o iui, ja sama w cyklu z iui zawsze o tym mysle i gorsze dla mnie jest czekanie na iui niż czas po samej iui
Anet, witaj, czy przyczyna poronienia jest Ci znana?
Czy lekarz wypowiedział się na ten temat?
Często przyczyna jest niestety losowa, ze wiele kobiet to dotyka..
Termin iui lekarz wyznacza na podstawie wielkości pęcherzyka i badan z krwi.Fertimedica Warszawa -
Po ovitrelle test owulacyjny wyyszeł pozytywny ale jeśli pęcherzyk pęknie to powinien wtedy już być negatywny czy cały czas będzie mi pokazywał pozytywa? Czy to oznacza, że pęcherzyk nie pękł jeszcze lub nie pęknie wcale? O kont d. te testy, tylko mnie stresują
Miałyście jakieś dolegliwości po ovitrelle? Wczoraj mnie dopadło kichanie po ok 2 godz. od zastrzyku, okropne i w sumie kicham do teraz, już mnie głowa od tego rozbolała. Może to być jakaś reakcja alergiczna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 15:45
-
MalaHD wrote:Po ovitrelle test owulacyjny wyyszeł pozytywny ale jeśli pęcherzyk pęknie to powinien wtedy już być negatywny czy cały czas będzie mi pokazywał pozytywa? Czy to oznacza, że pęcherzyk nie pękł jeszcze lub nie pęknie wcale? O kont d. te testy, tylko mnie stresują
Miałyście jakieś dolegliwości po ovitrelle? Wczoraj mnie dopadło kichanie po ok 2 godz. od zastrzyku, okropne i w sumie kicham do teraz, już mnie głowa od tego rozbolała. Może to być jakaś reakcja alergiczna?👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Kochane znowu pytanie o Duphaston hehe nie bijcie
Czy skoro lekarz zalecił branie dupka "bezterminowo" to znaczy ze mimo brania go @ przyjdzie w terminie?
Z góry dzięki za odp -
Kuchcinka wrote:Kochane znowu pytanie o Duphaston hehe nie bijcie
Czy skoro lekarz zalecił branie dupka "bezterminowo" to znaczy ze mimo brania go @ przyjdzie w terminie?
Z góry dzięki za odp
Zależy jaką masz dawkę Moim zdaniem przy np 1 tabletce dziennie okres powinien się pojawić, ale przy 3-4 może zostać "zablokowany".
Dzisiaj powtarzasz betę? Trzymam kciuki7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
PolaMinka wrote:Sporo nas tu z Invikty w Wawie Nie wiem czy też macie takie odczucia, że jak wypadnie się z harmonogramu to ciężko z miejscami. Póki miałam okres jak w zegarku rozpisywałam z łatwością wizyty teraz jak się wszystko popierniczyło i nigdy nie wiem, kiedy dostane ciężko mi się dostać do swojego lekarza a niekoniecznie chce od nowa każdemu opowiadać swoją historię niepowodzeń Ale tak poza tym to odczucia mam pozytywne i z tego co widze to sporo lekarzy chwalicie
Hej. Na początku też mnie to denerwowało. U "swojej" byłam na początku dwa razy i pozniej robiła mi jeszcze hsg. Czułam się super zaopiekowana. Do czasu. Pozniej nie mogłam się do niej dostać i za każdym razem jestem u kogoś innego. Zazwyczaj po dwa, trzy razy. Jak się nie zdenerwować. Ale minęło mi. Moze to dobrze, wszystko maja w karcie. Jak byłam ostatnio to lekarz sobie czytał cała historie i wyniki od początku, każdy z nich patrzy inaczej. Dopiero Jeżak w sierpniu dał mi skierowanie na laparo i badanie po stosunku, i powiedział by próbować z inseminacja. Nigdy też nie chodziłam do faceta ale teraz mi wszystko jedno. Oby tylko się udało. Nie lubię dr Neuberg? Czy jakoś tak. Byłam raz na spr czy torbiele się wchłonęły ostatnio. I pierwszy raz w życiu bolało mnie usg i sprawiał wrażenie jakby tam siedział za karę za tym biurkiem. Także nigdy wiecej. W sumie Pałaszewski na jednej wyżycie tez był nie za bardzo miły a na kolejnych mega profesjonalny i wszystko mi tłumaczył. Także to chyba kwestia indywidualna, moze wszystkich trzeba sprawdzić osobiście? wszystko oby tylko sie udało
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Kochane znowu pytanie o Duphaston hehe nie bijcie
Z góry dzięki za odp
U mnie przy dawce 3x1 było opóźnienie i na dodatek ciężko było się rozkręcić
Teraz po negatywnym teście ograniczyłam się do jednej, tak na wszelki wypadek i @ przyszła w terminie
Dziś przyjmuję ostatnią dawkę clo i jutro idę na sprawdzenie. -
Kuchcinka wrote:Kochane znowu pytanie o Duphaston hehe nie bijcie
Z góry dzięki za odpBikini31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Ja zawswze odstawialam po negatywnym teście z moczu, okres i tak przychodzil planowo. Raz nie odstawiłam i zaczely się w terminie plamienia. Może przyjdzie może nie, pytanie-po co brac dupka -progesteron-po negatywnym teście?
Zwłaszcza po przeczytaniu ulotki xD
Jeśli chodzi o koenzym, słyszałam że on niby poprawia śluz, ale gdy zażywa się go po owulacji może powodować jakiś skurczy macicy, co w efekcie może prowadzić do poronienia. -
anett96 wrote:Dziewczyny czy ktoras z Was bierze antydepresanty?👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Alimak wrote:asiak Mam nadzieję że niebawem Ci się uda :*
w poniedziałek wizyta u lekarza i zobaczymy co zaproponuje bedziemy dzialac dalej. Trzeba walczyć i nie poddawać sieania8306 lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
A do której kliniki idziesz, żeby porównać?
anett96 wrote:Czesc dziewuszki,
wrócłam z invicty od Niemoczynskiego. No wiec dzis mam 3 dc i dostałam na stymulacje na 5 dni clo. Wracam do nego na kontrone w poniedziałek, ale jestem zmartwiona bo test wiazania z hialuronianem męża jest zły i wynik ma 41 % a powinno być 80. W związku z tym lekarz nie dał szansy na inseminacje - zrobi ale uwaza ze tylko in vitro... Troche sie załamałam.
Zapytalam czy mozena ten wynik podniesc lekami - powiedzial ze nie ma na to leków a w necie znalazłam! Więc trochę straciłam zaufanie do niego. I jutro idę do innej zupełnie kliniki zeby zobaczyc czy to samo mi powie. ehh
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Sprawa sama sie wyjaśniła, miałam dawkę 3 x 1 , w 10dpo po negatywnej becie brałam 2x1 gdyby jednak beta okazała sie za wczesna. Dzisiaj mimo brania Duphastonu plamienie przyszło idealnie w terminie wiec w moim przypadku dupek nie zablokował @ cieszy mnie to bo przynajmniej od razu moge zacząć kolejny cykl i kolejne podejście do IUI