X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    a gdzie można sprawdzić skuteczność-są gdzies jakies tabelki?
    Nam mówiła Lekarz. Mówiła że jest skutecznosc ok 15 % ale nie wiadomo dlaczego ta druga idzie najgorzej tj.w ok 7%

jatoszka lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki,
    wrócłam z invicty od Niemoczynskiego. No wiec dzis mam 3 dc i dostałam na stymulacje na 5 dni clo. Wracam do nego na kontrone w poniedziałek, ale jestem zmartwiona bo test wiazania z hialuronianem męża jest zły :( i wynik ma 41 % a powinno być 80. W związku z tym lekarz nie dał szansy na inseminacje - zrobi ale uwaza ze tylko in vitro... Troche sie załamałam.
    Zapytalam czy mozena ten wynik podniesc lekami - powiedzial ze nie ma na to leków a w necie znalazłam! Więc trochę straciłam zaufanie do niego. I jutro idę do innej zupełnie kliniki zeby zobaczyc czy to samo mi powie. ehh

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    monia i tego się trzymaj :) wiem ze ciężko nie myslec o iui, ja sama w cyklu z iui zawsze o tym mysle i gorsze dla mnie jest czekanie na iui niż czas po samej iui :)

Anet, witaj, czy przyczyna poronienia jest Ci znana?
    Czy lekarz wypowiedział się na ten temat?
    Często przyczyna jest niestety losowa, ze wiele kobiet to dotyka..:/
    Termin iui lekarz wyznacza na podstawie wielkości pęcherzyka i badan z krwi.
    Kochana, niestty przyczyna nie jest znana. W ciazy mialam podwyzszone TSH i być moze dlatego.. Teraz już tarczycę mam ok.

Fertimedica Warszawa
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ovitrelle test owulacyjny wyyszeł pozytywny ale jeśli pęcherzyk pęknie to powinien wtedy już być negatywny czy cały czas będzie mi pokazywał pozytywa? Czy to oznacza, że pęcherzyk nie pękł jeszcze lub nie pęknie wcale? O kont d. te testy, tylko mnie stresują :P

Miałyście jakieś dolegliwości po ovitrelle? Wczoraj mnie dopadło kichanie po ok 2 godz. od zastrzyku, okropne i w sumie kicham do teraz, już mnie głowa od tego rozbolała. Może to być jakaś reakcja alergiczna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 15:45

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Po ovitrelle test owulacyjny wyyszeł pozytywny ale jeśli pęcherzyk pęknie to powinien wtedy już być negatywny czy cały czas będzie mi pokazywał pozytywa? Czy to oznacza, że pęcherzyk nie pękł jeszcze lub nie pęknie wcale? O kont d. te testy, tylko mnie stresują :P

Miałyście jakieś dolegliwości po ovitrelle? Wczoraj mnie dopadło kichanie po ok 2 godz. od zastrzyku, okropne i w sumie kicham do teraz, już mnie głowa od tego rozbolała. Może to być jakaś reakcja alergiczna?
    caly czas bedzie pokazywal pozytywny bo tam masz betahcg w skladzie stopniowo bedzie słabło chyba ze dojdzie do zapłodnienia to wtedy ponownie zacznie stęzenie wzrastac

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was bierze antydepresanty?

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 wrote:
    u mnie raczej lipa test z rana negatywny

:( :( :(

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znowu pytanie o Duphaston ;) hehe nie bijcie :P
    Czy skoro lekarz zalecił branie dupka "bezterminowo" to znaczy ze mimo brania go @ przyjdzie w terminie?

Z góry dzięki za odp :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Czy skoro lekarz zalecił branie dupka "bezterminowo" to znaczy ze mimo brania go @ przyjdzie w terminie?

Zależy jaką masz dawkę ;-) Moim zdaniem przy np 1 tabletce dziennie okres powinien się pojawić, ale przy 3-4 może zostać "zablokowany".

Dzisiaj powtarzasz betę? Trzymam kciuki <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Sporo nas tu z Invikty w Wawie ;) Nie wiem czy też macie takie odczucia, że jak wypadnie się z harmonogramu to ciężko z miejscami. Póki miałam okres jak w zegarku rozpisywałam z łatwością wizyty teraz jak się wszystko popierniczyło i nigdy nie wiem, kiedy dostane ciężko mi się dostać do swojego lekarza a niekoniecznie chce od nowa każdemu opowiadać swoją historię niepowodzeń :/ Ale tak poza tym to odczucia mam pozytywne i z tego co widze to sporo lekarzy chwalicie :)

Hej. Na początku też mnie to denerwowało. U "swojej" byłam na początku dwa razy i pozniej robiła mi jeszcze hsg. Czułam się super zaopiekowana. Do czasu. Pozniej nie mogłam się do niej dostać i za każdym razem jestem u kogoś innego. Zazwyczaj po dwa, trzy razy. Jak się nie zdenerwować. Ale minęło mi. Moze to dobrze, wszystko maja w karcie. Jak byłam ostatnio to lekarz sobie czytał cała historie i wyniki od początku, każdy z nich patrzy inaczej. Dopiero Jeżak w sierpniu dał mi skierowanie na laparo i badanie po stosunku, i powiedział by próbować z inseminacja. Nigdy też nie chodziłam do faceta ale teraz mi wszystko jedno. Oby tylko się udało. Nie lubię dr Neuberg? Czy jakoś tak. Byłam raz na spr czy torbiele się wchłonęły ostatnio. I pierwszy raz w życiu bolało mnie usg i sprawiał wrażenie jakby tam siedział za karę za tym biurkiem. Także nigdy wiecej. W sumie Pałaszewski na jednej wyżycie tez był nie za bardzo miły a na kolejnych mega profesjonalny i wszystko mi tłumaczył. Także to chyba kwestia indywidualna, moze wszystkich trzeba sprawdzić osobiście? :) wszystko oby tylko sie udało :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 wrote:
    u mnie raczej lipa test z rana negatywny
    Za dalsze działania odpalamy kciuki :)

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

U mnie przy dawce 3x1 było opóźnienie i na dodatek ciężko było się rozkręcić :(
    Teraz po negatywnym teście ograniczyłam się do jednej, tak na wszelki wypadek i @ przyszła w terminie :)
    Dziś przyjmuję ostatnią dawkę clo i jutro idę na sprawdzenie.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umiecie rozsądnie wytlumaczyc w 2 zdaniach, czemu ubichinol (koenzym q10) bierze się tylko do owulacji?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Ja zawswze odstawialam po negatywnym teście z moczu, okres i tak przychodzil planowo. Raz nie odstawiłam i zaczely się w terminie plamienia. Może przyjdzie może nie, pytanie-po co brac dupka -progesteron-po negatywnym teście?

Bikini31 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja zawswze odstawialam po negatywnym teście z moczu, okres i tak przychodzil planowo. Raz nie odstawiłam i zaczely się w terminie plamienia. Może przyjdzie może nie, pytanie-po co brac dupka -progesteron-po negatywnym teście?

Zwłaszcza po przeczytaniu ulotki xD

Jeśli chodzi o koenzym, słyszałam że on niby poprawia śluz, ale gdy zażywa się go po owulacji może powodować jakiś skurczy macicy, co w efekcie może prowadzić do poronienia.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Właśnie o tych skurczach słyszałam odnośnie wiesiolka ale ze koenzym też to nke słyszałam. Ale pewnie jest jak piszesz skoro po owulacji nie powinno się brać

iv09i09katk65tr1.png
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was bierze antydepresanty?
    ja

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • asiak1985 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    asiak :( Mam nadzieję że niebawem Ci się uda :*

w poniedziałek wizyta u lekarza i zobaczymy co zaproponuje bedziemy dzialac dalej. Trzeba walczyć i nie poddawać sie :D

ania8306 lubi tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy
    amh 0,68
    11.06.16 iui :(
    25.10.16 iui :(
    23.11.16 iui stymulacja :(
    30.06.17 iui stymulacja :(
    04/2019 brak komórek jajowych
    01/2020 przerwany długi protokół
    07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do której kliniki idziesz, żeby porównać?
    anett96 wrote:
    Czesc dziewuszki,
    wrócłam z invicty od Niemoczynskiego. No wiec dzis mam 3 dc i dostałam na stymulacje na 5 dni clo. Wracam do nego na kontrone w poniedziałek, ale jestem zmartwiona bo test wiazania z hialuronianem męża jest zły :( i wynik ma 41 % a powinno być 80. W związku z tym lekarz nie dał szansy na inseminacje - zrobi ale uwaza ze tylko in vitro... Troche sie załamałam.
    Zapytalam czy mozena ten wynik podniesc lekami - powiedzial ze nie ma na to leków a w necie znalazłam! Więc trochę straciłam zaufanie do niego. I jutro idę do innej zupełnie kliniki zeby zobaczyc czy to samo mi powie. ehh

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa sama sie wyjaśniła, miałam dawkę 3 x 1 , w 10dpo po negatywnej becie brałam 2x1 gdyby jednak beta okazała sie za wczesna. Dzisiaj mimo brania Duphastonu plamienie przyszło idealnie w terminie wiec w moim przypadku dupek nie zablokował @ :) cieszy mnie to bo przynajmniej od razu moge zacząć kolejny cykl i kolejne podejście do IUI :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ