INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
domiszka wrote:jaFertimedica Warszawa
-
anett96 wrote:Domiszka zatem jest nas juz dwie. Powwiedz prosze czy zaraz po inseminacji odstawiasz? Ja nie wiem jak robic. w poniedziałek mam wizyte kontrolna - 10dc i zaraz potem inseminacje czyli pewnie przyszly tydzien..
nie odstawiam, po odstawieniu mam dosc uciązliwe efekty uboczne...
z takich leków wychodzi się stopniowo..
Rozmawiałamz moja gin, przeprowadzała ivf nawrt swojej przyjaciolce psychiatrze, ktora o ironio tez jest na lekach. powiedziała ze bardzo czesto taki lek brany nawet w trakcie ciazy da wiecej dobrego niz złego. Oczywiscie lekarz ktory Ci je przepisał musi wiedziec ze starasz się o dziecko i to on powinien ustalic z Toba czy masz leki brac czy nie a przede wszystkim jakie aby były bezpieczne.👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Hej kochane odebrałam wreszcie wyniki nasienia męża przed i po przygotowaniu do inseminacji.
Powiedzcie proszę co myślicie, dodam co ważne ze u nas problem był tylko w ruchliwości nasienia męża. Podczas poprzednich badań nasienia mąż miał:
ruch postępowy szybki - 0%
Ruch postępowy wolny - 23%
Ruch niepsotepowy - 11%
To sa wyniki na miesiąc przed IUI i w miedzy czasie faszerowała swojego fertilman plus 2x1 i maca 3x2
Teraz wyniki z dnia IUI:
Przed przygotowaniem :
Plemniki ruchwlie - 50%
Ruchliwość postepowa 45%
Po przygotowaniu :
Plemniki ruchliwe 60%
Ruchliwość postepowa 55%
Jeśli dobrze mi sie wydaje to wychodzi na to ze nasienie męża przez miesiąc kuracji która mu wymyśliłam bardzo sie poprawiły, niestety w wynikach po IUI nie ma podziału na szybkie i wolne.
Niektóre z Was sa bardziej doświadczone z IUI , to była nasza 1 i niestety nieudana , dzisiaj zaczęłam plamić wiec jutro najpóźniej przyjdzie jak w zegarku @. Powiem szczezrze ze jestem lekko załamana bo juz nie wiem w czym jest problem skoro nasienie juz nie jest najgorsze a ja teoretycznie jestem zdrowa jak ryba. IUI była przeprowadzona na niepeknietym pęcherzyku 22,5 mm 23h po podaniu ovitrelle. -
nick nieaktualnyKuchcinka, znam to uczucie Przykro mi, że się nie udało.
Jutro mam wizytę kontrolną, więc zapytam dlaczego mogło się nie udać. U mnie wszystko było ok, pęcherzyki rosły, ale nie byłam na sprawdzeniu czy pękł. Teraz w tym cyklu będę chciała to sprawdzić, bo w dniu IUI miałam największy 28 mm
Też się zastanawiam czemu się nie udało, no ale cóż. Wychodzi na to, że albo to jest jak loteria, albo nie mam postawionej diagnozy.
Zaczynam w mojego ładować FERTILMAN plus właśnie
Jak w nowym roku wskoczy liczebność to próbujemy do skutku Mam na nowo nadzieję -
Ja tez sie na jutro umówiłam na wizytę w klinice, @ jeszcze sie nie rozkręciła na dobre. Na razie plamie, ale chce zapytać czy moze nie powinnam stymulować cyklu do kolejnej IUI zeby wytworzyc wiecej niż tylko jeden pęcherzyk dominujący. Z tego co tu u Was czytałam to niektóry lekarze w ogóle nie podchodzą do IUI na jednym pęcherzyku...
-
nick nieaktualny
-
u mnie iui nie bedzie.
pęcherzyk pękł...
i w tym roku temat iui już odpuszczamy, czekam na styczniowe laparo👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
byłam dzis w innej klinice. W bicanie. tu nie ma w kolko gadania o in vitro.. zatem dzis w 4 dc pecherzyk mial 10 mm w czwartek mam kolejny monitoring i pewnie w nast. tygodniu inseminacje.ktoras ma tez w nastepnym tygodniu?
ania8306 lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
Kuchcinka, ruch fajny
A jak z koncentracją i morfologią, jaki % prawidłowych?
Nie rozpatrywałabym pierwszej nieudanej IUI w kontekście problemu. IUI daje tylko niewiele większą skuteczność niż naturalne starania. Ale i tak nie wysoką. Przy problemach z nasieniem trzeba się uzbroić w cierpliwość.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Kuchcinka, ruch fajny
A jak z koncentracją i morfologią, jaki % prawidłowych?
Nie rozpatrywałabym pierwszej nieudanej IUI w kontekście problemu. IUI daje tylko niewiele większą skuteczność niż naturalne starania. Ale i tak nie wysoką. Przy problemach z nasieniem trzeba się uzbroić w cierpliwość.
No i ruchliwość postepowa czyli prawidłowa, aczkolwiek nie wiem czy szybka czy wolna bo nie podali,
przed przygotowaniem 45% po przygotowaniu 55%
Powiesz mi jak interpretować ta koncentracje? -
Alimak wrote:Kuchcinka ja spróbuję Ci odpowiedzieć z tą koncentracją to chodzi o to że ta pierwsza to jest taka jak zawsze - od razu po oddaniu a potem oni odwirowują te najlepsze plemniki i coś tam oddzielają, tak jakby ją zagęszczają, przez to potem na ten sam ml więcej ich się tam mieści mam nadzieję, że w miarę idzie zrozumieć to co napisałam
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Dziś mój 8 dc a na stanie mam znowu 4 pęcherzyki. Największy ma 16 mm, chyba trochę dużo.
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w poniedziałek (znowu) inseminacja. Boje się już tych poniedziałków, są dla mnie jakieś niekorzystne. ;p
Pytałam się dlaczego mnie się nie udało przy dwóch próbach.
"Przy IUI są większe szanse jak przy naturalnym, jednak to jest loteria."
Czyli o... jestem pechowa xDDD
27 to jest całkiem sporo. Nie masz się co przejmować.ania8306 lubi tę wiadomość
-
Koncentracja 10 mln/ml w nasieniu niespreparowanym to poniżej normy, ale macie bardzo wysoką morfologię i ruch, więc nie jest źle. Zwykle złej koncentracji towarzyszą też inne zaburzenia, a u was pozostałe są OK, więc to ratuje sprawę.
Ważne, żeby nie poddawać się w staraniach i nie rezygnować z witamin na plemniki. Jedna nieudana IUI o niczym nie świadczy.
Kuchcinka wrote:Dzięki to w takim razie jak to odczytać czy koncentracja najpierw 10 a potem 27 to mało, średnio, duzo?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
domiszka wrote:nie odstawiam, po odstawieniu mam dosc uciązliwe efekty uboczne...
z takich leków wychodzi się stopniowo..
Rozmawiałamz moja gin, przeprowadzała ivf nawrt swojej przyjaciolce psychiatrze, ktora o ironio tez jest na lekach. powiedziała ze bardzo czesto taki lek brany nawet w trakcie ciazy da wiecej dobrego niz złego. Oczywiscie lekarz ktory Ci je przepisał musi wiedziec ze starasz się o dziecko i to on powinien ustalic z Toba czy masz leki brac czy nie a przede wszystkim jakie aby były bezpieczne.Fertimedica Warszawa -
Cześć dziewczyny:)
to znowu ja:D
Słuchajcie.. ja jestem jakimś "dziwnym" przypadkiem medycznym hehe:) tak mój gin dziś mnie określił... Słuchajcie.. miałam 3 iUI jak wiecie... pierwszy test sikany wyszedł z bladziochą mocną.. dr test z 2 widoczną kreską.. myślę jejjjj super udało się!!!!!!! Nagle patrzę a ty plamienia... na dr dzień okres:( nadzieja umarła... ALe gin mówi przyjedz zrobimy betę na wszelki wypadek... Dziś rano beta...godz 12 wyniki i o KU*WAAAAA co jest?!! Chyba jakieś jaja sobie robią ze mnie.. wynik 1240... Mój ginek zbladł jak zobaczył... ja w płacz mój mąż w płacz.. Diagnoza? ciąża pozamaciczna bo wychodzi na 6-7tydz a na wcześniejszych usg nic nie widział gin... Szybko USg i.. i jest!!! Jest moja mała fasolka!!! Jezuuu tak się cieszę.. udało się dziewczyny!!!! Udało się... mój ginek zaskoczony że nie zobaczył wcześniej..3 IUI nie była potrzebna... zaszłam albo dzięki 2 IUI albo udało się naturalnie... )))
Miejcie nadzieję!! NIe poddawajcie się dziewuszki!!!OKres w ciązy jest mozliwy- ja jestem tego dowodem!!!! Oby tylko moja radość nie zanikła szybko...Bridget, domiszka, Ylya, olciabos, Selja, Bikini31, ania8306, asiak1985, jatoszka, PolaMinka, ewela88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasolko_przyjdz wrote:Cześć dziewczyny:)
to znowu ja:D
Słuchajcie.. ja jestem jakimś "dziwnym" przypadkiem medycznym hehe:) tak mój gin dziś mnie określił... Słuchajcie.. miałam 3 iUI jak wiecie... pierwszy test sikany wyszedł z bladziochą mocną.. dr test z 2 widoczną kreską.. myślę jejjjj super udało się!!!!!!! Nagle patrzę a ty plamienia... na dr dzień okres:( nadzieja umarła... ALe gin mówi przyjedz zrobimy betę na wszelki wypadek... Dziś rano beta...godz 12 wyniki i o KU*WAAAAA co jest?!! Chyba jakieś jaja sobie robią ze mnie.. wynik 1240... Mój ginek zbladł jak zobaczył... ja w płacz mój mąż w płacz.. Diagnoza? ciąża pozamaciczna bo wychodzi na 6-7tydz a na wcześniejszych usg nic nie widział gin... Szybko USg i.. i jest!!! Jest moja mała fasolka!!! Jezuuu tak się cieszę.. udało się dziewczyny!!!! Udało się... mój ginek zaskoczony że nie zobaczył wcześniej..3 IUI nie była potrzebna... zaszłam albo dzięki 2 IUI albo udało się naturalnie... )))
Miejcie nadzieję!! NIe poddawajcie się dziewuszki!!!OKres w ciązy jest mozliwy- ja jestem tego dowodem!!!! Oby tylko moja radość nie zanikła szybko...Fertimedica Warszawa -
Ja dalej nie mogę w to uwierzyć... Dziewczyny nie doszukujcie się jakiś oznak ciązy... ja nic nie czułąm że jestem.. nic..zerooo... a jeszcze ten okres.. a jednak.. jest to możliwe.. A mój ginek nie może uwierzyć że nie widzial na usg ciąży... zdarza się)))) oby terz było tylko lepiej. Życze Wam wszystkim może nie takich perypeti jak u mnie he ale życze każdej z Was 2 kreseczek do końca roku! :**
JJ lubi tę wiadomość