X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    ja
    Domiszka zatem jest nas juz dwie. Powwiedz prosze czy zaraz po inseminacji odstawiasz? Ja nie wiem jak robic. w poniedziałek mam wizyte kontrolna - 10dc i zaraz potem inseminacje czyli pewnie przyszly tydzien..

Fertimedica Warszawa
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Domiszka zatem jest nas juz dwie. Powwiedz prosze czy zaraz po inseminacji odstawiasz? Ja nie wiem jak robic. w poniedziałek mam wizyte kontrolna - 10dc i zaraz potem inseminacje czyli pewnie przyszly tydzien..

nie odstawiam, po odstawieniu mam dosc uciązliwe efekty uboczne...
    z takich leków wychodzi się stopniowo..
    Rozmawiałamz moja gin, przeprowadzała ivf nawrt swojej przyjaciolce psychiatrze, ktora o ironio tez jest na lekach. powiedziała ze bardzo czesto taki lek brany nawet w trakcie ciazy da wiecej dobrego niz złego. Oczywiscie lekarz ktory Ci je przepisał musi wiedziec ze starasz się o dziecko i to on powinien ustalic z Toba czy masz leki brac czy nie a przede wszystkim jakie aby były bezpieczne.

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane odebrałam wreszcie wyniki nasienia męża przed i po przygotowaniu do inseminacji.
    Powiedzcie proszę co myślicie, dodam co ważne ze u nas problem był tylko w ruchliwości nasienia męża. Podczas poprzednich badań nasienia mąż miał:
    ruch postępowy szybki - 0%
    Ruch postępowy wolny - 23%
    Ruch niepsotepowy - 11%
    To sa wyniki na miesiąc przed IUI i w miedzy czasie faszerowała swojego fertilman plus 2x1 i maca 3x2

Teraz wyniki z dnia IUI:
    Przed przygotowaniem :
    Plemniki ruchwlie - 50%
    Ruchliwość postepowa 45%

Po przygotowaniu :
    Plemniki ruchliwe 60%
    Ruchliwość postepowa 55%

Jeśli dobrze mi sie wydaje to wychodzi na to ze nasienie męża przez miesiąc kuracji która mu wymyśliłam bardzo sie poprawiły, niestety w wynikach po IUI nie ma podziału na szybkie i wolne.

Niektóre z Was sa bardziej doświadczone z IUI , to była nasza 1 i niestety nieudana , dzisiaj zaczęłam plamić wiec jutro najpóźniej przyjdzie jak w zegarku @. Powiem szczezrze ze jestem lekko załamana bo juz nie wiem w czym jest problem skoro nasienie juz nie jest najgorsze a ja teoretycznie jestem zdrowa jak ryba. IUI była przeprowadzona na niepeknietym pęcherzyku 22,5 mm 23h po podaniu ovitrelle.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka, znam to uczucie :( Przykro mi, że się nie udało.
    Jutro mam wizytę kontrolną, więc zapytam dlaczego mogło się nie udać. U mnie wszystko było ok, pęcherzyki rosły, ale nie byłam na sprawdzeniu czy pękł. Teraz w tym cyklu będę chciała to sprawdzić, bo w dniu IUI miałam największy 28 mm :)

Też się zastanawiam czemu się nie udało, no ale cóż. Wychodzi na to, że albo to jest jak loteria, albo nie mam postawionej diagnozy.

Zaczynam w mojego ładować FERTILMAN plus właśnie :)
    Jak w nowym roku wskoczy liczebność to próbujemy do skutku :) Mam na nowo nadzieję :)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie na jutro umówiłam na wizytę w klinice, @ jeszcze sie nie rozkręciła na dobre. Na razie plamie, ale chce zapytać czy moze nie powinnam stymulować cyklu do kolejnej IUI zeby wytworzyc wiecej niż tylko jeden pęcherzyk dominujący. Z tego co tu u Was czytałam to niektóry lekarze w ogóle nie podchodzą do IUI na jednym pęcherzyku...

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, ja w tym cyklu miałam 4 pęcherzyki.28,19,19 i 17 ale podejrzewam, że pękł jeden. Pewności nie mam, dlatego w tym cyklu sprawdzę :)
    Na naturalnym pękał mi zawsze jeden.

• domiszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie iui nie bedzie.
    pęcherzyk pękł...
    i w tym roku temat iui już odpuszczamy, czekam na styczniowe laparo

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzis w innej klinice. W bicanie. tu nie ma w kolko gadania o in vitro.. zatem dzis w 4 dc pecherzyk mial 10 mm w czwartek mam kolejny monitoring i pewnie w nast. tygodniu inseminacje.ktoras ma tez w nastepnym tygodniu?:)

ania8306 lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka, ruch fajny :-)
    A jak z koncentracją i morfologią, jaki % prawidłowych?

Nie rozpatrywałabym pierwszej nieudanej IUI w kontekście problemu. IUI daje tylko niewiele większą skuteczność niż naturalne starania. Ale i tak nie wysoką. Przy problemach z nasieniem trzeba się uzbroić w cierpliwość.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Kuchcinka, ruch fajny :-)
    A jak z koncentracją i morfologią, jaki % prawidłowych?

Nie rozpatrywałabym pierwszej nieudanej IUI w kontekście problemu. IUI daje tylko niewiele większą skuteczność niż naturalne starania. Ale i tak nie wysoką. Przy problemach z nasieniem trzeba się uzbroić w cierpliwość.
    Na tych wynikach z IUI nie ma morfologii ale z nią nigdy nie było problemu (we wrześniu 14%) , koncentracja przed przygotowaniem 10 po przygotowaniu 27 (nie mam pojęcia co to oznacza) ,
    No i ruchliwość postepowa czyli prawidłowa, aczkolwiek nie wiem czy szybka czy wolna bo nie podali,
    przed przygotowaniem 45% po przygotowaniu 55%

Powiesz mi jak interpretować ta koncentracje?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Kuchcinka ja spróbuję Ci odpowiedzieć :) z tą koncentracją to chodzi o to że ta pierwsza to jest taka jak zawsze - od razu po oddaniu a potem oni odwirowują te najlepsze plemniki i coś tam oddzielają, tak jakby ją zagęszczają, przez to potem na ten sam ml więcej ich się tam mieści ;) mam nadzieję, że w miarę idzie zrozumieć to co napisałam ;)
    Dzięki ;) to w takim razie jak to odczytać czy koncentracja najpierw 10 a potem 27 to mało, średnio, duzo?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dziś mój 8 dc a na stanie mam znowu 4 pęcherzyki. Największy ma 16 mm, chyba trochę dużo.
    Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w poniedziałek (znowu) inseminacja. Boje się już tych poniedziałków, są dla mnie jakieś niekorzystne. ;p

Pytałam się dlaczego mnie się nie udało przy dwóch próbach.
    "Przy IUI są większe szanse jak przy naturalnym, jednak to jest loteria."

Czyli o... jestem pechowa xDDD

27 to jest całkiem sporo. Nie masz się co przejmować. :)

ania8306 lubi tę wiadomość

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncentracja 10 mln/ml w nasieniu niespreparowanym to poniżej normy, ale macie bardzo wysoką morfologię i ruch, więc nie jest źle. Zwykle złej koncentracji towarzyszą też inne zaburzenia, a u was pozostałe są OK, więc to ratuje sprawę.
    Ważne, żeby nie poddawać się w staraniach i nie rezygnować z witamin na plemniki. Jedna nieudana IUI o niczym nie świadczy. :-)
    Kuchcinka wrote:
    Dzięki ;) to w takim razie jak to odczytać czy koncentracja najpierw 10 a potem 27 to mało, średnio, duzo?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w sumie do was pytanie. Czy robicie jakieś badania z krwi przed owulacją potrzebne do IUI ?

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    A do której kliniki idziesz, żeby porównać?
    Byłam w bocianie.A Ty gdzie chodzisz?

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    nie odstawiam, po odstawieniu mam dosc uciązliwe efekty uboczne...
    z takich leków wychodzi się stopniowo..
    Rozmawiałamz moja gin, przeprowadzała ivf nawrt swojej przyjaciolce psychiatrze, ktora o ironio tez jest na lekach. powiedziała ze bardzo czesto taki lek brany nawet w trakcie ciazy da wiecej dobrego niz złego. Oczywiscie lekarz ktory Ci je przepisał musi wiedziec ze starasz się o dziecko i to on powinien ustalic z Toba czy masz leki brac czy nie a przede wszystkim jakie aby były bezpieczne.
    Domiszka ja tez poki co nie odstawiam bo mam kiepskie objawy. jak sie uda zajsc poinformuję moja psych. i zobaczymy co powie. odstawienia bym sie bała ale i w ciazy brac tez strach..

Fertimedica Warszawa
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    to znowu ja:D

Słuchajcie.. ja jestem jakimś "dziwnym" przypadkiem medycznym hehe:) tak mój gin dziś mnie określił... Słuchajcie.. miałam 3 iUI jak wiecie... pierwszy test sikany wyszedł z bladziochą mocną.. dr test z 2 widoczną kreską.. myślę jejjjj super udało się!!!!!!! Nagle patrzę a ty plamienia...:( na dr dzień okres:( nadzieja umarła... ALe gin mówi przyjedz zrobimy betę na wszelki wypadek... Dziś rano beta...godz 12 wyniki i o KU*WAAAAA co jest?!! Chyba jakieś jaja sobie robią ze mnie.. wynik 1240... Mój ginek zbladł jak zobaczył... ja w płacz mój mąż w płacz.. Diagnoza? ciąża pozamaciczna bo wychodzi na 6-7tydz a na wcześniejszych usg nic nie widział gin... Szybko USg i.. i jest!!! Jest moja mała fasolka!!! Jezuuu tak się cieszę.. udało się dziewczyny!!!! Udało się... mój ginek zaskoczony że nie zobaczył wcześniej..3 IUI nie była potrzebna... zaszłam albo dzięki 2 IUI albo udało się naturalnie... :):):))))

Miejcie nadzieję!! NIe poddawajcie się dziewuszki!!!OKres w ciązy jest mozliwy- ja jestem tego dowodem!!!! Oby tylko moja radość nie zanikła szybko...

Bridget, domiszka, Ylya, olciabos, Selja, Bikini31, ania8306, asiak1985, jatoszka, PolaMinka, ewela88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko, co to za historia! aż nie do ogarnięcia!

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    to znowu ja:D

Słuchajcie.. ja jestem jakimś "dziwnym" przypadkiem medycznym hehe:) tak mój gin dziś mnie określił... Słuchajcie.. miałam 3 iUI jak wiecie... pierwszy test sikany wyszedł z bladziochą mocną.. dr test z 2 widoczną kreską.. myślę jejjjj super udało się!!!!!!! Nagle patrzę a ty plamienia...:( na dr dzień okres:( nadzieja umarła... ALe gin mówi przyjedz zrobimy betę na wszelki wypadek... Dziś rano beta...godz 12 wyniki i o KU*WAAAAA co jest?!! Chyba jakieś jaja sobie robią ze mnie.. wynik 1240... Mój ginek zbladł jak zobaczył... ja w płacz mój mąż w płacz.. Diagnoza? ciąża pozamaciczna bo wychodzi na 6-7tydz a na wcześniejszych usg nic nie widział gin... Szybko USg i.. i jest!!! Jest moja mała fasolka!!! Jezuuu tak się cieszę.. udało się dziewczyny!!!! Udało się... mój ginek zaskoczony że nie zobaczył wcześniej..3 IUI nie była potrzebna... zaszłam albo dzięki 2 IUI albo udało się naturalnie... :):):))))

Miejcie nadzieję!! NIe poddawajcie się dziewuszki!!!OKres w ciązy jest mozliwy- ja jestem tego dowodem!!!! Oby tylko moja radość nie zanikła szybko...
    O jej to cudowna wiadomosc!!!! wszystko będzie dobrze!!!! suuuper! oby więcej takich wiadomosci dla nas!!!! trzymaj się cieplo i wypoczywaj teraz :)

Fertimedica Warszawa
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie mogę w to uwierzyć... Dziewczyny nie doszukujcie się jakiś oznak ciązy... ja nic nie czułąm że jestem.. nic..zerooo... a jeszcze ten okres.. a jednak.. jest to możliwe.. A mój ginek nie może uwierzyć że nie widzial na usg ciąży... zdarza się:))))) oby terz było tylko lepiej. Życze Wam wszystkim może nie takich perypeti jak u mnie he ale życze każdej z Was 2 kreseczek do końca roku! :**

JJ lubi tę wiadomość

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ